هر آنچه باید در خصوص آسم ناشی از استرس بدانید
آسم ناشی از استرس آسمی است که با تحریک استرسی به وجود می آید. آسم یک بیماری مزمن ریوی است. مجاری تنفسی افراد با این شرایط ملتهب، باریک و پر از ترشحات میگردد. این مسئله تنفس را دشوار می کند.
به گزارش اقتصادآنلاین، چندین محرک برای حمله آسم وجود دارد که یکی از آن ها استرس است که در این مطلب در خصوص ارتباط بین استرس و آسم خواهیم گفت.
آیا آسم ناشی از استرس واقعی است؟
پژوهشهای متعددی در خصوص نقش استرس و هورمون های استرس در آسم در جریان است. استرس در برخی از افراد حملات آسم را بوجود اورده است.
یک مطالعه نشان داده است که تجربیات استرس زا در زندگی، مانند مرگ یکی از اعضای نزدیک خانواده، ریسک یک حمله آسم را در کودکان دارای آسم حدود دوبرابر افزایش می دهد.
پژوهش ها همچنین نشان داده اند که واکنش بدن به استرس، سیستم ایمنی را تحریک می کند و و منجر به آزاد شدن هورمون های خاصی می شود. این موضوع می تواند منجر به التهاب مجاری تنفسی ریه ها شود که یک حمله ی آسمی را نتیجه می دهد.
زندگی با آسم ممکن است خود استرس زا و اضطراب آور باشد. برخی مطالعات نشان داده اند که آسم با احتمال وقوع بیماری پانیک در ادامه زندگی مرتبط است.
علائم آسم ناشی از استرس
علائم آسم ناشی از استرس عینا همان علائم انواع دیگر آسم است، اما توسط دوره ای از استرس تحریک می شود. علائم شامل موارد زیر است:
- خس خس کردن
- سرفه
- تنگی نفس
- تنفس سریع
- احساس تنگی در قفسه سینه
آیا آسم ناشی از استرس یک حمله پانیک محسوب می شود؟
حمله پانیک، ممکن است همانند حمله آسم ناشی از استرس باشد؛ چرا که آنها در بسیاری از علائم شبیهند. دشوار است که تفاوت بین این دو را به هنگام وقوع بتوان تشخیص داد اما دانستن تفاوت آن ها مهم است.
اگر آسم دارید، در خصوص تهیه یک پیک فلومتری در خانه فکر کنید. این موضوع می تواند به تشخیص اینکه آیا تنگی نفس شما به دلیل حمله آسم است یا خیر کمک نماید. تشخیص و درمان یک حمله آسم مهم است چرا که در صورت عدم مدیریت صحیح می تواند جدی تر شود و یا حتی برای زندگی شخص تهدید بیشتری داشته باشد.
اگر تنگی نفس یا دیگر علائم آسم را دارید به پزشک مراجعه کنید. پزشکان میتوانند علت علائم را تشخیص دهند.
محرک های آسم ناشی از استرس
آسم ناشی از استرس می تواند با هرچیزی که استرس ایجاد می کند تحریک شود، مانند:
- فشار کاری
- دشواری در تحصیل
- تعارض در روابط شخصی
- مشکلات مالی
- هر رویداد مهمی که مسیر زندگی را عوض کند
در برخی موارد ممکن است نتوانید محرک را تشخیص دهید.
تشخیص بیماری
همواره در صورت داشتن مشکل در تنفس باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک شما می تواند به تشخیص علت کمک کند.
آسم با روش های متنوعی تشخیص داده می شود از جمله:
- آزمایش اشعه ایکس سینه
- تست های کارکرد ریه و سنجش های پیک فلومتری
- آزمون فیزیکی
- بررسی سابقه پزشکی
درمان
هیچ درمانی برای آسم وجود ندارد، اما می تواند مدیریت شود. در خصوص درمان آسم ناشی از استرس، نیاز دارید آسم و استرس را توأمان درمان کنید.
داروهای آسم
داروهای آسم به دو دسته تقسیم میشوند: کنترل کننده های بلند مدت و مسکن های فوری. هر دو معمولا از طریق یک استنشاق کننده یا مهپاش دریافت می شوند، اگرچه برخی از آنها به صورت قرص عرضه می شوند. تزریق در خصوص حمله های شدید ممکن است ضروری باشد.
کاهش استرس
اجتناب از محرک ها می توند تعداد حمله های آسم را کاهش دهد. در خصوص آسم ناشی از استرس این به معنای محدود کردن استرس است.
مدیریت استرس، تراپی، و داروهای ضداضطراب ممکن است به مدیریت استرس و اضطراب کمک نماید. در این خصوص برخی راهنمایی ها در اینجا ذکر می شود:
- تنفستان را کنترل کنید: از دم و بازدم های عمیق استفاده کنید تا واکنشتان به موقعیت را مدیریت کنید. تنفس درجعبه می تواند یک راهکار مفید باشد.
- از موقعیت استرس زا فاصله بگیرید: اگر احساس استرس و وحشت زدگی می کنید، در صورت امکان از موقعیت ایجاد کننده آن فاصله بگیرید.
- مراقبه: انجام مدیتیشین می تواند به آرام سازی ذهنتان و کنترل تنفس شما کمک کند. اگر با مراقبه آشنا نیستید یک اپلیکیشن در این خصوص می تواند به یادگیری شما کمک کند.
- هفت الی هشت ساعت در شب بخوابید: احساس استراحت می تواند به مدیریت استرس روزانه کمک کند.
- یوگا و یا تای چی را امتحان کنید: این تمرینات می تواند برای کاهش استرس مفید باشد.
اگر تکنیک های خودمدیریتی کافی نبود، ممکن است لازم باشد در خصوص درمان های رفتاری شناختی یا مصرف داروهای ضد اضطراب با پزشکتان مشورت کنید.
نتیجه گیری
اگر مشکل تنفس دارید با پزشکتان صحبت کنید. پزشک شما می تواند تشخیص دهد که آیا از آسم ناشی از استرس رنج می برید یا خیر و به مدیریت شرایط شما کمک خواهد کرد.