x
۰۱ / مرداد / ۱۴۰۰ ۱۰:۰۱
اقتصاد آنلاین گزارش می‌دهد؛

اولین سالگرد ورود نسل پنجم تلفن همراه به ایران / سازندگان تلفن همراه در تلاش برای همگام‌سازی با نسل جدید

اولین سالگرد ورود نسل پنجم تلفن همراه به ایران / سازندگان تلفن همراه در تلاش برای همگام‌سازی با نسل جدید

امروز، اول مرداد ماه، اولین سالگرد ورود نسل پنجم تلفن همراه به ایران است؛ نسل جدیدی که آنقدر غوغا به پا کرد که بسیاری منتظرند تا بتوانند در تلفن‌های همراه خود از آن بهره برند.

کد خبر: ۵۴۷۳۷۴
آرین موتور

به گزارش اقتصادآنلاین، امروز یکی از روزهای مهم در صنعت تکنولوژی و فناوری ایران به شمار می‌رود؛ چرا که دقیقا یک سال پیش و در چنین روزی، برای نخستین بار، نسل پنجم تلفن همراه به کشور وارد شد و حال مدتی است که بسیاری منتظرند تا بتوانند به صورت گسترده از این تکنولوژی در تلفن‌های همراه خود بهره ببرند.

قطعا تمام افرادی که این روزها با دنیای ارتباطات و تکنولوژی درگیر هستند، نام 5G به گوششان خورده است و می‌خواهند بدانند این تکنولوژی چه زمانی به صورت فراگیر به کشور وارد شد. 5G یا همان نسل پنجم شبکه تلفن همراه، آمده است تا به قول برخی انقلابی در صنعت ارتباطات ایجاد کند و به طور قطع مزایای بسیار زیادی نسبت به نسل پیشین خود دارد.

شاید بهتر باشد برای درک این مزایا، به سال1980 بازگردیم؛ یعنی دقیقا سالی که از اولین نسل از شبکه تلفن همراه یا همان 1G رونمایی شد و شاید در آن زمان کمتر کسی حتی لحظه‌ای به ذهنش خطور می‌کرد که تا سی سال دیگر نسل پنجم هم به زندگی‌ها ورود کند تا افراد تجربه لذت‌بخش‌تری از گشت و گذار در اینترنت داشته باشند.

البته جالب است بدانید، همه چیز از 0G شروع شد که این نسل مشخصا به پیش از تلفن‌های همراه امروزی اشاره دارد. در سال 1980، اولین نسل از شبکه تلفن همراه وارد شد؛ البته این نسل بیشتر برای تلفن بود و برای اینترنت کاربرد آنچنان زیادی نداشت؛ نسل بعدی شبکه تلفن همراه حدود یازده سال پس از نسل اول و در سال 1991 وارد شد؛ پس از آن در سال‌های 1998 تا 2008 شاهد ورود نسل‌های 4G و 3G  هم بودیم؛ پس از آن نیز نسل پنجم به عنوان جدیدترین نسل، پا به دنیای تکنولوژی گذاشت تا تحولی بزرگ در دنیای تکنولوژی رقم زند.

احتمالا بخواهید بدانید نسل پنجم چیست و چه مزایایی نسبت به نسل پیش از خود، یعنی 4G که در حال حاضر بسیاری از ما بر روی تلفن‌های همراه خود از آن استفاده می‌کنیم، دارد. به بیانی ساده باید گفت: این تکنولوژی یک استاندارد صنعتی محسوب می‌شود که در آینده‌ای نه چندان دور، جایگزین استاندارد کنونی خواهد شد.

قطعا یکی از مهم‌ترین ویژگی نسل پنجم، همان سرعت بالاتر نسبت به نسل پیش از خود خواهد بود؛ برای مثال در حالیکه سرعت نسل جدید، نهایتا 100مگابایت بر ثانیه است، بسیاری معتقدند، نسل پنجم این سرعت را به 10گیگابایت بر ثانیه خواهد رساند. 

البته اشتباه نکنید؛ هدف این نسل تنها افزایش سرعت نیست و اصلا در پیش نویس اولیه این نسل، افزایش سرعت را در میان اهداف اصلی نمی‌بینید. افزایش ظرفیت سرویس‌دهی یا به بیانی دیگر، سرویس‌دهی به کاربران بیشتر، کاهش تاخیر در شبکه و... از دیگر مزایای این نسل، نسبت به نسل پیش از خود محسوب می‌َشود.

5G  در ایران

اواخر سال گذشته بود که تب و تاب نسل پنجم تلفن همراه در ایران بالا گرفت؛ با این وجود آن زمان روزهای نخستی نبود که این تکنولوژی به ایران وارد شده بود. چند ماه پیش از آن و درست یک مرداد ماه، اولین باری بود که این تکنولوژی به ایران وارد شد؛ یعنی تقریبا 8ماه پیش از آن که تب و تاب آن در ایران بالا بگیرد.

شاید برایتان سوال باشد که نسل جدید تلفن همراه برای نخستین بار توسط چه کسی به ایران آمد؟ ایرانسل اولین اپراتوری بود که این تکنولوژی را برای نخستین بار به کشور وارد و در پارک آب و آتش تهران از آن رونمایی کرد؛ البته تا ماه‌ها هم هیچ رقیبی در این حوزه نداشت و یکه‌تازی می‌کرد که هشت ماه پس از اقدامات ایرانسل در این زمینه، سایر اپراتورها هم به بازی وارد شدند و کم کم تکنولوژی جدید در ایران هم شناخته شد.

این تکنولوژی آنقدر سریع پیشرفت کرد که حال بسیاری از شرکت‌های تلفن همراه به دنبال آن هستند که گوشی‌های جدید خود را براساس این تکنولوژی تولید کنند. به طور کل در چند جمله ساده می‌توان گفت 5G  آمد تا تجربه بهتر و سریع‌تری را از گشت و گذار در اینترنت داشته باشیم و حال همه در تلاش و تکاپو هستند تا از این قافله عقب نمانند.

البته این نسل هنوز به صورت گسترده در ایران مرسوم نشده است؛ اما ایرانسل در طی این یک سال که از ورود نسل پنجم شبکه تلفن همراه به ایران می‌گذرد، بیشترین تعداد سایت‌های این تکنولوژی را در ایران و دیگر شهرهای بزرگ چون کیش و مشهد داشته است و حال باید منتظر ماند و دید انقلابی که این تکنولوژی حاصل خواهد کرد، به کجا می‌رسد و چه چیز در انتظار دنیای گسترده فناوری خواهد بود.

نوبیتکس
ارسال نظرات
x