x
۰۶ / ارديبهشت / ۱۴۰۱ ۱۹:۱۸

قطع رابطه با خانواده همسر راه خوبیه؟ + نکات مهم

قطع رابطه با خانواده همسر راه خوبیه؟ + نکات مهم

عدم سازش با خانواده همسر معمولا چالشی است که به ویژه در جوامعی مانند جامعه ما رایج است اما راهکارهای مناسب برای سازش کمتر توصیه و به آن عمل شده است.

کد خبر: ۶۳۱۲۱۳
آرین موتور

به گزارش اقتصاد آنلاین، اکثر افراد(زن و مرد) زمانی که به اختلافی با خانواده همسر خود برمی خورند یا از همان ابتدا متوجه می شوند افکار، اعمال و فرهنگشان با یکدیگر همخوانی ندارد ترجیح می دهند به جای حل مساله و پیش برد آن به صورت اصولی ، قطع رابطه را انتخاب کنند.

این در حالی است که هیچ شخصی بدون خانواده خود هویت ندارد و دچار گم گشتگی می شود؛ اتفاقی که می تواند رابطه زوجین را تحت الشعاع خطرات جدی قرار دهد چرا که فقدان پدر،مادر،خواهر و برادر نه تنها راه حلی برای رسیدن به آرامش نیست بلکه بر هم زننده آن نیز به شمار می رود. 

در این مطلب قصد داریم به تبعات قطع ارتباط با خانواده همسر بپردازیم.

تنفر از خانواده همسر و در نتیجه قطع رابطه با خانواده همسر ممکن است در ابتدا امری ساده به نظر برسد. معمولا افراد برای دور شدن از ناراحتی و بحث و جدل‌ها تصمیم به قطع رابطه با خانواده همسر می‌گیرند. این تصمیم در ابتدا به نظر درست می‌آید. چرا که تمامی دعواها، دخالت‌ها، شک‌ها و دیگر مسائل از بین می‌رود. اما نباید فراموش کرد هر فردی خواه ناخواه پیوندهای ناگسستنی با خانواده خود دارد، حتی بعد از ازدواج به طور کامل از خانواده خود جدا نمی‌شود. از تازه عروس و دامادان انتظار می‌رود، زمانی که وارد خانواده همسر خود می‌شوند، ارتباط مناسبی با آن‌ها برقرار کنند، اما گاه این اتفاق نمی‌افتد.

برای حل مشکلات با خانواده همسر مشاوره خانواده به عنوان فردی بی‌طرف و متخصص به شما کمک می‌کند تا به حل تعارضات بپردازید.

تنفر از خانواده همسر و قطع رابطه با خانواده همسر

تنفر از خانواده همسر در بیشتر موارد از جانب زنان احساس می‌شود. در فرهنگ‌های مختلف ارتباط بین عروس و مادر شوهر موضوعی جالب برای طنزها نیز بوده است. اما جدای از تنش‌های کلیشه ای تنفر می‌تواند از جانب مردان نیز احساس شود. تنفر از خانواده همسر ممکن است تا جایی ادامه پیدا کند که به قطع رابطه با خانواده همسر ختم شود. تنفر و از خانواده همسر در بسیاری موارد منجر به دعوای بین زوجین و بروز مشکلات بیشتر می‌شود. برخی از افراد علی رغم اینکه سالیان زیادی از ازدواج شان گذشته، هنوز نتوانسته‌اند با خانواده همسرشان ارتباط مناسبی برقرار کنند. در واقع با گذشت سال‌ها نه تنها به یک نقطه اشتراک نرسیده‌اند، بلکه تمام علاقه و محبت آن‌ها هم از بین رفته است. مشاوره قبل از ازدواج زوجین را برای رو به رو شدن با چنین مسائلی آماده می‌کند.

علل تنفر از خانواده همسر و قطع رابطه با خانواده همسر

علل تنفر از خانواده همسر می‌تواند به تعداد تمام ازدواج‌ها، متنوع باشد. برخی از دلایل مهم و شایع را در ادامه شرح می‌دهیم:

* دخالت‌هایی که خانواده همسر در امور زناشویی زوج می‌کنند.

* سوگیری‌های ذهنی فرد نسبت به نقش خانواده همسر. یعنی ممکن است فردی که همیشه از دوران مجردی اش نظر بدی به خانواده همسر داشته، با همین نظر وارد خانواده آن‌ها شود و باعث شود آن‌ها واقعا با او بد برخورد کنند.

* بی احترامی دو طرفه توسط عضو جدید و خانواده همسر.

* منفعل بودن همسر در بین مشکلات به وجود آمده.

* روشن نبودن مرزها در خانواده و خانواده همسر و اجازه ورود دیگران به مرزهای خصوصی.

* اختلافات فرهنگی-طبقاتی-اجتماعی گسترده بین فرد و خانواده همسر.

* غیر دوستانه بودن تعاملات خانواده همسر.

* سو تفاهم‌های دو طرفه.

* نزدیکی بیش از حد اولیه به خانواده همسر و در هم شکستن مرزها و نهایتا آسیب دیدن طرفین.

پیامدهای تنفر از خانواده همسر

اگر به موقع مسائل برطرف نشوند، ممکن است تنش‌ها بیشتر شده و نتیجتا موجب از بین رفتن حرمت‌ها شود. بعد از دلسرد شدن و تنفر از خانواده همسر، فرد نمی‌تواند به راحتی با آن‌ها ارتباط برقرار کند. چنین اتفاقی باعث فشار روانی و ناراحتی برای خود فرد و همسر وی می‌شود. در این وضعیت عروس یا داماد مجبور است به ارتباط خود با خانواده همسر با یک دلشکستگی ادامه دهد و یا با آن‌ها قطع رابطه کند. هر دو حالت باعث ایجاد استرس و اضطراب در روابط زناشویی و حتی از بین رفتن رضایت زناشویی خواهد شد.

اگر با خانواده همسرتان قطع رابطه کنید، شوهر و یا زنتان در یک فشار دو سویه قرار می‌گیرد. از یک طرف ارتباط با خانواده‌اش که رابطه‌ای نا گسستنی است و از طرف دیگر مهر و علاقه‌اش به همسر، توانایی انتخاب را از او می‌گیرد. در واقع انگار فرد بین همسرش و خانواده‌اش قرار گرفته و در یک حالت کشمکش می‌باشد.

پیشگیری از قطع رابطه

برای اینکه از اختلافات و مشکلات با خانواده همسر پیشگیری کنید، راهکارهایی وجود دارد که به شرح زیر هستند:

۱. رعایت حد و مرزها

یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که منجر به تنفر یا قطع رابطه با خانواده همسر می‌شود این است که خانم‌ها یا آقایان حد و حدود ارتباط با خانواده همسر را به‌درستی رعایت نمی‌کنند. صمیمت بیش‌ازحد یا بی‌توجهی به خانواده همسر هردو ازجمله موضوعاتی هستند که می‌توانند مشکلاتی را برای زندگی شما ایجاد نمایند. کمک گرفتن از مشاوره پیش از ازدواج آموزش‌های مفیدی را در این زمینه برای شما ایجاد خواهد کرد.

۲. از همسرتان کمک بگیرید

اگر احساس می‌کنید موضوعی باعث دلخوری شما از خانواده همسرتان شده، بهتر است ابتدا آن را به شکل خصوصی با همسرتان در میان بگذارید. در صحبت کردن با همسرتان تا جای ممکن صحبت‌های خود را با عباراتی مانند (من فکر می‌کنم…) یا (به نظر من…) بیان کنید و از متهم کردن دیگران بپرهیز و از همسرتان بخواهید به شما در حل این مشکل کمک کند.

۳. ناراحتی خود را بیان کنید

واکنش نشان ندادن به موضوعاتی که شما را ناراحت کرده برای دیگران به این معناست که  از حرف یا رفتارشان ناراحت نیستید و آن‌ها اجازه دارند این رفتار را تکرار کنند. درنتیجه اگر از چیزی ناراحت می‌شوید بهتر است ناراحتی خود را نشان دهید. با همسر یا خانواده همسرتان درباره دلخوری خود صحبت کنید تا به یک راه‌حل منطقی برسید. اگرچه بهتر است ناراحتی خود را با همسرتان در میان بگذارید و از او بخواهید با خانواده خود صحبت کند اما این بدان معنا نیست که هیچ واکنشی به شرایطی که شما را ناراحت کرده نشان ندهید.

چگونگی رفع تنفر از خانواده همسر

برای از بین بردن تنفر از خانواده همسر و جلوگیری از قطع رابطه با خانواده همسر بهتر است با قدم‌های زیر به حل مشکل و بالا بردن آرامش خود نزدیک شوید:

۱. گام اول داشتن صداقت

رو راست و صادق باشید. نقش بازی کردن و محبت‌های بیجا وقتی که سرشار از خشم و انزجار هستید فقط حال خودتان را بدتر می‌کند و پیامدهای بلند مدت بدتری دارد.

تنفر از خانواه همسر علاوه بر فشار‌های فردی، رضایت زناشویی را کاهش می‌دهد. گاهی اوقات همسر مقصر دانسته می‌شود و جر و بحث رخ می‌دهد. حاصل چنین جر و بحث‌هایی دلزدگی و دلسردی می‌شود و در مواقعی طلاق عاطفی رخ می‌دهد.

۲. گام دوم بررسی علل تنفر از خانواده همسر

اگر احساس بدی به خانواده همسر خود دارید، در موردش بیندیشید. برای برخی از دلایل در حال حاضر هیچ کاری نمی‌توانید بکنید؛ مثلا رسومات فرهنگی خانواده همسر. در عوض برخی مشکلات قابل حل هستند؛ مثل دخالت کردن آن‌ها در برخی امور جاری در منزلتان. علل را به دو دسته قابل تغییر و غیر قابل تغییر تقسیم کنید.

۳. گام سوم گفتگو با همسر و حل مشکل

در مورد دلایل ناراحتی تان با همسرتان گفتگو کنید. این گفتگو باید در زمان و مکان مناسبی باشد و به دور از خشم و توهین و تحقیر صورت گیرد. مسائل قابل تغییر را به همسرتان بگویید و با هم در موردش فکر کنید که چه تغییری می‌توانید ایجاد کنید که به نفع هر دو باشد. یعنی برقراری رابطه برد برد راه حل مناسبی است.

۴. گام چهارم حفظ تعاملات و رابطه عاطفی با همسر

نهایتا باید در مورد مسائل غیر قابل تغییر کاری کنید. می‌توانید در موردش با همسرتان گفتگو کنید. همدلی کردن و درک متقابل او می‌تواند به شما در احساس پذیرش آن‌ها کمک کند. در واقع حمایت عاطفی همسرتان را خواهید داشت، حتی اگر تغییر عمده ای در شرایط ایجاد نشود. تعاملاتتان مثبت‌تر می‌شود و فشار روانی مسئله برایتان کاهش می‌یابد.

سؤالات متداول

*آیا قطع رابطه با خانواده همسر اشتباه است؟

قطع ارتباط با خانواده همسر پیامدهای منفی بسیاری ازجمله آسیب دیدن کیفیت رابطه عاطفی میان شما و همسرتان را به همراه خواهد داشت. به همین خاطر بهتر است تا جای ممکن مشکلات خود را به شیوه سالم‌تری حل کنید.

*چطور پس از قطع ارتباط با خانواده همسرم ارتباطم با او را حفظ کنم؟

او را مجبور نکنید میان شما و خانواده خود انتخاب کند. همچنین از بدگویی یا گوشزد کردن اشتباهات خانواده همسرتان در مقابل او تا حد ممکن خودداری کنید.

نوبیتکس
ارسال نظرات
x