x
۱۴ / شهريور / ۱۴۰۱ ۱۴:۲۶
عضو انجمن برنج ایران مطرح کرد؛

تجار؛ کشاورزان برنج نمی‌فروشند، کشاورزان؛ تجار برنج نمی‌خرند! / چرا بازار برنج همچنان ملتهب و بلاتکلیف است؟

تجار؛ کشاورزان برنج نمی‌فروشند، کشاورزان؛ تجار برنج نمی‌خرند! / چرا بازار برنج همچنان ملتهب و بلاتکلیف است؟

هر ساله با آغاز فصل برداشت کاهش قیمت این کالای اساسی به وضوح در بازار قابل لمس می‌شد. اما امسال با گذشته بیش از یک ماه از آغاز فصل برداشت همچنان این بازار ملتهب و بلاتکلیف است. کارشناسان بر این باورند که اعمال سیاست‌های غلط تنظیم بازار دولت در سال گذشته، سرنوشت کنونی بازار این محصول را رقم‌زده که مهمترین آن‌ها، سیاست قیمت دستوری بوده است.

کد خبر: ۶۶۵۷۹۲
آرین موتور

اقتصاد آنلاین – سپیده قاسمی؛ چند روزی است تصاویری کوتاه از کشاورزی برنجکار در فضای مجازی دست به دست می‌شود که نسبت به عدم خرید و ماندن محصول بر روی زمین شکایت دارد. پیش‌تر تجار به اقتصاد آنلاین گفته بودند که، این کشاورزان هستند که تمایلی به فروش برنج خود ندارد. به عبارت دیگر کشاورزان از عدم خرید تجار خبر می‌دهند و تجار مدعی هستند که کشاورزان برنج خود را نمی‌فروشند. این شرایط موجب شده به رغم گذشت یکماه از فصل برداشت برنج، بازار این محصول همچنان بلاتکلیف و ملتهب باقی بماند.

اما چرا بازار برنج به این سرنوشت دچار شده است؟

اسفندیار قاسم‌زاده، عضو انجمن برنج ایران، در گفتگو با اقتصاد آنلاین در پاسخ به این پرسش با تأکید بر اینکه هر بازاری نیازمند امنیت است، افزود: سیاست دولت درباره برنج در سالجاری شفاف نیست، گا‌هاً اعلام می‌شود که دولت نسبت به قیمت‌های موجود در بازار رضایت ندارد و نگاهش این است که قیمت‌ها باید کاهشی باشد، این موضوع جوی ناامن در بازار ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: با توجه به این شرایط، تجار نگران هستند که دولت مانند سال گذشته به قیمت‌گذاری دستوری ورود پیدا کند.

قاسم‌زاده با بیان اینکه وقتی قرار باشد قیمت دستوری اتفاق بیفتد بازار نمی‌تواند خود را تنظیم کند، گفت: در بستر چنین بازاری فروشنده‌ها که کشاورزان هستند هر قیمتی را برای محصول بدهند تجار حاضر به خرید آن نیستند چراکه نگرانند با قیمت دستوری دولت همخوانی نداشته باشد و زیان ببینند.

وی نتیجه گرفت عامل اصلی بلاتکلیفی و التهاب در بازار برنج، نگرانی از ورود دولت به قیمت‌گذاری دستوری است.

قاسم‌زاده عامل دیگر التهاب در بازار برنج را سیاست‌های ناموفق سال گذشته دولت در تنظیم بازار برنج عنوان کرد و افزود: سیاست‌های ناموفق سال گذشته دولت موجب شد، قیمت برنج تا حدی بالا برود که برای کشاورزان توقع ایجاد شود.

وی توضیح داد: کشاورزان نگران این هستند اگر امروز محصولشان را بفروشند، در ماه‌های آینده قیمت بسیار بالاتر برود.

به گفته قاسم‌زاده؛ این دو دلایل اصلی هستند که معاملات در بازار برنج بر خلاف توقع مورد انتظار صورت نگیرد.

وی قیمت حال حاضر عرضه هر کیلوگرم برنج توسط کشاورزان را ۸۰ تا ۸۵ تومان اعلام کرد و گفت: در حال حاضر بازار برنج با ظرفیت حدود ۴۰ درصدی خود کار می‌کند که دلیل آن احساس ناامنی است که در این بازار حاکم شده است.

قاسم‌زاده تصریح کرد: با اضافه شدن هزینه بسته‌بندی، حمل و نقل، کارگری و... ۳۰ درصد به قیمت عرضه کشاورزان اضافه می‌شود و قیمت هر کیلوگرم آن برای مصرف‌کننده به ۱۰۴ تا ۱۰۵ تومان می‌رسد.

نوبیتکس
ارسال نظرات
x