کمخونی بدن را چگونه کنترل کنیم؟
فوق تخصص خون و سرطان بزرگسالان با تاکید بر اینکه کمخونی و فقر آهن در بدن انسان به علت تغذیه نامناسب است، گفت: مصرف کم مواد غذایی حاوی آهن موجب بروز کمخونی در افراد میشود، زنان جوان و کودکان در سنین رشد باید به نوع تغذیه و مصرف مواد غذایی حاوی آهن توجه کنند.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایمنا، با اشاره به بروز مشکل کمخونی در بین افراد اظهار کرد: یکی از اجزای سیستم خون انسان گلبول قرمز است، برای بررسی عملکرد این گلبولها شاخصهای آزمایشگاهی وجود دارد و با بررسی شاخصهای گلبولهای قرمز همچون هموگلوبین و هماتوکریت طی انجام آزمایش خون، مشکل کارکرد این نوع گلبولها در بدن مشخص میشود.
وی افزود: بر مبنای این موارد سازمان بهداشت جهانی تعریفی را ارائه کرده است که بر اساس آن عدد هموگلوبین هر فرد بالغ اگر زن باشد و زیر عدد ۱۲ قرار گیرد و برای مردان نیز هموگلوبین کمتر از ۱۳ باشد، در گروه افراد کمخون قرار میگیرند.
فوق تخصص خون و سرطان بزرگسالان در خصوص علل ایجاد عارضه کمخونی در برخی از افراد تصریح کرد: افراد در مواقعی دچار کمخونی میشوند که گلبولهای قرمز از مغز استخوان ساخته نشود یا اینکه مغز استخوان گلبول قرمز را میسازد، اما در محیط بدن این گلبول قرمز به عللی از بین میرود یا گلبول قرمز بهدرستی ساخته نمیشود.
عقاب خاطرنشان کرد: علل این اتفاق متفاوت است، برای مثال هنگامی که مغز استخوان (یعنی جایی که قرار است همه اجزای خون مانند گلبولهای سفید، قرمز و پلاکت ساخته شود) بیمار باشد، بهطور یقین نمیتواند بهدرستی انواع گلبولها و سلولها را بسازد و احتمال دارد فرد دچار کمخونی شود.
وی با بیان اینکه احتمال دارد به علت وجود انواع سرطانهای مغز استخوان یا انواع بیماریهایی که مغز استخوان فرد را درگیر میکند، این عارضه اتفاق بیفتد، ادامه داد: ممکن است مغز استخوان مواد مورد نیاز و ویتامینهای لازم را نداشته باشد که بتواند بهخوبی گلبولهای قرمز نرمال را بسازد، در نتیجه فرد دچار کمخونی میشود یا اینکه مغز استخوان گلبول قرمز را میسازد، اما به عللی در بدن از بین میرود، در مواردی هم امکان دارد، دستگاه گوارش فرد دچار مشکل باشد و موجب دفع خون از بدن بیمار شود.