سود ۱۰میلیون تومانی که دلالان از زعفران به جیب میزنند
سرپرست سازمان تعاون روستایی ایران گفت: دلالان هرکیلوگرم زعفران را ۷ تا ۸ میلیون تومان از کشاورزان خریداری میکنند و در بسته بندیهای کوچک چند گرمی معادل ۱۸ و نیم میلیون تومان به مردم می فروشند.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، علیرضا غنیزاده سرپرست سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران اظهار کرد: قیمت واقعی هر کیلوگرم زعفران 16 میلیون تومان است اما باید در نظر داشت نرخ خریدی که این محصول از کشاورزان خریداری می شود با قیمت فروش آن تفاوت زیادی دارد.
وی با بیان اینکه دلال ها در زمان خرید زعفران این محصول را به قیمت پایینی از کشاورزان خریداری می کنند افزود: خرید 8 میلیون تومان زعفران از کشاورزان توسط دلال ها حتی به تولید کنندگان ضرر می زند زیرا هزینه تولید یک کیلوگرم زعفران 9 میلیون تومان است.
سرپرست سازمان مرکزی تعاون روستایی با بیان اینکه 27 هزار هکتار زمین به زیر کشت کشاورزان رفته است و اشتغال بالایی برای مردم منطقه و روستائیان دارد ادامه داد:به خاطر کرونا وضعیت صادرات زعفران مناسب نبود و لازم است که از تولید کنندگان حمایت صورت گیرد.
برآورد تولید 500 تن زعفران در سال جاری
وی با بیان اینکه خرید زعفران توسط تشکل های زیر نظر سازمان تعاون روستایی انجام می شود تصریح کرد: برآورد شده است که در سال جاری 500 تن زعفران در کشور تولید شود که در سال گذشته حدود 350 تن زعفران تولید شده بود.
سرپرست سازمان تعاون روستایی ایران اظهار داشت: نرخ فروش هر کیلوگرم زعفران که به دست مصرف کننده نهایی یعنی مردم به صورت مثقال و گرم فروخته می شود در واقع 18 میلیون و 500 هزار تومان است درحالی که همان محصول به قیمت 7 تا 8 میلیون تومان از کشاورزان خریداری شده است.
وی افزود: این 10 میلیون مابه التفاوت به جیب دلال ها می رود درحالی که آنها زعفران را تنها بسته بندی میکند و به مردم می فروشد.
سرپرست سازمان تعاون روستایی ادامه داد:در این شرایط تولید کننده متضرر میشود و مصرف کننده نیز گران می خرد و تمام منفعت به جیب دلان می رود.
وی اظهار داشت که تشکل های سازمان تعاون روستایی این آمادگی را دارد که این محصول را با قیت 10 درصد زیر قیمت بازار عرضه کند تا در هر فروشگاه فیزیکی یا فضای مجازی عرضه کند.
غنیزاده در پاسخ به اینکه در سال جاری نیز سازمان تعاون روستایی اقدام به خرید توافقی زعفران از کشاورزان می کند، گفت: در سال جاری اگر بازار در حالت تعادل و به نفع کشاورزان باشد، ورود نمیکنیم اما در صورتی که در سال جاری نیز قیمت زعفران پایین باشد دوباره برای خرید توافقی خواهیم داشت.