آگاه۲
وی ایکس
لاماری ایما/ آرین موتور
x
قیمت آهن
فونیکس
فردا موتور
۰۲ / ارديبهشت / ۱۴۰۰ ۱۱:۵۷
مرکز مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی بررسی کرد؛

چشم‌انداز آتی صنعت خودرو

چشم‌انداز آتی صنعت خودرو

مرکز مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی در جدید‌ترین گزارش خود به چشم‌انداز و روندهای اصلی صنعت خودروی جهان پرداخته است.

کد خبر: ۵۲۲۵۳۳
آرین موتور

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛  در این گزارش تاکید شده که صنعت خودرو در سال‌های آتی از لحاظ تولید و مصرف بر بازارهای آسیایی متمرکز خواهد شد. آنچه مشخص است در حال حاضر بسیاری از خودروسازان آمریکایی و اروپایی تمرکز خود را بر تولید در کشورهای آسیایی قرار داده‌اند. کشوری همچون چین سال‌هاست به مامنی برای تولید خودروی جهان تبدیل شده است. با توجه به گزارش تهیه شده توسط مرکز پژوهش‌ها به نظر می‌رسد که تمرکز خودروسازان بر بازارهای آسیایی بیشتر به ذائقه مصرف‌کنندگان خودرو مربوط می‌شود چراکه ذائقه مصرف‌کنندگان، چه در بازارهای در حال توسعه و چه در بازار کشورهای توسعه یافته، متمایل به خودروهای کوچک‌تر و کم‌مصرف‌تر خواهد شد. همچنین در کشورهای توسعه یافته سبک زندگی و ترجیحات افراد مبتنی بر استفاده کمتر از خودروی شخصی بوده و خودروی شخصی دیگر به عنوان عامل تعیین‌کننده جایگاه اجتماعی نخواهد بود.

آنچه مشخص است استفاده از خودروهای اشتراکی و همچنین سهولت در دریافت تاکسی‌های آنلاین سال‌هاست که تمایل به استفاده از خودروی شخصی را کم کرده است.در این بین خودروهای اشتراکی به‌دلیل مزیت‌های فراوان؛ در مقابل خودروی شخصی گرفته است.

به‌طوری‌که با استفاده از خودروهای اشتراکی، کاربران نسبت به مالکیت یک خودروی شخصی، متحمل هزینه کمتری می‌شوند چراکه نه پول بیمه و مالیات می‌پردازند و نه هزینه سوخت را پرداخت می‌کنند، این سیستم همچنین تاثیر بسزایی در کاهش ترافیک شهری و آلودگی هوا دارد چراکه اغلب خودروهای مورد استفاده، برقی یا با استانداردهای آلودگی پایین هستند.

کاهش شمار خودروهای شخصی و دسترسی بیشتر به جای پارک از جمله فواید دیگر این سیستم است. در این سیستم خودروها با توجه به اینکه از سوی کاربران متعددی استفاده می‌شوند؛ بنابراین با سرعت بیشتری تعویض می‌شوند و همواره نو هستند و میزان آلودگی آنها بسیار پایین است. خودروهای نو امنیت بیشتری در خیابان‌ها دارند و از نظر فنی نیز امن‌تر هستند. به این ترتیب مزایای استفاده از خودروی اشتراکی و همچنین تاکسی‌های آنلاین ذائقه بسیاری از مشتریان را در مفهوم مالکیت تغییر داده است.

اما آنچه در یک دهه گذشته منجر به تغییرات اساسی در خودروسازی دنیا شده، خودروهای برقی و هیبرید است. در این بین برخی از کشورها حتی زمان مقرری را برای حذف خودروهایی که از سوخت فسیلی بهره می‌برند اعلام کرده‌اند. بر این اساس محصولات برقی و هیبرید طی سال‌های آتی به‌طور حتم تنها محصولات تولیدی برخی از شرکت‌های خودروساز خواهند بود و سهم عظیمی از بازارهای دنیا را به دست می‌آورند.

 در همین زمینه مرکز پژوهش‌های بازرگانی نیز درگزارش خود عنوان کرده که با توجه به تغییرات قوانین و همچنین افزایش آگاهی مصرف‌کنندگان، عوامل زیست‌محیطی نظیر کاهش گازهای گلخانه‌ای و توسعه پایدار، اهمیت بیشتری یافته و خودروهای دونیرویی (هیبرید) و الکتریکی سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص می‌دهند. در ادامه تاکید شده که این امر مستلزم سرما‌یه‌گذاری بر روی تحقیق و توسعه و کاهش هزینه تولید و نگهداری خودروهای کم‌مصرف ضمن افزایش کارایی است. اما در بخش دیگری از این گزارش به تجهیزات الکترونیکی و ارتباطی در خودروها اشاره شده است.

آنچه مشخص است تجهیزات ارتباطی و الکترونیکی بخش جدایی‌ناپذیری از خودروهای آینده هستند که کاربردهایی نظیر هوشمندسازی و خودران شدن خودروها و افزایش ایمنی وسایل نقلیه دارند. بر این اساس پیش‌بینی شده که مدل‌های کسب‌و‌کار جدید برای جابه‌جایی و حمل‌و‌نقل نظیر خودروهای اشتراکی مورد استقبال بیشتری قرار می‌گیرند. شرکت‌های خودروسازی نیز از مدل‌های کسب‌و‌کار جدید و مشارکت‌های گسترده برای دستیابی به بازار وسیع‌تر، کاهش‌ هزینه‌های تحقیق و توسعه و دستیابی سریع‌تر به فناوری‌ها بهره می‌برند.

از سوی دیگر در گزارش مرکز پژوهش‌ها این نکته مورد تاکید واقع شده که در آینده انتظار می‌رود دسترسی به نیروی انسانی متخصص و مهندسان ماهر در جوامع سالخورده به عنوان یک چالش اساسی مطرح شود؛ از این رو تامین قطعات و محصولات از تولیدکنندگان محلی افزایش می‌یابد. بازیگران جدیدی به‌خصوص از میان شرکت‌های فناور به بازار ورود می‌کنند و همکاری‌ها بین شرکت‌های خودروسازی و شرکت‌های فناور افزایش می‌یابد. در نهایت شرکت‌های موفق در این حوزه سطح بالایی از انعطاف‌پذیری را در تجهیزات تولیدی و فرآیندهای عملیاتی به کار می‌گیرند و شخصی‌سازی خودروها به عنوان یک الزام مطرح می‌شود.

اما مرکز پژوهش‌های بازرگانی پیش‌بینی‌ای نیز در مورد آینده خودروهای تجاری کرده است، به‌طوری‌که در این زمینه تاکید شده که درخصوص خودروهای تجاری روندهایی که در مورد خودروهای سواری قابل تصوراست با اندکی تاخیر در موردخودروهای تجاری نیز اتفاق خواهد افتاد و با توجه به تقاضای روز‌افزون در این بخش،‌ انتظار رشد تولید و مصرف خودروهای باربری سنگین به‌خصوص در آسیا و اقیانوسیه می‌رود.

ارسال نظرات
صندوق طلای کیان «گوهر»
x