کاهش قابل توجه بدهی خارجی ایران در سال ۲۰۲۳
صندوق بینالمللی پول از کاهش قابل توجه بدهی خارجی ایران در سال ۲۰۲۳ خبر داد و اعلام کرد ایران و الجزایر کمترین میزان بدهی خارجی را در منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی طی این سال داشتهاند.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، صندوق بینالمللی پول در گزارش جدید خود موسوم به چشمانداز اقتصاد منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی به بررسی میزان بدهی خارجی ۲۸ کشور منطقه از جمله ایران پرداخته است.
بر اساس محاسبات این نهاد بینالمللی ایران به همراه الجزایر کمترین نسبت بدهی خارجی به تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۳ را در مقایسه با سایر کشورهای منطقه داشتهاند.
در این گزارش نسبت بدهی خارجی ایران به تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۳ تنها ۱.۷ درصد اعلام شده است که کمتر از همه کشورهای خاورمیانه و آسیای مرکزی بهجز الجزایر است.
بدهی خارجی ایران در سال ۲۰۲۳ کاهش قابل توجهی نسبت به سال قبل داشته است. در سال ۲۰۲۲ نسبت بدهی خارجی ایران به تولید ناخالص داخلی ۲.۲ درصد اعلام شده بود که بر این اساس این رقم در سال ۲۰۲۳ کاهش ۲۲ درصدی داشته است.
میزان بدهی خارجی الجزایر به تولید ناخالص داخلی این کشور در سال گذشته میلادی ۱.۳ درصد گزارش شده است. بحرین با بدهی ۲۰۱.۴ درصدی بدهکارترین کشور خاورمیانه شناخته شده است.
متوسط بدهی کشورهای منطقه خاورمیانه، شمال آفریقا و آسیای مرکزی به کل تولید ناخالص داخلی آنها در سال ۲۰۲۳ برابر با ۴۷.۸ درصد برآورد شده است.
نسبت بدهی کشورهای صادرکننده نفت منطقه به تولید ناخالص داخلیشان در این سال نیز ۴۲.۹ درصد اعلام شده است. بر این اساس متوسط بدهی خارجی منطقه ۲۸ برابر ایران بوده است .
صندوق بینالمللی پول نسبت بدهی خارجی عربستان به تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۲۳ را ۲۶.۶ درصد محاسبه کرده است که ۱۵ برابر بدهی خارجی ایران است. بدهی خارجی امارات متحده عربی نیز معادل ۹۴.۷ درصد تولید ناخالص داخلی آن در سال جاری برآورد شده که ۵۵ برابر ایران است.
نسبت بدهی خارجی برخی کشورهای دیگر به تولید ناخالص داخلیشان در این سال عبارت است از: آذربایجان ۹.۸ درصد، عراق ۲۲.۸ درصد، کویت ۳۵.۸ درصد، عمان ۶۰.۳ درصد، مصر ۵۰.۱ درصد، گرجستان ۷۱.۸ درصد، اردن ۸۴.۱ درصد، مراکش ۴۸.۸ درصد، پاکستان ۴۰.۱ درصد، تاجیکستان ۶۴.۷ درصد.