رشد قابل توجه سیستمهای نوین آبیاری در کشور
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تا قبل از دولت تدبیر و امید تمام سیستمهای نوین آبیاری کشور یک میلیون و ۲۹۰ هزار هکتار بود گفت: اکنون با اقدامات صورت گرفته در دولت تدبیر و امید این عدد به ۲ میلیون و ۴۷۲ هزار هکتار رسیده که عدد قابل توجهی است.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، «کاظم خاوازی» روز پنجشنبه در مراسم ملی بهره برداری از طرح های بخش کشاورزی با حضور ریاست جمهوری افزود: این افزایش صرف نظر از اهمیتی که در بخش کشاورزی دارد موجب رشد تولید در بخش صنعت شده به گونه ای که در بخش تولید شیرآلات و لوله های مورد نیاز پیشرفت چشمگیری ایجاد کرده است.
وی در توضیح پروژه های امروز بخش کشاورزی گفت: چهار هزار و ۶۳۵ طرح به بهره برداری رسید که بیش از هشت هزار و ۲۱۷ میلیارد ریال ارزش سرمایه گذاری آنها است و حدود ۴۲ هزار و ۳۰۰ نفر اشتغال زایی به همراه دارد.
وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان ساخت: این پروژهها در چهار بخش پروژه بزرگ آبرسانی در سیستان و بلوچستان، سیستم های نوین آبیاری ، بخش شیلات و پروژه چهارم در بخش دام و طیور است.
خاوازی درباره پروژه نخست گفت: در سال ۹۳ با سفر ریاست جمهوری به استان سیستان و بلوچستان این پروژه شکل گرفت و با فرمان مقام معظم رهبری و حمایتها و تایید ایشان سه هزار و ۴۰۰ میلیارد به این پروژه اختصاص یافت و در خرداد سال گذشته ۳۹ هزار هکتار از این پروژه که بخش پایانی فیزیکی پروژه بود خاتمه یافته و افتتاح شد.
وی افزود: ادامه آن ۳۲ هزار هکتار است که آبرسانی دقیق و کنترل همه لوله ها و شیرآلات بود و همچنین ۱۴ هزار هکتار بعدی تا سر قطعات ۵ هکتاری ادامه یافته و در عمل خاتمه یافت و در درون مزارع هم مجدد علاوه بر اتمام پروژه، سیستم های نوین آبیاری در حال اجرا است.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: این پروژه تقریبا ۷۰ هزار بهره بردار را شامل شده و در شهرهای زابل، زهک، نیمروز، خامون و هیرمند است و پروژه عظیمی است که به نوع خود هم در بخش مهندسی و هم کشاورزی از قابلیت های بالایی برخودار است و تقریبا ۷۲۹ روستا را در برمی گیرد که می تواند آینده این منطقه را هم از نظر اشتغال، کشاورزی نوین و هم از نظر امنیت آبی تحت تاثیر قرار دهد.
خاوازی افزود: پروژه بعدی سیستم های آبیاری نوین است، در سال ۹۲ مجموع سیستم های نوین آبیاری که در داخل کشور داشتیم صرفنظر از کیفیت آنها که با سیستم های امروز بسیار متفاوت است، یک میلیون و ۲۹۰ هزار هکتار در تمام بخش کشاورزی بود که امروز به ۲ میلیون ۴۷۲ هزار هکتار رسیده که عدد بسیار قابل توجهی است .
وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: اکنون یک خودکفایی صددرصدی در طراحی سیستم های نوین آبیاری و ساخت ماشین آلات و دستگاه های مرتبط با این ایجاد شده که سبب شد بهره وری فیزیکی در بخش کشاورزی افزایش یابد.
وی ادامه داد: رشد بهره وری به گونه ای است که قبل از این دولت به ازای هر مترمکعب حدود ۹۲۰ گرم در مجموع بخش کشاورزی برداشت محصول داشت و امروز به ۱۴۰ گرم به ازای هرمتر مکعب آب مصرفی رسیده است و راندمان آبیاری در آن زمان ۳۹ درصد بود که امروز به ۴۵.۸ درصد رسیده است.
خاوازی در باره بخش شیلات گفت: این بخش بسیار پرظرفیتی است و هنوز بسیار بسیار جای کار دارد و رتبه ها و قابلیت های بسیار بالایی دارد.
ایران صاحب رتبه نخست در تولید ماهی قزل آلا
وزیر جهاد کشاورزی افزود: در تولید ماهی قزل آلا با ۱۸۵ هزار تن در سال رتبه اول جهان را در اختیار داریم .
به گفته وی، امروز در بسیاری از شاخصهای شیلات رتبه های خوبی کسب شده به عنوان مثال در میگو تا قبل از دولت تدبیر و امید ۱۲.۷ هزار تن میگو در کشور تولید می شد که امروز به ۴۹ هزار تن رسیده و ۸۸۵ هزار تن کل تولید شیلات امروز به یک میلیون ۲۲۰ هزار تن رسیده و قابلیت های بسیاری در شیلات به خصوص میگو وجود دارد.
خاوازی ظرفیت تولید کشور در تولید میگو را نامحدود برشمرد و خاطرنشان کرد: می توانیم جزو گروه های مهم در دنیا باشیم و امروز ۱۶ هزار هکتار مزارع پرورش میگو داریم و تا پایان دولت هفت هزار هکتار دیگر به این مزارع اضافه خواهد شد.
وزیر جهاد کشارزی گفت: اتفاقات بسیار خوبی در بخش شیلات رخ داده به گونه ای که در سال ۹۲ صادرات ۷۱ هزار تن بود که امروز به ۱۴۴ هزار تن محصولات شیلاتی رسیده و اگر ارزش آن روز حساب شود حدود ۲۴۰ میلیون دلار بود که امروز به ۴۵۰ میلیون دلار رسیده است.
وی با بیان اینکه در بخش دام و طیور پروژه های بسیار عظیمی افتتاح می شود گفت: در بخش دام و طیور در این هشت سال ۳۶.۶ درصد افزایش تولیدات روی داده و در تولید شیر نیز به خودکفایی رسیده ایم و در گوشت نزدیک به خود اتکایی هستیم در مرغ مرغ مورد نیاز تامین می شود.
خاوازی افزود: در تولید عسل هم تقریبا از ۷۵ هزار تن به ۱۵۰ هزار تن رسیده ایم و اتفاقات خوبی در این بخش رخ داده است.
وزیرجهاد کشاورزی گفت: در سال ۹۹ وارد کننده کره بودیم اما امروز با واردات ۴۵ تا ۵۰ هزار تن به خود کفایی رسیده ایم.