x
۰۹ / فروردين / ۱۴۰۰ ۱۴:۴۹
بر اساس آمار ۲۰۲۰؛

۱۰ غول بزرگ دنیای فناوری را بشناسید

۱۰ غول بزرگ دنیای فناوری را بشناسید

شرکت‌های فناوری در سالهای اخیر به یک پیشران برتر در رشد اقتصادی، ذائقه مصرف کننده و بازارهای مالی تبدیل شده‌اند.

کد خبر: ۵۱۶۴۶۳
آرین موتور

به گزارش اقتصادآنلاین به  نقل از ایسنا، به عنوان مثال ارزش سهام بزرگترین شرکت‌های فناوری به عنوان یک گروه، از ارزش کل بازار در یک دهه گذشته به میزان چشمگیری سبقت گرفته است. این امر تا حدودی به این دلیل بوده که فناوری به شکل عمده نحوه ارتباط افراد، مصرف اطلاعات، خرید، تعاملات اجتماعی و کار کردن افراد را متحول کرده است.

شرکت‌های حوزه فناوری در تحقیقات و توسعه و تولید کالاها و خدمات مبتنی بر فناوری فعالیت دارند. این شرکت‌ها نرم افزار ساخته و رایانه‌ها و دستگاه‌های موبایل و دستگاه‌های خانگی را طراحی و تولید می‌کنند. همچنین محصولات و خدمات مرتبط با فناوری اطلاعات را فراهم می‌کنند.

وب سایت اینوستوپدیا در گزارشی به بررسی ۱۰ شرکت برتر در حوزه فناوری بر اساس درآمد آنها در ۱۲ ماه گذشته پرداخته است. این شرکت‌ها محدود به شرکت‌هایی هستند که سهامشان در آمریکا یا کانادا معامله می‌شود. تنها استثنای این فهرست سامسونگ است که اهمیت بیش از حدش باعث شد نتوان آن را نادیده گرفت.

بعضی از شرکت‌ها خارجی ممکن است است به صورت نیم سالانه گزارش دهند و به همین دلیل ممکن است گزارشهای مالی آنها با تاخیر بیشتری منتشر شود. شایان ذکر است که شش شرکت از میان بزرگترین شرکت‌ها فناوری جهان، آمریکایی هستند، دو شرکت ژاپنی، یک شرکت کره جنوبی و یک شرکت تایوانی هست. هیچکدام از بزرگترین شرکت‌های فناوری این فهرست از سرزمین اصلی چین نیستند. این آمار آخرین بار در ۱۳ ماه می سال ۲۰۲۰ به روز شده است.

۱- اپل

درآمد (در ۱۲ ماه گذشته) : ۲۶۸ میلیارد دلار

درآمد خالص (در ۱۲ ماه گذشته) : ۵۷.۲ میلیارد دلار

ارزش بازار: ۱.۴ تریلیون دلار

بازده کل یک سال گذشته: ۵۹.۸ درصد

بورس: نزدک

شرکت اپل محصولات فناوری مصرفی متنوعی شامل تلفنهای هوشمند، رایانه‌های شخصی، تبلتها، دستگاه‌های پوشیدنی، دستگاه‌های سرگرمی خانگی و موارد دیگر را طراحی، تولید و به بازار عرضه می‌کند. بعضی از محبوبترین محصولات این شرکت شامل تلفنهای هوشمند آیفون و رایانه‌های مک هستند. اپل همچنین فروش خدماتش را به میزان چشمگیری توسعه بخشیده است. این شرکت فروشگاه‌های محتوای دیجیتالی را اداره می‌کند و اخیراً چندین سرویس پخش شامل اپل پلاس را راه اندازی کرده است.

۲- سامسونگ الکترونیکس

درآمد (در ۱۲ ماه گذشته) : ۱۹۷.۵ میلیارد دلار

درآمد خالص (در ۱۲ ماه گذشته) : ۱۸.۴ میلیارد دلار

ارزش بازار: ۳۲۵.۴ میلیارد دلار

بازده کل یک سال گذشته: ۱۷.۲درصد

بورس: بازار سهام کره

شرکت سامسونگ الکترونیکس با اپل و سایر شرکت‌های فناوری بزرگ جهان در حوزه های کلیدی رقابت می‌کند. این شرکت در کسب و کارهای گسترده شامل محصولات الکترونیکی مصرف کننده و فناوری اطلاعات و ارتباطات فعالیت دارد. این شرکت کره ای تلفن همراه، تبلت دستگاه‌های پوشیدنی، محصولات واقعیت مجازی، تلویزیون تئاتر خانگی، رایانه، چاپگر، دستگاه‌های خانگی و محصولات دیگر را می‌فروشد. سامسونگ بیشتر برای تلفنهای هوشمند گلکسی محبوب خود شناخته شده است.

۳-هون های پریسیژن اینداستری (فاکسکان)

درآمد (در ۱۲ ماه گذشته) : ۱۷۳.۱ میلیارد دلار

درآمد خالص (در ۱۲ ماه گذشته) : ۳.۷ میلیارد دلار

ارزش بازار: ۳۶ میلیارد دلار

بازده کل یک سال گذشته: ۰.۷ درصد

بورس: فرابورسی

شرکت هون های پرسیژن اینداستری که با نام فاکسکان شناخته می‌شود، یک شرکت تولیدکننده محصولات الکترونیکی چند ملیتی مستقر در تایوان است. این شرکت محصولات الکترونیکی و قطعات الکترونیکی را برای استفاده در تجهیزات، خودرو، فناوری اطلاعات و ارتباطات، صنایع محصولات الکترونیکی مصرفی تولید می‌کند. فاکسکان تولیدکننده قراردادی محصولات اپل بوده و بخش اعظمی از گوشیهای آیفون این شرکت را تولید می‌کند.

۴- مایکروسافت

درآمد (در ۱۲ ماه گذشته) : ۱۳۸.۷ میلیارد دلار

درآمد خالص (در ۱۲ ماه گذشته) : ۴۶.۳ میلیارد دلار

ارزش بازار: ۱.۴ تریلیون دلار

بازده کل یک سال گذشته: ۴۵.۵ درصد

بورس: نزدک

مایکروسافت یک سازنده و مجوز دهنده نرم افزار، دستگاهها و راهکارها بوده و برای نرم افزار ویندوز و مجموعه آفیس خود شناخته شده است. مایکروسافت سهم رو به رشدی از سود و درآمد خود را از رایانش ابری به دست می‌آورد و پلتفرم ابری به نام آزور را طراحی کرده است. مایکروسافت همچنین مالک سایت شبکه اجتماعی محبوب لینکدین برای جویندگان کار است.

۵- دل تکنولوژیز

درآمد (در ۱۲ ماه گذشته) : ۹۲.۲ میلیارد دلار

درآمد خالص (در ۱۲ ماه گذشته) : ۴.۶ میلیارد دلار

ارزش بازار: ۳۱.۲ میلیارد دلار

بازده کل یک سال گذشته: منفی ۳۷.۱ درصد

بورس: بازار سهام نیویورک

شرکت دل، نرم افزار، محصولات فناوری اطلاعات و خدمات را طراحی، تولید و در سراسر جهان به فروش می رساند. این شرکت رایانه‌های رومیزی و لپ تاپ، راهکارهای ذخیره سازی، نصب جدید و سنتی و محصولات شبکه را نیز عرضه می‌کند. همچنین راهکارهای مدیریت ابری و پلتفرم ابری را می‌فروشد. دل برای محصولات رایانه شخصی خود بیشتر شناخته شده است.

۶- سونی

درآمد (در ۱۲ ماه گذشته) : ۷۹.۳ میلیارد دلار

درآمد خالص (در ۱۲ ماه گذشته) : ۶ میلیارد دلار

ارزش بازار: ۸۰ میلیارد دلار

بازده کل یک سال گذشته: ۳۲.۴ درصد

بورس: بازار سهام نیویورک

سونی یک شرکت فناوری ژاپنی است که محصولات الکترونیکی برای مصرف کنندگان، متخصصان و بازارهای صنعتی سراسر جهان طراحی و تولید می‌کند. این شرکت محصولاتی نظیر رایانه‌های شخصی، تلفنهای همراه، کنسولهای بازی ویدیویی، نرم افزار و دوربینهای ویدئویی را می‌فروشد. تولید کننده و فروشنده کنسول بازی ویدیویی محبوب پلی استیشن است.

۷- اینترنشنال بیزنس ماشین (IBM)

درآمد (در ۱۲ ماه گذشته) : ۷۶.۵ میلیارد دلار

درآمد خالص (در ۱۲ ماه گذشته) : ۹ میلیارد دلار

ارزش بازار: ۱۰۶.۸ میلیارد دلار

بازده کل یک سال گذشته: منفی ۱.۸ درصد

بورس: بازار سهام نیویورک

شرکت  IBM یک شرکت خدمات و راهکارهای یکپارچه است که از آن به‌عنوان Big Blue هم یاد می‌شود. این شرکت راهکارهای فناوری اطلاعات و نرم افزار را برای استفاده های مختلف از جمله خدمات بهداشت و درمان و مالی، اینترنت اشیا، هواشناسی، امنیت و همچنین خدمات رایانش ابری را عرضه می‌کند. این شرکت بیشتر برای رایانه‌های واتسون قدرتمند خود شناخته شده که مجموعه ای از خدمات هوش مصنوعی آماده تشکیلاتی، اپلیکیشنها و ابزارها است.

۸- اینتل کورپ

درآمد (در ۱۲ ماه گذشته) : ۷۵.۷ میلیارد دلار

درآمد خالص (در ۱۲ ماه گذشته) : ۲۲.۷ میلیارد دلار

ارزش بازار: ۲۴۷.۲ میلیارد دلار

بازده کل یک سال گذشته: ۲۹.۳ درصد

بورس: نزدک

شرکت اینتل یک تولید کننده جهانی تراشه های رایانه بوده و فراهم کننده راهکارهای رایانش، شبکه یا نتورکینگ، ذخیره سازی داده و ارتباطات است. این شرکت محصولات پلتفرم برای بازارهای ابری، سازمانی و زیرساخت ارتباطات عرضه می‌کند. اینتل همچنین فلش مموری، نیمه رسانا های قابل برنامه‌ریزی برای نوت بوکها و دستگاه‌های موبایل و رایانه‌های رومیزی عرضه می‌کند. این شرکت بیشتر برای پردازنده‌های قدرتمندی که در رایانه‌های شخصی در سراسر جهان بکار رفته و توسط شرکت‌ها و مصرف‌کنندگان استفاده می‌شود، شناخته شده است.

۹- پاناسونیک کورپ

درآمد (در ۱۲ ماه گذشته) : ۷۰.۴ میلیارد دلار

درآمد خالص (در ۱۲ ماه گذشته) : ۲.۶ میلیارد دلار

ارزش بازار: ۱۷.۴ میلیارد دلار

بازده کل یک سال گذشته: منفی ۱۰.۶ درصد

بورس: فرابورسی

شرکت پاناسونیک یک سازنده، تولید کننده و خدمات دهنده محصولات الکترونیکی ژاپنی برای بازار مصرفی، رایانه‌های شخصی، تبلتها و پروژکتورها است. پاناسونیک همچنین دستگاه‌هایی مانند تهویه هوا، تلویزیون یخچال و ماشین لباسشویی نیز تولید می‌کند.

۱۰- شرکت HP Inc

درآمد (در ۱۲ ماه گذشته) : ۵۸.۷ میلیارد دلار

درآمد خالص (در ۱۲ ماه گذشته) : ۳ میلیارد دلار

ارزش بازار: ۲۱.۳ میلیارد دلار

بازده کل یک سال گذشته: منفی ۱۹.۵ درصد

بورس: بازار سهام نیویورک

سازنده و فروشنده محصولات مورد استفاده برای رایان

شرکت اچ‌پی سازنده و فروشنده محصولات مورد استفاده در رایانش شخصی، تصویر و چاپ و همچنین فناوری ها، راهکار ها و خدمات مرتبط است. این شرکت رایانه‌های شخصی، ورک استیشن ها و دستگاه‌های قابلیتی تجاری عرضه می‌کند و بیشتر برای چاپگرها و دستگاه‌های اسکن که توسط شرکت‌ها و مصرف‌کنندگان سراسر جهان استفاده می‌شود، شناخته شده است.

ارسال نظرات
x