بررسی بازار کار و میزان حقوق حسابدار

شغل حسابداری از جمله مشاغلی است که با وجود متقاضیان زیاد آن، هنوز هم از بازار کار و درآمد خوبی برخوردار است. در واقع هر شرکت و مؤسسهای در هر حوزه کاری که باشد، جهت انجام امور مربوط به حسابرسی و مالی خود به حسابدار نیاز دارد. با توجه به اهمیت این شغل در جامعه و مسائل مربوط به آن در این مطلب تصمیم گرفتیم به معرفی شغل حسابدار بپردازیم.
معرفی شغل حسابدار
شغل حسابداری، مربوط به حفظ، تجزیه و تحلیل سوابق مالی در یک شرکت میشود. ازاینرو در مؤسسات مختلف از اهمیت ویژهای برخوردار است. یک فرد به عنوان حسابدار در یک شرکت یا مجموعه اقتصادی، مسئولیت بررسی امور مالی، حسابداری، مالیاتی و بودجه را برعهده دارد.
حداقل مدرک موردنیاز برای انتخاب این شغل، کارشناسی است. البته بهتر است کارشناسان حسابداری جهت ارتقا موقعیت شغلی خود، میزان مهارتها و سطح تحصیلات خود را بالا ببرند. حسابدار همچنین میتواند کار یک دفتردار را انجام دهد. بنابراین یک حسابدار، میتواند دفتردار نیز باشد اما لزوماً همه دفترداران، حسابدار نیستند.
شغل حسابدار با توجه به زمینه شغلی که در آن مشغول است به سه دسته حسابدار عمومی، حسابدار مدیریتی و حسابدار دولتی تقسیم میشود. رسیدگی به امور مالی در رأس وظایف هر سه نوع حسابدار وجود دارد. در مورد انواع حسابداری بیشتر بخوانید: (15 Types of Accountants & What They Do)
چگونه حسابدار شویم؟
مهمترین اصل، جهت موفق شدن در شغل حسابداری، داشتن تحصیلات و تجربه کاری مرتبط است. به طور کلی برای حسابدار شدن، نیاز به طی کردن مراحل شغلی مختلف مانند گرفتن مدرک، گذراندن دورههای کارآموزی و در نهایت ارسال رزومه برای شرکتها و مؤسسات مختلف است.
همانطور که گفته شد اولین قدم برای حسابدار شدن، داشتن مدرک تحصیلی در رشتههای مرتبط مانند حسابداری و اقتصاد است. گرفتن مدرک تحصیلی در مقاطع بالاتر مانند ارشد و دکترا جهت استخدام در این شغل بسیار مؤثر خواهد بود. از طرفی گذراندن دورههای مختلف اصول حسابداری و تکنولوژی حسابداری نیز نقش مؤثری در پذیرفته شدن فرد خواهد داشت.
بسیاری از افراد بعد از گذراندن دوره کارآموزی، در همان سازمانی که مشغول بودهاند، استخدام میشوند. اصولاً شرکتهای معتبر و مهم، جهت جذب نیروی موردنیاز خود، اقدام به درج آگهی استخدام در سایتهای کاریابی قابل اعتماد مردم میکنند.
معرفی رشته حسابداری
حسابداری یکی از رشتههای دانشگاهی است که داوطلبان هر سه گروه آزمایشی ریاضی، تجربی و انسانی میتوانند در این رشته تحصیل کنند. البته از طریق رشته کاردانش و فنی حرفهای نیز امکان تحصیل در این رشته به صورت ناپیوسته وجود دارد.
امروزه هر سازمان یا شرکتی مانند بانکها، شرکتها و کارخانههای مختلف، در هر حوزهای که فعالیت میکند جهت انجام امور مالیاتی خود نیازمند یک حسابدار است. بنابراین هنوز هم این رشته از بازار کار خوبی برخوردار است. با توجه به ارتباط شغل حسابدار با مباحث مربوط به سود و زیان شرکتها، میتوان گفت این شغل، جزء مشاغل مهم جامعه به شمار میآید.
مهارتها و تواناییهای حسابدار
همانطور که گفته شد، شغل حسابداری از اهمیت زیادی در جامعه برخوردار است. بر این اساس برای اینکه یک حسابدار بتواند مورد تأیید کارفرمایان مختلف قرار بگیرد، داشتن یک سری مهارتها و توانمندیهای فردی حائز اهمیت است.
- برخورداری از مهارت تجزیه و تحلیل اطلاعات
- شناخت روشهای محاسبه حقوق و دستمزد
- شناخت قوانین مالی و مالیاتی
- روابط عمومی بالا
- قدرت دقت و تمرکز بالا
- رازدار بودن در رابطه با اطلاعات مالی شرکت
- برخورداری از هوش ریاضی و منطق
وظایف حسابدار
یک حسابدار با توجه به سازمانی که در آن مشغول است، ممکن است وظایف متنوعی برعهده بگیرد. در حالت کلی مجموعه وظایف حسابدار در انجام امور زیر خلاصه میشود.
- ثبت اسناد و مدارک در دفاتر یا نرمافزارهای مربوط به امور حسابداری
- بررسی و ثبت اطلاعات کارکنان و محاسبه حقوق ماهیانه و پرداخت فیش حقوقی آنها
- تنظیم صورتهای مالی شرکت و اطمینان از درستی آنها بر اساس قوانین و مقررات مالی و محاسباتی کشور
- تهیه و تنظیم گزارشات مالی
- ثبت هزینه و درآمدهای شرکت
- تحلیل و ارزیابی عملیات مالی شرکت و ارائه بهترین پیشنهاد به مدیریت
- ارائه پیشنهادهایی جهت کاهش هزینه، افزایش درآمد و سود بیشتر
بررسی بازار کار و آینده شغلی
در حال حاضر، هنوز هم فرصت های شغلی حسابدار در شرایط خوبی قرار دارد. در واقع فارغالتحصیلان این رشته در صورت تقویت مهارتهای حسابداری خود، بیکار نخواهند ماند. فرصتهای شغلی بسیاری مانند حسابدار بانک، حسابدار بیمه و حسابدار صنعتی در سازمانهای دولتی و خصوصی برای این رشته وجود دارد. از طرفی روز به روز با توجه به تأسیس سازمانهای مختلف اداری در سطح کشور و همچنین کسبوکارهای کوچک، نیاز به نیروی حسابدار در حال افزایش است.
درآمد و حقوق حسابدار
میزان درآمد حسابدار با توجه به دولتی یا خصوصی بودن سازمان متفاوت است. میزان حقوق یک حسابدار در مؤسسات دولتی بر مبنای قوانین مدیریت خدمات کشوری محاسبه میشود. در شرکتهای خصوصی نیز عوامل و فاکتورهای مختلفی در میزان حقوق فرد تأثیرگذار خواهد بود.
به عنوان مثال سابقه و تجربه کاری، مهارت، مدرک تحصیلی و میزان آشنایی با دورههای آموزشی حسابداری نقش مؤثری در تعیین میزان حقوق حسابدار خواهد داشت. در حالت کلی میتوان گفت با توجه به توانمندیهای فرد، میزان حقوق قابل توجهای برای این شغل در نظر گرفته میشود.
بررسی وضعیت استخدام حسابدار در کشور
میزان استخدام حسابدار در ایران در حال افزایش است و کارفرماهای مختلفی در سطح کشور، به دنبال استخدام نیروی حسابدار ماهر و با تجربه هستند. به دلیل این که درصد رونق پیدا کردن کسبوکارهای بزرگ و کوچک در مراکز استانها و شهرهای بزرگ بیشتر است بنابراین میزان استخدام حسابدار در تهران، اصفهان، تبریز و.... بیشتر خواهد بود.
جمعبندی
شغل حسابدار یکی از مشاغل پرطرفداری است که سازمانها و مؤسسههای مختلفی جهت انجام امور مالی و مالیاتی خود به این شغل نیازمند هستند. برای موفق شدن در این شغل نیازمند کسب مهارتها و توانمندیهایی است تا بتوان وظایف خود را به عنوان یک حسابدار به درستی انجام داد. در این مقاله به معرفی شغل حسابدار و جزئیات مربوط به آن پرداختیم.
این مطلب رپرتاژ آگهی می باشد و توسط تحریریه اقتصاد آنلاین تهیه نشده است.