x
۰۶ / شهريور / ۱۴۰۱ ۲۰:۱۹

چگونه آشپزخانه را تمیز کنیم؟ + روش حرفه ای تمیز کردن و استریل کردن آشپزخانه

چگونه آشپزخانه را تمیز کنیم؟ + روش حرفه ای تمیز کردن و استریل کردن آشپزخانه

تمیز کردن اصولی و دقیق بخش‌های مختلف آشپزخانه و تجهیزات موجود در آن باعث می‌شود تا فضایی مناسب و سالم برای طبخ و آماده سازی غذا در خانه داشته باشید. یک آشپزخانه تمیز به شما کمک می‌کند تا از سلامت خود محافظت کنید.

کد خبر: ۶۶۳۷۸۰
آرین موتور

روش های اصولی برای تمیز و استریل کردن آشپزخانه

به گزارش اقتصاد آنلاین؛ آشپزخانه یکی از مهم‌ترین بخش‌های منزل است که نظافت آن با سلامت اعضای خانواده به صورت مستقیم و غیرمستقیم در ارتباط است. آشپزخانه محل نگهداری مواد غذایی و تهیه غذا است و وجود هرگونه ویروس، باکتری و آلودگی می‌تواند سلامت افراد خانواده را تحت تأثیر قرار دهد و این موارد، تمیز کردن آشپزخانه را به موضوعی پراهمیت تبدیل می‌کند.

نظافت آشپزخانه بدون یک دستورالعمل مشخص، با توجه به شلوغی این محل و وجود وسایل متعدد ممکن است بسیار سخت باشد؛ اما وجود برنامه و روش که برای هر بار تمیز کردن آشپزخانه، شما را راهنمایی کند از کجا شروع کنید، در طول زمان نظافت به ترتیب کدام بخش‌ها را چربی زدایی کنید و در نهایت با تمیز کردن چه بخشی این فرآیند را پایان دهید، می‌تواند به شما بسیار کمک کند؛ همچنین وجود این دستورالعمل هنگامی که تصمیم به تمیزکردن آشپزخانه می‌گیرید، شما را از سردرگمی نجات می‌دهد و وقت کمتری نیز تلف می‌شود.

در این مقاله قصد داریم به تمیز کردن آشپزخانه به صورت اصولی و قدم به قدم بپردازیم، با ما همراه باشید.


در این زمینه بخوانید؛

این مدل تمیزکاری وسایل خونه رو خراب میکنه

چطور عمر لوازم خانگی را بیشتر کنیم؟ + اصول نگهداری لوازم خانگی برقی

با این ترفندها خونتون مثل هتل ۵ ستاره تمیز میشه


 

تمیز کردن اجاق گاز

تمیز کردن آشپزخانه

با توجه به اینکه غذا روی گاز پخته می‌شود، اجاق گاز به سرعت چربی گرفته و کثیف می‌شود؛ برای اکثر مردم تمیز کردن گاز، چالش برانگیزترین بخش آشپزخانه ‌است؛ بنابراین اول از گاز شروع می‌کنیم و دستگیره‌ها، سر شعله‌ها، صفحه شعله‌ها و بخش چدنی روی شعله‌ها را به طور کامل تمیز می‌کنیم.

برای تمیز کردن اجاق گاز می‌توانید از پاک کننده‌های مخصوص سطوح یا چربی‌زداهایی که در بازار موجود هستند استفاده کنید؛ اما مجبور نیستید که حتماً از مواد شیمیایی برای تمیزکردن آن کمک بگیرید، بلکه به راحتی می‌توانید با موادی که در خانه به آن‌ها دسترسی دارید این کار را انجام دهید.

برخی از این مواد طبیعی عبارتند از:

• محلول آب، سرکه و یک فرچه یا مسواک نرم؛

• مخلوط جوش شیرین، چند قطره آب و مایع ظرفشویی؛

• مخلوط جوش شیرین و لیمو؛

و در نهایت اگر هیچکدام در دسترس نبود، می‌توانید از آب‌جوش کمک بگیرید. قطعات اجاق گاز را جدا کرده و آن‌ها را درون ظرفی در آب جوش قرار دهید و صبر کنید تا سرد شود.

مرحله بعد تمیز کردن یخچال و فریزر است. در قدم اول بررسی کنید که مواد غذایی تاریخ گذشته و فاسد در یخچال نمانده باشد؛ بعد از آن تمام طبقات و کشوهای یخچال را یکی یکی ضدعفونی و تمیز کنید.

در صورتی که مواد غذایی در داخل یخچال ریخته باشد و به کف طبقات چسبیده باشد، می‌توانید یک دستمال را به محلول آب و مایع ظرفشویی آغشته کنید و همان نقطه را با آن تمیز کنید سپس با دستمال خشک؛ باقی‌مانده آن را پاک کنید.

پاک کردن سطح وسایل

اکنون که درون یخچال تمیز شده، بهتر است به سراغ بخش بیرونی یخچال، ماکروویو، ماشین ظرفشویی و وسایلی از این دست برویم.

سطح بیرونی این وسایل عموما تمیز می‌ماند، صرفاً کافیست که دستمالی را به صورت افقی از بالا تا پایین آن‌ها بکشیم که گرد و غبار و ذراتی که به آن‌ها چسبیده است پاک شوند. در صورتی که لکه‌ای روی آن‌ها وجود داشت می‌توانید از کمی جوش شیرین برای تمیز کردن آن کمک بگیرید.

تمیز و مرتب کردن کابینت‌ها

تمیز کردن آشپزخانه

نظافت کابینت‌ها و کشوها با توجه به اینکه مواد غذایی خشک و ظروف در این بخش‌ها نگهداری می‌شوند، می‌توانند محل تجمع حشرات و گرد وغبار باشند.

هرگز نباید ظروف کثیف را در کابینت‌ها قرار دهیم، بهتر است که هر وسیله‌ای را قبل از قرار دادن در کابینت بشوییم.

برای تمیز کردن کابینت‌ها در صورتی که به‌طور روتین آن‌ها را تمیز می‌کنید احتمالاً لک و چربی چندانی وجود نخواهند داشت و کار شما صرفاً با آب گرم و دستمال تمیز انجام می‌شود؛ اما در صورتی‌که کابینت‌ها چربی یا لکه گرفته باشند نیاز به تمیزکاری عمیق‌تری دارند. روش‌ها و موادی که برای تمیز کردن کابینت‌ها استفاده می‌شوند بسته به جنس کابینت متفاوت است. در ادامه به شیوه تمیزکردن چند نوع کابینت می‌پردازیم.

تمیز کردن کابینت چوبیتمیز کردن آشپزخانه

برای پاک کردن چربی کابینت چوبی، می‌توانید از اسپری‌های تمیزکننده سطوح چوبی یا چند منظوره که به‌راحتی در هر فروشگاهی قابل خریداری است استفاده کنید؛ اما اگر شما هم تمایل به استفاده از مواد شیمیایی ندارید، می‌توانید از روش‌های زیر اقدام کنید:

با اسپری کردن مخلوط آب و سرکه و پاک کردن آن با کمک یک دستمال تمیز، چربی را از کابینت‌های چوبی آشپزخانه پاک کنید. دقت کنید که در این روش آب دوبرابر سرکه استفاده می‌شود.

برای تمیز کردن کابینت چوبی چرب می‌توانید از ترکیب آب و جوش شیرین یا میزان خیلی کمی مایع ظرفشویی محلول در مقدار زیادی آب استفاده کنید، اما تنها روشی که با اطمینان می‌توان گفت به کابینت‌های چوبی آشپزخانه شما آسیبی نمی‌زند؛ استفاده از محلول آب و سرکه است.

اما این موضوع برای تمیز کردن کابینت ام دی اف چرب کمی متفاوت است؛ زیرا کابینت‌های ام دی اف نسبت به کابینت‌های چوبی مقاوم‌تر هستند و در اثر خیس شدن متورم نمی‌شود.

راحت‌ترین و رایج‌ترین روش تمیز کردن این کابینت‌ها اسپری مخصوص ام دی اف است که به راحتی چربی‌ها را از روی کابینت ام دی اف می‌زداید.

در صورتی‌که این اسپری در دسترس نباشد می‌توانید از چند قطره شامپو فرش محلول در آب استفاده کنید و با کمک دستمال تمیز آغشته شده به محلول، کابینت را پاک کرده و با یک دستمال تمیز خشک، رطوبت باقی مانده روی آن را پاک کنید.

در صورتی که با روش قبل چربی روی کابینت ام دی اف پاک نشد می‌توانید کمی جوش شیرین، چند قطره آب و چند قطره روغن زیتون را مخلوط کنید و با کمک یک مسواک نرم از ماده به دست آمده برای پاک کردن چربی‌های عمیق‌تر استفاده کنید.

تمیز کردن کابینت فلزی

تمیز کردن کابینت فلزی از انواع دیگر ساده‌تر است. برای تمیز کردن چربی از روی این نوع کابینت می‌توانید از الکل کمک بگیرید و خیلی سریع و راحت لکه چربی‌ را از روی کابینت پاک کنید.

تمیز کردن کابینت های گلاس

کابینت هایگلاس حساسیت بیشتری نسبت به مدل‌های چوبی و فلزی دارد و باید با دقت بیشتری به آن‌ها رسیدگی کنید. کمک گرفتن از محلول سرکه سفید و آب می‌تواند روش خوبی برای تمیز کردن این نوع از کابینت‌ها باشد.

دقت کنید که برای تمیز کردن کابینت هایگلاس از پارچه‌های نرم استفاده کنید؛ زیرا استفاده از پارچه زبر و خشن ممکن است باعث خش افتادن روی کابینت شود.

تمیز کردن هود

تمیز کردن آشپزخانه

هود یکی از بخش‌هایی است که در معرض چربی بسیار است و در صورتی که به طور مرتب آن را تمیز نکنید در عملکرد آن اختلال ایجاد می‌شود.

برای پاک کردن چربی هود می‌توانید از انواع پاک کننده سطوح کمک بگیرید یا در صورتی که تمایل دارید از مواد شیمیایی پرهیز کنید با کمک مخلوطی از سرکه، آب و جوش شیرین راحتی چربی‌ها را از روی آن پاک کنید.

در صورتی‌که هود آشپزخانه شما شیشه‌ای است با کمک شیشه پاک کن‌ها نیز می‌توانید به راحتی این کار انجام دهید.

اما این روش برای بخش بیرونی هود است، تمیز کردن فیلتر هود مهم‌ترین بخش آن است. این فیلترها جنس‌های مختلفی دارند که همه آن‌ها قابل تمیز کردن نیستند؛ محلولی از صابون مایع و جوش شیرین در مقدار زیادی آب درست کنید و فیلترهای آهنی و آلومینیومی را درون آن بگذارید و اجازه دهید فیلتر ۱۵ تا ۳۰ دقیقه درون محلول بماند و بعد از این زمان با برس یا فرچه آن را تمیز کنید؛ اما فیلترهای ذغالی و الیافی را نمی‌توان تمیز کرد و بعد از چند وقت باید آن‌ها را با یک فیلتر کاملاً نو جایگزین کنید.

تمیزکردن شیرآلات

تمیز کردن شیرآلات از مهمترین بخش‌های نظافت آشپزخانه است؛ زیرا ممکن است رسوب گرفته باشند و این مورد نه تنها بر عملکرد شیرآلات تاثیر منفی می‌گذارد، بلکه به زیبایی آن‌ها و زیبایی کلی آشپزخانه نیز لطمه می‌زند.

برای تمیز کردن شیرآلات آشپزخانه می‌توانیم از پارچه آغشته به محلول آب و سرکه کمک بگیریم و این پارچه را ۳۰ تا ۶۰ دقیقه روی بخش‌های رسوب گرفته شیرآلات بگذاریم و در مرحله بعد با یک اسفنج یا مسواک مرطوب آن را تمیز کنیم؛ این روش را با آبلیمو نیز می‌توانیم انجام دهیم.

یک روش دیگر برای رسوب‌زدایی شیرآلات به این صورت است که مایع ظرفشویی را در آب حل کنیم و با کمک یک اسفنج نرم و مرطوب، محلول را به صورت دورانی بر روی رسوبات بکشیم و در نهایت با کمک مخلوط جوش شیرین و آب با کمک مسواک، رسوبات را از شیرآب جدا کنیم.

تمیز کردن سینک

تمیز کردن آشپزخانه

در مرحله آخر این فرآیند به تمیز کردن سینک ظرفشویی می‌رسیم؛ برای تمیز کردن این بخش از آشپزخانه، مقداری مایع ظرفشویی را در آب گرم حل کرد و با استفاده از یک اسفنج یا برس سینک را بشویید؛ روش دیگر برای نظافت سینک این است که از کمی جوش شیرین کمک بگیرید و با یک اسفنج مرطوب یا برس سینک را به خوبی تمیز کنید. همین روش را با سرکه هم می‌توانید انجام دهید.

کلام آخر

در این مقاله به مسئله مهم تمیزکردن آشپزخانه پرداختیم. همیشه می‌توان از انواع پاک کننده‌های موجود در بازار برای تمیز کردن آشپزخانه استفاده کرد، اما به علت حساسیت آشپزخانه و ارتباط مستقیم آن با سلامتی افراد بهتر است که از مواد شیمیایی بپرهیزیم و با کمک مواد طبیعی همچون سرکه، جوش شیرین و آبلیمو آن را تمیز کنیم.

در بخش کامنت‌ها برای ما بنویسید که شما از چه مواد طبیعی دیگری در تمیز کردن آشپزخانه کمک می‌گیرید.  

نوبیتکس
ارسال نظرات
x