گلایه دانشجو معلمان از کم شدن حقوق ها
در بیانیه شورای صنفی دانشگاه فرهنگیان آمده است: اعضای هیأت امنا که در رسانهها و جمعهای دانشجویی همیشه خود را حامی دانشجو میدانند با اکثریت آرا تصویب کردند که در تمامی سال، بیست درصد از حقوق تمام دانشجو معلمان کسر شود.
به گزارش اقتصادآنلاین، در بیانیه شورای صنفی دانشگاه فرهنگیان درباره تصمیمات اخیر هیأت امنای دانشگاه فرهنگیان آمده است: «...وَتَعاوَنوا عَلَى البِرِّ وَالتَّقوىٰ ۖ وَلا تَعاوَنوا عَلَى الإِثمِ وَالعُدوانِ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۖ إِنَّ اللَّهَ شَدیدُ العِقابِ.»(سوره مبارکه المائدة آیه ۲)
بی شک شورای صنفی، مهمترین و قویترین نهاد قانونی و دانشجویی برای پیگیری امور صنفی رفاهی دانشجویان در هر دانشگاه است؛ نهادی که ماده ۳۲ منشور حقوق دانشجویی، برخورداری از آن را حق دانشجویان میداند. این ظرفیت عظیم زمانی میتواند فعال شود که مسؤولین امر اهمیت آن را درک کنند و در اصل، به قدرت دانشجو در بهبود وضعیت موجود ایمان داشته باشند. آنگاه است دانشجویان با حضور در عرصه انتخابات شورا و در ادامه، با پیگیری عملکرد شورای صنفی میتوانند نتیجهبخش بودن این روحیه را احساس کنند.
پس از سالها تلاش بیوقفه مجموعه شورای صنفی دانشگاه فرهنگیان در جهت تصویب مصوبهای در بودجه امسال در مجلس شورای اسلامی در جهت حذف کسر ۴۵ درصد از احکام دانشجومعلمان که توسط هیأت امنا از دانشجویان کسر میشد و هیچ روحیهای از اعضا در جهت تغییر شرایط موجود در این سالها دیده نمیشد، نمایندگان قانونی دانشجو معلمان در شورای صنفی وارد میدان عمل شدند و این تغییر بزرگ به نفع دانشجو را رقم زدند.
در این بیانیه آمده است: همانگونه که اطلاع دارید تعیین جزئیات نحوه و مقدار کسر از حقوق دانشجویان برای استفاده از خدمات رفاهی و شبانهروزی مطابق قانون وظیفه هیأت امناست. هیأت امنایی که سالها جلسات آن پشت درهای بسته برگزار میشود و حتی تصویر صورت جلسه خود را برای افکار عمومی منتشر نمیکند؛ هیأت امنایی که اعضای آن با بی توجهی به مطالبات و خواسته دانشجومعلمانی که رهبر معظم انقلاب، آنها رو افسران سپاه پیشرفت کشور خواندند، موجب شد تا روحیه یأس و ناامیدی از توجه مسؤولین در بین دانشجویان گسترش یابد و تمرکز فکری و آرامش روحی آنان را در جهت رشد فردی و اجتماعی به حاشیه ببرد.
بالاخره پس از تلاشهای شبانهروزی دانشجویان در شورای صنفی و تلاش و فشار رسانهها و افکار عمومی و مجلس شورای اسلامی برای تشکیل جلسه هیأت امنا و حضور نماینده دانشجویان در جلسه مذکور، در تاریخ دوم خرداد ماه باز هم در غیاب رئیس جمهور و برخی از اعضا هیأت امنا، جلسه هیات امنا دانشگاه فرهنگیان در وزارت آموزش و پرورش برگزار شد.
جلسهای که در آن صدای دانشجو صریح و شفاف و درخواست دانشجو مکتوب و مستند توسط نماینده قانونی دانشجویان خدمت تمامی حضار جلسه رسانده شد؛ پس از صحبتهای نماینده دانشجومعلمان در دفاع از حقوق دانشجویان، متأسفانه در زمان رأی گیری نماینده دانشجو معلمان به بیرون جلسه هدایت شد و مطابق همیشه رأیگیری درباره موضوعات کسورات در پشت درهای بسته شکل گیرد.
اعضای هیأت امنا که در رسانهها و جمعهای دانشجویی همیشه خود را حامی دانشجو میدانند با اکثریت آرا تصویب میکنند که در تمامی سال، بیست درصد از حقوق تمام دانشجو معلمان کسر شود.
حال سؤال اینجاست که چه خدمات رفاهی و شبانهروزی در دوران کرونا، تابستان، تعطیلات رسمی و میان دو ترم به دانشجویان داده میشود که هنوز هم کسر از حقوق دانشجویان بابت هوایی هم که تنفس
نمیکنند، ادامه دارد؟ چه کسانی در اصل مخالف تصویب کسر عادلانه از حقوق بودند؟
آقایان مسؤول ! آیا پس از ۹ سال هنوز هم صدای دانشجو را نشنیدهاید؟ هنوز در ذهنها هست که معاون دانشگاه در صدا و سیما میگوید که این هزینهها بابت باغبان و آشپز است؛ چگونه دانشجو این تناقضها را قبول کند؟
ما نمایندگان دانشجویان در شورای صنفی طبق بند ۶ و ۷ ماده ۲ آییننامه اجرایی شوراهای صنفی، این وظیفه را بر خود میبینیم که دانشگاه را موظف کنیم در امور مشورتی و در مراحل برنامهریزی و اجرای فعالیتهای مرتبط با امور صنفی از ظرفیت دانشجویان استفاده کند و این حق را برای خود محفوظ میداریم که در جهت صیانت و حمایت از حقوق دانشجو معلمان، از تمامی ظرفیتها و امکانات خود استفاده نماییم و درخواست ما از عموم دانشجویان عزیز این است در ادامه این مسیر سخت و خطیر، مجموعه دوستان خود را در شورای صنفی یاری و حمایت کنند.
و کلام آخر، در پایان مجموعه شورای صنفی دانشگاه فرهنگیان ضمن دعوت از همه دانشجومعلمان عزیز جهت شرکت حداکثری در انتخابات ۲۸ خرداد که تضمین کننده آینده درخشان کشور خواهد بود اعلام میدارد که این مجموعه ذرهای از حقوق رفاهی، انضباطی، فرهنگی، علمی، آموزشی و پژوهشی همکاران جوان خود کوتاه نیامده و عقب نشینی نمیکند و بیش از پیش برای احقاق این حقوق تلاش خواهد کرد.