بررسی نشانه های حیات در مریخ/ مریخ نورد استقامت کاوش را آغاز کرد
مریخنورد استقامت کاوش در منطقهای در مریخ را بهمنظور یافتن نشانههای زیستی آغاز کرده است.
به گزارش وبگاه فیز (phys)، مریخنورد استقامت کاوش در منطقهای را آغاز کرده است که تیم علمی ناسا (اداره کل ملی هوانوردی و فضای آمریکا) آن را گذرگاه یوری (Yori Pass) مینامد و در نزدیکی پایه دلتای رودخانه باستانی دهانه جیزِرو واقع شده است.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، در این منطقه سنگی کشف شده است که به سنگی شباهت داشت که مریخنورد استقامت از آن در ماه ژوئیه نمونهبرداری کرده بود. بعد از آن، اعضای تیم علمی ناسا مشتاق کاوش در این منطقه شدند. نمونه جمعآوریشده از جنس ماسهسنگ است که از دانههای ریز تشکیل شده است و قبل از تهنشینشدن و تشکیل سنگ، بهوسیله آب از جاهای دیگر به محل کشف منتقل شده است؛ به همین دلیل این نمونه برای دانشمندان بسیار وسوسهانگیز است.
کِیتی اِستَک مورگان (Katie Stack Morgan)، معاون دانشمند پروژه مریخنورد استقامت در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا در جنوب کالیفرنیا، گفت: اغلب، بررسی سنگهای رسوبی ریزدانه مانند این نمونه را در اولویت قرار میدهیم؛ زیرا در آنها به دنبال مواد آلی و نشانههای زیستی بالقوه هستیم.
تصویری از گذرگاه یوری؛ این تصویر بهوسیله دوربین هَزکام گرفته شده است که بر روی مریخنورد استقامت نصب شده است.
مریخنورد استقامت پس از جمعآوری نمونه از گذرگاه یوری، ۲۲۷ متر به سمت جنوب شرقی به سوی یک موج شنی بزرگ حرکت میکند. این موج که تیم علمی آن را «کوه رصد» نامیده است، در وسط یک میدان تپه شنی کوچک واقع شده است یعنی جایی که مریخنورد اولین نمونههای سنگپوشه، سنگهای خردشده و غبار، را جمعآوری میکند.