x
۲۷ / تير / ۱۴۰۳ ۱۴:۳۴

 «موزه انتحاری» طالبان رونمایی شد+ عکس

 «موزه انتحاری» طالبان رونمایی شد+ عکس

مقامات طالبان در ولایت بلخ افغانستان موزه‌ای را راه‌اندازی کرده‌اند که در انواع و اقسام آلات و ابزار مرتبط با حملات انتحاری در معرض دید عموم گذاشته شده است.

کد خبر: ۸۵۳۷۲۶
آرین موتور

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از یورونیوز ،‌ این موزه که «فتح» نام دارد، توسط حاجی یوسف وفا والی طالبان در بلخ و یکی از نزدیک‌ترین افراد به ملا هبت‌الله آخوندزاده رهبر این گروه راه‌اندازی شده است.

به گزارش روزنامه اطلاعاتِ روز افغانستان، در این موزه که در داخل موزه «روضه» تعبیه شده است اشیایی همچون بشکه‌های زردرنگ پر از مواد منفجره، بمب‌های کنار جاده‌ای، موتور سیکلت، راکت‌انداز، مین مغناطیسی، قبضه‌های کلاشنیکف و فعال‌کننده‌های از راه دور بمب نگهداری می‌شوند.

در یادداشتی که از سوی حاجی یوسف وفا در مورد موزه «فتح» نوشته شده، آمده است: «از طرف قهرمان فتوحات امارت اسلامی و فاتح قندهار، سرپرست ولایت بلخ، وسایلی که تحت قیادت امیرالمؤمنین شیخ هبت‌الله در مقابله با اشغال امریکا و غلامان آن نقش مهم داشته به موزیم [موزه] روضه مبارک تسلیم داده شده است.»

آقای حاجی یوسف وفا گفته است که این وسایل جنگی «اسباب فتح» افغانستان بوده‌اند و باید به نسل‌های بعدی منتقل شوند.

 «موزه انتحاری» طالبان رونمایی شد+ عکس
موتورسیکلت در موزه فتح طالبان

در طول دو دهه نظام جمهوری در افغانستان، نیروهای طالبان با انجام صدها حمله انتحاری بسیاری از اماکن دولتی، عمومی و اجتماعات مختلف را هدف قرار دادند و شمار زیادی از شهروندان غیرنظامی این کشور را کشته و مجروح کردند.

با این وجود مقام‌های ارشد طالبان همواره به انجام این دست حمله‌ها افتخار کرده‌اند. چند ماه پیش، تاجمیر جواد، معاون استخبارات طالبان در قندهار، بخشی از نیروهای انتحاری را فراخوانده و به آنان دستور داده بود که آماده‌ انجام بعضی حمله‌های انتحاری باشند.

حاجی یوسف وفا، والی طالبان در بلخ، در چند مورد هیأت‌های خارجی را نیز به بازدید موزه برده است و بر اساس اطلاعیه‌های دفتر طالبان در بلخ این هیأت‌ها از قسمتی که در آن مواد منفجره و انتحاری به نمایش گذاشته شده‌، بازدید کرده‌اند.
یک منبع در سازمان اطلاعات و فرهنگ بلخ گفت که طالبان از گردشگران خارجی می‌خواهند که در بازدید از «روضه مبارک»، از موزه «فتح» آنان هم بازدید کنند.

پیش از به قدرت رسیدن دوباره طالبان، بلخ عمدتا برای جشن‌های نوروز و گل سرخ آن شهرت داشت. با این حال در سه سال اخیر طالبان محدودیت‌های شدیدی بر این جشن‌ها وضع کرده است.

روزنامه اطلاعات روز می‌نویسد که از زمان افتتاح موزه انتحاری، شهروندان عادی علاقه‌ی چندانی به بازدید از آن نشان نداده‌اند و اکثریت بازدیدکنندگان موزه را جنگ‌جویان طالبان و هواداران آن‌ها تشکیل می‌دهند.

یک شاهد عینی به این نشریه گفته است: «جنگ‌جویان طالبان با بازدید از آثار انفجار و انتحار در موزه فتح با شور و شوق از جنگ و کارنامه‌ی خونین انتحاری‌های این گروه یاد می‌کردند.»

 «موزه انتحاری» طالبان رونمایی شد+ عکس

وی با نقل خاطره خود از یکی از بازدیدکنندگان گفت: «او به بشکه‌ی‌ زردرنگ، نماد بمب‌های کنار جاده‌ای طالبان، اشاره کرد و گفت با همین بشکه راه‌های رفت‌وآمد کافران را می‌بستیم و آنان را به آسمان روان ‌می‌کردیم. با همین مواد حمله‌های خود را بالای امریکا اشغال‌گر و غلامان آنان انجام می‌دادیم.»

یکی از مسئولان در اداره اطلاعات و فرهنگ بلخ، که نخواست نامش فاش شود، گفته است پس از افتتاح بخش انتحاری در موزه رضوان تعداد بازدیدکنندگان به شدت کاهش یافته و از ۵۰۰ نفر به طور متوسط در سال‌های قبل به حدود ۱۰۰ نفر رسیده است.

برچسب ها:
طالبان
ارسال نظرات
x