۸نکته مهم در نگهداری موبایل که باید رعایت کنید
صنعت گوشیهای هوشمند با سرعتی باورنکردنی رو به جلو پیش میرود و هر ساله شاهد عرضه گوشیهای جدید با قابلیتهای خاص هستیم. ما به عنوان مخاطبان صنعت موبایل، در هر زمانی باید آمادهی آپدیت سیستمعاملها، قدرتمندتر شدن پردازندهها، افزودن تنوع به گوشیها و هزاران مورد دیگر باشیم.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تک فارس؛ بسیاری از افراد، نمیتوانند با فاصله زمانی اندک بین عرضه محصولات شرکتهای موبایل کنار بیایند و سعی میکنند گوشیهای خودشان را برای مدت نسبتا طولانیای دراختیار داشته باشند، اگر شما هم جزو این افراد هستید، باید حتما در هنگام نگهداری از گوشی خود نکاتی را رعایت کنید تا بتوانید از حداکثر عمر مفید آن محصول بهره ببرید.
در این مقاله، قرار است به تمامی این نکات که رعایتشان کار اصلا سختی هم نیست اشاره کنیم. شما با آگاهی به این موارد و رعایت آنها، احتمال خرابی و بروز مشکل برای گوشی خود را به حداقل میرسانید. در ادامه با تکفارس همراه باشید.
۱. استفاده از گارد و محافظ صفحهنمایش
ما روزانه چندین ساعت را با گوشیهای هوشمند خود سپری میکنیم و در هر مکانی آنها را در جیب یا کیف خود نگهداری میکنیم. با این اوصاف، باید انتظار بروز هرگونه آسیبهای فیزیکی را داشته باشیم.
میتوان گفت اکثر گوشیها بهگونهای طراحی نشدهاند تا در برابر ضربات هرچند آرام مقاوم باشند، پس استفاده از قابها یا گاردها، همچنین محافظ صفحهنمایش که به گلس نیز معروف هستند میتوانند احتمال خرابی گوشی شما را در هنگام ضربههای مختلف به شدت کاهش دهند.
البته به این نکته هم دقت کنید که وارد شدن ضربه به گوشی تنها به بدنه آن آسیب وارد نمیکند، بلکه این ضربات به مرور زمان باعث ایجاد مشکلات مختلفی در قطعات سختافزاری گوشی خواهند شد که از شایعترین آنها سوختن برد، هارد و السیدی هستند.
مشخصاً برای تعویض آنها باید هزینههای زیادی بپردازید و در نهایت هم گوشی شما مثل روز اولش نخواهد شد. پس استفاده از گارد و محافظ صفحهنمایش را جدی بگیرید.
۲. گوشی را در زمان مناسب و به درستی به شارژر متصل کنید
باتری یکی از مهمترین اجزای گوشیها محسوب می شود که در بسیاری از موارد شما را به دردسر میاندازد زیرا این قطعه دارای یک عمر مفید نه چندان طولانی است که کاربران با انجام یکسری کارهای اشتباه همان میزان عمر مفید را هم کاهش میدهند.
برای مثال، شما باید گوشی خود را هنگامی که درصد شارژ آن بین ۴۰ تا ۶۰ درصد است به شارژر متصل کنید، این طرز فکر که باید شارژ گوشی به زیر ۱۰ درصد برسد تا آن را به شارژر وصل کنیم کاملا اشتباه است و آسیب جدی به باتری وارد میکند.
در سوی دیگر، بهتر است گوشی خود را بعد از فولشارژ شدن از شارژر جدا کنید، با اینکه اتصال گوشی به شارژر در حال فولشارژ آسیب جدیای به باتری وارد نمیکند، اما بهتر است از این کار پرهیز کنید تا در طولانی مدت شاهد آسیبهای احتمالی نباشید.
استفاده نکردن از گوشی در هنگام شارژ شدن یکی دیگر از کارهای واضحی است که باید از انجام آن پرهیز کنید، زیرا شارژ و دِشارژ شدن باتری میتواند به آن آسیب جدیای وارد کند.
۳. همیشه سیستمعامل گوشی را بهروز نگه دارید
عرضه آپدیت برای سیستمعاملها، صرفا به دلیل رفع مشکلات و افزودن قابلیتهای جدید صورت میگیرد، البته در بعضی از آپدیتها، بستههای امنیتی خاصی برای گوشی عرضه میشوند که به عملکرد بهتر و بالاتر بردن امنیت کلی گوشی کمک خواهد کرد. شما در هر شرایطی باید سعی کنید تا سیستمعامل گوشی خود را بهروز نگه دارید.
فرقی نمیکند از کاربران آیاواس هستید یا اندروید، اگر اعلانات آپدیت را در گوشی خود مشاهده کردید، بیدرنگ به سراغ آن بروید و سیستمعامل گوشی خود را بهروزرسانی کنید. اگر گوشی شما دیگر بهروزررسانی جدیدی دریافت نکرد، دیگر زمان آن رسیده است که کم کم به سراغ گوشی جدید بروید و آن را تعویض کنید.
۴. سعی کنید دمای گوشی را در حد استاندارد حفظ کنید
دمای بالا، دشمن اصلی هرگونه قطعه الکترونیکی است، بنابراین، گوشیهای هوشمند که از اجزای حساسی تشکیل شدهاند، باید در یک دمای مناسب نگهداری شوند، البته منظور ما این نیست که گوشی خود را در یخچال قرار دهید تا دمای گوشی بالا نرود!
چه بسا دمای بسیار پایین هم میتواند به اجزای مهم گوشی آسیب بزند. به هرحال، باید به این نکته توجه کنید که اگر گوشیها نقصی نداشته باشند، در هنگام کارهای ساده دمایشان افزایش نمییابد و داغ نمیکنند.
باز کردن چندین برنامه سنگین در یک زمان و اجرای بازی میتوانند دمای گوشی را تا حد زیادی بالا ببرند، پس تا حد ممکن سعی کنید در اجرای بازی تمامی برنامههای دیگر را ببندید و زمان زیادی را صرف تجربه بازیهای سنگین نکنید. داغ کردن گوشی، یک خطر جدی برای اجزای مهم گوشی شما محسوب میشود که میتواند در طولانی مدت باعث خرابی قطعات اصلی شود.
۵. حافظه داخلی را با اپلیکیشنهای غیرضروری اشغال نکنید
اگر گوگلپلی دارای صدها هزار اپلیکیشن رایگان است، به این معنا نیست که شما باید همه آنها را روی گوشی خود نصب کنید! اگر همین الان نگاهی به صفحات گوشی خود بیندازید، قطعا اپلیکیشنهایی را پیدا خواهید کرد که ماهها است آنها را باز هم نکردهاید و به کلی آنها را از خاطر بردهاید.
نصب بیمورد اپلیکیشنهای غیرضروری علاوه بر اینکه حافظه گوشی شما را اشغال میکند، باعث کندی گوشی هم خواهد شد. اکثر اپلیکیشنها در پیشزمینه گوشی در حال اجرا هستند و این موضوع باعث اشغال شدن حافظه مموری و درنهایت کند شدن گوشی خواهند شد.
۶. گوشی را از ویروسها در امان نگه دارید
با اینکه ویروس و دیگر مشکلات اینچنینی در گوشیهای هوشمند به ندرت مشاهده میشوند، اما شما باید مراقب باشید و اجازه ندهید گوشی شما از این طریق آسیب ببیند.
بعضی از سایتها و اپلیکیشنهایی که بدافزارهای معروفی هستند باعث بروز مشکلات نرمافزاری و مسائل دیگری خواهند شد که باید از آنها دوری کنید. با اینکه استفاده از آنتیویروسها در گوشیها چندان رایج نیست و نمیتوان آنها را تضمین کرد، اما به هرحال داشتن یک آنتیویروس مطمئن نیز میتواند تا حدودی گوشی شما را از ویروسها و مشکلات اینچنینی دور نگه دارد.
۷. گوشی خود را تمیز کنید
شاید این مورد اندکی عجیب بهنظر برسد، اما باید گفت که تمیز نگه داشتن گوشی میتواند جلوی بروز بسیاری از مشکلات را بگیرد. گرد و خاک با وارد شدن به درگاههای مختلف گوشی، آنها را مسدود خواهد کرد و باید آنها را با زحمت فراوان و به سختی تمیز کنید.
مسدود شدن درگاه شارژ باعث میشود که شما نتوانید گوشی خود را به شارژر متصل کنید، پس تمیز کردن گوشی و جلوگیری از ورود گرد و غبار به درگاههای مختلف گوشی از اهمیت بالایی برخوردار است و ضمن حفظ ظاهر گوشی، از بروز مشکلاتی که به آنها اشاره کردیم جلوگیری خواهد کرد.
۸. حذف فایلهای اضافی و Cache
وقتی شما اپلیکیشنی را نصب کرده و یا آن را اجرا میکنید، ممکن است که آن اپلیکیشن فایلهای اضافی و Cache از خود به جای بگذارد که باید آنها را از حافظه گوشی خود حذف کنید. با افزایش تعداد اینگونه فایلها، فضای زیادی از حافظه گوشی شما اشغال میشود و در مرور زمان شاهد کند شدن گوشی خواهید بود.
پس حذف کردن این فایلها که اصلا کار سختی هم نیست را فراموش نکنید. شما از طریق خود فایلمنیجر گوشی میتوانید برای حذف فایلهای Cache اقدام کنید، همچنین قادر هستید با نصب اپلیکیشنهای مدیریت گوشی بسیار راحت و بدون دردسر آنها را حذف کنید و از شرشان خلاص شوید.
سرانجام این تمامی نکاتی بود که با رعایت آنها، میتوانید از حداکثر عمر مفید گوشی خود استفاده کنید. شاید در نگاه اول تمامی این نکات خیلی ساده و غیر موثر به نظر برسند اما واقعیت امر این است که خیلی از اوقات همین کارهای سهل تاثیرات بسیار مثبتی در عملکرد و افزایش عمر مفید گوشی شما خواهند داشت و تا حد امکان باید آنها را رعایت کرد.