x
۱۸ / شهريور / ۱۴۰۱ ۲۲:۱۶

چند راهکار برای اینکه والدین بهتری باشیم

چند راهکار برای اینکه والدین بهتری باشیم

اگر شما هم دوست دارید والدین آگاه وموفقی باشید ما در این مطلب قصد داریم نکات تربیتی کودک و نوجوانان را برایتان به اشتراک بگذاریم

کد خبر: ۶۶۶۶۶۷
آرین موتور

چگونه والدین خوب برای فرزندمان باشیم

به گزارش اقتصاد آنلاین، قطعا همه پدر و مادر ها دوست دارند والدین خوبی برای فرزندانشان باشند تا آن ها به رشد و شوکوفایی دست پیدا کنند اما همه ما نمی توانیم بدون آگاهی والد خوبی برای فرزندانمان باشیم بلکه باید نکات تربیتی و ویژگی والدین خوب را از دید روانشناسی بدانیم در ادامه مطلب از پرشین وی قصد داریم نکاتی را پیرامون ویژگی والدین خوب برایتان به اشتراک بگذاریم

ویژگی والدین خوب

در زندگی زناشویی قوانین و اصل های مهمی وجود دارد که رعایت و توجه به آن ها باید مد نظر زن و شوهر باشد.زن و شوهر مهم ترین نقش را زمانی بازی میکنند که فرزندشان پا به دنیا میگذارد و از آن زمان به بعد دیگر وظیفه بسیار مهمی بر روی دوش آن هاست.

فرق بزرگ پدر و مادر عاقل و جاهل!

میخواهیم به این سوال بپردازیم که چگونه میتوانیم پدر و مادر خوبی باشیم؟ والدین ، دارایی‌های مشترکی به نام فرزندان دارند، اغلب همگی در یک هدف شریک هستند: پرورش فرزندانی خوشبخت، سلامت، مطمئن به خود، همیار و مسئول و… حال سوا‌ل این است، آیا به عنوان والدین توانسته‌اید حرفه‌ای مهم، به نام فرزند پروری را خوب انجام دهید؟ این حقیقتی است که فرزندپروری و پدر یا مادر بودن کار ساده‌ای نیست و باید با پیچ و خم آن آشنا شد.

شاید یادتان نباشد، خواندن را چگونه یاد گرفتید؟ یا پدر، مادر، معلم و… چگونه حروف و صداها را به شما یاد دادند؟ دوچرخه سواری را چگونه یاد گرفتید؟ به سادگی سوار شدید و شروع به پا زدن کردید یا کسی پشت زین دوچرخه را گرفت؟ اما امروز می‌خواهید تمام الفبای زندگی را به فرزند تان بیاموزید. شاید در مواقعی هم عجله داشته باشید.

داشتن هر مهارتی مستلزم تلاش، صرف وقت، شکیبایی و آموزش است و شما برای یادگیری آنها به کمک نیاز داشتید. همانند خواندن و دوچرخه سواری، ایفای نقش پدر و مادری مهارت‌هایی می‌خواهد که می‌توانید آن را، تمرین کنید، یاد بگیرید و در آن پیشرفت کنید.

پدر و مادر چهارچوب زندگی

جامعه به‌طور روزافزون بر کار والدین ارج گذاشته و اعتبار می‌گذارند، زیرا والدین مهم‌ترین افراد زندگی فرزندان هستند. هر چند به مرور زمان، فرزندان به دوران نوجوانی نزدیک‌تر می‌شوند از والدین فاصله گرفته و نقش و تاثیر همسالان جدی‌تر و پر رنگ‌تر می‌شود اما به هر حال اتخاذ سبک درست فرزندپروری تاثیرات عمیق و اعجاب‌انگیز خود را به همراه دارد.

برای نمونه نوجوانان در زندگی شان با توجه به اینکه تحت تاثیر همسالان هستند اما به بزرگسالان بسیار توجه دارند. آنها دنبال این هستند که برای پاسخ سوالات شان، یافتن راه زندگی شان و روش‌های محافظت و مراقبت از خود، از والدین الگو‌برداری می‌کنند.در اینجا؛ اینکه چطور بهترین مدل و الگوی مثبت برای نوجوان تان باشید را بازگو میکنیم :

منفی‌باف نباشید

به سلامت جسم و روح خود توجه خاص داشته باشید. نوجوان شما باید ملاحظه کند که شما به سلامت جسم و روح خود اهمیت ویژه می‌دهید. سعی کنید الگوی خوبی برای انتخاب غذای خوب و سالم باشید و به وضعیت ظاهری خود توجه داشته باشید. هرگز منفی‌باف و منتقد نباشید.

تجربیاتتان را بازگو کنید

اجازه ندهید نوجوان تان شاهد تجربیات و خاطرات شما درباره استفاده از دخانیات و مواد مخدر و… باشد.عاشقانه زندگی کنیداحساس عشق و علاقه به آموختن را در فرزندتان القا و تقویت کنید. نگرش مثبت نسبت به یادگرفتن و یاد دادن از طرف شما می‌تواند نگرشی مشابه را در فرزندتان ایجاد کند.

بگویید: من می‌توانم مثبت اندیشی را در وجودتان تقویت کنید. منفی بافی و منفی گرایی مسری و واگیردار است. با حفظ نگرش «من می‌توانم» حتی در مواجهه با شرایط سخت و دشوار، می‌توانید قدرت و توانایی تفکر مثبت را به او ببخشید.

سرزنش ممنوع

انتقاد و سرزنش را در زندگی شخصی تان خط بزنید. هرگز اطرافیان و دیگران را به خاطر مشکلاتتان سرزنش نکنید. وقتی یک کار اشتباه از شما سر می‌زند، آن را بپذیرید و سعی در جبران آن داشته باشید. به این ترتیب مسئولیت‌پذیری در برابر مشکلات و چالش‌ها را به فرزندتان آموخته‌اید.

۱٫دروغ گفتن

یکی از تله‌های تربیتی که والدین در آن می‌افتند، دروغ گفتن برای ترساندن بچه‌هاست. شاید شما هم برای این‌که فرزندتان، کاری را که از آن سرپیچی کرده، انجام دهد، به دروغ، محلی ترسناک را برایش توصیف کنید که همه بچه‌های بد و حرف‌گوش‌نکن به آن‌جا می‌روند. بعد، تهدید کنید که اگر آن کار را انجام ندهد، او را به آن مکان می‌فرستید.

این موضوع، ذهن کودک شما را پر از ترس می‌کند و باعث می‌شود تا مدت‌های طولانی، از نزدیک شدن به بعضی مکان‌ها یا آدم‌های خاص، واهمه داشته باشد.  مادری را در نظر بگیرید که مجبور است سر کار برود و چون نمی‌خواهد دختر خواب‌آلودش، صبح زود و قبل از رسیدن به خانه مادربزرگ، یک گریه و زاری درست و حسابی راه بیندازد، به او می‌گوید: «اگر همین حالا ساکت نشی، می‌گم آقاپلیسه بیاد و ببردت زندان»! واضح است که از آن به بعد، دختر او، از تمام پلیس‌های شهر می‌ترسد.

روش درست: دروغ‌های مصلحتی، ممکن است گاهی به یاری‌تان بیایند و ترساندن کودک، به شما کمک کند تا او، حرف‌شنوی بیش‌تری داشته باشد، اما توصیه همیشگی کارشناسان

تربیت کودک این است که با کودک‌تان صادق باشید. به‌عنوان مثال، این مادر می‌توانست به دخترش بگوید: «می‌فهمم که دلت نمی‌خواهد صبح زود بیدار شوی و تا خونه مادربزرگ، توی اتوبوس سرپا بایستی، من هم دوست ندارم سر کار بروم، اما مجبورم و چاره دیگری ندارم.» این روش باعث می‌شود او، احساس بهتری درباره صبح زود بیدار شدن و… داشته باشد.

۲٫تهدید کردن

یکی دیگر از اشتباهات رایجی که والدین مرتکب می‌شوند، تهدید کردن بچه‌هاست. به او نگویید «اگر دوباره زبانت را دربیاوری، تنبیه‌ات می‌کنم»؛ زیرا وقتی کودک را در چنین شرایطی قرار می‌دهید، علاقه او را برای لجبازی با خودتان، دوبرابر می‌کنید و مطمئن باشید او، کار بدش را تکرار خواهد کرد.

روش درست: تکرار جمله «اگر باز هم به خواهرت لگد بزنی، دیگه هیچ وقت نمی‌آییم پارک»، رفتار کودک شما را تغییر نمی‌دهد، بلکه باعث می‌شود فکر کند هنوز تا قبل از این‌که او را از محل بازی بیرون کنید، می‌تواند با چندتا لگد حسابی دیگر، خدمت خواهرش برسد. پس، بهتر است به او تذکر بدهید که اگر رفتارش را درست نکند، به خانه برمی‌گردید و در صورتی که آن را نادیده گرفت، بدون درنگ، به حرفی که زده‌اید، عمل کنید. این موضوع باعث می‌شود او، از جدیت شما مطمئن باشد.

۳٫ خراب کردن وجهه پدر ومادر توسط یکدیگر

پشت هم را خالی کردن مقابل خواسته‌های بچه‌ها، یکی دیگر از خطاهایی است که هر پدر و مادری ممکن است انجام دهند. به‌عنوان مثال، اگر پدر خانواده، شرط بستنی خوردن را تمیز کردن اتاق قرار داده، شما هم پیرو این شرط باشید و از روی دل‌سوزی، در صورتی که فرزندتان، اتاقش را مرتب نکرده، به او بستنی ندهید.

نوبیتکس
ارسال نظرات
x