دستاندازهای وارداتی جان اقتصاد را گرفت
عضو هیات مدیره مجمع واردات معتقد است هنوز در مسیر واردات مواد اولیه، دست اندازهای متعددی وجود دارد که توان و انرژی واردکنندگان را هدر میدهد و مسئولین باید هرچه زودتر در این رابطه تدبیر کنند.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، علیرضا مناقبی، اظهار کرد: به صرف بخشنامه های بدون پشتوانه، مشکلات برطرف نمی شود و در این خصوص لازم است نوع نگاه مسئولین به مقوله واردات اصلاح شود. البته به طور کلی باید اذعان کنیم که اگر قرار بود اقتصاد دستوری به نتیجه مطلوب برسد، قطعا در این چند دهه به سرانجام مقصود رسیده بودیم ولی می بینیم که اوضاع، چندان رضایت بخش نیست.
وی با بیان اینکه باید از تولیدات واقعی حمایت شود، گفت: سیاستگذاران اقتصادی کشور باید مراقب باشند که فرصت طلبان، از فرمایشات رهبری، سوء استفاده نکنند. تردیدی نیست که هر تولیدی، شایسته حمایت نیست و باید منابع کشور را به سمت تولید کالاهایی سوق داد که ارزش افزوده ایجاد کنند. کالایی باید تولید شود که هم بتواند پاسخگوی نیازهای داخلی باشد و هم نگاهی به صادرات و ارزی آوری داشته باشیم.
به گفته مناقبی، واردات می تواند سکوی پرش تولید داخل باشد ولی به شرط اینکه مسئولین حاضر شوند به صراحت در مورد واردات صحبت کنند و حرف هایی که به صورت غیر رسمی می گویند را رسما اعلام کنند. قطعا بی پروا صحبت کردن، خیلی بهتر از صحبت های مبهم و فاقد خط کشی است.
عضو هیات مدیره مجمع واردات اظهارکرد: واقعا چرا باید در مورد تولید برخی کالاها، ادعاهای غلط مطرح کنیم و جلوی واردات اقلامی که مردم به آن نیاز دارند را سد کنیم؟ آیا تجربه نکرده ایم که چنین رویکردهایی نتیجه ای جز ایجاد رانت و انحصار و فساد، ندارد و بعد از مدتی باید شاهد ظهور سلطان ها باشیم؟
وی تصریح کرد: تجربه دو صنعت خودرو سازی و شکلات سازی، پیش روی همه ما قرار دارد. در یکی با ایجاد انحصار، جلوی رقابت را گرفته ایم و بعد از چند دهه، هنوز مصرف کننده داخلی ناراضی است و در دیگری، با ایجاد فضای رقابت، فرصت لازم را برای تولیدکننده داخلی فراهم کردیم که رقیب خود را بشناسد و برای سبقت از او، دور خیز کند.