آگاه۲
وی ایکس
لاماری ایما/ آرین موتور
x
آهن ۱۰۰
فونیکس
فردا موتور
۱۶ / فروردين / ۱۴۰۳ ۰۹:۰۶

با حقوق حداقل حقوق چند ساله می‌توان خودرو خرید؟

با حقوق حداقل حقوق چند ساله می‌توان خودرو خرید؟

با توجه به اعلام حداقل حقوق کارگران در سال ۱۴۰۳، در این مطلب به بررسی این موضوع می‌پردازیم که یک کارگر در ایران با چند سال از حقوق خود می‌تواند صاحب یک خودرو ساخت داخل شود؟

کد خبر: ۸۳۴۱۸۰
آرین موتور

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از گجت نیوز، یکی از روش‌های بیان وضعیت رفاه و امید به زندگی در هر جامعه‌ای، ارائه آمارهای اقتصادی و اجتماعی در قالب‌هایی همه‌فهم و ساده است. برای مثال بررسی این‌که افراد با چند ماه از حقوق خود در هر کشور می‌توانند صاحب خودرو یا خانه شخصی شوند، خود شمایی کلی از وضعیت شاخص‌های رفاه و توسعه در هر جامعه ارائه می‌دهد که درک آن برای هر کسی ممکن است.

در همین راستا، با توجه به وضعیت فعلی بازار و آخرین اخبار خودرو در ایران و البته مشخص شدن حداقل حقوق کارگران برای سال ۱۴۰۳، در ادامه به بررسی آماری این موضوع می‌پردازیم که یک کارگر در ایران با چند سال از حقوقش می‌تواند یک خودرو ساخت داخل بخرد؟

یک کارگر در ایران با حقوق چند سال خود می‌تواند صاحب یک خودرو ساخت داخل شود؟

کارگران در ایران با چند سال از حقوق خود می‌توانند خودرو داخلی بخرند؟

در حال حاضر، رقم پایه حقوق کارگران برای سال ۱۴۰۳ برابر با ۷ میلیون و ۱۰۰ هزارتومان اعلام شده است.

در چنین شرایطی و با توجه به قیمت انواع خودروهای داخلی در بازار کشور، یک کارگر برای خرید خودرویی مانند پراید ۱۳۱ حداقل باید ۵۰ ماه یا بیشتر از ۴ سال از حقوق خود را پس‌انداز کند. این رقم برای خودرویی مانند پژو ۲۰۶ به ۹۵ ماه، برابر با بیش از ۷ سال حقوق فعلی کارگر می‌رسد.

در مورد خودرو سمند، نیاز به ۸۳ ماه یا بیش از ۶ سال از حقوق فعلی یک کارگر وجود دارد. کوییک را هم می‌توان با ۶۰ ماه، یا ۵ سال از حقوق فعلی کارگر خریداری کرد.
برای خرید خودروهای لوکس‌تر داخلی مانند دنا پلاس اتوماتیک، اوضاع بدتر هم می‌شود و یک کارگر با نرخ فعلی حقوق خود، باید ۱۳۹ ماه از درآمدش را پس‌انداز کند؛ این یعنی انتظاری ۱۱ ساله برای خرید خودرو محبوب ایران خودرو.

همان‌طور که مشخص است، با وجود افزایش نسبی حقوق پایه کارگران در سال ۱۴۰۳، همچنان رویای خرید خودرو برای این افراد، حتی در مورد خودروهای از رده خارج شده داخلی نیز دور از دسترس به‌نظر می‌رسد.

برچسب ها:
حقوق کارگران
ارسال نظرات
نظرات شما
ناشناس
-
۱۶ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۶
لعنت به زندگی
0
0
ناشناس
-
۱۶ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۰
دل خوش به این مقدار نباشید.
رسما کارگر برده ای بیش نیست که جان می کند تا فقط زنده بماند .
سپاس خداوندی را سزاست که دست کم بیکاریم و آدم بیکار هم نه دنبال ازدواج است نه هیچی . ما نان و پنیر خود را می خوریم و از هفت دولت آزادیم. و من الله توفیق
0
0
صندوق طلای کیان «گوهر»
x