گردشگران خارجی در سال ۲۰۲۲ در کدام کشور بیشتر خرج کردند؟
بر اساس گزارش شورای جهانی سفر و گردشگری، مسافران بینالمللی در سال گذشته، ۲۹.۴ میلیارد دلار در دبی امارات خرج کردند که با اتکا به این آمار گردشگران بیشترین هزینهکرد را در دبی داشتهاند؛ در حالی که این کشور جزء مقاصد قدرتمند جهان برای گردشگری نیست!
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، بر اساس گزارش شورای جهانی سفر و گردشگری(WTTC)، مسافران بینالمللی در سال گذشته ۲۹.۴ میلیارد دلار در دبی خرج کردند که با اتکا به این آمار، گردشگران در سال ۲۰۲۲ بیشترین هزینهکرد را در دبی داشتهاند.
به گزارش سی ان ان، بعد از دبی، دوحه بیشترین آمار را از حیث بالاترین هزینهکرد گردشگران در سال ۲۰۲۲ به واسطه برگزاری جامجهانی فوتبال دارد. با این حال بسیاری از گردشگران جامجهانی به دلیل کمبود اقامتگاه در قطر و استفاده از خدمات گردشگری و تفریحی بهتر، شهر دبی را جهت اسکان خود در طول برگزاری مسابقات فوتبال برگزیدند که در این میان دبی با درآمدزایی بالا بیشترین منفعت اقتصادی را کسب کرد.
۱۰ شهر برتر با بیشترین هزینهکرد مسافر بینالمللی در سال ۲۰۲۲ به ترتیب شامل دبی با ۲۹.۴۲ میلیارد دلار، دوحه با ۱۶.۷۹ میلیارد دلار، لندن ( ۱۶.۰۷ میلیارد دلار)، ماکائو (۱۵.۵۸ میلیارد دلار)، آمستردام (۱۳.۵۹ میلیارد دلار )، استانبول (۱۳.۱۳ میلیارد دلار)، بارسلونا (۱۲.۷۳ میلیارد دلار )، نیویورک( ۱۲.۴۵ میلیارد دلار)، سنگاپور ( ۱۰.۹۷ میلیارد دلار) و پاریس(۹.۷۶ میلیارد دلار) است.
مطابق پیشبینی WTTC، دبی جایگاه قوی خود را از نظر بیشترین هزینهکرد گردشگران تا ۱۰ سال آینده حفظ خواهد کرد.
با این حال این نهاد بینالمللی پیشبینی میکند که ۵ شهر برتر با بیشترین هزینهکرد مسافر بینالمللی در سال ۲۰۳۲ به این صورت تغییر خواهند کرد:
۱. هنگ کنگ – ۵۲.۰۶ میلیارد دلار (۳۸ رتبه نسبت به سال ۲۰۲۲ افزایش خواهد یافت)
۲. ماکائو – ۴۳.۱۴ میلیارد دلار (افزایش دو پله نسبت به سال ۲۰۲۲)
۳. دبی – ۴۲.۹۸ میلیارد دلار (دو پله کاهش نسبت به سال ۲۰۲۲)
۴. سنگاپور – ۳۷.۴۳ میلیارد دلار (پنج پله افزایش نسبت به سال ۲۰۲۲)
۵. بانکوک – ۳۳.۴۵ میلیارد دلار (۷ پله افزایش نسبت به سال ۲۰۲۲)
۶. دوحه – ۳۱.۶۳ میلیارد دلار (چهار پله کاهش نسبت به سال ۲۰۲۲)
۷. توکیو_۲۵.۴۴ میلیارد دلار (با ۳۰ پله افزایش نسبت به سال ۲۰۲۲)
۸. نیویورک _ ۲۱.۷۳ میلیارد دلار (بدون تغییر نسبت به سال ۲۰۲۲)
۹. آمستردام _ ۲۱.۵۳ میلیارد دلار (چهار پله کاهش نسبت به سال ۲۰۲۲)
۱۰. شانگهای – ۲۱.۳ میلیارد دلار (افزایش ۱۱ رتبه نسبت به سال ۲۰۲۲)
در این میان، مرکز شورای جهانی سفر و گردشگری (WTTC) به تازگی بر اساس تجزیه و تحلیل دادههای گردشگری در سال ۲۰۲۲، فهرستی از "قدرتمندترین شهر جهان برای گردشگری" ارائه کرده است.
مقاصد منتخب در این فهرست تنها مستند به میزان هزینهکرد مسافران یا فروش بلیط مکانهای فرهنگی و گردشگری و یا حتی تعداد رزروهای انجام شده، تبیین نشده است بلکه میزان سرمایهگذاری دولت در راستای ایجاد زیرساختهای لازم و همچنین انتفاع اقتصادی دولت و مردم محلی از قبل گردشگری نیز از دیگر مؤلفههای مهمی بود که شهرهای قدرتمند از نظر توریستی را احصا کند.
بر اساس فهرست منتشر شده از مرکز شورای جهانی سفر و گردشگری، "پاریس" در صدر قدرتمندترین شهر جهان برای گردشگری منتخب شده است. در این فهرست نام ۱۰ شهر برتر از کشورهای مختلف جای گرفته است که از حیث ارزیابی مؤلفههای گوناگون، مقاصد پیشرو در زمینه توریستی در جهان محسوب میشوند.
اما نکته قابل تأمل این است که اگرچه دبی در دو سال پیاپی توانسته به عنوان محبوبترین مقصد در جهان شناخته شود و بیشترین هزینهکرد مسافران بینالمللی در این شهر باشد اما هیچ جایگاهی در فهرست "قدرتمندترین شهر جهان برای گردشگری" ندارد.
علاوه بر دوحه و دبی، شهرهای آمستردام، بارسلونا و سنگاپور نیز در وضعیتی مشابه از جهت میزان هزینهکرد مسافران امتیاز بالایی کسب کردند اما در فهرست برتر مقاصد قدرتمند توریستی قرار ندارند.
پاریس که در صدر فهرست قدرتمندترین شهرهای گردشگری جهان قرار گرفته در حال آماده شدن برای میزبانی بازیهای المپیک تابستانی ۲۰۲۴ است، اگرچه کمتر از ۵ درصد به امکانات جدید این شهر جهت آمادهسازی برای برگزاری بهتر رقابت بزرگ ورزشی اضافه میشود اما این شهر عمده منابع مالی خود را در راستای بهبود زیرساختها، برقراری امنیت بیشتر و سایر اقداماتی اختصاص داده که به آنها کمک میکند تا برای میزبانی از جهان آماده شوند.
علاوه بر از پاریس، شهرهای اورلاندو، نیویورک سیتی و لاس و گاس از کشور ایالات متحده آمریکا نیز ۳ شهر برتر در فهرست مذکور هستند که اورلاندو با درآمدی بالغ بر ۳۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ از قبل صنعت گردشگری بیشتر درآمد را داشته است.
۳ شهر از کشور چین شامل پکن، شانگهای و گوانگژو به ترتیب در جایگاههای دوم، چهارم و دهم از این فهرست قرار دارند. در این میان دو شهر ماکائو و ساحل سانیا در جزیره آفتابی هاینان که در جنوب کشور چین واقع شده است، از جمله مقاصدی هستند که به جهت انجام سرمایهگذاری هنگفت و تبلیغات فراوان برای جذب هر چه بیشتر گردشگران به این اماکن، پیشبینی میشود که در آینده در فهرست مقاصد برتر قرار بگیرند.
علاوه بر موارد ذکر شده، امکان سفر گردشگران به ماکائو بدون اخذ ویزا نیز مشوقی جهت ورود بیشتر گردشگران و همچنین توسعه هرچه بیشتر این شهر در زمینه گردشگری است.
"جولیا سیمپسون"؛ رییس و مدیرعامل شورای جهانی سفر و گردشگری (WTTC) در این باره، گفته است: شهرهای بزرگی مانند لندن، پاریس و نیویورک به عنوان قدرتهای جهانی گردشگری باقی خواهند ماند اما در چند سال آینده، پکن، شانگهای و ماکائو در فهرست شهرهای برتر سفر قرار خواهند گرفت.
افزون بر آن نیز حسب تحقیقات جدید WTTC که نشان میدهد پاریس قدرتمندترین مقصد شهری جهان برای گردشگری است اما پیشبینیها مبنی بر این است که تا سال ۲۰۳۲ پکن از آن پیشی بگیرد و در جایگاه اول این فهرست قرار بگیرد.
در این فهرست مقاصدی از جمله توکیو، مکزیکو و لندن نیز به ترتیب در ردههای هفتم، هشتم و نهم در فهرست قدرتمندترین مقاصد گردشگری جهان قرار گرفتهاند.
۱۰ مقصد برتر در فهرست اصلی قدرتمندترین شهرهای گردشگری جهان در سال ۲۰۲۲ به ترتیب شامل پاریس از کشور فرانسه، پکن (چین)، اورلاندو و فلوریدا (ایالات متحده آمریکا)، شانگهای (چین)، لاس وگاس و نوادا و نیویورک (ایالات متحده آمریکا)، توکیو (ژاپن)، مکزیکوسیتی (مکزیک)، لندن (انگلستان)، گوانگژو (چین) است.