چطور به کسی بگوییم دوستش داریم؟ + نحوه صحیح ابراز علاقه
اگر به کسی علاقه دارید اما هنوز به او نگفتهاید احتمالا شرایطی دلهره آور و دشوار دارید. سعی میکنید که بفهمید آیا این علاقه دوطرفه است یا خیر. بدنبال ارزیابی رفتارتان از دید او هستید مثلا از خود میپرسید آیا در حضور او به اندازه کافی جذاب بودهام یا نه.
چطور بگم دوستش دارم؟
به گزارش اقتصاد آنلاین؛ از طرفی نمیتوانید از فکر محبوبتان بیرون بیایید و از طرف دیگر نگران مطرح کردن احساستان و پاسخ او هستید. پاسخ هرچه که باشد بهتر است سریعتر اقدام کنید. پیش از آنکه فرد مورد علاقهتان را از دست بدهید با ترسهای خود روبرو شوید. باید و نبایدهای ابراز علاقه را بشناسید و با آمادگی کافی به سوی آینده حرکت کنید.
چرا نمیتوانم علاقه خود را نشان دهم؟
شاید مدتهاست به دنبال کلمات خاص، زمان یا مکان مناسبی برای بیان احساسات خود هستید.
احتمالا اعتماد به نفس کافی نسبت به جذابیتهای خود ندارید و نسبت به فرد مورد علاقهتان احساس ضعف میکنید.
ممکن است تجربه نه شنیدن در گذشته را داشته باشید یا از جواب رد شنیدن بترسید. ترجیح میدهید در حالت بیم و امید فعلی باقی بمانید.
در این زمینه بخوانید؛
روش های ابراز عشق در زندگی مشترک
همین نکات ساده شما را بهترین همسر دنیا می کند
نگرانید طرف مقابلتان موضوع را با دوستان یا بستگان شما در میان بگذارد و مورد قضاوت آنها قرار بگیرید.
احتمال میدهید کسی در زندگی طرف مقابلتان باشد.
رابطه فعلیتان با فرد مورد نظر به عنوان فامیل، همکلاسی، همکار و یا دوست اجتماعی را دوست دارید و نگران خراب شدن آن در صورت نه شنیدن هستید.
اگر بدانید که طرف مقابلتان هم نسبت به شما نظر مثبتی دارد راحت تر میتوانید احساس خود را به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به او نشان دهید.
نشانههایی که میگویند طرف مقابل به شما علاقه دارد
رفتارش با شما متفاوت است. در کنار شما پرانرژی میشود یا به شوخیهای شما واکنش اغراق آمیزی نشان میدهد.
برای نزدیک شدن به شما دنبال بهانه است (حتی اگرمستقیما شما را مخاطب قرار ندهد).
مشتاق است درباره شما بیشتر بداند و تحت تاثیر گفتههای شما قرار میگیرد. جزییات مکالمههای قبلیتان به یاد میآورد.
به شما خیره میشود. ممکن است در حین حرف زدن با شما چند ثانیه بیشتر به نگاهتان خیره شود یا او را در حال خیره شدن به خودتان از آن طرف اتاق گیر بیندازید!
تمایل دارد به گفتگو با شما ادامه بدهد. کافی است گفتگو را پایان دهید و منتظر واکنش او باشید. اگر به شما علاقه داشته باشد احتمالا دوباره سر صحبت را باز میکند.
چطور او را متوجه احساسم بکنم
برای پیشنهاد داد میتوانید یا بهصورت مستقیم خودتان اینکار را بکنید و یا در صورتی که به هر دلیل نمیتوانید بطور مستقیم علاقهتان را بروز دهید از روشهای غیر مستقیم کمک بگیرید.
اگر می خواهید به صورت مستقیم پیشنهاد بدهید
در زمان و مکان مناسب با او صحبت کنید
چند دقیقه قبل از کلاس، شروع یک مراسم خانوادگی یا در یک جمع شلوغ زمان و مکان مناسبی برای مطرح کردن پیشنهادتان نیست. سعی کنید محلی خلوت و آرام پیدا کنید و هنگامی که هر دوی شما در شرایط روحی خوبی قرار دارید پیشنهاد بدهید.
منتظر شرایطی رمانتیک و ایده آل نباشید
اگرچه زمان و مکان مناسب مهم است، اما زمان را برای پیدا کردن فرصت مناسب از دست ندهد. انتظار یک گفتگوی رمانتیک و رویایی را نداشته باشید. احتمالا برای اعتراف به احساستان دچار اضطراب میشوید، عرق میکنید، قلبتان تند تند میزند و کلماتی که آماده کرده بودید از ذهنتان میرود. سعی کنید اضطرابتان را با لبخند و شوخیهای مناسب کنترل کرده و به خود اعتماد کنید.
پیش بینی نکنید
ممکن است جواب منفی بشنوید یا ممکن است وارد رابطه با فرد مورد نظرتان شوید. ممکن است رابطهای طولانی و موفق با او داشته باشید. حتی شاید ازدواج کنید و باهم بچه دار شوید. یا ممکن است رابطهتان شکست بخورد و دوباره تنها شوید. هر احتمالی وجود دارد اما نیازی نیست اکنون ذهن خود را درگیر پیشبینی آینده کنید. فقط بر روی انتخاب خود تمرکز کنید و کاری که لازم است را انجام دهید.
از رد شدن نترسید
هیچ یک از ما نمیتواند محبوب همگان باشد. در بهترین حالت هم برخی از افراد از ما خوششان میآید و برخی دیگر ما را نمیپسندند. شاید فرد مورد علاقهتان به هر دلیلی در حال حاضر علاقهای به دوستی با شما نداشته باشد. برای او حق انتخاب قائل شوید و از جواب منفی شنیدن فاجعه نسازید.
به خودتان جسارت بدهید
وقتی فکرتان حسابی با کلمات و احتمالات درگیر شده است و سعی دارد شما را از پیشقدم شدن منصرف کند. به این فکر کنید که اگر همه چیز خوب پیش برود به زودی تجربهای شگفت انگیز در انتظارتان خواهد بود و اگر جواب رد بشنوید از رنج بلاتکلیفی نجات پیدا میکنید. آیا ترجیح میدهید ترسها و تردیدهایتان شانس داشتن رابطهای خوب یا کسب تجربهای ارزشمند را از شما بگیرد؟
به زبان بدنتان توجه کنید
هنگام حرف زدن یا گوش کردن به صحبت های طرف مقابل، به چشمانش نگاه کنید. نگاهتان را از او ندزدید. قوز نکنید و شکمتان را بیرون ندهید. شانهها را صاف و سر خود را بالا بگیرید. سعی کنید طرز ایستادن یا نشستن شما محکم اما ریلکس باشد. حالت بدن و نگاهتان باید فردی مصمم و جذاب را برای فرد مقابل تداعی کند.
سر صحبت را باز کنید
یکی از موضوعات روزمره را برای شروع صحبت انتخاب کنید. اگر قصد پیشنهاد دادن نداشتید در مورد چه چیزی و چگونه صحبت میکردید؟ نیازی به هدایت گفتگو به سمت خاصی نیست. برای رسیدن به سطح اعتماد به نفس همیشگیتان در هنگام صحبت با افراد، به حرف زدن ادامه دهید.
خودتان باشید
لازم نیست دنبال کلماتی جادویی برای ابراز احساس خود باشید یا دیالوگ فیلمهای عاشقانه را حفظ کنید. در فرصتی مناسب، با کلمات معمول خود احساستان را صادقانه بیان کنید. مطمئن باشید طرف مقابل تپق زدنهای شما را در این شرایط درک کرده و قدردان صداقت و منحصر به فردی کلام شما خواهد بود.
توضیحات لازم را بدهید
وقتی پیشنهاد خود را مطرح کردید در مورد حد و حدود رابطه ای که مدنظر دارید توضیح مختصری بدهید. اگر لازم است، افرادی که نباید فعلا از پیشنهاد شما مطلع شوند را مشخص کنید. سپس به فرد مورد علاقهتان برای فکر کردن فرصت بدهید و تاکید کنید که فشاری بر روی او نیست.
برای ابراز علاقه مستقیم به فرد مورد علاقهتان، در زمان و مکان مناسب با او صحبت کنید اما منتظر شرایطی رمانتیک و ایده آل نباشید. پیشبینی منفی در مورد پاسخ او نکنید، از جواب رد شنیدن نترسید، به نتیجه شگفت انگیز کارتان فکر کنید، حالت بدن و نگاهتان را محکم اما آرام نگه دارید، سر صحبت را با موضوعات ساده باز کنید، از کلمات خودتان استفاده کنید، در مورد انتظارتان از رابطه و رازداری توضیح مختصری بدهید و به او برای فکر کردن فرصت بدهید.
رازدار باشید
برای فهماندن علاقه تان به طرف مقابل هرگز کسی را واسطه قرار ندهید. ممکن است او این کار شما را نپسندد و انتظار شهامت بیشتری از شما داشته باشد. حتی اگر به واسطه فرد سوم رابطهای شکل بگیرد او را ناخواسته وارد رابطه دونفره خود کردهاید. برای پیشگیری از مورد قضاوت واقع شدن بهتر است شخصا و به تدریج فرد مورد علاقهتان را متوجه نیت خود کنید. به علاوه در مورد رابطهتان با فامیل و دوستان مشترک صحبت نکنید. رازداری خود را به او ثابت کنید تا نگران برقراری رابطه با شما نباشد.
توجه، تحسین و کنجکاوی نشان دهید
به جزییات ظاهر، گفتار و زندگیاش توجه کنید. در مورد علایق و برنامههایش سوالاتی بپرسید. وقتی در مورد خودش صحبت میکند با دقت و علاقه به او گوش دهید. او را بخاطر موفقیتها و جذابیتهایش تحسین و از او تعریف کنید.
در مورد علایق و برنامههای روزمره خود با او صحبت کنید
هیچکس جذب شخصیت بسته و مبهم افراد نمیشود. برای نشان دادن علاقه خود به فرد موردنظرتان و جذب علاقه او، در مورد زندگی خود با او صحبت کنید. احساسات خود را درباره مسائل مختلف بیان کرده و نظر او را بپرسید. با این کار موضوعهای مشترک بیشتری برای گفتگو پیدا میکنید.
سراغش را بگیرید
هر از گاهی سراغی از او بگیرید و جویای احوالش شوید. اگر مدتی از او بیخبر بودید ابراز نگرانی کنید و علت را بپرسید. به او نشان دهید که وضعیتش برای شما اهمیت دارد. بگویید که در صورت نیاز به کمک میتواند روی شما حساب کند. اما مراقب باشید با صدها پیام یا تماس در روز خود را بیش از حد محتاج توجه نشان ندهید! به علاوه احوالپرسی را تبدیل به چک کردن مداوم و ایجاد مزاحمت نکنید.
در دسترسش باشید
اگر با شما تماس میگیرد یا پیام ارسال میکند همیشه به او پاسخ دهید. نیازی نیست تمام ساعات شبانه روز را در کنار گوشی خود در حالت آماده باش به سر ببرید. در اولین فرصتی که تماسش را دیدید و قادر به پاسخگویی بودید با او تماس بگیرید. اجازه بدهید شما را فردی قابل اعتماد و همیشه در صحنه بداند و به حضورتان در لحظات حساس عادت کند.
روز تولدش را به خاطر بسپارید
روز تولد فرد مورد علاقه خود را پیدا کنید و به او تبریک بگویید. او را با اهمیت دادن به جزییات لذتبخش زندگیاش غافلگیر کنید. اگر تاریخهای مهم دیگری در رابطه فعلیتان وجود دارد آنها را به خاطر بسپارید و در صحبتهایتان به آنها اشاره کنید. نشان بدهید که برای شما فردی خاص است و اهمیت ویژهای در ذهنتان دارد.
رابطه را به پیش ببرید
رابطه خود را حفظ کنید و به مرور، زمان بیشتری برای طرف مقابلتان صرف کنید. اگر موقعیت را مناسب یافتید در فواصل مختلف صمیمیت بیشتری وارد رابطه خود کنید. به شوخی یا جدی او را با کلمات محبت آمیز بیشتری خطاب کنید. اطلاعات شخصی بیشتری در مورد خود به او بدهید. اگر میتوانید قرار ملاقاتهای دسته جمعی ترتیب دهید و در آنها به او توجه ویژه کنید. جایگاهی ثابت در زندگی او برای خود ایجاد کنید
برای رابطه اسم بگذارید
وقتی رابطه شما به سطح مشخصی از صمیمیت رسید، از او در مورد نوع رابطهتان سوال کنید. ببینید به نظر او شما دونفر چه رابطهای با یکدیگر دارید و آیا از این رابطه لذت میبرد. در مورد تمایلش به تعهد و جدی تر کردن رابطه سوال کنید. مراقب باشید این کار را خیلی زود یا خیلی دیر انجام ندهید. اگر قبل از ایجاد اعتماد و صمیمیت لازم از او درخواست رابطه جدی کنید شانس کمتری برای گرفتن جواب مثبت دارید. از طرفی تعلل بیش از حد، شما را تا ابد در جایگاه دوست اجتماعی ماندگار خواهد کرد!
برای ابراز علاقه غیر مستقیم، با رفتارتان به او نشان بدهید که رازدار هستید، توجه، تحسین و کنجکاوی خود را در مورد علایقش نشان دهید، در مورد علایق و برنامههای خود با او صحبت کنید، هر از گاهی سراغش را بگیرید، در دسترسش باشید، روز تولدش را به خاطر بسپارید، رابطهتان را گسترده تر کنید و پس از مدتی با او در مورد نوع رابطهتان و تمایلش به جدی تر شدن آن صحبت کنید.
مطمئن شوید
اگر فرد مورد علاقه شما از اعضای فامیل، همکلاسی یا همکار شماست، احتمالا زمان زیادی را در کنار او گذرانده اید. توجه کنید که معاشرت مداوم افراد با یکدیگر و داشتن تاریخچه مشترک، باعث ایجاد نوعی عادت میشود. گاهی این عادت به دیدن یکدیگر با احساس عشق و علاقه اشتباه گرفته شده، یا عامل ایجاد آن میشود. ایراد این مدل علاقه این است که با نزدیکتر شدن رابطه و شناخت بیشتر طرفین ناگهان از بین میرود. اگر تصمیم به ابراز علاقه به فردی آشنا دارید بقیه جوانب را هم در مورد او بررسی کرده و از انتخابتان مطمئن شوید. به این ترتیب قبل از باخبر شدن فامیل یا دوستان مشترک جلوی ضرر را گرفتهاید.
انتظار نه شنیدن را داشته باشید
شاید با وجود همه تلاشها متوجه شدید فرد مورد علاقهتان تمایلی به برقراری رابطه با شما نداشته باشد. به نظر او احترام بگذارید. هرروز با او تماس نگیرید و اصرار نکنید. ارتباطتان را به حالت عادی قبلی برگردانید. همچنان به یکدیگر احترام بگذارید. به دنبال واسطه برای برقراری ارتباط یا راضی کردن او نباشید. نزد فامیل یا دوستان از او بدگویی نکنید. اگر رازی را با شما در میان گذاشته حافظ اسرار او باشید. از عکسها یا اطلاعات او سواستفاده نکنید. بپذیرید که او هنوز همان فرد مورد احترام و علاقه شماست و در فکر ضربه زدن به شخصیت یا احساساتش نباشید. برای غلبه سالم بر احساسات بدتان از مشاور کمک بگیرید.
برای جواب مثبت برنامه داشته باشید
اگر از فرد موردنظر جواب مثبت بگیرید، وارد رابطهای جدید میشوید. قبل از پیشنهاد دادن یا ابراز علاقه، خودتان را خوب بشناسید. در مورد خواستههایتان از رابطه فکر کنید. دلایل علاقهمندیتان را بررسی کنید و ببینید از فرد مورد علاقه چه انتظاراتی دارید. اگر از اعضای فامیل شماست یا به نحوی هرروز او را میبینید، بهتر است در فکر رابطهای موقتی نباشید. چنانچه برای سرگرمی وارد رابطهای کوتاه مدت با این فرد شوید، احتمالا عواقب زیادی برای هر دوی شما خواهد داشت. به خاطر داشته باشید که در صورت برهم زدن رابطه نمیتوانید از دیدن او اجتناب کنید. مدیریت این موقعیت برای هردوی شما دشوار خواهد بود. برنامهای مشخص و جدی برای پیشبرد رابطه داشته باشید. به علاوه در مورد احتمال برهم خوردن آن و نحوه برخورد با این موقعیت باهم صحبت کنید. اگر فامیل هستید، لازم است توافق کنید که اعضای فامیل تا چه حد میتوانند در مورد رابطه شما اطلاعات داشته کنند.
شاید به یکی از این دلایل هنوز علاقهتان را به فرد مورد نظرتان نشان ندادهاید: برای انتخاب کلماتتان زیاد فکر میکنید، اعتماد به نفس کافی در مورد شایستگیهای خود ندارید، از جواب منفی گرفتن یا قضاوت فامیل و دوستان میترسید یا نگران خراب شدن رابطه فعلیتان با فرد مورد علاقهتان هستید.
بهتر است اول از علاقه او نسبت به خودتان تا حدودی مطمئن شوید. اگر رفتارش با شما متفاوت از دیگران است، به بهانههای مختلف به شما نزدیک میشود، مشتاق دیدار شماست و جزییات مکالمه با شما را به خاطر میسپارد، به شما زل میزند و خواهان گفتگوی طولانی با شماست، احتمالا او هم به شما علاقه دارد.
اگر تصمیم به ابراز علاقه مستقیم به فرد مورد علاقهتان را دارید، در زمان و مکان مناسب با او صحبت کنید اما منتظر شرایطی رمانتیک و ایده آل نباشید. پیش بینی منفی در مورد پاسخ او نکنید، از جواب رد شنیدن نترسید، به نتیجه شگفت انگیز کارتان فکر کنید، حالت بدن و نگاهتان را محکم اما آرام نگه دارید، سر صحبت را با موضوعات ساده باز کنید، از کلمات خودتان استفاده کنید، در مورد انتظارتان از رابطه و رازداری توضیح مختصری بدهید و به او برای فکر کردن فرصت بدهید.
اما اگر نمیتوانید مستقیما با او در این مورد صحبت کنید، با رفتارتان به او نشان بدهید که رازدار هستید، توجه، تحسین و کنجکاوی خود را در مورد علایقش نشان دهید، در مورد علایق و برنامههای خود با او صحبت کنید، هر از گاهی سراغش را بگیرید، در دسترسش باشید، روز تولدش را به خاطر بسپارید، رابطهتان را گسترده تر کنید و پس از مدتی با او در مورد نوع رابطهتان و تمایلش به جدیتر شدن آن صحبت کنید.
در هر دو صورت ابتدا از انگیزههای خود برای برقراری این رابطه آگاه شوید و آمادگی شنیدن هر دو جواب مثبت و منفی را داشته باشید.