x
۲۲ / آبان / ۱۳۹۹ ۱۰:۴۱
عضو کمیسیون عمران مجلس خبر داد

آغاز روند کاهشی قیمت بلیت هواپیما از شنبه/ مشکل ریزگردها هنوز حل نشده است

آغاز روند کاهشی قیمت بلیت هواپیما از شنبه/ مشکل ریزگردها هنوز حل نشده است

مجتبی یوسفی با اشاره به تخلف قانونی ایرلاین ها در افزایش قیمت ها از اصلاح و تعدیل نرخ بلیت هواپیما حداکثر تا روزهای ابتدایی هفته آینده خبر داد.

کد خبر: ۴۸۱۰۷۳
آرین موتور

اقتصادآنلاین-مهدی بیک؛ نماینده مردم اهواز با اشاره به جلسه اخیر کمیسیون عمران مجلس با ایرلاین ها و سازمان هواپیمایی کشوری و دفتر گردشگری گفت: پس از بحث و تبادل نظر در نهایت مدیران سازمان هواپیمایی کشوری و ایرلاین ها مکلف شدند نرخ بلیت هواپیما را به محدوده قبل از گرانی های اخیر در آبان ماه برگردانند که البته هنوز به این تکلیف عمل نشده است. هرچند بر اساس اعلام مسئولان سازمان هواپیمایی این روند کاهشی قرار است از ابتدای هفته آینده آغاز شود.

یوسفی در ادامه افزود: در فضای عمومی کشور به اشتباه گفته می شود، تنها 3 درصد مردم از سفرهای هوایی استفاده می کنند . در واقع اینطور وانمود می شود که مخاطبان اصلی حمل و نقل هوایی، اقشار برخوردار جامعه هستند. در حالی که آمار سایت شرکت مادر تخصصی فرودگاه های کشور حاکی است در سال96، بیش از 44میلیون مسافر از طریق خطوط هوایی جابه جا شده اند، در حالی که همان سال 25میلون نفر با قطار جابه جا شده اند.

او همچنین گفت: معنای این اعداد و ارقام آن است که استقبال مردم از پروازهای هوایی 2برابر استفاده از قطارها است. معتقدم این نگاه طبقاتی به برخی حوزه های اقتصادی و خدماتی خسارت بار است. طیف وسیعی از مخاطبان پروازهای هوایی را دانشجویان، کارگران، بیماران، فعالان اقتصادی و...تشکیل میدهند. بنابراین مهم است که خدماتی متناسب با سطح درآمدی اقشار متوسط جامعه ارائه شود.

بر اساس قانون افزایش قیمت بلیت های هواپیما تخلف است

عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به گلایه های فراوان مسافران نسبت به گرانی های افسارگسیخته در قیمت بلیت هواپیما اظهار داشت: بر اساس نص صریح قانون این افزایش قیمت ها غیر قانونی است. بعد از بحث و تبادل نظر در کمیسیون عمران، رییس سازمان هواپیمایی رسما اعلام کردند که قیمت ها باید به قبل از آبان ماه امسال بازگردد و هیچ ایرلاینی حق افزایش قیمت ندارد.

 در این زمینه بخوانید:

خطر سرکوب نرخ ارز بعد از گشایش‌های ارزی احتمالی

فراکسیون اکثریت استیضاح وزیر اقتصاد را بررسی می‌کند

هشدار به گرانفروشان بلیت هواپیما

یوسفی در پاسخ به این پرسش خبرنگار اقتصادآنلاین که چرا علی رغم تعهد ایرلاین ها به کاهش قیمت ها، این روند افزایشی در نرخ بلیت ها هم چنان ادامه دارد؟ گفت: صادقانه باید بگویم که ایرلاین ها بعد از جلسه با نمایندگان هنوز به مفاد تعهداتشان عمل نکرده اند. هر روز قیمت ها را چک می کنم و حدود 100درصد افزایش قیمت داشته اند. بدون شک در صورت عدم اجرای تکالیف در اولین نشست مجلس موضوع از طریق کمیسیون های عمران، اصل 90 و سایر نهادهای نظارتی بررسی خواهد شد.

او در ادامه افزود: حتی اگر قرار است موضوع افزایش قیمت بلیت ها، متناسب با نوسانات نرخ دلار بررسی شود، این پروسه باید از طریق نهادهای قانونی طی شود. ضمن اینکه قرار دادن قیمت کف و سقف برای نرخ بلیت ها غلط است. این الگو برای کشورهایی است که ایرلاین های مختلف با آپشن های متفاوت، خدماتی مختلف ارائه می کنند، این در حالی است که ایرلاین های کشورمان در یک فضای انحصاری خدمات یکسانی در اختیار مسافران قرار می دهند.

ریزگردها دوباره از راه می رسند

نماینده مردم اهواز در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به مشکل ریزگردها گفت:علی رغم بودجه های مناسبی که از صندوق توسعه ملی در جهت بهبود شاخص های زیست محیطی و مقابله با ریزگردها در استان هایی چون خوزستان و سیستان و بلوچستان تخصیص یافته، هنوز عملکرد مطلوبی ثبت نشده است. همانطور که در بحث آلایندگی کلانشهرها و موضوع وارونگی هوا، کار کارشناسی و اصولی نشده است. حداکثر تدبیرها انتظار برای وزش باد بوده تا بادی بوزد و الایندگی ها را کمتر کند.

یوسفی در ادامه گفت: از این جهت نمایندگان خواستار ارائه جزئیات هزینه های هنگفتی که از صندوق توسعه ملی و بودجه سنواتی برای مقابله با ریزگردها و مساله وارونگی هوا در نظر گرفته شده، هستند. معتقدم اگر توسعه کشور به شکل توسعه پایدار تعریف و تفسیر شود در آنصورت پیوست های زیست محیطی در کنار پیوست های فرهنگی برای پروژه های کلان دولتی یک ضرورت غیر قابل جایگزین است.

عضو کمیسیون عمران مجلس در پایان گفت:همانطور که بخش خصوصی برای اجرای یک پروژه اقتصادی باید 17استعلام سازمان محیط زیست را پاس کند، برای پروژه هایی که دستگاه های حاکمیتی و دولتی قرار است اجرایی کنند، نیز باید یک چنین پیوست هایی لحاظ شوند.اما در عمل ابتدا پروژه ها اجرایی می شوند، بعد مسئولان سراغ قانع کردن محیط زیست برای اعطای مجوز می روند. این نوع سیاست ها، ضد توسعه ای، ضد تولید و بر خلاف اصول زیست محیطی هستند و باید جلوی این رویکردهای مخرب گرفته شود.

ارسال نظرات
x