آگاه۲
وی ایکس
لاماری ایما/ آرین موتور
x
قیمت آهن
فونیکس
فلای تودی
فردا موتور
۲۶ / مرداد / ۱۳۹۹ ۱۵:۵۷
اقتصادآنلاین گزارش می‌دهد؛

مولفه‌­های کلیدی سیستم مدیریت نوآوری/ شناخت دقیق فرصت‌­ها و چالش­‌ها، پیش ­شرط موفقیت فرایند نوآوری

شواهد موجود حاکی از آن است که موفقیت سازمان­‌ها و بنگاه‌­های اقتصادی در تحقق نوآوری مستلزم وجود هفت مولفه کلیدی مفهوم، رهبری، برنامه‌­ریزی، پشتیبانی، اجرا، بازبینی و بهبود است.

کد خبر: ۴۶۰۲۶۰
آرین موتور

اقتصادآنلاین سجاد رفیع؛ تغییر مستمر شرایط اقتصادی و اجتماعی و همچنین سرعت بسیار بالای تغییرات فناوری، حرکت سازمان­ها و بنگاه­های اقتصادی به سمت نوآوری در محصولات و شیوه تولید را ناگزیر ساخته است. با این حال، شواهد موجود حاکی از عدم موفقیت بسیاری از سازمان­‌ها و شرکت‌­ها در این مسیر است. مساله­‌ای که می­تواند به دلایل مختلفی، از جمله سوء مدیریت و عدم اجرای صحیح سیاست‌­های تدوین شده رخ دهد. در همین رابطه، مطالعات صورت گرفته در حوزه نوآوری نشان ­دهنده ضرورت وجود هفت مولفه کلیدی در مسیر حرکت یک مجموعه اقتصادی به سمت نوآوری و به روز رسانی خود است. در ادامه به معرفی این هفت مولفه خواهیم پرداخت:

۱- مفهوم: به طور کلی، یک سازمان به منظور تعیین دقیق فرصت‌­ها و چالش‌­های پیش روی فعالیت‌­های نوآورانه خود، نیازمند بررسی مسائل و جریانات داخلی و بیرونی، از جمله ترجیحات مصرف­‌کننده، روند توسعه فناوری­‌های مرتبط با فعالیت‌­های سازمان و همچنین توانمندی­‌های درونی خود است.

۲- رهبری: پس از تعیین فرصت‌­ها و چالش‌­های پیش روی سازمان، نوبت به رهبران آن می‌­رسد تا در جهت تدوین هدف سازمان در حوزه نوآوری و متعاقبا اتخاذ استراتژی‌­ها و سیاست ‌های متناسب با آن و همچنین تعیین نقش و مسئولیت­‌های افراد و بخش­‌های مختلف گام بردارند.

۳- برنامه­‌ریزی: در این مرحله، با توجه به اهداف تعیین شده و همچنین ساختار سازمان و با در نظر گرفتن مسیر تعیین شده توسط رهبران، برنامه ­ریزی ‌های راهبردی و عملیاتی صورت می­‌گیرد.

۴- پشتیبانی: به طور کلی، طی نمودن فرایند نوآوری نیازمند پشتیبانی­‌های گسترده است. این پشتیبانی‌­ها می‌تواند در قالب نیروی کار توانمند، منابع مالی کافی، ابزار و روش­‌های کارآمد و همچنین تضمین رعایت حقوق مالکیت فکری از سوی دولت باشد.

۵- اجرا: اجرای فرایند نوآوری در یک سازمان می‌­بایست در راستای استراتژی‌­ها و اهداف تعیین شده صورت گیرد. چنین اقدامی باید با توجه به فرصت­‌ها و موانع شناسایی شده و راه ­حل­های پیشنهادی برای غلبه بر موانع انجام شود.

۶- بازبینی: عملکرد سیستم مدیریت نوآوری در یک سازمان باید به منظور شناسایی نقاط قوت و ضعف آن، به شکل مستمر مورد ارزیابی قرار گیرد.

۷- بهبود: مدیران و کارکنان سازمان باید بر اساس بازبینی صورت گرفته و با اعمال برخی اصلاحات در زمینه‌های مفهوم، رهبری، برنامه­‌ریزی، پشتیبانی و اجرا، در مسیر بهبود و ارتقاء سیستم نوآوری سازمان گام بردارند.

ارسال نظرات
صندوق طلای کیان «گوهر»
x