جملاتی که می تواند همسر عصبانی را آرام کند
احتمالا برای آرام کردن همسر خود در شرایط بحرانی بسیاری از راههایی که در ذهن داشتید را انجام دادهاید.
به گزارش اقتصاد آنلاین؛ گاهی موفق به آرام کردن همسر خود شدهاید اما در مواقعی نه تنها آرام نشده بلکه خودتان هم در آتش خشم او گرفتار شدهاید. عصبانیت و خشم همسر علاوه بر لطمه ای که به رابطه میان زوجین میزند، یک نوع الگوی رفتاری نامناسب برای فرزندان نیز محسوب میشود. نقش شما به عنوان همسر برای تسکین دردهای او بسیار مهم و پر اهمیت است.
شاید شما نتوانید مشکلات او را حل کنید، اما میتوانید با پشتیبانی و حمایتتان او را در برابر هر ناملایمتی مقاومتر کنید. آگاهی از روشهای آرام کردن همسر به شما کمک میکند تا آرامش خانه خود را حفظ کرده و از بحث و دعوا پیشگیری کنید. هم چنین کمک گرفتن از مشاوره خانواده میتواند به طور ریشهای، چرخههای معیوب ارتباطی و علت ناآرامیها را شناسایی و حل کند.
در این زمینه بخوانید؛
مردان این حرف ها رو پنهان می کنند + چیزهایی که یک شوهر نیاز دارد
دلیل پنهان سرد شدن مردتان نسبت به زن و زندگی
این علامت، وفادار بودن همسرت رو ثابت میکنه
برای آرام کردن همسر تان در زمان عصبانیت چه باید کرد؟
واکنش هر فرد در زمان عصبانیت متفاوت است. حفظ آرامش در موقعیتهای بحرانی به شما کمک میکند تا مسائل را به روشهای بهتری حل نمایید. معمولا در دعوای بین زوجین اوضاع زمانی از کنترل خارج میشود که خشم و عصبانیت بر هر دو غلبه کرده و مانع از رسیدن به نتیجهای منطقی میشود. داشتن مهارتهایی چون کنترل خشم به شما کمک میکند تا عملکرد بهتری داشته باشید.
شما میتوانید برای آرام کردن همسر و حفظ آرامش خانهتان اقداماتی انجام دهید که به شرح زیر میباشند:
۱. پیش از آرام کردن همسر تان خودآرامشان را حفظ کنید
در هنگام عصبانی شدن همسر، شما به صورت ناخودآگاه واکنشی به اندازه عصبانیت او نشان خواهید داد. در این زمان عقب بایستید، آرامش خود را حفظ کرده و سعی کنید که پیش از هر واکنشی، تحت تاثیر عصبانیت او قرار نگیرید. با حفظ آرامش بهتر میتوانید فکر کنید. میتوانید با مطالعه مقاله راهکارهایی برای یافتن آرامش به این هدف دست یابید.
۲. از دید همسرتان به موضوع بنگرید
سعی کنید علت عصبانیت همسر خود را بفهمید. آیا روز بدی داشته؟ آیا خسته است؟ در مورد موضوع خاصی نگران است؟ علت خشم او هر چه که باشد رفتار نامناسب او را توجیه نمیکند؛ اما پی بردن به علت نا آرامیاش، به شما کمک میکند تا در مورد موضوعی که او را به این حال دچار کرده، صحبت کنید. به این صورت بیشتر میتوانید به آرام شدن همسرتان امیدوار باشید. در نظر داشته باشید که گاهی افسردگی یا نداشتن مهارتهای ارتباطی در همسرتان و یا خود شما مانع از آرامش دادن به او میشود.
۳. سرزنش نکنید
کلامی که برای آرام کردن همسر استفاده میکنید بسیار اهمیت دارد؛ جملاتی مثل "سعی کن آرام باشی، داد نزن"، کمکی به آرام کردن او نمیکند. از خود همدردی و پذیرش نشان دهید. برای این کار تنها به حرف و کلام اتکا نکنید؛ ارتباط غیر کلامی تاثیر بیشتری نسبت به حرف و سخن دارد. به او نشان دهید که درکش میکنید. برای مثال میتوانید بگویید " به نظر عصبانی و خشمگین میآیی، بگو چه چیزی تو را انقدرناراحت کرده". برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ارتباط غیر کلامی کلیک کنید.
۴. در احترام گذاشتن پا فشاری کنید
هر کسی ممکن است در زمان عصبانیت حرفهایی گفته یا کارهایی بکند که بعدا از آنها پشیمان شود. پس اگر در زمان عصبانیت به حرفهای همسرتان پاسخ دهید، شرایط بدتر میشود. اگر شروع به سرزنش و دعوا با شما کرد، خود را از آن موقعیت خارج کرده و از او بخواهید که پس از آرام شدن با هم صحبت کنید. برای مثال همسرتان با عصبانیت شروع به دعوا و سرزنش شما میکند؛ به آرامی به او بگویید "میدونم عصبانی هستی، من هم دلم میخواهد به حرفهای تو گوش دهم، اما تا زمانی که بتوانی با من با احترام صحبت کنی به آشپزخانه میروم". برخورد صحیح در بسیاری از موارد باعث تمام شدن بحث و دعوا میشود.
۵. تصمیمگیریها را به زمانی دیگر موکول کنید
افراد در هنگام عصبانیت تا حد زیادی ظرفیتهای ذهنی خود را از دست میدهند. این مسئله باعث میشود که در فرایندهای عالی مغز نظیر تصمیمگیری و تفکر منطقی با اختلال مواجه شده و نتوانند آن طور که باید عمل کنند. در نتیجه برای آرام کردن اوضاع، بهتر است حرف زدن در مورد مسائل مهم و گرفتن تصمیمات را به زمان دیگری موکول کنید. متأسفانه برخی از افراد با وجود اینکه عصبانیت فرد مقابل را میبینند اصرار دارند که همان موقع تکلیف موضوعات را مشخص کنند. این امر نه تنها منجر به خشم بیشتر در طرف مقابل میشود بلکه با منتهی شدن به پیامدهای غلط میتواند منجر به تداوم یافتن هیجانات منفی و دعواهای بیشتر در بین شما نیز شود.
۶. به موقع بحثها را تمام کنید
برای اینکه هنگام تجربه خشم از جانب همسرتان بتوانید اوضاع را کنترل کرده و او را آرام کنید، باید نشانههای ابتدایی خشم را بشناسید و به موقع بحث را خاتمه دهید. برای مثال هنگامی که میبینید در گفت و گو تن صدا بالا رفته، فرد مقابل برافروخته شده و با هیجان صحبت میکند به جای تمرکز بر موضوع بحث در مورد احساسات همسرتان به او بازخورد دهید و بپرسید چه چیزی او را آشفته کرده. در واقع در این شرایط باید به او نشان دهید که درکش میکنید و حاضرید که پس از آرام شدن، دوباره در مورد موضوع مورد بحث با او حرف بزنید.
۷. زندگی را به جنگ قدرت تبدیل نکنید
بسیاری از زوجین در زندگی تنها به دنبال به کرسی نشاندن حرفهای خود هستند، دائماً در برابر یکدیگر گارد میگیرند و هر بحثی را به میدان جنگی تبدیل میکنند که تنها یک برنده دارد. زندگی در این شرایط باعث میشود که دائماً از دست یکدیگر عصبانی شده و هیچ کدام نتوانید در آرام کردن فرد مقابل نقش مثبتی داشته باشید.
در نتیجه اگر میبینید چرخه خشم و پرخاشگری در بین شما و همسرتان به دفعات زیادی اتفاق میافتد، بهتر است به روابطتان نگاه مجددی بیندازید و ببینید چقدر میتوانید صمیمانه در کنار هم باشید و احساسات طرف مقابل خود را درک کنید. اگر مدتهاست چنین تجربهای نداشتهاید، بهتر است از یک مشاور متخصص در حیطه زوج درمانی کمک بگیرید.
۸. ذهن خوانی نکنید
یکی از کارهایی که در هنگام عصبانیت همسر میتواند آتش خشم او را بیشتر شعله ور کند، ذهن خوانی کردن و حرف زدن از جانب اوست. در شرایطی که خود و همسرتان در موقعیت تنشزایی قرار دارید به جای آنکه در مورد همسرتان قضاوت کنید از او در مورد افکار و احساساتش سؤال بپرسید و بگذارید او خود راجع به افکارش با شما صحبت کند. این کار هم از تحت فشار قرار گرفتن همسرتان جلوگیری میکند و هم میتواند به درگیر نشدن شما در خشم و عصبانیت کمک کند. در غیر این صورت خشم همسرتان بیشتر شده و ممکن است و دعواهای خانوادگی منجر شود.
۹. عذرخواهی را معادل ضعف ندانید
بسیاری از افراد فکر میکنند دیگران تنها از روی ضعف و ناتوانی عذرخواهی میکنند. این امر باعث میشود که اگر در زندگی اشتباهات بسیار مهمی هم انجام دادند، از عذرخواهی فرار کنند. پافشاری بر موضع خود و اقدام نکردن برای عذرخواهی در این موقعیت باعث شدت گرفتن عصبانیت فرد مقابل شده و احتمال پرخاشگری نیز بالا میرود. این مسئله را در نظر بگیرید که عذرخواهی نه تنها نشانه ضعف نیست بلکه نشان دهنده سطح بالای رشد فردی است که به شخص کمک میکند ضعفهای خود را ببیند و برای از میان بردن آنها گام بردارد.
۱۰. در شرایط بحران از افراد دیگری کمک بگیرید
اگر خشم همسر شما باعث آسیب جسمی یا روانی به شما میشود، بهتر است از یک نفر سوم درخواست کمک کنید. دخالت خانوادهها در این شرایط، شکاف رابطه شما را بیشتر میکند؛ پس بهتر است از یک فرد بی طرف در خواست کمک کنید. اگر در وضعیت بسیار بحرانی قرار گرفتید و با رفتارهایی نظیر کتک زدن از جانب همسر رو به رو شدید در اولین فرصت با خدمات اورژانس اجتماعی تماس بگیرید.