x
۰۳ / مهر / ۱۴۰۰ ۱۹:۳۰
اقتصاد آنلاین گزارش می دهد؛

همه آنچه می‌ خواهید در مورد پروستاگلاندین‌ ها بدانید

همه آنچه می‌ خواهید در مورد پروستاگلاندین‌ ها بدانید

پروستاگلاندین‌ها ترکیباتی در بدن هستند که از چربی‌ها ساخته شده‌اند و دارای اثرات شبه هورمونی هستند. آن‌ها جالب هستند زیرا بسته به گیرنده‌هایی که در آن متصل می‌شوند، می‌توانند تأثیرات متفاوتی داشته باشند. برخی از آثار شناخته شده شامل گرفتگی رحم و افزایش حساسیت به درد است.

کد خبر: ۵۶۵۶۵۶
آرین موتور

 به گزارش اقتصادآنلاین، محققان حتی پروستاگلاندین‌های مصنوعی برای استفاده در دارو‌ها برای تحریک زایمان ایجاد کرده‌اند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد پروستاگلاندین‌ها و راه‌هایی که ممکن است بر بدن شما تأثیر بگذارند، به خواندن ادامه دهید.

پروستاگلاندین‌ها ترکیبات منحصربه‌فردی دارند زیرا دارای اثرات شبه هورمونی هستند. یعنی زمانی که در بافت‌های خاصی حضور داشته باشند، بر واکنش‌های بدن تأثیر می‌گذارند. برخلاف هورمون‌ها، آن‌ها از غده خاصی آزاد نمی‌شوند. در عوض، بدن تعدادی بافت دارد که می‌توانند پروستاگلاندین‌ها را بسازند.

 یکی دیگر از جنبه‌های جالب پروستاگلاندین‌ها این است که اثرات مختلف آن‌ها متفاوت است. بسیاری از اوقات، این تأثیرات دقیقاً متضاد هستند.

 نمونه‌ها شامل:

  • تنگ شدن یا گشاد شدن عروق خونی
  •  تشکیل پلاکت‌ها به صورت خوشه‌ای یا تجزیه آن‌ها
  •  باز یا بسته شدن مجاری تنفسی
  •  انقباض یا شل شدن ماهیچه‌های صاف در دستگاه گوارش
  •  ایجاد انقباضات رحمی در دوران بارداری و زمانی که باردار نیستید

دارو‌های پروستاگلاندین 1

دوره گیرنده‌های پروستاگلاندین چه در دوران بارداری و چه در دوران بارداری در رحم وجود دارد. پزشکان تصور می‌کنند که پروستاگلاندین‌ها ممکن است مسئول گرفتگی رحم باشند که می‌تواند باعث پریود‌های دردناک شود. مصرف دارو‌های ضدالتهابی غیراستروئیدی، مانند ایبوپروفن، پروستاگلاندین‌ها را مسدود کرده و ممکن است به کاهش درد قاعدگی کمک کند.

بارداری:

در اواخر بارداری، زن تعداد بیشتری از انواع خاصی از پروستاگلاندین‌ها را در بافت رحم خود دارد. این‌ها شامل بروستاگلاندین‌های 1 و 2 است. پزشکان معتقدند این انواع مسئول ایجاد انقباضات رحمی هستند. انقباضات بخشی از مواردی هستند که می‌توانند به حرکت نوزاد در کانال زایمان برای آماده‌شدن برای زایمان کمک کنند.

 پزشکان همچنین ممکن است دارو‌های پروستاگلاندین را تجویز کنند که به گیرنده‌های پروستاگلاندین در رحم متصل می‌شوند تا زایمان را تحریک کنند.

سقط جنین:

پزشکان ممکن است دارو‌های پروستاگلاندین را برای تحریک انقباضات رحمی تجویز کنند. این اثر می‌تواند باعث سقط جنین یا ختم حاملگی شود. پزشکان ممکن است داروی میزوپروستول را برای سقط سه‌ماهه اول بارداری، گاهی اوقات همراه با سایر دارو‌ها تجویز کنند.

پزشکان همچنین ممکن است میزوپروستول را در صورت سقط جنین تجویز کنند. این دارو می‌تواند به رحم کمک کند تا محصولات بارداری را آزاد کند. این می‌تواند عوارض پس از سقط جنین را کاهش داده و شانس بارداری مجدد را افزایش دهد.

درمان عمومی:

پروستاگلاندین‌ها می‌توانند اثرات درمانی، به‌ویژه در معده داشته باشند. آن‌ها تولید اسید معده را کاهش می‌دهند و همچنین باعث ترشح مخاط محافظ در دستگاه گوارش می‌شوند. علاوه بر این، پروستاگلاندین‌ها همچنین بر لخته شدن خون تأثیر می‌گذارند تا از خونریزی جلوگیری شود. آن‌ها همچنین به حل لخته‌ها در زمان بهبودی فرد کمک می‌کنند.

فشار چشم:

پروستاگلاندین‌ها می‌توانند در کاهش فشار داخل چشم نقش داشته باشند. به همین دلیل، پزشکان ممکن است قطره‌های چشمی را تجویز کنند که به کاهش فشار چشم کمک می‌کند. این اثر می‌تواند به درمان شرایطی مانند گلوکوم کمک کند.

التهاب و درد:

پروستاگلاندین‌ها می‌توانند باعث کاهش درد شوند، درعین‌حال می‌توانند باعث ایجاد درد نیز شوند. ضد التهاب‌های غیراستروئیدی مانند ناپروکسن، مانع ایجاد پروستاگلاندین‌ها می‌شوند. پزشکان دریافتند که غلظت بالایی از پروستاگلاندین‌ها در مناطق التهابی وجود دارد.

آن‌ها می‌دانند که پروستاگلاندین‌ها می‌توانند اثرات التهابی مختلفی داشته باشند، از جمله ایجاد گشادی عروق، افزایش تب و جذب سلول‌های دخیل در واکنش‌های آلرژیک

پزشکان همچنین پروستاگلاندین نوع بروستاگلاندین 2 را به‌عنوان قرمزی، تورم و درد شناسایی کرده‌اند. درحالی‌که التهاب همیشه سرگرم‌کننده نیست، اما همیشه هم بد نیست. التهاب یکی از مراحل اولیه برای بهبود است. التهاب طولانی‌مدت زمانی مشکل‌ساز می‌شود که با درد و بیماری مزمن مرتبط باشد.

عوارض پروستاگلاندین‌های زیاد یا بسیار کم در بدن می‌تواند عوارض سلامتی ایجاد کند. مشکلات شناخته شده با بیش از حد پروستاگلاندین‌ها شامل آرتروز و گرفتگی قاعدگی است. شرایطی که می‌تواند ناشی از تعداد بسیار کمی پروستاگلاندین باشد شامل گلوکوم و زخم معده است.

پزشکان همچنین از پروستاگلاندین‌ها برای درمان بیماری‌های قلبی هنگام تولد مانند مجرای شریانی ثبت شده استفاده می‌کنند.

دارو‌ها:

پروستاگلاندین‌ها+درمانشرکت‌های دارویی تعدادی دارو تولید می‌کنند که بر پروستاگلاندین‌ها در بدن تأثیر می‌گذارد. این اقدامات به‌اندازه اقدامات خود پروستاگلاندین‌ها متفاوت است و شامل موارد زیر است:

  •  بیماتوپروست (لومیگان، لاتیس): این دارو برای درمان گلوکوم و همچنین تقویت مژه استفاده می‌شود.
  • کربوپروست (همابات): این دارو انقباضات رحمی ایجاد می‌کند که ممکن است به کاهش خونریزی پس از زایمان کمک کند.
  •  دینوپروستون (سرویدیل): این دارو برای افزایش زایمان با گشاد شدن دهانه رحم زنان استفاده می‌شود.
  •  میزوپروستول: این دارو‌های مختلفی دارد، از جمله برای جلوگیری از زخم معده، القاء زایمان و همچنین ایجاد سقط پزشکان همچنین ممکن است آن را برای کاهش خونریزی پس از زایمان تجویز کنند.
  •  لاتانوپروست (خالاتان): این یک قطره چشمی است که برای درمان گلوکوم تجویز می‌شود.

این داروها همچنین به کاهش ناراحتی‌ها و التهاب ناشی از پروستاگلاندین‌ها کمک می‌کند. زمان مراجعه به پزشک دیس منوره یا پریود‌های دردناک یکی از شایع‌ترین اختلالات مربوط به پروستاگلاندین است که ممکن است باعث مراجعه شما به پزشک شود. معمولاً درد قاعدگی مربوط به پروستاگلاندین زمانی شروع می‌شود که قاعدگی شروع شده و با افزایش سن بهتر می‌شود.

 در صورت داشتن عادت ماهانه دردناک که با مصرف ضد التهاب‌های غیراستروئیدی بهبود نمی‌یابد، با پزشک خود مشورت کنید. گاهی اوقات، دوره‌های دردناک فقط به پروستاگلاندین‌ها مربوط نمی‌شود، بلکه به یک بیماری زمینه‌ای مانند اندومتریوز یا فیبروم رحم مربوط می‌شود.

کلام آخر:

پروستاگلاندین‌ها ترکیبات مهم پزشکی هستند که می‌توانند باعث درد و تسکین آن شوند. پزشکان روش‌هایی برای استفاده از آن‌ها برای حمایت از زایمان و کاهش خطرات خونریزی پس از زایمان پیدا کرده‌اند.

 وقتی نوبت به دوره‌های دردناک می‌رسد، دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی می‌توانند به جلوگیری از برخی اثرات ناخواسته پروستاگلاندین کمک کنند. اگر این‌ها به کنترل درد مزمن شما کمک نمی‌کند، در مورد سایر گزینه‌های درمانی یا علل زمینه‌ای احتمالی با پزشک خود مشورت کنید.

نوبیتکس
ارسال نظرات
x