درمان بیماری التهابی به کمک طب سنتی
یک متخصص طب سنتی گفت: بیماری روماتیسم ازجمله بیماریهای التهابی است که افراد سرد مزاج بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، محمدرضا حاجی حیدری متخصص طب سنتی اظهار کرد: بیماریهای روماتیسمی یا روماتوئید آرتریت از جمله بیماریهای است که علاوه بر درگیری مفاصل و استخوانها گاهی دیگر اعضای بدن مانند چشم و کلیه و قلب و پوست را نیز درگیر میکند.
او افزود: بیماریهای روماتیسمی عمدتا به علت واکنشهای نابجای سیستم ایمنی بر علیه برخی اعضای بدن بوده است و با تخریب و ایجاد واکنشهای التهابی سلولها و اعضای مختلف خصوصا مفاصل بروز مییابد که به طور کلی بیماری روماتیسم مفصلی در زنان شایعتر از مردان خواهد بود.
حاجی حیدری گفت: در طب سنتی ایران هر عضو به نسبت اعضای دیگر دارای مزاج خاص خود هستند که مزاج استخوان و غضروف و رباطها سرد است در نتیجه این اعضا با توجه به سرد بودن مزاجشان واکنش بیشتری به سردی از خود نشان میدهند.
این متخصص طب سنتی تصریح کرد: اصلاح سبک زندگی نقش مهمی در پیشگیری و درمان بیماریها و بخصوص بیماریهای روماتیسمی دارد با توجه به اینکه بیماری روماتیسم مفاصل یک بیماری سرد در طب سنتی شناخته میشود در نتیجه در سرد مزاجان و زنان شیوع بیشتری دارد.
او گفت: هر عاملی که باعث افزایش سردی و رطوبت بدن شود مانند خواب زیاد، خواب روز،کم تحرکی، خوردن غذا سرد و هوای سرد میتواند باعث تشدید علائم بیماری میشود.
او در خصوص درمان این بیماری به کمک طب سنتی بیان کرد:برای درمان روماتیسم باید از خوردن غذاهای سرد مانند ماست دوغ و خیار و ترشی خصوصا همراه غذا پرهیز شود. همچنین لازم است لبنیات با مصلحات آن مانند نعنا و پونه مورد استفاده قرار گیرد.
حاجی حیدری گفت:بی تحرکی و کم تحرکی نیز میتواند باعث تشدید علائم بیماری شود بنابراین ورزش و تحرک کافی در درمان و پیشگیری نقش اساسی خواهد داشت. همچنین باید از خوابیدن زیاد خصوصا خواب روز و خوابیدن تا بعد از طلوع خورشید پرهیز شود.
او افزود: در طب سنتی ایران برای درمان روماتیسم علاوه بر اصلاح سبک زندگی گیاهان دارویی به صورت خوراکی و موضعی کاربرد دارد. همچنین داروهای موضعی مانند روغن سیاه دانه و روغن بابونه که دارای مزاج گرم هستند روی مفاصل درگیر روزی ۵ تا ۱۰ بار ماساژ داده میشود و یا از گیاهان دارویی مانند سیاه دانه عسل یا معجون دوسین که ترکیبی از سیاه دانه نیم کوب با سه برابر عسل مخلوط شده و روزی یک تا سه قاشق غذاخوری صبح ناشتا و در طول روز میل شود.
این متخصص طب سنتی بیان کرد: دمنوش بابونه نیز با افزایش گرمی و اثر ضد التهابی در درمان وبهبودی علائم بیماری روماتیسم مفید است.
او تصریح کرد: افزایش غیر طبیعی خلط بلغم نیز یکی از علل التهاب و ورم مفاصل خواهد بود که دفع بلغم اضافه و غیر طبیعی از بدن و خصوصا مفاصل با داروهای گیاهی خاص میتواند نقش مهمی در درمان بیماریهای مفصلی و روماتیسمی داشته باشد.
حاجی حیدری متخصص طب سنتی تصریح کرد: به طور کلی اصلاح سبک زندگی و اصلاح مزاج عام و عضوی و استفاده از گیاهان دارویی به صورت خوراکی و موضعی با توجه به شرایط بیمار نقش مهمی در پیشگیری و درمان بیماریها و خصوصا بیماریهای روماتیسمی دارد.