دلایلی برای اینکه با خودمان حرف بزنیم!
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در خیابان، با صدای بلند مشغول حرف زدن با خودتان باشید و ناگهان متوجه شوید که فرد دیگری، پشت سر شما یا کنار شما در حال حرکت است و از اینکه مشغول حرف زدن با خود بودهاید، شرمنده شوید!
به گزارش اقتصاد آنلاین، اگر چه بسیاری از ما، چنین رفتارهایی را – خصوصاً در صورت تکرار زیاد – منفی دانسته و آن را به عنوان نشانهی بیماری تلقی میکنیم، اما در بسیاری از موارد، گفتگو با خود، یکی از مکانیزمهای افزایش توجه و تمرکز است. شاید در مورد کودکان این مسئله را بیشتر مشاهده کرده باشید که هنگام انجام دادن یک کار پیچیده یا تعدادی فعالیت متوالی، با خودشان حرف میزنند و فعالیتهای خود را توضیح میدهند.
اما شاید برای شما جالب باشد که در سنین بالاتر هم، حرف زدن با خود میتواند مفید و اثربخش باشد. از جمله کسانی که در این زمینه تحقیق کردهاند میتوان به گری لوپیان اشاره کرد. این محقق دانشگاه ویسکانسین که در حوزهی روانشناسی شناختی فعالیت میکند، توضیح میدهد که بارها و بارها با صدای بلند با خودش صحبت میکرده و نهایتاً ترغیب میشود که به کمک همکارش دنیل سوینگلی، در این زمینه تحقیقات بیشتری انجام دهد.
او تحقیق خود را به شیوههای مختلفی انجام داده است. از جمله اینکه تصویر بیست شیء متفاوت را به افراد مختلف نشان داده و از آنها خواسته که در میان تصاویر، به دنبال یک شیء خاص بگردند. در نیمی از آزمایشها، از فرد تحت آزمایش خواسته شد که نام شیء هدف را به صورت مکرر و با صدای بلند با خود تکرار کند.
شاید برایتان جالب باشد که این افراد، شیء هدف را سریعتر از دیگران پیدا کردند.
لوپیان و سوینگلی آزمایش خود را به شیوههای دیگری هم انجام دادند و نتیجه گرفتند که تکرار اسم، وقتی بیشترین اثر را دارد که فرد، تصویر دقیقی از شیء در ذهن خودش داشته باشد. به عبارتی تحقیق آنها نشان داد که گفتگوی بلند با خود، به برانگیختن حافظهی بصری کمک میکند.
اما شاید برایتان جالب باشد که محققان دیگر که آزمایشها و تجربیات دیگری را در حوزهی گفتگو با خود انجام دادهاند، گزارش میدهند که گفتگو با خود، نقشی بسیار فراتر از تحریک یک بخش مشخص از مغز را در زندگی ما ایفا میکند. حرف زدن بلند با خود، ابزاری است که ما به وسیلهی آن، میتوانیم توجه و تمرکز خود را به مدت طولانیتری، روی یک موضوع مشخص حفظ کنیم. چیزی که در ادبیات روانشناسی شناختی، به آن Sustained Attention گفته میشود.
۳ دلیل برای اینکه باید شروع کنید و با خودتان حرف بزنید
آیا تا به حال قبل از یک مصاحبه کاری یا اولین قرار ملاقات به خود قوت قلب داده اید و با خود صحبت کرده اید؟ خب، پس شما در مسیر و جهت مناسب قرار گرفته اید. بعضی افراد به صورت احمقانه با خود صحبت میکنند و ترجیح می دهند مشکلات خود را به شیوه صبر حل کنند اما تحقیقات نشان می دهد که صحبت کردن با خود از لحاظ روانشناسی میتوانند به موقعیت های استرس آور و رنج آور کمک کند و همچنین میتواند برای حل کردن مشکل، انگیزه و اعتماد به نفس بدهد.حرف زدن با خود
با خود صحبت کنید تا بتوانید احساساتان را کنترل کنید. که استرس را کاهش می دهد و شما آرام میکند (در مواقعی که شما استرس بیش از حد را تجربه می کنید) شما باید کمی صحبت کردن با خود را امتحان کنید.
در این جا چند دلیلی هست که باید با خود صحبت کنید. اگر چه اولش احساس دیوانه بودن دارید اما این حالت به ظاهر دیوانگی فوایدی دارد که باید بدانید.
ما شاید نتوانیم واقعیت را عوض کنیم اما یاد میگیریم که چگونه ذهن خود را عوض و مطالب را ذخیره کنیم:
انگیزه
با خود در بهترین روش زبان دوم یا سوم شخص صحبت کنید تا به خود انگیزه دهید و آماده شوید به خصوص برای کاری که استرس آور است. به علاوه، سعی کنید از هیچ جایی انگیزه نگیرید و فقط با صحبت کردن به خود قوت قلب بدهید این بهترین انتخاب است. با گفتن:تو میتوانی این را انجام دهی تو برای این کار کاملا آماده ای به خودت نیرو و قوت قلب بده تا به راه درست در کار خود برسی.
بعضی مواقع که برای درست انگیزه دادن با خود دعوا میکنیم بیشتر از قبل استرس میگیریم در حقیقت ما میتوانیم بدترین دشمن خود باشم ، با حرف زدن با خود تمام چیز هایی که نیاز دارید تا اعتماد به نفس و انگیزه بگیرید را به خودتان میدهید.
موقعیت های استرس زا میتواند کمتر دلهره آور به نظر برسد اگر سعی کنید و یک بار قوت قلب خوبی به خودتان بدهید بعد از همه ی این ها هیچکس نمیداند شما چه توانایی هایی بیشتر از خودتان دارید.
کنترل احساسات
استرس بیش از حد میتواند دلیل احساس ترس شود با صحبت کردن با خودتان توانا میشوید که چه طور با احساسات خودتان برخورد کنید و آنهارا کنترل کنید و زمانی که از منظره بیرون به اینها نگاه کنید آدم قبلی نیستید.
صحبت کردن با خود به راحتی میتواند موقعیتی را ایجاد کند که تهدید آمیز به نظر برسد و آن را به یک چالش تبدیل کند مانند یک مصاحبه کاری یا اولین قرار ملاقاتتان که میتواند شما را در نظر رئیستان اعصاب خورد کن جلوه دهد. وقتی که شما توانایی کنترل کردن احساسات خود را با صحبت کردن با خود به دست بیاورید احساس آرامش و آمادگی بیشتری در وظایف خود میکنید.
این میتواند برای هر نوع احساسات ،کار آمد باشد چه سرخوردگی باشد یا استرس و حتی ناراحتی. صحبت کردن با خود برای کنترل کردن احساسات به این معنی است که شما میتوانید احساسات بیش از حد را کمتر و کنترل کنید.
دوره روانشناسی
خارج کردن خودتان از شرایط استرس زا سریع تر از هرچیزی شما را آرام میکند اما اگر نمیتوانید فیزیکی راه بروید در این صورت صحبت کردن باخود به کمکتان میاید زمانی که باخود صحبت میکنید از زبان دوم و سوم شخص استفاده کنید. شما از نظر روان شناسی شبیه دیگران توانایی فاصله از موقعیت به خود را استناد کنید این تکنیک به شما کمک میکند که استرس زیاد خود را کنترل کنید و به ذهنتان این اجازه را میدهد که واضح و منطقی تر برای قدم بعدیتان تصمیم بگیرید. حل کردن مشکل میتواند دومین خاصیت آن باشد زمانی که شما باخودتان صحبتی را میکنید؛ همانگونه باشید که با یک نفر دیگر انجام میدهید بعد از همه اینها کسی که این توانایی را در ما ایجاد کند از خودمان با ارزش تر است.
حین صحبت با خودت حتما این موارد را رعایت کنید
اگر شما خود را در مشکلات درمانده می دانید با خود با صدای بلند صحبت کنید که برای رسیدن به جواب، کمکتان میکند. سریعتر و بهتر از آن است که بنشینید و مغزتان را برای اطلاعات و راه حل مشکلات عذاب دهید. شما همچنین باید به چگونه مدریت کردن استرس و احساسات خود توجه کنید بیشتر از اینکه با خود صحبت کنید توانا تر میشوید که به خود انگیزه بدهید و در استرس آرام باشید بنابراین،چه کسی اهمیت میدهد اگر شما کمی احمق باشید؟شما کسی هستید که خودش را در هر شرایطی به بهترین نحو آماده میکند.