x
۱۳ / تير / ۱۳۹۱ ۲۲:۳۸
زیان سهامداران خودرویی در بورس تهران تمامی ندارد

افول ستاره اقبال خودروسازان در بورس

مشکل تحریم ها، جهش نرخ ارز، کمبود نقدینگی و ممانعت دولت از افزایش قیمت خودرو، همه و همه دست به دست هم داده است تا صنعت خودرو کشور با افزایش سرسام آور هزینه ها، کاهش تولید و کاهش سودآوری مواجه شود/امروز بازدهی خودروسازان بورسی از ابتدای سال 1390 تا کنون به منفی 38 درصد رسید.

کد خبر: ۳۹۸۶
آرین موتور

اقتصادآنلاین/گروه بورس:

امروز سه شنبه هم نماد خودروسازان عمده بورس مانند ایران خودر، سایپا، بهمن، پارس خودرو و ... در درصدهای منفی معامله شدند و شاخص صنعت خودرو در بورس تهران با کاهش یک درصد دیگر مواجه شد. از خرداد سال 1390 ستاره اقبال خودروسازان در بورس تهران غروب کرده است. گروه صنعت خودرو از ابتدای سال 1390 تا کنون (13 تیر 1391) با ثبت بازدهی منفی 38 درصد، یکی از زیانده ترین صنایع بورسی در یک سال اخیر بوده اند. به نظر می رسد سیر نزولی شاخص صنعت خودرو در بورس تهران تمامی ندارد و این صنعت نمی تواند نظر مثبت فعالان بورس تهران را به خود جلب نماید.

سقوط 38 درصدی شاخص گروه خودرو در بورس به خوبی بیانگر این امر است که صنعت خودرو کشور در یک سال اخیر با چالش های بزرگی مواجه بوده و موجب افول ستاره اقبال صنعت خودرو شده است. اما این چالش های بزرگ چیست؟ با توجه به اینکه صنعت خودرو کشور، یکی از صنایعی است که به واردات قطعات و ماشین آلات از خارج وابستگی بالایی دارد، تشدید تحریم های اقتصادی غرب علیه ایران و جهش نرخ دلار در بازار، یکی از بزرگترین چالش های صنعت خودرو است که موجبات افزایش هزینه ها و کاهش سوددهی را فراهم نموده است. در عین حال این چالش بزرگ نه تنها هزینه های صنعت خودرو را بالا برده،‌ بلکه موجب کاهش تولید خطوط تولید و حتی توقف برخی از خطوط تولید را فراهم آورده است. به گفته محمدرضا نجفی‌منش عضو انجمن قطعه سازان، طبق آمار موجود میزان تولید خودرو در سه ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته بین 30 تا 40 درصد کاهش یافته است. مدنی، مدیرعامل پارس خودرو نیز اخیرا اعلام کرده است که برخی محصولات این شکرت مانند خودروی قشقایی به علت آنکه 50 درصد از قطعاتش از انگلستان وارد کشور می شد، هم اکنون واردات و تامین آن با مشکل مواجه شده است و به تبع آن در حال حاضر تولید این محصول متوقف شده است. مشکلات بزرگ ایران خودرو در تولید پژو 206 هم که این روزها نقل محافل خودروسازی است.

علاوه بر مشکل تحریم و جهش نرخ ارز، خودروسازان با مشکل کمبود نقدینگی نیز مواجه هستند. حدود دو هزار میلیارد تومان از نقدینگی شرکت‌های خودروساز در گرو فروش اقساطی محصولاتشان است، در حالیکه فروش اقساطی خودرو و تامین منابع آن باید از سوی شرکت‌های لیزینگ انجام شود اما پایین ‌بودن سود فعالیت این شرکت‌ها موجب خروج آن‌ها از این بازار شده است.

اما مشکل مهم دیگر، ممانعت دولت از افزایش قیمت محصولات خودروسازان است. افزایش قیمت خودرو حداقل می تواند بخشی از افزایش هزینه ها را جبران نماید، اما در حال حاضر خودروسازان جهت عدم افزایش قیمت محصولات خود، تحت فشار شدیدی از سوی دولت هستند.

به این ترتیب صنعت خودرو کشور در شرایط فعلی،‌ کلکسیونی از مشکلات را در خود دارد. مشکل تحریم ها، جهش نرخ ارز، کمبود نقدینگی و ممانعت دولت از افزایش قیمت خودرو، همه و همه دست به دست هم داده است تا صنعت خودرو کشور با افزایش سرسام آور هزینه ها، کاهش تولید و کاهش سودآوری مواجه شود. بنابراین با توجه به چالش های بزرگی که صنعت خودرو با آن مواجه است، سقوط 38 درصدی شاخص گروه صنعت خودرو در بورس تهران از ابتدای سال 1390 چندان هم تعجب آور نیست. ستاره اقبال خودروسازان در بورس تهران افول کرده و در شرایطی که دورنمای چندان روشنی هم پیش روی خودروسازان نیست، به نظر نمی رسد فعلا بخت با سهامداران صنعت خودرو یار باشد. اما اگر تحریم ها و به تبع آن نرخ ارز کاهش یابد،‌ می توان امید داشت که ستاره اقبال سهام داران صنعت خودرو در بورس تهران بار دیگر بدرخشد! باید منتظر بود و دید آیا ستاره اقبال خودروسازان بورسی دوباره طلوع می کند؟!

نوبیتکس
ارسال نظرات
x