آگاه۲
وی ایکس
لاماری ایما/ آرین موتور
x
قیمت آهن
فونیکس
فردا موتور
۰۱ / تير / ۱۴۰۳ ۱۹:۰۹

چالش این کشور با پیر شدن جمعیت

چالش این کشور با پیر شدن جمعیت

نتایج یک بررسی نشان می دهد با گذشت زمان تعداد بازنشستگان در آلمان همچنان بالا رفته و تعداد افراد در سن بازنشستگی، یعنی افراد بالای ۶۷ سال، تا سال ۲۰۴۵ به میزان ۲.۲ میلیون نفر در سراسر این کشور افزیش یابد.

کد خبر: ۸۴۹۰۳۸
آرین موتور

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، روزنامه "ویرتشافتز ووخه" آلمان در مطلبی نوشت: موسسه تحقیقات اقتصادی آلمان در سال ۲۰۰۰ تخمین زد که تعداد جمعیت این کشور از ۸۲.۵ میلیون نفر در آلمان به کمتر از ۶۶ میلیون نفر تا سال ۲۰۵۰ کاهش می‌یابد. آماردانان این موسسه تحقیقاتی انتظار داشتند که جمهوری فدرال همچنان در سال ۲۰۵۰ تقریباً ۷۰ میلیون نفر جمعیت داشته باشد.

اکنون پیش بینی‌ها برعکس شده است. موسسه فدرال تحقیقات ساختمان، شهری و فضایی (BBSR) اکنون پیش بینی می‌کند که جمعیت آلمان تا سال ۲۰۴۵ به ۸۵.۵ میلیون نفر افزایش یابد. این معادل افزایش حدود ۸۰۰۰۰۰ نفر یا ۰.۹ درصد نسبت به سال ۲۰۲۳ است. این واقعیت که جمعیت آلمان همچنان در حال رشد است به دلیل مهاجرت از خارج است.

پیتر جاکوبوفسکی، رئیس بخش توسعه فضایی و شهری BBSR می‌گوید: «بسیاری از مردم به دلایل مختلف از بسیاری از نقاط جهان به آلمان خواهند آمد که این با تأثیر مثبت بر توسعه جمعیت خواهد بود. به گفته وی بدون مهاجرت از خارج، جمعیت آلمان در سال ۲۰۴۵ به میزان قابل توجهی کمتر خواهد شد - زیرا تعداد مرگ و میرها بسیار بیشتر از تعداد تولدها خواهد بود.

با این حال، چالش‌ها در ادغام افرادی که برای کار به آلمان نمی‌آیند در بازار کار باقی خواهند ماند. برای مثال، سیاستمداران اتحادیه احزاب متحد مسیحی این انتقاد را وارد می کنند که اعطای فوری پول شهروندان به پناهندگان اوکراینی اشتباه بوده است. نرخ اشتغال اوکراینی‌های تازه وارد از زمان آغاز جنگ اخیراً تنها حدود ۲۰ درصد بوده است.

با این حال، حتی مهاجرت به آلمان نیز نمی‌تواند این واقعیت را که جمعیت در این کشور در حال پیر شدن است، معکوس کند. BBSR انتظار دارد تعداد افراد در سن بازنشستگی، یعنی افراد بالای ۶۷ سال، تا سال ۲۰۴۵ به میزان ۲.۲ میلیون نفر در سراسر کشور افزایش یابد. این افزایش تقریباً ۱۴ درصدی است. بسیاری از مناطق در بایرن به ویژه رشد شدیدی را در تعداد افراد در سن بازنشستگی تجربه خواهند کرد.

این مسئله فشار بر بازار کار، که فاقد کارگران ماهر است، بر سیستم بازنشستگی آلمان و در نتیجه بر مشارکت‌کنندگانی که باید برای بازنشستگان بیشتر و بیشتر بپردازند را افزایش می‌دهد. در سراسر آلمان، تعداد افراد در سن کار، یعنی افراد ۲۰ تا ۶۶ ساله، تا سال ۲۰۴۵ دو درصد کاهش خواهد یافت.

کارشناسان انتقاد می‌کنند که سیاستمداران هیچ گام اصلاحی بزرگی برای تثبیت مالی بازنشستگی به کار نگرفته اند. در همین راستا شورای مشورتی اقتصادی خواستار پیوند سن بازنشستگی با امید به زندگی است.

BBSR این مسئله را مورد توجه قرار می‌دهد که رشد جمعیت در سطح ملی تفاوت‌های بزرگ منطقه‌ای را پنهان می‌کند. در حالی که شهرهای بزرگ از نظر اقتصادی قوی و مناطق اطراف آنها و همچنین مناطق روستایی متعدد، به ویژه در بایرن و بادن-وورتمبرگ، همچنان به رشد خود ادامه می دهند، جمعیت در مناطق ضعیف ساختاری همچنان کاهش می یابد.

بر اساس پیش بینی، نواحی Erzgebirgskreis (زاکسونی)، Greiz و Mansfeld-Südharz بیش از یک پنجم جمعیت خود را تا سال ۲۰۴۵ از دست خواهند داد. اما این فقط آلمان شرقی نیست که تحت تأثیر قرار می گیرد: بخش‌هایی از شمال هسن، مناطق همسایه در بخش شرقی نوردراین-وستفالن و بخش هایی از زارلند نیز ساکنان خود را از دست خواهند داد.

این مسئله همراه با عواقب برای اقتصاد و کیفیت زندگی افراد خواهد بود. BBSR پیش بینی می کند در مناطق Mansfeld-Südharz، Greiz، Spree-Neiße و Stendal (زاکسونی-آنهالت)، تعداد افراد در سن کار تا سال ۲۰۴۵ ۳۰ درصد کاهش خواهد یافت. این در تضاد با تلاش برای تقویت اقتصادی این مناطق است. بدون کارگران، رسیدن به موفقیت برای آنها دشوار خواهد بود.

جاکوبوفسکی، رئیس بخش BBSR می‌گوید، برای بازیگران در شهرها و مناطق از نظر ساختاری ضعیف‌تر با تلفات مداوم جمعیت، تأمین خدمات عمومی متنوع و کارآمد و همچنین بازارهای کار و مسکن جذاب به طور فزاینده‌ای چالش برانگیز است.

این خبر بدی است در شرایطی که انتخابات اروپا بار دیگر شکاف بین شهر و کشور، غرب و شرق را نشان داد. کمتر از سه ماه دیگر انتخابات ایالتی در زاکسن و تورینگن و اندکی پس از آن در براندنبورگ برگزار خواهد شد. بسیاری از مردم مدتهاست که این احساس را داشتند که شرایط زندگی برابر برای آنها صدق نمی‌کند.

اما یاکوبوفسکی همچنین انتظار دارد مشکلاتی در مونیخ، لایپزیگ، برلین و پوتسدام وجود داشته باشد، جایی که حداقل ده درصد افراد در سن کار در سال ۲۰۴۵ بیشتر از امروز زندگی خواهند کرد.

ارسال نظرات
صندوق طلای کیان «گوهر»
x