دیدار مشتری و زمین پس از ۲۰ سال + عکس
پس از گذشت بیست سال اولین تصاویر قمر گانیمد مشتری به زمین مخابره شدند.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، در بحبوحه اتفاقات گوناگون دنیا، اخبار مربوط به فضا و منظومه شمسی از جذابترین حوادث برای دانشمندان و ساکنان زمین است. اینکه در آن جا چه میگذرد و چه چیزهایی وجود دارد برای کاربران جالب است. هر روز دانشمندان ناسا و سایر نهادهای مربوط به حوزه نجوم در حال کشف چیزهای جدید در سیارات دیگر هستند و تصاویر و فیلمهای زیادی از اجرام آسمانی، سیارات و ستاره ها به زمین مخابره میشود که باعث شگفتی مردم کره زمین شده است.
به گزارش slashgear؛ کاوشگر فضایی باسابقه جونو متعلق به آژانس فضایی آمریکا برای اولین بار در بیست سال گذشته تصاویر شگفتانگیزی از قمر گانیمد (Ganymede) سیاره مشتری ثبت کرده است. کاوشگر فضایی جونو از سال ۲۰۱۱ به فضا فرستاده شده و تا به حال تصاویر و فیلمهای زیادی از سطح سیارات مختلف به زمین ارسال کرده است، اما طبق اطلاعات موجود این بار اول است قمر گانیمد (Ganymede) سیاره مشتری سوژه عکسبرداری آن شده است. ثبت این تصاویر هیجان انگیز باعث حیرت دانشمندان و محققان شده است.
بعد از دو دهه علاقهمندان به دنیای خارج از جو زمین تصاویر این قمر زیبا را مشاهده کردند و با ارسال این تصاویر توسط کاوشگر جونو ابعاد تازهای از سیاره مشتری برای دانشمندان و فضا نوردان گشوده شده است چرا که هیچ وسیله ساخت دست بشر در بیست سال گذشته تا این حد به این جرم آسمانی نزدیک نشده بود.
مشخصات قمر گانیمد
قمر گانیمد بزرگترین ماه موجود در منظومه شمسی بوده و در کمال شگفتی، تنها قمر دارای میدان مغناطیسی که بشریت تا به امروز کشف کرده همین جرم آسمانی است. اطلاعات زیادی در مورد این ماه به دست آمده و دانشمندان میگویند که علاوه بر هسته فلزی، سطح گانیمد شامل آب و سنگهای سیلیکات میشود. از طرف دیگر، به نظر میرسد که تنها دو نوع ویژگی سطحی در این قمر وجود دارند؛ ویژگی اول شامل مقدار زیادی دهانه برخورد اجرام آسمانی با گانیمد میشود و نوع دوم ویژگیها هم فرورفتگیها و برآمدگیهای بلند و درازی را در خود دارد.
در تصاویر ارسالی توسط این کاوشگر به زمین قسمت تاریک قمر گانیمد هم قابل رویت است؛ این قسمت همانند نیمه تاریک قمر زمین، خورشید را نمیبیند و همیشه در تاریکی قرار دارد. همچنین ناسا اعلام کرده که به زودی از فیلترهای قرمز و آبی خود برای ثبت تصاویر دیگری از گانیمد استفاده میکند تا در نهایت یک تصویر رنگی کامل از این جرم آسمانی غولآسا در اختیار عموم مردم و دانشمندان قرار بگیرد.
به هر حال باید صبر کرد و دید با این امکانات و تجهیزات فوق العاده ناسا چه زمانی تصویر کاملی از بزرگترین ماه سیاره مشتری به زمین مخابره میشود و در اختیار محققان و عموم مردم قرار میگیرد. به هر حال دیدن این تصاویر شگفت انگیز، سرگرمی بسیار جالبی برای کاربران محسوب میشود.