آگاه۲
وی ایکس
لاماری ایما/ آرین موتور
x
قیمت آهن
فونیکس
فردا موتور
۲۵ / بهمن / ۱۴۰۰ ۱۴:۳۱

احتمال حیات در سیاره ای که به دور یک ستاره در حال مرگ می چرخد

احتمال حیات در سیاره ای که به دور یک ستاره در حال مرگ می چرخد

محققان از احتمال کشف سیاره ای بزرگ خبر می دهند که به دور یک ستاره در حال مرگ می چرخد. این سیاره می‌تواند بطور بالقوه از حیات حمایت کند.

کد خبر: ۶۱۱۰۳۴
آرین موتور

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، در صورت تایید این کشف، این اولین بار خواهد بود یک سیاره حامی حیات به دور یک ستاره در حال مرگ می چرخد. 

محققان «دانشگاه کالج لندن» هنگام مشاهده یک کوتوله سفید، به این کشف احتمالی غیرمنتظره دست یافتند. این کوتوله سفید در فاصله ۱۱۷ سال نوری از زمین واقع شده است. کوتوله های سفید بقایای درخشان ستاره‌ای هستند که سوخت هیدروژن آن تمام شده است.

این ستاره خاص که با نام WD۱۰۵۴-۲۲۶ شناخته می شود، دارای حلقه ای از زباله های سیاره ای در منطقه قابل سکونت مداری خود است. در منطقه قابل سکونت دمای هوا به اندازه ای است که از لحاظ تئوری بر سطح سیاره ای که در این منطقه قرار دارد، می تواند آب مایع وجود داشته باشد.

در صورت اثبات اینکه، شیء کشف شده یک سیاره حامی حیات است، اولین بار خواهد بود که یک سیاره حامی حیات در حال گردش به دور یک ستاره در حال مرگ کشف می شود.

محققان در این پژوهش با استفاده از داده‌های تلسکوپ‌های فضایی و زمینی، نور کوتوله سفید WD۱۰۵۴-۲۲۶ را در کهکشان راه شیری اندازه گرفتند و یافته های خود را در ماهنامه «انجمن سلطنتی نجوم» منتشر کردند. آنها متوجه فرو رفتگی های واضحی در این نور شدند که مطابق با ۶۵ ابر زباله با فاصله یکنواخت بود که هر ۲۵ ساعت یک بار به دور ستاره WD۱۰۵۴-۲۲۶ می چرخیدند.

جی فریحی، استاد فیزیک و نجوم UCL و نویسنده اصلی این مطالعه در بیانیه‌ای اعلام کرد: ساختارهایی که مشاهده کردیم به اندازه کره ماه بودند و به جای اینکه جامد و کروی باشند، نامنظم و غبارآلود (برای مثال دنباله‌دار مانند) هستند.

وی افزود: این ساختارها در حال حاضر به صورت اسراری هستند که توضیح آنها برای ما میسر نیست، اما یک احتمال غیرمنتظره از وجود سیاره ای در آن حوالی را مطرح می کند.

این محقق ادامه داد: یک احتمال هیجان انگیز این است که این اجرام در چنین الگوی مداری با فاصله یکسان به دلیل تأثیر گرانشی سیاره ای نگهداری می شوند که در حوالی آنها وجود دارد. بدون این تأثیر، اصطکاک و برخورد باعث پراکندگی سازه ها می شود و نظم دقیق مشاهده شده از دست می رود.

ارسال نظرات
صندوق طلای کیان «گوهر»
x