جشنواره فیلم عربستان سرپوشی بر نقض حقوق بشر سعودی
اولین جشنواره بین المللی فیلم عربستان سعودی در میان انتقاد منتقدان مبنی بر تلاش آل سعود برای سرپوش گذاشتن بر پرونده سیاه حقوق بشری خود در داخل و خارج از این کشور، آغاز به کار کرده است.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، انتقادات به جشنواره فیلم عربستان فقط چند روز پس از اعتراضات مشابهی به برگزاری مسابقات اتومبیل رانی فرمول یک در این کشور صورت میگیرد.
در حالی جشنواره فیلم دریایی سرخ در عربستان سعودی آغاز به کار کرد که حکومت این کشور به تلاش برای استفاده از هنر به منظور تطهیر چهره خود در زمینه حقوق بشر متهم شده است.
در این جشنواره که دریای سرخ نام گرفته است برخی ستارگان بین المللی از جمله هیلاری سوانک، کلایو اوون و وینسنت کاسل شرکت کردهاند.
عربستان سعودی در حالی این جشنواره را به عنوان نقطه تحول در این کشور معرفی میکند که تنها چهار سال از موافقت با بازگشایی سالنهای سینما در آن میگذرد.
اما منتقدان چندین ماه است که خواهان تحریم این جشنواره سینمایی شدهاند. آنها هشدار میدهند که زرق و برق فعالیتهای نمایشی مقامات سعودی با هدف منحرف کردن افکار عمومی از نقض حقوق بشر در داخل و خارج از کشور انجام میشود.
عربستان سعودی در دوره محمد بن سلمان ولیعهد، مخالفان سیاسی داخلی را سرکوب کرده و منتقدان را در خارج از مرزهای عربستان تحت تعقیب قرار داده است.
یکی از شناخته شدهترین منتقدان حکومت عربستان سعودی جمال خاشقچی روزنامه نگار عربستانی بود که به دست عوامل بن سلمان در کنسولگری این کشور در ترکیه به شکل فجیعی به قتل رسید.
ولیعهد عربستان همچنین به دلیل نقش این کشور در جنگ یمن و بمباران بیرحمانه آن که اکنون یکی از بدترین بحرانهای انسانی در جهان را رقم زده است، به صورت گسترده محکوم شده است.
مضاوی الرشید، یک استاد در دانشکده اقتصاد لندن و منتقد برجسته دولت عربستان سعودی گفت: نمایشی بودن برگزاری جشنواره فیلم بدون آزادی بیان بیش از پیش نمایان میشود. ورزش و هنر هرگز جایگزین اصلاحات واقعی که شامل حقوق مدنی و سیاسی است، نخواهد بود. جشنواره فیلمهای بینالمللی به عنوان سرپوشی برای سناریوی شوم بازداشت، سر بریدن و قتل توسط رژیمی است که پس از ارتکاب جنایات در یمن و علیه شهروندان خود ناامیدانه میخواهد از انزوا خارج شود.
هنگامی که این جشنواره فیلم در اوایل سال جاری میلادی معرفی شد، سامی خان کارگردان نامزد اسکار از جمله کسانی بود که از هنرمندان خواست تا در اعتراض به سابقه نگران کننده عربستان سعودی در زمینه حقوق بشر، در این جشنواره شرکت نکنند.
دیده بان حقوق بشر از افراد مشهوری که برای حضور در مسابقه اتومبیل رانی فرمول یک در عربستان اعلام آمادگی کرده بودند خواست تا از این موقعیت برای مطرح کردن نگرانیهای حقوق بشری در عربستان استفاده کرده یا از شرکت در این مسابقات خودداری کنند.
پیش از آغاز این مسابقات، لویس همیلتون قهرمان جهان فرمول یک اعلام کرده بود که احساس خوبی برای شرکت در این مسابقات در عربستان را ندارد.