x
۱۰ / شهريور / ۱۴۰۲ ۱۱:۴۵
میرتاج‌الدینی در گفت‌وگو با اقتصادآنلاین؛

درآمد ۵ میلیارد دلاری با بهره‌برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی / سال گذشته ناترازی گاز کشور را به بحران جدی نزدیک کرد

درآمد ۵ میلیارد دلاری با بهره‌برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی / سال گذشته ناترازی گاز کشور را به بحران جدی نزدیک کرد

عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی به بیان توضیحاتی درباره به بهره برداری رسیدن فاز ۱۱ پارس جنوبی پرداخت.

کد خبر: ۷۳۲۶۶۸
آرین موتور

به گزارش اقتصادآنلاین؛ میرتاج الدینی، عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس در گفت وگو با خبرنگار اقتصادآنلاین درباره به بهره برداری رسید فاز ۱۱ پارس جنوبی و استخراج گاز از این میدان مشترک گازی با قطر گفت: به بهره برداری رسیدن فاز ۱۱ پارس جنوبی یکی از افتخارات کشور است. فاز ۱۱ پارس جنوبی استراتژیک ترین نقطه میدان گازی مشترک با قطر است که بهره برداری از آن ۲۰ سال روی زمین مانده بود.

وی ادامه داد: این فاز به همت مهندسین و مدیران داخلی به بهره برداری رسید و با توجه به اینکه تمام شرکا وعده به بهره برداری رسیدن این فاز را داده بودند ولی بعد از آن به بهانه برجام از کشور رفتند و بهره برداری از این فاز مدت ها روی زمین ماند.

این عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه مهمترین هدف از توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی رفع ناترازی گاز بود مسأله‌ای که سال گذشته کشور را به بحران جدی نزدیک کرد، ادامه داد: بهره برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی ۵۶ میلیون متر مکعب به ظرفیت استخراج گاز کشور می افزاید و بخشی از ناترازی انرژی کشور را هم تامین خواهد کرد تا در فصول سرد سال که با کمبود گاز مواجه می شویم، این مشکلات کاهش پیدا کند.

میرتاج الدینی افزود: بهره برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی درآمد ۵ میلیارد دلاری برای کشور دارد و باعث رشد درآمد ناخالص ملی کشور می شود و همچنین یکی از مصادیق ما می توانیم در کشور را به منصه ظهور رساند. 

این نماینده مجلس یازدهم با بیان اینکه جا به جایی سکوی ۳۲۰۰ تنی، حفاری ۲۴ حلقه جاه، لوله گذاری های دریایی همگی نشان از عظم جدی کشور برای توسعه و پیشرفت در این زمینه است گفت: بهره برداری از فاز ۱۱ پارس به ابتکار دولت سیزدهم و وزارت نفت در مدت زمان دو سال به بهره برداری رسید.  با تکمیل توسعه فاز ۱۱ توسعه همه فازهای پارس جنوبی به اتمام می رسد.

این نماینده مجلس یازدهم افزود: پیش بینی‌ها حاکی از آن است که بهره برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی روزانه حدود ۵۶ میلیون متر مکعب گاز طبیعی تولید کند. این افزایش تولید نه تنها ایران را قادر می‌سازد تا نیازهای انرژی داخلی خود را برآورده کند، بلکه توانایی‌های خود را به عنوان صادرکننده گاز طبیعی نیز افزایش می‌دهد.

میرتاج الدینی گفت: جا به جایی یک سکوی بهره برداری از موقعیت خود در فاز ۱۲ از پارس جنوبی به موقعیتی جدید اقدامی ابتکاری و راهگشا از سوی شرکت ملی نفت ایران برای سرعت بخشی به روند توسعه فاز مرزی ۱۱ بود.

ارسال نظرات
x