آگاه۲
وی ایکس
لاماری ایما/ آرین موتور
x
قیمت آهن
فونیکس
فردا موتور
۱۱ / تير / ۱۴۰۰ ۱۴:۵۹
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس؛

دولت سیزدهم اقتصاد را قابل پیش‌ بینی کند

دولت سیزدهم اقتصاد را قابل پیش‌ بینی کند

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، فقدان برنامه‌ریزی علمی و پیش بینی آینده اقتصاد کشور را از مسائلی دانست که باید مورد توجه دولت جدید قرار گیرد و گفت: بسیاری از بحران‌های اقتصادی کشور به لحاظ علمی قابل پیش بینی، تحلیل و برنامه ریزی است.

کد خبر: ۵۴۱۴۸۸
آرین موتور

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، غلامرضا مرحبا درباره اولویت‌های دولت سیزدهم گفت: یکی از مسائلی که موجب دلخوری مردم شده را از بین رفتن سرمایه‌های آنان در بورس است.  مردم پول خود را آوردند که جای مناسبی سرمایه گذاری کنند اما متاسفانه سرمایه‌شان را از دست دادند.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی،  بورس را یکی از بهترین مراکز جلب سرمایه‌های مولد و تامین کننده مالی و پشتیبانی از صنایع و تولید عنوان و خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم باید بورس را از این حالت انفعال دربیاورد و به مرکزی پویا و فعال برای تامین نقدینگی بخش تولید تبدیل کند.

معیشت طبقه متوسط و فرودست باید اولویت باشد

مرحبا، نقدینگی بالا را چالش دیگر دولت سیزدهم عنوان کرد و گفت: نقدینگی بالا باعث شده ارزش پول ملی پایین بیاید که خروجی آن تورم بسیار بالا بود که مردم را آزرده خاطر کرده است.  تورم در برخی موارد موجب رونق اقتصادی می‌شود اما در کشور ما موجب رکود تورمی شد که دولت جدید باید به شکل اساسی برای آن تدبیری بیاندیشد.

نماینده آستارا در مجلس شورای اسلامی، بیماری هلندی در اقتصاد کشور را که موجب زمین گیر شدن بخش صنعت می‌شود را یادآور شد و افزود: در صورت آزاد شدن پول‌های بلوکه شدن ایران و آمدن دلارهای نفتی، دولت جدید باید مراقب باشد تا اقتصاد کشور تحت تاثیر بیماری هلندی قرار نگیرد و بخش تولید از این موضوع آسیب نبیند.

وی تصریح کرد: دولت جدید باید برای خارج کردن واحدهای تولیدی از رکود تلاش کند زیرا با این تورم بالا و افزایش روزانه قیمت مواد اولیه و دستمزدها، دخل و خرج واحدهای تولیدی از تعادل خارج شده است و آنها نمی‌توانند مسائل مالی را مدیریت کنند و تعطیل می‌شوند.

این کارشناس ارشد اقتصاد، بیکاری را چالش دیگر دولت ارزیابی کرد و افزود: بیکاری معلول نابسامانی در دیگر حوزه‌های اقتصادی است. امیدوارم که دولت جدید اشتباه دولت‌های قبل را تکرار نکند زیرا این دولت‌ها وام‌هایی را تحت عنوان وام خوداشتغالی به افراد بیکار می‌دادند و این وام فقط بیکاران را به بیکاران بدهکار تبدیل می‌کرد و بعد هم آمار می‌دادند که این تعداد شغل ایجاد شده است در حالی که هیچ شغلی ایجاد نمی‌شد و سرمایه زیادی هم از بین می‌رفت و بانک‌ها قادر به دریافت اقساط نمی‌شدند و وام‌ها بلاوصول یا مشکوک باقی می‌ماندند.

مرحبا، وام را راهکار حل مشکل بیکاری ندانست و گفت: باید فرایندهای اقتصادی را به نحوی طراحی کنیم که اقتصاد و واحدهای تولیدی ما کم کم فعال شوند و زمینه را برای افزایش سرمایه گذاری داخلی و خارجی فراهم کنیم تا کارآفرینی افزایش یافته و بیکاری کم شود.

وی، کاهش ارزش پول ملی و در تنگنا قرار گرفتن طبقه متوسط را چالشهای دیگر دولت ارزیابی و خاطرنشان کرد: از گذشته، طبقه متوسط ما نسبت به خیلی از کشورهای در حال توسعه مثل هند، برزیل و چین، زندگی نسبتا مناسبی داشتند و کارمندان ما راحت زندگی می‌کردند اما در حال حاضر طبقه متوسط به سختی زندگی می‌کند و دولت جدید باید شرایطی را فراهم کند که طبقه متوسط یک زندگی با حداقل استانداردهای رفاه را تجربه کند.

دولت جدید باید اقتصاد را قابل پیش‌بینی کند

مرحبا، فقدان برنامه ریزی علمی و پیش بینی آینده اقتصاد کشور را از دیگر مسائلی ارزیابی کرد که باید مورد توجه دولت جدید قرار گیرد و افزود: بسیاری از بحران‌های اقتصادی کشور به لحاظ علمی قابل پیش بینی، تحلیل و برنامه ریزی هستند.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، کمبودهای اخیر در حوزه برخی اقلام و کالاهای اساسی مثل مرغ و روغن را یادآور شد و گفت: در اقتصاد ما نیاز به برنامه ریزی و پیش بینی داریم و اگر پیش بینی داشته باشیم که در حوزه نهاده‌های دامی دچار مشکل نمی‌شویم که بعد هم دچار مشکل تامین مرغ برای بازار شویم.

وی از دولت سیزدهم خواست از اصول علمی مسلم پذیرفته شده جهان برای حل مشکلات اقتصادی کشور بهره ببرد و افزود: بسیاری از کشورها مراحل توسعه را گذرانده‌اند و همین مشکلات ما را داشته اند، می‌توانیم روش‌های استاندارد استفاده شده توسط دیگر کشورها را بومی سازی و در کشور پیاده کنیم تا از اتلاف منابع در راه آزمون و خطای روش‌های امتحان نشده جلوگیری کنیم.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، نظم، قاطعیت، تدبیر و فسادستیزی سید ابراهیم رییسی رییس جمهوری منتخب را یادآور شد و گفت: امیدواریم رییسی در قوه مجریه نیز جلوی فساد و سوءاستفاده را بگیرد و ثبات اقتصادی را بر کشور حاکم کند.

وی درباره خصوصیت تیم اقتصادی دولت جدید نیز گفت: تیم اقتصادی دولت سیزدهم باید هم کاملا مسلط به اصول علمی اقتصاد و تجربه کافی در این حوزه و همچنین پاکدست باشد و وامدار جریان‌ها و گروه‌ها نباشد. ممکن است که سلیقه‌های مختلفی در تیم اقتصادی دولت جدید باشد اما مهم این است که همه برای هدف مقدس خدمت به مردم و نظام مقدس جمهوری اسلامی تلاش کنند و خروجی آن هم حل مشکلات معیشتی مردم و رشد اقتصادی و پیشرفت کشور باشد.

اقتصاد قوی کشور را تحریم‌ناپذیر می‌کند

مرحبا درباره تاثیرات تقویت اقتصاد کشور بر حوزه‌های دیگر نیز خاطرنشان کرد: اگر اقتصاد قوی داشته باشیم و مشکلات اقتصادی را کم کنیم هژمونی و قدرت تاثیرگذاری کشور در منطقه و جهان افزایش پیدا می‌کند و نه تنها قدرت چانه زنی ما بالاتر می‌رود بلکه تحریم پذیری ما نیز کاهش می‌یابد.

نماینده مردم آستارا از رییس جمهوری منتخب خواست تا در راستای تشکیل دولت جوان انقلابی، افرادی را برای مدیریت اقتصاد کشور انتخاب کند که به اصول اخلاقی انقلاب پایبند باشند و فارغ از جناح بندی‌های سیاسی ماموریتشان برای خدمت به مردم و نظام را تحقق بخشند.

مرحبا با تاکید بر این موضوع که مجلس یازدهم در جهت منافع ملت و نظام با دولت جدید همراه و همدل خواهد بود، خاطرنشان کرد: گرچه تحریم‌ها مراودات خارجی ما را تحت تاثیر قرار داده است اما همه چیز نباید به سیاست خارجی گره زده شود زیرا اگر طرف‌های خارجی این پالس را از ما دریافت کنند که داریم از ظرفیت‌های خودمان استفاده می‌کنیم و روز به روز از آنها بی نیاز می‌شویم در تحریم‌های ضدایرانی تجدیدنظر خواهند کرد.

وی گفت: هرچقدر ما پالس تحریم پذیری و آسیب پذیر بودن برای طرف‌های خارجی بفرستیم آنها در اقدامات ضدایرانی خود جری‌تر خواهند شد و هر قدم که عقب بگذاریم آنها چندین قدم جلو خواهند آمد. باید محکم بایستیم و تحریم کنندگان ایران را وادار به عقب نشینی از موضع خود کنیم.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم از وضعیت کنونی پرداخت یارانه‌ها نیز انتقاد کرد و گفت: یارانه‌ها هنوز آنطور که باید هدفمند نشده اند و نقشی که باید در بهبود معیشت طبقات فرودست داشته باشند را اکنون ندارند. هنوز برخی افراد نیازمند، یارانه دریافت نمی‌کنند یا اینکه یارانه پرداختی در زندگی آنها نقش بایسته را ندارد. امیدواریم که دولت جدید نظام یارانه ها را اصلاح و آن را به دست مستحقان واقعی آن برساند.

نیازمند الگوی بومی برای اقتصاد کشور هستیم

مرحبا گفت:ما مشکلات ساختاری داریم و اصولا مشخص نیست که از چه الگوی اقتصادی پیروی می کنیم و بر اساس چه استانداردهایی اقتصاد کشور را مدیریت می کنیم. در جاهایی واکنشی عمل و صبر می‌کنیم زمانی که مساله و بحرانی پیش آمد وارد عمل می‌شویم در حالی که باید از قبل برای همه بحران‌ها و مسائل برنامه ریزی و پیش بینی کرده باشیم.

این کارشناس ارشد مسائل اقتصادی به پیروی کشورهای مختلف از اقتصادهای کمونیستی و سوسیالیستی و لیبرال اشاره کرد و گفت: جاهایی مثل کره شمالی اقتصاد کمونیستی دارند و جاهایی هم اقتصاد سرمایه داری دارند و اینها تکلیفشان را روشن کرده اند اما ما از اقتصادهای مختلف استفاده و فرض هایی را دنبال می‌کنیم که با آزمون و خطا همراه است و جاهایی از آن اثبات شده نیست یا در شرایط خاصی جواب می‌دهد و در شرایط دیگری اثر معکوس و منفی دارد بنابراین دولت جدید باید تکلیف رویکرد اقتصادیش را روشن کند.

وی با رد پارادیم‌های حاکم بر اقتصاد جهان خاطرنشان کرد: باید از الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت و اقتصاد مقاومتی برای بهبود اقتصاد کشور بهره ببریم اما تا زمانی که این الگو به تکامل برسد باید مراقب باشیم که اقتصاد کشور تحت تاثیر آزمون و خطا قرار نگیرد.

مرحبا خواستار توجه دولت جدید به موضوع آمایش سرزمینی شد و گفت: امکانات سرزمینی و مزیت نسبی و مطلق هر منطقه از کشور باید در طرح‌ها و لوایح مورد توجه قرار گیرد. اختیارات استان‌ها باید افزایش یابد و استانداری‌ها سازوکارهای مدیریتی شان تغییر پیدا کند و اعتباراتی داشته باشند که بتوانند به صورت منطقه ای تصمیم بگیرند تا عقب ماندگی های تاریخی که در بعضی استان ها وجود دارد جبران شود و از مزیت های منطقه استفاده بهینه شود.

وی خاطرنشان کرد: ظرفیت‌های مناطق مختلف کشور باید احصا و کتابچه ای در این باره تهیه شود و براساس این ظرفیت‌ها، مسائل ملی، استانی و شهری برنامه ریزی شوند تا بتوانیم از مزیت‌های خدادادی هر استان بهره کافی را ببریم.

ارسال نظرات
صندوق طلای کیان «گوهر»
x