وی ایکس
آگاه 3 مثقال طلا
لاماری ایما/ آرین موتور
x
فونیکس
آمارکتس
فلای تودی
۱۹ / خرداد / ۱۳۹۹ ۱۸:۴۳

خرید و فروش اولین ETF از کی امکان‌پذیر می‌شود؟

خرید و فروش اولین ETF از کی امکان‌پذیر می‌شود؟

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد: واحد‌های صندوق واسطه‌گری مالی یکم که به مردم واگذار شده بود از اول تیرماه در بورس قابل معامله می‌شود.

کد خبر: ۴۴۴۷۳۰
آرین موتور

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، عباس معمارنژاد معاون امور بیمه و بانک و شرکت‌های دولتی وزیر اقتصاد در مورد اینکه چه زمانی واحد‌های خریداری شده صندوق واسطه‌گری مالی یکم قابل معامله می‌شوند، گفت: تا آخر این هفته وضعیت ETF‌های واگذار شده به مردم مشخص می‌شود و از اول تیر ماه این واحد‌های سرمایه‌گذاری از طریق بورس قابل معامله و خرید و فروش می‌شوند.
گفتنی است دولت در راستای واگذاری سهام خود در شرکت‌های دولتی و بانک‌ها اولین ETF صندوق قابل معامله بورسی به نام صندوق واسطه‌گری مالی یکم را طراحی کرد که برای هر دارنده کدملی تا سقف ۲ میلیون تومان از طریق شبکه بانکی و بورس واگذار کرد و قرار شد واحد‌های این صندوق از تیرماه در بورس قابل خرید و فروش باشد.
همچنین به گفته معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی باقیمانده سهام دولت در سه بانک ملت، تجارت و صادرات به علاوه باقیمانده سهام دولت در بیمه البرز و بیمه اتکایی امین جمعاً به ارزش ۲۳ هزار میلیارد تومان برآورد شده بود که قرار بود این سهام در قالب صندوق واسطه‌گری مالی یکم و با تخفیف ۲۰ تا ۳۰ درصد به عموم مردم واگذار شود که در اولین تجربه از واگذاری اینگونه واحد‌ها بیش از ۳.۵ میلیون نفر از شهروندان ایرانی شراکت کردند و هنوز کار تسویه و اختصاص واحد‌ها به خریداران به طور کامل انجام نشده و قرار است از اول تیرماه ۹۹ این واحد‌های صندوق واسطه‌گری مالی در پرتفوی دارایی‌های افراد قرار گیرد و افراد بتوانند دارایی‌های خود را از طریق بورس خرید و فروش کنند.
همچنین طبق اعلام قبلی معاون وزیر اقتصاد قرار است در نیمه اول امسال دو ETF دیگر به نام‌های صندوق واسطه‌گری پالایشی مرکب از باقیمانده سهام دولت در ۴ پالایشگاه تهران، تبریز، بندرعباس و اصفهان و صندوق واسطه‌گری فلزی (شامل باقیمانده سهام دولت در شرکت فولاد مبارکه، ملی مس ایران، ایران‌خودرو و سایپا) با تخفیف ۲۰ تا ۳۰ درصدی به همه دارندگان کدملی ایرانی واگذار شود. این اقدامات در راستای واگذاری تصدی‌های دولتی به مردم و گسترش فرهنگ سهامداری و مالکیت در بین مردم و از طرفی تأمین مالی دولت از طریق بورس انجام می‌شود.

ارسال نظرات
کیان طلا
x