آگاه۲
وی ایکس
لاماری ایما/ آرین موتور
x
قیمت آهن
فونیکس
فردا موتور
۳۰ / مرداد / ۱۴۰۰ ۱۴:۰۰
رییس جمهور در پاسخ به سوالات نمایندگان در صحن تشریح کرد؛

وعده های من انتخاباتی نبود / دولت به استفاده از ظرفیت بانوان توجه خواهد کرد

وعده های من انتخاباتی نبود / دولت به استفاده از ظرفیت بانوان توجه خواهد کرد

رییس جمهور کشورمان ضمن تأکید بر اینکه آسیب به اعتماد عمومی یکی از مسائل مهم کشور است، گفت: من به عنوان یک خدمتگزار و دولت هدفم آن است که به وعده‌ها عمل کنم و مجلس شورای اسلامی نیز مساعدت کند و در رسانه‌ها، صحن و کمیسیون‌ها نقطه نظرات ارزشمند خود را بیان کنند تا دولت موفق به عمل به وعده‌های خود شود.

کد خبر: ۵۵۵۱۴۳
آرین موتور

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از خانه ملت،  سید ابراهیم رییسی در نشست علنی نوبت دوم امروز (شنبه، 30 مردادماه) مجلس شورای اسلامی در بخش دوم بررسی برنامه‌های کلان دولت و وزرای پیشنهادی خود در پاسخ به سوالات و برخی انتقادات ابتدا ضمن تشکر از تمامی نمایندگان، رییس مجلس شورای اسلامی و همه موافقان و مخالفان، چه آنانی که فرمایشات خود را مطرح و چه آنانی که در جلسات بعدی نقطه نظرات خود را مطرح خواهند کرد، گفت: یکی از مشکلات کشور غیر از بحث معیشت و کسب و کار که بسیار آسیب دیده، موضوع مهم اعتماد است.

رییس جمهور کشورمان خطاب به نمایندگان مجلس ادامه داد: این اعتماد باید بازگردد و بازسازی شود، برگشت این اعتماد در گرو عمل به وعده‌ها است. من به عنوان یک خدمتگزار و دولت هدفم آن است که به وعده‌ها عمل کنم و مجلس شورای اسلامی نیز مساعدت کند و در رسانه‌ها، صحن و کمیسیون‌ها نقطه نظرات ارزشمند خود را بیان کنند تا دولت موفق به عمل  به وعده‌های خود شود.

وی تأکید کرد: آن جلوه از صداقت را که مردم شاهد آن هستند و آنچه گفته می‌شود باید عملیاتی شود تا بار دیگر اعتماد بازسازی شود. بدانید چه در دوره انتخابات و چه در جلسات بعد از انتخابات بنای من عمل به وعده‌ها بوده است. این موضوع هم با یک ادعا نمی‌شود، اثبات کرد، جز اینکه مردم عزیز در هر کوی و برزنی عمل به وعده‌ها را توسط مسئولان و دولت ببینند. بر این اساس از خداوند متعال برای عمل به وعده‌ها مدد می‌جوییم.

وعده های من انتخاباتی نبوده است/باید این برنامه ها باور و عمل شود

رییسی اظهار کرد: این موضوع که کسی تصور کند که این وعده تنها برای دوره انتخابات و به منظور ایجاد هیجاناتی بوده است، درست نیست، ما در محضر خداوند متعال و ارواح مطهر شهدا قرار داریم و سخنی که می‌گوییم باید با باور و بنا بر عمل باشد.

رییس قوه مجریه در پاسخ به برخی انتقادات نسبت به برنامه دولت به ویژه از سوی حجت‌الاسلام بحرینی گفت: آنچه تقدیم مجلس کردم بر اساس اعلامی که به من مبنی بر ارائه برنامه دولت به صورت خلاصه و ارسال برنامه کلان به مجلس در آینده نزدیک بود، انجام شد بنابراین تنها برنامه دولت را در 5 الی 6 صفحه تقدیم مجلس کردم و تمامی برنامه دولت در این تعداد صفحات کم گنجانده نمی‌شد.

رییس جمهور کشورمان تأکید کرد: تمامی برنامه دولت سیزدهم در این چند صفحه خلاصه نمی‌شد و در این 6 صفحه تنها به صورت اجمالی رویکردهای دولت گنجانده شده بود و خلاصه آن را برای شما نمایندگان قرائت کردم. دولت دارای یک برنامه کوتاه مدت شامل حدود 60 تا 65 است که این برنامه آنی و کوتاه مدت و با محوریت برنامه پیش روی دولت مانند موضوع کرونا، بازار سرمایه، کسری بودجه و .... است که این برنامه را در محضر رهبر معظم انقلاب عرض کردم.

وی ادامه داد: برنامه دولت سیزدهم با 30 مسئله کشور که برخی از این موضوعات مربوط به دستگاه‌ها نیست و فراوزارتخانه‌ای و بخشی است. در این برنامه هم نسبت به مسئله خوب پرداخته شده و هم مشکل و راهکارهای برون رفت از آن به خوبی مد نظر قرار گرفته و احصاء شده است.

رییسی گفت: مسئولیت هر وزارتخانه و هر وزیر مشخص است، لذا زمان بندی برای انجام همه برنامه ها نیز تبیین شده است؛ برنامه تحولی دولت سیزدهم تا چند روز آینده تقدیم نمایندگان و نخبگان خواهد شد تا پیش نویس آن پس از کسب نظرات منتخبان ملت و نخبگان نهایی شود.

وی ادامه داد: مسئله مسئولیت هر کدام از اعضای دولت به صورت عام و به صورت خاص مشخص شده، لذا همه باید پاسخگو باشند و نمی توانند رفع مسئولیت کنند. در حوزه اقتصاد، وزیر، بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه، وزارت صمت، وزارت جهاد کشاورزی و... همگی در برابر خداوند، قانون، مردم و مجلس پاسخگو هستند. البته این جمع برای تحقق اهدافش نیاز به هماهنگی دارد که بنده و معاون اول در این راستا انجام وظیفه خواهیم کرد.

رییس جمهوری تصریح کرد: در واقع برای ایجاد هماهنگی در میان اعضای تیم اقتصادی و جلوگیری از چند آهنگی که در گذشته نیز به نسبت به دولت های قبل مورد ایراد قرار می گرفت، تیم مشخصی را ایجاد کرده تا همکاری و هم افزایی تحقق یابد.

وی اظهار داشت: اصلاح نظام بانکی همواره از برنامه های دولت های مختلف بوده، زیرا مهم و محوری است؛ این دغدغه باید حل شود، لذا برای این امر خصوصاً بانک های خصوصی راهکارهایی احصا شده که لازم است دیدگاه وزیر، بانک مرکزی و تیم اقتصادی با کمیسیون های تخصصی مجلس به اشتراک گذاشته شود تا نهایتاً اقدام و عمل صورت گیرد.  به عبارتی نظام بانکی با همکاری مجلس و صاحب نظران اقتصادی باید اصلاح شود. بانک مرکزی نیز باید از حالت توصیه دادن خارج شود و به وظیفه نظارتی خود به صورت جدی بپردازد.

رییسی بیان کرد: در حوزه صندوق های بازنشستگی که نمایندگان مجلس نسبت به آن دغدغه هایی را مطرح کردند، همگی خوب می دانیم چه وضعیتی دارند و اگر بودجه ای که برای آنها اختصاص می یابد، کم باشد یا نباشد، چه اتفاقی رخ می دهد. بنابراین برای رفع این موضوع نیاز به همکاری دولت و مجلس و برنامه ریزی وجود دارد.

بالاترین مقام قوه مجریه کشور گفت: شاخص های اقتصادی بعضا مورد ابهام و تردید قرار دارد که باید مورد بازنگری قرار بگیرند. این شاخص ها باید اصلاح و مورد راستی آزمایی قرار بگیرند، تا نهایتاً دولت، مجلس و نخبگان و دانشگاهیان بتوانند از آن استفاده کنند.

دولت به استفاده از ظرفیت ارزشمند بانوان توجه خواهد کرد

وی ادامه داد: در رابطه با مسئله حضور بانوان و استفاده از این ظرفیت ارزشمند در کشور باید اذعان کرد که حتما دولت به آن توجه خواهد داشت. این ظرفیت بزرگ در عرصه های مختلف سیاسی، اجتماعی و تولید می تواند نقش آفرین باشد، لذا نسبت به بهره گیری از این مهم در دولت غفلت نخواهیم کرد؛ البته استفاده از بانوان صرفاً به کابینه و وزرا خلاصه نخواهد شد، بلکه در جای جای کشور به آن توجه می شود، زیرا ظرفیت اثرگذار و فرهیختگی است.

ظرفیت ارزشمندی در میان اهل سنت وجود دارد

رییس جمهوری تصریح کرد: نسبت به استفاده اقوام، قومیت ها و گروه های مختلف همواره اعلام شده که باید از ظرفیت آنها در سراسر کشور مورد توجه قرار گیرد. ظرفیت ارزشمندی در میان اهل سنت وجود دارد و همه ما در برابر جوانان تحصیلکرده و نخبه خانواده های اهل سنت و... مسئولیت داریم. در واقع هیچ فرقی میان جوانان برومند کارآمد با مدرک تحصیلی فوق لیسانس و دکتری در کشور در یک قوم با یک گویش با قوم و گویش دیگر وجود ندارد.

رییس دولت سیزدهم اظهار داشت: دولت مربوط به جمهور است و جمهور هم 80 میلیون نفر جمعیت با گویش های مختلف و اقوام شیعه و سنی، ترک، فارس، ترکمن و عرب و عجم است. همه آحاد این ملت هستند و ما نیز نسبت به آنها مسئولیت داریم، چه کسانی که به این دولت رأی داده اند و چه کسانی که رأی نداده اند.

 

رییسی با اشاره به اینکه دولت نسبت به حقوق همه مردم مسئولیت دارد چه کسانی که به این دولت رأی داده اند و چه کسانی که رأی نداده اند باید به حقوق همه توجه شود، ادامه داد: ایرانیان خارج از کشور از حقوقی برخوردار هستند، نسبت به آن ها تکلیف داریم و این ها از هموطنان ما هستند که در حوزه های فرهنگی و اقتصادی به کشور تعلق دارند بهترین جایی که ایرانیان می توانند در آن سرمایه گذاری کنند خاک اجدادی آن ها است.

وی با تاکید بر اینکه زمینه برای سرمایه گذاری ایرانیان خارج از کشور فراهم می شود، عنوان کرد: نسبت به مسائل ایرانیان خارج از کشور از جمله امنیت، حقوق اساسی و احوال شخصی مانند ایرانیانی که در داخل کشور زندگی می کنند مسئولیت داریم. وزارت امور خارجه و شورای عالی ایرانیان باید ساز و کاری را دنبال کنند تا ایرانیان خارج از کشور متوجه شوند بهترین محل برای سرمایه گذاری آن ها در داخل کشور است.

وی با اشاره به اینکه استفاده از ظرفیت نیروهای جوان و کارآمد کشور موردتوجه است و باید همه از وجود آن ها استفاده کنیم، افزود: در سامانه ای که فعال کرده بودیم بسیاری از اسامی برای حضور در کابینه تکرار شده بودند، مردم نسبت به دو وزارتخانه دفاع و اطلاعات آشنایی کمتری دارند اما در خصوص سایر افراد اسامی 50 الی 60 بار تکرار شده بود، برخی از اسامی مانند آقایان زلفی گل و عبدالملکی بیش از 50 بار تکرار شده بود، برای حضور در مدیریت های مختلف پیشنهاداتی شده بود.

رییس قوه مجریه با بیان اینکه برخی از افراد معرفی شده برای حضور در کابینه دارای سابقه ایثارگری و از خانواده شهدا هستند اما تمایلی برای اعلام این موضوع ندارند، تصریح کرد: بیش از 50 بار نام آقای عین اللهی در سامانه تکرار شده و جامعه پزشکی از شخصیت علمی، اجرایی و انقلابی وی نام برده اند و مورد نظر جامعه پزشکی و پرستاری است.

رییسی با تاکید بر اینکه برنامه ها کیفی است و از نظر کمی قابلیت پایش و اندازه گیری دارد زیرا در این برنامه مسئول، زمان و همکاران مشخص شده اند، عنوان کرد: برنامه ای که ارسال می شود از سوی نمایندگان و فرهیختگان قابلیت مطالبه گری دارد در این دوره نباید آزمون و خطا داشته باشیم.

وی افزود: با استفاده از تجربیات، نتایج دنبال می شود، در برنامه متولی و زمانبندی مشخص است مانند آنچه که در قوه قضائیه اجرا شد و به عنوان برنامه تحولی مورد توجه مقام معظم رهبری و فرهیختگان قرار گرفت. مسائل ملی و فرابخشی در برنامه مورد توجه قرار گرفته شده است.

رییس قوه مجریه با بیان اینکه در زمینه اموال و دارایی مسئولین قانونی تصویب شده اما اجرایی نشد در قوه قضائیه آئین نامه این قانون را تصویب کردیم، گفت: اعلام شد که برخی مواد قانون مذکور ابهام دارد اما ابهام قانون نباید منجر به عدم اجرای قانون شود، قانون را اجرا می کنیم و به رییس مجلس نامه می نویسم که رفع ابهام کنند و این اقدام را انجام دادیم.

وی با اشاره به اینکه سامانه ای راه اندازی شد و بسیاری از مسئولین اموال خود را در آن اعلام کردند، افزود: آقای قالیباف نیز ان شاءالله به زودی دستور می دهند ابهام قانون مذکور برطرف شود. اعتقاد ندارم که اگر قانون ابهام داشته باشد نباید آن را اجرا کنیم مگر اینکه ابهام به خصوصی باشد که نشود آن را اجرا کرد، با تعامل مجلس بسیاری از ابهامات رفع می شود.

رییسی با بیان اینکه در انتخابات دارایی خود را اعلام کردم و این سئوال مکررا از من در محافل مختلف پرسیده شد، گفت: زمان اجرای قانون دارایی خود را به مقام معظم رهبری اعلام کردم زیرا براساس یکی از مواد این قانون باید مسئولین دارایی خود را به رییس قوه قضائیه و وی به مقام معظم رهبری اعلام نمایم.

رییس قوه مجریه با تاکید بر اینکه دولت هوشمند و شفاف سازی جزو برنامه های دولت است، عنوان کرد: بخش هایی مانند حوزه امنیت قابل اعلام نیستند اما در حوزه اقتصادی بسیاری از موارد باید ثبت و در ویترین قرار بگیرند. این اقدام به سلامت دولت و نظارت نمایندگان کمک می کند.

وی افزود: از جمله مواردی که می تواند به شفاف سازی کمک کند ایجاد سامانه ای جامع بین بنادر، گمرکات، وزارت اقتصاد، سازمان امور مالیاتی و سیستم بانکی است، با فعالیت این سامانه از بسیاری از کاستی ها پیشگیری می شود و این شفافیت برای مردم، سرمایه گذاران، واردکنندگان، کارآفرینان و ناظرین کمک کننده است، بهترین ناظرین، نمایندگان، دیوان محاسبات و سازمان بازرسی هستند.

رییسی به موضوع منابع طبیعی و اراضی اشاره و عنوان کرد: با بضاعتی که ما در دستگاه قضایی داشتیم مشاهده شد که چطور در این حوزه اقداماتی صورت گرفت. امروز نیز قطعاً برای حفظ محیط زیست و منابع طبیعی با مسئولیت بیشتر هم در وزارت جهاد کشاورزی و هم در سازمان حفاظت از محیط زیست این موضوع مورد توجه قرار خواهد گرفت.

رییس قوه مجریه به موضوع تولید واکسن در داخل کشور اشاره و یادآوری کرد: امروز نیز عنوان کردم که اولین اولویت دولت مسئله سلامت و مبارزه با کرونا است. تولید واکسن داخلی اولویت اول ما بوده اما همزمان با افزایش تولید واکسن داخلی واردات واکسن از خارج را انجام خواهیم داد.

واکسیناسیون عموم مردم تا رسیدن فصل سرما کاملا عملیاتی و اجرایی خواهد شد

رییس جمهور با تأکید بر اینکه واکسیناسیون عموم مردم باید ظرف کوتاه‌ترین مدت انجام گیرد، عنوان کرد: برنامه داریم با پیگیری‌های صورت گرفته از طریق وزارت خارجه و هلال احمر تا پیش از فرا رسیدن فصل سرما واکسیناسیون در کشور کاملا عملیاتی و اجرایی شود.

وی به موضوع توجه به مناطق محروم که مورد تأکید نمایندگان مردم بود اشاره و اضافه کرد: توجه به مناطق محروم در برنامه ششم توسعه آمده و حتماً در برنامه هفتم توسعه نیز باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد. مسئله مناطق محروم در اولویت دولت قرار دارد.

رییسی با انتقاد از وجود ساختارهای موازی در تشکیلات اداری کشور که منجر به صرف هزینه بیت‌المال می‌شود، گفت: متأسفانه وضعیت پیچیده بروکرواسی در کشور اجازه نمی‌دهد ما آنچنان که باید به اهدافمان دست یابیم. به عنوان نمونه می‌بینیم که امروز در یک اتاق کارمندان با انواع و اقسام قراردادها حضور دارند، از خرید خدمتی، پیمانی، قراردادی تا رسمی همه با حقوق‌های متفاوت یک کار را انجام می‌دهند در حالی که ساماندهی نظام هماهنگ پرداخت و کارکنان دولت باید از اولویت‌های ما باشد. متأسفانه بعضاً به نظام هماهنگ پرداخت با طعنه نظام ناهماهنگ پرداخت گفته می‌شد.

رییس قوه مجریه با تأکید بر اینکه عدالت در پرداخت برای ما بسیار اهمیت دارد، تصریح کرد: مردم از ما و شما توقع دارند که در چارچوب عدالت رفتار کنیم. بارها تأکید کرده‌ام که متناسب‌سازی پرداخت‌ها به میزان تورم باید برای همه دستگاه‌ها صورت گیرد، این مسئله یکی از جلوه‌های عدالت است.

رییس جمهور ادامه داد: امروز وقت خوبی است که برای اصلاح بسیاری از مسائل می‌توان از آن استفاده کرد. متأسفانه همین مسائل ذهن شما و مردم را مشغول کرده در حالی که می‌توان با یک کار هم افزا و کارشناسی شده با همکاری مجلس و نخبگان در راستای اجرای عدالت گام برداشت.

وی با بیان اینکه قطعا اجرای عدالت برای ما مشکلاتی ایجاد خواهد کرد، تصریح کرد: ما از اجرای عدالت هیچ باکی نداریم و این مسئله در سخن بزرگان دین نیز آمده است. ما آماده‌ایم که خودمان را برای اجرای عدالت هزینه کنیم. تحول در دولت با اجرای عدالت محقق می‌شود.

رییسی با بیان اینکه اجرای عدالت موجب رضایت اقشار مختلف مردم از جمله شیعه، سنی، روستایی و شهری خواهد شد، گفت: با اجرای عدالت عموم مردم رضایت خواهند داشت و همین مسئله برای ما اهمیت دارد.

رییس قوه مجریه به مسئله تمرکززدایی اشاره و اضافه کرد: موافقیم که می‌توان اختیارات را با تفویض برخی اختیارات به استانداران واگذاران کرد. حتماً می‌توانیم از این فرصت بهره ببریم تا در ستاد کارهای ستادی انجام و مسائل به استان‌ها و شهرها واگذار شود.

رییس جمهور تعامل با همه کشورهای دنیا به ویژه همسایگان را جزو سیاست خارجی دولت سیزدهم برشمرد و عنوان کرد: کشور ما با بهره‌مندی از ظرفیت‌های بسیار، می‌تواند زمینه را برای ارتقاء صادرات فراهم کند تا از این طریق چرخ‌های تولید نیز بیش از پیش به حرکت درآید.

وی با بیان اینکه باید ظرفیت غیرفعال تولیدی در کشور را فعال کنیم، اضافه کرد: 40 درصد ظرفیت کارخانه‌های کشور غیرفعال بوده که برای فعال سازی آن نیازمند اقدامات فوری و انقلابی دارد، اگر این ظرفیت‌ها فعال شود مراجعاتی که به شما نمایندگان صورت می‌گیرد، با پیگیری قابل حل و فصل است.

مجلس غیر از جایگاه نظارت به عنوان مشاوران امین برای همه دولتمردان خواهند بود

رییسی در ادامه با بیان اینکه کمیسیون‌های مجلس را بهترین هیأت مستشاری دولت می‌دانیم، عنوان کرد: مجلس غیر از جایگاه نظارت به عنوان مشاوران امین برای همه دولتمردان خواهند بود و ما به این ظرفیت ارزشمند توجه داریم. همچنین درباره معرفی وزرای پیشنهادی روش ما این بود که بتوانیم به دولتی کارآمد و مردمی برسیم و این مسیر را برای نمایندگان شرح دادم.

رییس قوه مجریه در ادامه با بیان اینکه ما مسئولیت شناخت افرادی که به ما معرفی شده‌اند را می‌پذیریم عنوان کرد: امیدواریم در بخش‌های مختلفی که مردم به حل گره‌‌های آن و مشکلات آن امید بسته‌اند موفق باشیم و به آنچه گفته‌ام در عمل پایبند خواهم بود ضمن اینکه همه اقوام و اقشار باید بدانند امروز سمت و سوی دولت، صداقت بوده و به همه آنچه گفته‌ایم جامه عمل می‌پوشانیم هر چند زمانبر باشد البته برخی امور باید در اسرع وقت عملیاتی شود.

رییس جمهور در ادامه با اشاره به تیمی که برای اصلاح برنامه 1400 مأمور کرده تا به مجلس ارائه شود، اظهار داشت: همچنین بودجه 1401 نباید با کسری همراه باشد لذا با همکاری مجلس آن را به نحوی تنظیم می‌کنیم که مشکلات به حداقل برسد، ضمن اینکه درباره سهام عدالت و بورس تلاش خواهیم کرد مشکلات برطرف شده به خصوص موضوع جاماندگان از سهام عدالت را با همکاری مجلس پیگیری خواهیم کرد.

وی در ادامه به انتخاب استانداران ویژه در برخی مناطق اشاره و عنوان کرد: این اقدام به خاطر حضور متناوب آنها در هیأت دولت خواهد بود و حتی شاید به یک نماینده خاص اختیار بدهیم تا مشکلات را حل کند و این از اختیارات دولت است.

رییسی با بیان اینکه هدفمندسازی یارانه‌ها قانون بوده و باید اجرا شود، گفت: نمایندگان حق ارائه طرح های مختلف را دارند تا مشکلات استانی را برطرف کنند اما توصیه می‌کنم بسیاری از این طرح‌ها باید با همکاری دولت تدوین شود که کار کارشناسی شده و مشکل شورای نگهبان پیدا نکند.

رییس قوه مجریه در ادامه با تأکید بر احترام به همه اقوام و استفاده از ظرفیت فرهیختگان در استان‌ها برای حل مشکلات اظهار کرد: دولتی که مبتنی بر رأی بالای نمایندگان تشکیل شود، پشتوانه بهتری برای کار قوی در بخش‌های مختلف خواهد داشت.

رییس جمهور در پایان خاطر نشان کرد: من از انتقادها و نظرات مخالف ناراحت نمی‌شوم بلکه زمانی ناراحت می‌شوم که مشکلات را نگویید چرا که گفتن مشکلات و دغدغه‌ها است که به اصلاح امور کمک می‌کند.

ارسال نظرات
صندوق طلای کیان «گوهر»
x