x
۰۵ / شهريور / ۱۴۰۱ ۱۹:۵۴

این کارها رو بلد نباشی از دنیا عقب موندی

این کارها رو بلد نباشی از  دنیا عقب موندی

احتمالا در بین دوستان و آشنایان افرادی را دیده‌اید که مدت‌هاست در حال پیدا کردن کار هستند. چند سال پیش همسایه‌ای داشتم که پسرشان با ۳۰ سال سن و ۲ مدرک فوق لیسانس سال‌ها بیکار بود. نهایتا در یک کابینت سازی به عنوان شاگرد مشغول کار شد.

کد خبر: ۶۶۳۴۹۴
آرین موتور

چیزهایی برای زندگی در جوامع امروزی باید بلد باشیم

به گزارش اقتصاد آنلاین؛ خیلی از فارغ التحصیلان با مدرک دانشگاهی به عنوان راننده اسنپ فعالیت می‌کنند. چرا افرادی که زمان زیادی را صرف تحصیل کرده‌اند در کارهای غیر مرتبط با رشته تحصیل‌شان فعالیت می‌کنند؟ چطور برخی از افراد خیلی سریع کار مناسب خودشان را پیدا می‌کنند اما برخی هم مدت‌ها دنبال کار هستند؟

آیا صرفا با دانشگاه رفتن می‌توانیم وارد بازار کار شویم؟

من هم مثل همه نوجوان‌ها و جوان‌ها زمانی که در سال‌های آخر دبیرستان بودم خیلی به شغل و آینده‌ام فکر می‌کردم. مدت‌ها به دنبال شغل‌هایی بودم که بتوانم در آینده مشغول کار شوم. در این زمینه با افراد زیادی مشورت کردم و تعداد زیادی هم مقاله خواندم.


در این زمینه بخوانید؛

راز ژاپنی ها برای آموزش مهارت زندگی به نوجوانان

مثبت اندیشی چه تاثیری در کسب مهارت ها دارد؟

مهارت نه گفتن قبل از صدمه خوردن اینطور بیاموزید


 

چطور به آسانی کار پیدا کنیم؟

مهارت

با کمی تحقیق فهمیدم که اول باید علایق خودم را بشناسم و با توجه به آن‌ها شغلی را برای آینده‌ام انتخاب کنم. اشتباه اکثر جوانان بیکار این است که فکر می‌کنند فقط داشتن مدرک دانشگاهی برای استخدام شدن کافیست. اما در کنار مدرک تحصیلی باید مهارت داشته باشید و کار بلد باشید.

راستش را بخواهید هر مهارتی که داشته باشید می‌توانید به کمک آن کسب درآمد کنید. اما برخی از مهارت‌ها خیلی روی بورس هستند و اگر آن‌ها را بلد باشید به سرعت کار پیدا می‌کنید. در ادامه چند مهارت با بازار کار خوب را به شما معرفی می‌کنیم؟

۱- برنامه‌نویسی

اگر نگاهی به سایت‌های استخدام و کاریابی بیاندازید، متوجه می‌شوید که تا چه اندازه بازار کار برنامه‌نویسی رونق دارد. به همین دلیل معمولا برنامه‌نویس‌ها خیلی راحت و سریع کار پیدا می‌کنند. برنامه‌نویسی علم گسترده‌ای است که شاخه‌های زیادی دارد.

کسب درآمد و استخدام راحت با یادگیری برنامه نویسی

یکی از ویژگی‌های علم برنامه‌نویسی این است که به مدرک دانشگاهی خاصی نیاز ندارد. فقط کافیست در این زمینه مهارت داشته باشید تا فرصت‌های شغلی زیادی برای شما ایجاد شود. حتی می‌توانید خودتان کسب و کاری را راه‌اندازی کنید و درآمد خوبی هم داشته باشید. چند نمونه از رایج‌ترین زمینه‌های کاری یک برنامه‌نویس عبارتند از:

ساخت نرم‌افزار و اپلیکیشن

توسعه نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌های مختلف بعد از ظهور گوشی‌های هوشمند رشد چشمگیری داشت. اکثر مردم دنیا از اپلیکیشن‌های مختلف روی موبایل‌شان استفاده می‌کنند. به همین دلیل هم فرصت‌های شغلی زیادی در این زمینه وجود دارد.

طراحی سایت

طراحی سایت

بیشتر کارفرمایانی که در سایت‌های کاریابی آگهی می‌دهند به دنبال توسعه‌دهنده وب می‌گردند. به دلیل این که اکثر کسب و کارهای سنتی در حال کوچ کردن به فضای مجازی هستند، بازار کار طراحی سایت هم حسابی رونق دارد.

راه‌های زیادی برای کسب درآمد از طراحی سایت وجود دارد. می‌توانید در یک شرکت استخدام شوید و یا این که به صورت پروژه‌ای و دورکاری فعالیت کنید. برای اطلاع از این موضوع، مقاله «بازار کار طراحی سایت» را مطالعه کنید. 

۲- تولید محتوا

یکی دیگر از فرصت‌های شغلی پرتقاضا، تولید محتوا است. وظیفه یک متخصص تولید محتوا ساخت محتوای متنی، تصویری و ویدیویی است. این مهارت هم مثل برنامه‌نویسی نیاز به مدرک دانشگاهی ندارد. برای یادگیری تولید محتوا، اول از همه باید نحوه کار با نرم‌افزارهای موردنیاز این کار را بلد باشید.

استخدام راحت و سریع با یادگیری تولید محتوا

آفیس و نرم‌افزارهای شرکت ادوبی مثل فتوشاپ و پرمیر مهم‌ترین نرم‌افزارهایی هستند که یک کارشناس تولید محتوا باید با آن‌ها آشنایی داشته باشد. همچنین برای تبدیل شدن به یک تولیدکننده محتوا باید با قواعد نوشتاری و نویسندگی هم آشنا باشید. اگر اطلاعاتی در زمینه تولید محتوا ندارید پیشنهاد می‌کنم مقاله «تولید محتوا چیست؟»را مطالعه کنید.

اگر تولید محتوا را بلد باشید حتی لازم نیست که دنبال کار بگردید. خودتان می‌توانید یک سایت اینترنتی یا پیج اینستاگرامی تاسیس کنید و با تولید محتوا در آن به درآمد برسید. برای طراحی یک سایت اینترنتی می‌توانید از سایت ساز پرتال استفاده کنید. با پرتال خیلی راحت و سریع می‌توانید یک سایت اینترنتی بسازید و از آن کسب درآمد کنید.

۳- دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال مارکتینگ.

هر کسب و کاری که در فضای مجازی فعالیت می‌کند، حداقل به یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ نیاز دارد. کار دیجیتال مارکتر این است که استراتژی یک شرکت را برای پیشرفت در فضای مجازی تعیین کند. همچنین باید بر روند رشد و گسترش کسب و کار در فضای مجازی هم نظارت داشته باشد. برای آشنایی بیشتر با این حرفه پیشنهاد می‌کنم مقاله «دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی اینترنتی چیست؟» را مطالعه کنید.

این مهارت را نمی‌توان در دانشگاه یاد گرفت و باید خودتان در آن مهارت پیدا کنید. برای فعالیت به عنوان یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ باید راه‌های افزایش بازدید سایت، راه‌اندازی کمپین‌های تبلیغاتی آنلاین و کار با ابزارهای آنالیز سایت را بلد باشید.

۴- سئو سایت

سئو به معنای بهینه سازی سایت جهت ارتقا رتبه آن در موتورهای جستجو به خصوص گوگل است. هر سایت اینترنتی برای رشد و پیشرفت باید یک متخصص سئو داشته باشد. وظیفه متخصص سئو این است که سایت را برای رسیدن به رتبه‌های اول گوگل بهینه کند. برای این که بیشتر با این مهارت آشنا شوید حتما مقاله «سئو چیست و چرا اهمیّت دارد؟» را مطالعه کنید.

۵- طراحی گرافیک

اگر طراحی گرافیک و کار با نرم‌افزارهای طراحی را بلد باشید خیلی راحت به تعداد زیادی فرصت شغلی دسترسی خواهید داشت. وظیفه یک طراح گرافیک خلق تصاویر زیبا و جذاب است. کسب و کارهای مختلفی مثل خدمات چاپ، عکاسی‌ها، آژانس‌های تبلیغاتی و اکثر کسب و کارهای مجازی به طراح گرافیک نیاز دارند.

مهارت در این رشته را از طریق دانشگاه هم می‌توان به دست آورد. اما بهتر است برای تبدیل شدن به یک گرافیست حرفه‌ای از راه‌های دیگر هم آموزش ببینید. بازار کار طراحی گرافیک در آینده هم بدون شک رونق دارد. چرا که استفاده از زیبایی‌های بصری تاثیر زیادی روی جذب مشتری دارد. اکثر کسب و کارها هم از این روش برای گسترش فعالیت‌شان استفاده می‌کنند.

۶- حسابداری و امور مالی

تفاوت-حسابداری.

با رشد و افزایش تعداد کسب و کارها، بازار کار کارشناسان مالی هم حسابی داغ شده است. هر کسب و کاری حداقل به یک نفر حسابدار و کارشناس امور مالی نیاز دارد. به همین دلیل فرصت‌های شغلی زیادی در این زمینه وجود دارد. برای پیدا کردن شغل مناسب در این رشته باید تحصیلات دانشگاهی داشته باشید. همچنین باید کار با نرم‌افزارهای حسابداری را هم یاد بگیرید. 

۷- وکالت

وکالت

اگر از کنار یک دادگاه رد شده باشید حتما دیدید که چه جمعیتی همیشه به آن‌جا مراجعه می‌کنند. مردم عادی چون با قوانین و مقررات آشنایی ندارند معمولا از یک وکیل استفاده می‌کنند. وکلا به غیر از حضور در دادگاه و دفاع از مردم کارهای دیگری مثل مشاوره حقوقی به اشخاص و شرکت‌ها هم انجام می‌دهند.

برای اشتغال در این زمینه باید مدرک دانشگاهی در رشته حقوق داشته باشید و بعد هم در آزمون وکالت شرکت کنید. حقوق وکلا هم معمولا به صورت ساعتی و یا پرونده‌ای محاسبه می‌شود. این رشته در آینده هم بازار کار خوبی دارد و خیلی از مردم به یک وکیل ماهر نیاز خواهند داشت.

۸- تعمیرات موبایل

تعمیرات موبایل جزو مهارت‌هایی به شمار می‌رود که در سال‌های اخیر خیلی رشد داشته‌اند. دلیلش هم واضح است. چون همه مردم از پیر تا جوان و حتی کودکان موبایل دارند. برای اشتغال در این زمینه باید به کلاس‌های آموزشی بروید. البته داشتن تحصیلات در رشته الکترونیک به شما کمک می‌کند تا زودتر در این زمینه حرفه‌ای شوید.

۹- مکانیکی

میکانیک

خودرو به عضوی جدا نشدنی از زندگی ما تبدیل شده است. اکثر ما هر روز برای رفتن به سر کار و خرید از ماشین استفاده می‌کنیم. خودرو همیشه نیاز به رسیدگی و سرویس دارد. مثلا باید هر چند وقت یکبار روغن و فیلتر آن را عوض کنید. این رشته را می‌توانید در دانشگاه هم یاد بگیرید. اما در دانشگاه بیشتر در مورد مباحث تئوری تدریس می‌شود. پس بهتر است خودتان مدتی در یک تعمیرگاه کار کنید تا در این زمینه حرفه‌ای شوید.

۱۰- زبان‌های خارجی

اگر با زبان‌های خارجی آشنایی داشته باشید خیلی راحت می‌توانید مشغول کار شوید. زمینه‌های کاری این مهارت شامل مترجمی افراد خارجی، ترجمه کتب و مقالات و آموزش به دیگران است. این مهارت را هم از طریق تحصیلات آکادمیک و هم از طریق کلاس‌های آموزشی می‌توانید یاد بگیرید. در مورد آینده این حرفه هم باید گفت که بازار کار این رشته همواره تقاضای زیادی دارد و می‌توانید روی اشتغال در آن حساب کنید.

چه مهارت‌هایی یاد بگیریم تا در آینده به راحتی کار پیدا کنیم؟

در بخش قبلی با توجه به درخواست‌های فعلی استخدام، چند مهارت و رشته‌ای که بازار کار پررونقی دارند را معرفی کردیم. اما اکثر نوجوانان این سوال در ذهن‌شان است که چه مهارتی یاد بگیرم تا در آینده راحت کار پیدا کنم؟ کسی از آینده خبر ندارد اما با توجه به روند و سرعت پیشرفت تکنولوژی می‌توان چند مهارت پولساز را معرفی کرد.

۱- هوش مصنوعی و یادگیری ماشین

هوش مصنوعی

تصور شما از آینده چیست؟ جهانی پر از ربات که همه چیز به صورت خودکار انجام می‌شود؟ احتمالا در فیلم‌های هالیوودی زیاد از این چیزها دیده‌اید. واقعیت این است که جهان به سمتی می‌رود که همه کارها راحت‌تر و سریع‌تر انجام شوند. اما لازمه تحقق این امر پیشرفت در زمینه هوش مصنوعی است. به همین دلیل به خصوص در سال‌های اخیر توجه زیادی به این رشته شده است.

بازار کار رشته هوش مصنوعی در آینده

طبق تحقیقاتی که مراکز برتر مطالعاتی انجام داده‌اند، هوش مصنوعی در سال‌های آینده بهترین بازار کار را خواهد داشت. آمارهای منتشر شده نشان می‌دهند که تقاضا برای استخدام متخصص هوش مصنوعی از سال ۲۰۱۵ تا سال ۲۰۱۸ بیشتر از ۳۴۴ درصد افزایش داشته است. علم یادگیری ماشین به عنوان یکی از زیرشاخه‌های هوش مصنوعی جزو رشته‌هایی است که در آینده تقاضا برای آن خیلی زیاد می‌شود.

با یادگیری هوش مصنوعی می‌توانید به یک متخصص یادگیری ماشین، تحلیلگر هوش تجاری و طراح رابط کاربری تبدیل شوید. پس اگر می‌خواهید در چند سال آینده دغدغه‌ای برای استخدام و پیدا کردن کار نداشته باشید، در زمینه هوش مصنوعی مهارت کسب کنید.

۲- علم داده

علم داده و هوش مصنوعی ارتباط نزدیکی با هم دارند و به نوعی مکمل یکدیگرند. به همین دلیل بازار کار این رشته هم در آینده خیلی خوب خواهد بود. بسیاری از مدیران کسب و کارهای بزرگ معتقدند که علوم مربوط به آنالیز و تحلیل داده در آینده بخشی ضروری از هر کسب و کاری خواهند بود. با کسب مهارت در این زمینه می‌توانید به یک تحلیلگر تجاری، متخصص داده یا بازاریاب تبدیل شوید.

۳- بلاکچین

بلاکچین.

براساس آماری که لینکدین منتشر کرده، بلاکچین مهارتی است که بیشترین تقاضا را برای استخدام در سال ۲۰۲۰ داشته است. البته این مهارت فعلا در ایران بازار کار زیادی ندارد. اما حتما در آینده تقاضا برای آن به شدت افزایش می‌یابد. احتمالا تا اسم بلاکچین می‌آید یاد بیت کوین و رمز ارزها می‌افتید. اما باید بدانید که این فناوری کاربردهای بسیار وسیعی دارد.

مهم‌ترین کاربرد بلاکچین در معاملات است. نهادهای مالی جهان تخمین می‌زنند که تا سال ۲۰۲۷ بیش از ۱۰ درصد تولیدات ناخالص دنیا از طریق بلاکچین معامله خواهد شد. با یادگیری و کسب مهارت در بلاکچین می‌توانید به عنوان مهندس بلاکچین یا طراح تجربه کاربری مشغول کار شوید.

۴- امنیت اطلاعات

با مجازی شدن کسب و کارها و اکثر فعالیت‌ها یکی از دغدغه‌های مهم مردم حفظ امنیت اطلاعات است. یک مشکل امنیتی کوچک می‌تواند باعث از بین رفتن و نابودی یک کسب و کار شود. به همین دلیل خیلی از شرکت‌ها سالانه مبلغ زیادی را برای تامین امنیت سیستم‌های خود هزینه می‌کنند. شما هم می‌توانید با کسب مهارت در این زمینه وارد بازار کار پررونق آن شوید و به عنوان یک متخصص امنیتی فعالیت کنید.

چطور مهارت‌های جدید را یاد بگیریم؟

تا این‌جا فهمیدیم یاد گرفتن چه مهارت‌هایی می‌توانند به اشتغال سریع و راحت ما کمک کنند. اما سوال مهمی که خیلی از افراد می‌پرسند این است که این مهارت‌ها را از کجا یاد بگیریم؟ راستش را بخواهید سیستم آموزشی ما کمی قدیمی است. به همین دلیل اکثر این مهارت‌ها را نمی‌توانیم در دانشگاه یاد بگیریم. پس باید خودمان دست به کار شویم.

بهترین راه برای پیدا کردن تخصص و مهارت در زمینه‌هایی که گفتیم استفاده از منابع به‌روز است. اکثر این منابع به زبان انگلیسی هستند و به همین دلیل باید به این زبان مسلط باشید. تمام مهارت‌ها را می‌توانید از طریق ویدیوها و دوره‌های آموزشی آنلاین کسب کنید. همچنین کتاب‌ها و مقالات زیادی هم در اینترنت هستند که به شما کمک می‌کنند.

یک راه دیگر هم رفتن به کلاس‌های آموزشی خصوصی است. اما در نهایت بهترین کار این است که ابتدا زبان انگلیسی خود را تقویت کنید. بعد می‌توانید با شرکت در دوره‌های آموزشی سایت‌هایی مثل یودمی، مهارت‌های جدیدی را یاد بگیرید. اگر هم علاقه یا فرصت یادگیری زبان انگلیسی را ندارید، از سایت‌های فارسی زبان مثل فرادرس استفاده کنید.

کسب مهارت‌های جدید چقدر هزینه دارد؟

برای یادگرفتن یک مهارت جدید لازم نیست حتما هزینه زیادی بابت ثبت نام در کلاس‌های حضوری پرداخت کنیم. از طریق سایت‌های آموزش مجازی و ویدیوهای آموزشی هم می‌توانیم با هزینه کم در یک مهارت تخصص پیدا کنیم. هزینه دوره‌های آموزشی حضوری در مواردی چندین میلیون تومان است. حالا همین مباحث را می‌توانید تنها با چند صد هزار تومان در یک دوره آموزشی آنلاین یاد بگیرید.

شاید از خودتان بپرسید که چرا هزینه دوره‌های اینترنتی تا این اندازه پایین‌تر از دوره‌های حضوری است؟ دلیلش این است که اولا تعداد دانشجویان دوره‌های آموزشی آنلاین خیلی بیشتر از دوره‌های حضوری است. ثانیا دوره‌های آنلاین نیازی به پرداخت هزینه برای اجاره محل برگزاری کلاس ندارند.

از همین الان روی خودتان سرمایه‌گذاری کنید

اگر دانش‌آموز یا دانشجو هستید این دوران بهترین زمان برای یاد گرفتن مهارت‌های جدید است. سعی کنید حداقل یک مهارت جدید یاد بگیرید تا بتوانید به راحتی وارد بازار کار شوید. فقط به چیزهایی که در مدرسه و دانشگاه به شما یاد می‌دهند بسنده نکنید.

به قول وارن بافت سودآورترین کار این است که روی خودمان سرمایه‌گذاری کنیم. سرمایه‌گذاری روی خودمان یعنی این که مهارت و دانش‌مان را افزایش دهیم و چیزهای جدیدی یاد بگیریم. این نوع از سرمایه‌گذاری نه تنها ریسک ندارد بلکه محدود به زمان خاصی نیست و تا ابد همراه ما خواهد بود. به نظر شما چه مهارت‌های دیگری در آینده بازار کار خوبی خواهند داشت؟

ارسال نظرات
x