تماشای جنگ سگها در زنجان!
تصاویر جنگ خونین سگها در زنجان، چند روزی است که در خبرگزاریها میچرخد، تصاویری که در ابتدای ورود به سایتهای خبری، هشدار +16میدهد و خبر از تصاویر چندش آوری از به جان هم افتادن سگهای وحشی میدهد؛
تصاویری از تکه پاره شدن سگهایی که به واسطه تشویق صاحبان و تماشاچیان چند صد نفری با انگیزه، آنقدر تحریک میشوند که تا مرز کشتن هم پیش میروند. جنگ سگها، در ادامه جنگ خروسها ودیگر پرندههای وحشی، تبدیل به تفریح مردم شده و با به جان هم انداختن سگها، ساعاتی از روز، تخلیه هیجانی میشوند.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از اعتماد ، در کنار انواع حیوان آزاریهای متداولی که در آن حیوانات به دست انسانها کشته میشوند، از کشتن سگهای هار چه با سلاح چه با تزریق اسید به آنها برای از بین بردن در معابر شهری، تا از بین بردن حیوانات نادرتری چون خرس قهوهای و پلنگ در معابر برون شهری، تا کوبیدن پتک بر سر حیوان اهلی چون الاغ تا اینکه بمیرد، روشهای دیگری هم برای از بین بردن آنها وجود دارد که در این روشها، لذتی هم برای تماشاچیان وجود دارد، لذت تنازع بقا، هرکه قویتر است و دندانهای تیزتری دارد، زنده میماند، البته نه صحیح و سالم که خونین و مالین.
اداره محیط زیست استان زنجان، نسبت به عکسهایی که از جنگ سگهامنتشر شده و به این استان نسبت داده میشود، واکنش نشان داده است. مسوولان محیط زیستی زنجان، با پیگیری این مساله، درصدد پیشگیری از وقوع مجدد این اتفاق در این استان برآمدهاند. امجد باقری، رییس اداره روابط عمومی محیط زیست زنجان، در این خصوص به «اعتماد» گفت: از وقتی عکسهای جنگ سگها منتشر شده و به استان زنجان منتسب شده، همه نیروهای خود را در تمامی نقاط استان، آماده کردهایم تا در صورت برخورد با تجمعاتی شبیه به این، برخورد لازم را با متخلفان داشته باشند. ساعت ٩ صبح جمعه گذشته، همکاران ما در دشت سهرین زنجان، با تجمعی ٣٠٠ نفره با تعداد زیادی خودرو که سگهایشان در آن بودند و تازه میخواستند آنها را رها و جنگ را شروع کنند، برخوردند.
پیش از اینکه جنگ شروع شود، همکارانمان ممانعت به عمل آوردند و همه ٣٠٠ نفر را متفرق کردند. او در خصوص هشدارهای داده شده هم گفت: همکاران ما در اداره به تجمع مذکور هشدار دادند که اگر آنها را در نقاط دیگر استان هم مشاهده کنند، قطعا برخورد خواهند کرد. در این خصوص با اداره شهرستانها هم مکاتبه شده، همچنین قرار است با همکاری نیروی انتظامی، اداره دامپزشکی و شورای تامین استان، این مساله حل شود و شاهد وقوع مجدد این اتفاق نباشیم. او با انکار این مساله که این چندمین بار است که در استان زنجان، جنگ سگها به وقوع پیوسته گفت: من قبول نمیکنم این اتفاق چندین بار در زنجان انجام شده باشد، همه مناطق ما توسط دوستان و همکاران محیط زیستی هر یک ساعت یک بار پایش میشود و ماموران ما دایم در حال گشت زنیاند. عکسی که خبرگزاری ایسنا هم از این رخداد، منتشر کرده مورد پیگیری ما واقع شده، اما جالب است که عکاسی که به محل رفته و عکاسی کرده، اطلاعی از محلی که به آنجا رفته ندارد و ما نتوانستیم از طریق او به آدرس محلی که جنگ سگها در آن رخ داده، دست پیدا کنیم.
با این اوصاف اصلا مشخص نیست واقعهای که این عکس منتشر کرده در استان زنجان باشد، از روی عکس هم نمیشود فهمید کدام منطقه و محله است. به گفته این مسوول محیط زیستی، این نخستین بار است که چنین گزارشی در استان به دست محیط زیست رسیده، حتی هویت افرادی که ماموران اداره محیط زیست اقدام به متواری کردنشان کردهاند، معلوم نیست که اهل کدام بخش یا شهرستان هستند. آنچه معلوم است این است که با خبر مجددی که در خصوص برپایی مجدد این میدان جنگ به محیط زیست برسد، اقدامی جدی صورت خواهد گرفت. باقری گفته است: این برخورد، جزو برنامههای اصلی اداره است که قطعا پیگیری میکنیم. نخستین برخوردی که با آنها صورت میگیرد، ارجاع دادنشان به مقام قضایی است و برخورد قانونی جدی با آنها. دادگاه هم قطعا از جنبه عمومی جرم با آنها برخورد میکند. متاسفانه در برخی محافل خصوصی عدهای بیتوجه به اخلاق انسانی اقدام به برگزاری مبارزه حیوانات میکنند که این موضوع به هیچعنوان قابل قبول نیست. عدهای نمیدانند که حیوانات نیز حق حیات در محیط امن دارند و بیتوجه به این موضوع دست به اعمالی میزنند که به دور از شأن انسانی است و قطعا این رفتار مورد قبول هیچ فردی نبوده و نیست.
قانونی برای حمایت از حیوانات نداریم خلأ مباحث حقوقی حیوانات، یکی از اصلیترین مباحث در این زمینه است، مسالهای که به گفته رییس انجمن حمایت از حقوق حیوانات، جایی در قانون ندارد. جاوید آل داوود در این خصوص به آنا گفته است: تاکنون چندین بار به نیروی انتظامی، قوه قضاییه و سازمان حفاظت محیط زیست در این مورد گزارش دادیم اما آنان توان برخورد با این گروههای مافیایی را ندارند و تاکنون پیگیریهای ما بینتیجه مانده است. وی با ابراز تاسف از عدم وضع قوانین برای حمایت از حیوانات میگوید: متاسفانه در کشور ما قانونی برای حمایت از حیوانات وجود ندارد تا بتوانیم با استناد به آن قانون، از حیوانات دفاع کنیم. حتی چندین بار هم که سعی کردیم قانونی را به مجلس ببریم محقق نشد، گویا این موضوع جزو اولویتهای کشور نیست. تنها چیزی که میتوان مطرح کرد این است که در این نوع مسابقات شرطبندی انجام میشود و طبق قوانین اسلامی شرطبندی حرام است که آن افراد هم اعلام میکنند ما شرط نبستهایم و به خودی خود پیگیری این موضوع منتفی میشود.
رییس انجمن حمایت از حیوانات با انتقاد از وجود ابزار قانونی برای برخورد با افرادی که جنگ سگها را در کشور برپا میکنند، اظهار کرد: وکیل ما بررسیهای زیادی انجام داده و به اطلاعات جامعی رسیده است اما متاسفانه متجاوزان به حقوق حیوانات جنگ سگها را یک نوع ورزش میدانند و حتی گفته شده که چطور ورزشکاران به مسابقات بوکس میروند و زد و خورد آنان یک نوع ورزش محسوب میشود، بنابراین جنگ سگها هم نوعی ورزش است. ما روایت داریم که پیامبر اسلام فرمودند جنگ حیوانات حرام است اما روایت در کشور ما قانون نیست و هر جا بخواهند استفاده میکنند و هر جایی صلاح ندانند رعایت نمیکنند بنابراین حکم شرعی برای اجرا باید به قانون تبدیل شود.