چگونه فرزند «دختر» خوبی تربیت کنیم؟
روانشناس کودک و نوجوان گفت: مناسبترین شیوه تربیتی برای کودکان و نوجوانان دختر این است که آنها را فردی محکم، استوار، با عفاف و با دانش بزرگ کنیم تا در آینده همسری موفق و مادری استوار باشند.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، سمیه عابدی، روانشناس کودک و نوجوان ، درباره شیوههای مناسب برای تربیت کودکان دختر، اظهار داشت: یکی از مهمترین نکاتی که امروزه در تربیت دختران باید به آن توجه کرد، دور کردن باور فرزند دختر از این تفکر است که او یک دختر است و میتواند ضعیف، ناز پرورده، ناتوان یا خودخواه باشد. در واقع هر والدی که فرزند دختر دارد باید در تربیت فرزند خود را از مقوله جنسیتی جدا کند.
وی تصریح کرد: تبعیض، تنبیه یا سهل گیری، بدترین شکل تربیت است؛ چراکه کودک را دچار آسیب های روانی خواهد کرد. البته والدینی که هیچ قاعده و قانونی برای تربیت فرزند خود ندارند و مرتب با تمام خواستههای او مقابله یا به شکل افراطی تمام امکانات را در اختیار او میگذارند در بلند مدت فرزند خود را دچار عقدههای متعدد میکنند.
این روانشناس کودک و نوجوان ادامه داد: بی تردید مناسب ترین شیوه تربیتی برای کودکان و نوجوانان دختر این است که آنها را فردی محکم، استوار، با عفاف و با دانش و علم بزرگ کنیم تا در آینده همسری موفق و مادری استوار باشند.
عابدی با بیان اینکه تفکرات جنسیتی باعث از بین رفتن استعدادهای کودکان دختر میشود، افزود: دخترانگی چیزی بیشتر از آفرودیت است؛ والدین باید تلاش کنند تا توانایی ها و استعدادهای دختران را شناسایی و آنها را پرورش دهند.
وی تاکید کرد: اگر تفکرات جنسیتی نظیر اینکه دختر بچهها حساس و ظریف هستند به آنها القاء شود، آنها به جای تلاش برای تقویت توانمندیهای خود از استعدادهایشان دست میکشند و به مسائل پیش پا افتاده میپردازند. اینگونه است که گاهی والدین ناخواسته رفتاری را به رویههای مخرب فرزند خود وارد میکنند که در بزرگسالی نتیجه و عملکرد مثبتی نخواهد داشت.
این روانشناس کودک و نوجوان به نقش پدر در تربیت دختران اشاره کرد و افزود: رابطه دختر با پدر یکی از مهمترین مسائلی است که باید به آن توجه داشت، رفتار پدر به هر گونه با کودک دختر شکل بگیرد در آینده، او همسر خود را مثل پدر انتخاب خواهد کرد.
عابدی گفت: پس محبت پدر به دختر و تربیت فرزندان پسر برای احترام به دختر ، حمایت همه جانبه برای موفقیتش در آینده او نقش اساسی خواهد داشت و این زنجیره عاطفی در زندگی دختر پر رنگ خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: نقش محیط و تربیت مهم تر از ژن و وراثت است؛ به همین دلیل باید به نوع برخوردهایمان با کودکان توجه بیشتری کنیم.