آگاه۲
وی ایکس
لاماری ایما/ آرین موتور
x
قیمت آهن
فونیکس
فردا موتور
۲۶ / فروردين / ۱۴۰۳ ۱۸:۰۴

رشد ۱۳ درصدی صادرات به افغانستان

رشد ۱۳ درصدی صادرات به افغانستان

میزان صادرات غیر نفتی ایران به افغانستان در سال ۱۴۰۲ به یک میلیارد و ۸۷۱ میلیون دلار رسید که بیانگر افزایش ۱۳.۶ درصدی در مقایسه با سال ۱۴۰۱ است.

کد خبر: ۸۳۶۳۲۷
آرین موتور

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، حسین روستایی رایزن بازرگانی ایران در افغانستان اظهار کرد: میزان صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان در سال ۱۴۰۲ به یک میلیارد و ۸۷۱ میلیون دلار رسید که این میزان، افزایش ۱۳.۶ درصدی را در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته نشان می‌دهد.

وی تصریح کرد: ارزش صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان در دوازده ماهه سال گذشته ۲۲۴ میلیون دلار و در وزن نیز ۹۶۳ هزار تن افزایش یافت که در مجموع ارزش صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان در سال ۱۴۰۲ به یک میلیارد و ۸۷۱ میلیون دلار و به لحاظ وزنی به ۳۴۱۴ تن رسید که این میزان در مقایسه با سال گذشته ۲۸ درصد در وزن افزایش یافته است.

بر اساس این گزارش، افزایش رفت و آمد هیئت‌های تجاری، تسهیل در مرزها و افزایش ساعات کاری در گمرک‌ها، برگزاری اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در تهران، برگزاری همایش‌های تجاری در کابل، هرات، تهران و مشهد، برگزاری نمایشگاه اختصاصی توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران در هرات، تبادل بیش از ۵۰ هیئت نمایشگاهی و کیفیت خوب کالاهای صادراتی ایران از مهمترین عوامل افزایش صادرات کالاهای غیرنفتی ایران به افغانستان است.

رایزن بازرگانی ایران در افغانستان افزود: پس از جنگ و ناامنی و بحران کرونا، پس از چهار سال متمادی کاهش رقم صادرات غیرنفتی کشورمان به افغانستان، در سال گذشته روند صادرات غیر نفتی ایران به افغانستان، سیر صعودی به خود گرفت.

به گفته روستایی همچنین در سال گذشته افزایش تنوع اقلام صادراتی به افغانستان نیز دیده شد به گونه‌ای که بیش از ۲۵۰۰ ردیف تعرفه کالاهای صادراتی در اقلام صادراتی به افغانستان ثبت شده که در مقایسه با سال‌های گذشته ۱۰۰۰ قلم کالای جدید به اقلام صادراتی به افغانستان افزوده شده است.

وی افزود: در سال گذشته گازهای نفتی و هیدروکربن‌های گازی شکل با ۹۹ میلیون دلار افزایش، یعنی با رشد ۳۲۸ درصدی در ارزش، شمش آهن و فولاد با ۷۶ میلیون دلار افزایش، سیب زمینی با ۳۸ میلیون دلار افزایش، یعنی ۵۶۰۰ درصد رشد در ارزش، کامپاند پلی اتیلن با ۳۳ میلیون دلار افزایش، اوره با ۳۰ میلیون دلار افزایش، قند و شکر با ۲۷ میلیون دلار افزایش یا به عبارتی ۳۸ هزار درصد رشد ارزشی، تخم خوراکی پرندگان و ماکیان با ۲۵ میلیون دلار افزایش و ۳۲۱ درصد رشد ارزشی، محصولات از آهن یا فولاد با ۱۵ میلیون دلار افزایش و ۲۶۱ درصد رشد ارزشی، گاز طبیعی با ۱۵ میلیون دلار افزایش و ۲۹ درصد رشد ارزشی، زعفران با ۱۳ میلیون دلار افزایش و ۱۸۹ درصد رشد ارزشی از اقلام صادراتی ایران است که در سال ۱۴۰۲ بیشترین افزایش را نسبت به سال قبل از آن داشته است.

روستایی اضافه کرد: فرآورده‌های نفتی، گازهای نفتی، شمش آهن و فولاد، گاز طبیعی، هیدروکربون‌های سبک و سنگین، آهن، فولاد، مواد غذایی، اوره، انواع پلی اتیلن، سبزیجات و سیمان مهم‌ترین اقلام صادراتی ایران به افغانستان بوده است.

رایزن بازرگانی ایران در افغانستان همچنین گفت: حجم صادرات افغانستان به ایران نیز در سال گذشته با ۱۳ میلیون دلار افزایش به ۴۳ میلیون دلار رسید که رشد ۴۵ درصدی در ارزش و افزایش ۱۰۴ درصدی در وزن را نشان می‌دهد.

وی اظهار کرد: محصول جو با افزایش ۴.۵ میلیون دلار، شتر با افزایش ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار، نباتات مورد استفاده در صنعت عطر سازی با ۹۶۵ هزار دلار افزایش، گاو گوشتی با دو میلیون و ۲۰۰ هزار دلار افزایش، سایر حیوانات زنده از نوع گاو به جز نژاد مولد یک میلیون و ۸۰۰ هزار دلار افزایش، سنگ منگنز با یک و نیم میلیون دلار افزایش، طلای خام با یک میلیون و ۳۰۰ هزار دلار افزایش، بادام زمینی با یک میلیون و ۲۰۰ هزار دلار افزایش، ذرت دامی با ۵۰۰ هزار دلار افزایش و سنگ صابون با ۳۰۰ هزار دلار افزایش از مهمترین اقلام کالاهای وارداتی از افغانستان است که سال گذشته با رشد همراه بوده است.

بنا بر اعلام سازمان توسعه تجارت، افغانستان هفتمین مقصد کالاهای صادراتی ایران است و بر اساس آمار رسمی گمرک ایران، در دوازده ماه سال ۱۴۰۲، در بین کشورهای هدف صادراتی جمهوری اسلامی ایران، بالاترین تراز تجاری مثبت با کشور افغانستان ثبت شده است.

هدف‌گذاری صورت گرفته بین مسؤولان ارشد تجاری دو کشور ایران و افغانستان، برای سطح مبادلات تجاری دو کشور در کوتاه مدت رقم پنج میلیارد دلار است که با تلاش‌های دو طرف و اجرای برنامه‌های ترویجی و توسعه‌ای پیش‌بینی می‌شود تا پایان امسال حجم مبادلات تجاری دو کشور به بالاتر از سه میلیارد دلار ارتقا یابد.

کد خبر 6078107
 

ارسال نظرات
صندوق طلای کیان «گوهر»
x