سایه روشن های صدور مجوز نماد اعتماد الکترونیکی / صدور اینماد در کمتر از یک روز

معاون تسهیل تجاری و توسعه کاربردهای مرکز توسعه تجارت الکترونیکی با بیان اینکه صدور مجوز اینماد برای کسب و کارها به شرط تکمیل مدارک متقاضیان، به کمتر از یک روز کاری رسیده، گفت: تلاش شده تا از مداخلات انسانی جلوگیری کرده و فرآیندها را به منظور سرعت بخشی در صدور مجوزها مورد بازنگری قرار داد.
به گزارش اقتصاد آنلاین، محمدجواد هادی معاون تسهیل تجاری و توسعه کاربردهای مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در گفتگو با خبرنگار اقتصاد آنلاین در پاسخ به انتقادات مطرح شده در حوزه مجوز اینماد گفت: مرکز توسعه تجارت الکترونیکی تلاش کرده تا با برطرف کردن موانع پیش روی صدور مجوز اینماد، تسهیل لازم را برای دریافتکنندگان این مجوز فراهم نماید؛ ضمن اینکه شرایط را به گونهای پیش ببرد که هویتسنجی لازم در این رابطه از متقاضیان اینماد صورت گیرد.
وی افزود: از سوی دیگر، صدور مجوز اینماد دارای پشتوانه قانونی است و هدف از ارایه آن، هویتدار کردن درگاههای پرداخت است که حدود یکسال و نیم پیش، پیاسپی ها به ای نماد متصل شده و احراز هویت و احراز مالکیت دامنه و مکان فعالیت آنها مورد سنجش قرار میگیرد.
به گفته هادی، هم ا کنون مراحل مختلف و طولانی مرتبط با اعطای مجوز نماد اعتماد الکترونیکی بسیار کوتاه شده و زمان اعطای آن به کمتر از یک روز رسیده است؛ به نحوی که وزارت صنعت، معدن و تجارت با بازنگری مراحل صدور هر مجوز و حذف بخشهای تکراری، غیرضروری و غیرموثر به وجود آمده بر اثر تصمیمات جزیرهای و مجزا در طول سنوات مختلف، بازطراحی صدور هر مجوز در سامانه های الکترونیکی و حذف مداخله انسانی در کل مراحل و فرآیند صدور مجوز، تبدیل اطلاعات اسناد به صورت داده و حالت های فرآیندی به صورت کدشده را در کنار تبادل اطلاعات بین دستگاهها به جای تبادل فیزیکی اسناد صورت داده و نظارت مستمر، پسینی و هوشمند را به جای نظارت مقطعی و حضوری لحاظ کرده است.
این مقام مسئول در مرکز توسعه تجارت الکترونیکی ایران با اشاره به تائیدیه مرکز ملی فضای مجازی به عنوان یک نهاد بالادستی بر اقدامات مرتبط با تسهیل صدور اینماد گفت: مرکز ملی فضای مجازی این اقدام را یکی از مصادیق موفق در زمینه تسهیل در نظام مجوزدهی کشور، تسریع در شروع کسب و کار و رویش کسب و کارهای نوپا دانسته است.
هادی در پاسخ به این سوال که برخی مدعی این موضوع هستند که نماد اعتماد الکترونیکی به یک ابرمجوز تبدیل شده و فرآیند بسیار طولانی است، گفت: بر اساس این ادعاها بود که بر روی فرآیندهای مرتبط با صدور مجوز اینماد یک بازمهندسی انجام شد و تک تک گامها و مراحلی که نیاز به مداخله انسانی داشت را حذف کردیم، به نحوی که به مرور، مدت زمان صدور مجوز به 5 روز کاری تقلیل یافت و اکنون به کمتر از یک روز کاری رسیده است؛ یعنی اگر مدارک مورد نیاز از سوی متقاضی تکمیل باشد، ای نماد خود را در کمتر از یک روز دریافت خواهد کرد.
وی ادامه داد: همچنین صدور ای نماد برای برخی از رشتهفعالیتها به کمتر از یک ساعت رسیده است و اگر فردی تمامی مدارک مورد نیاز را ارایه نماید، میتواند در کمتر از یک ساعت اینماد خود را دریافت کند؛ البته همه این موارد مشروط به تکمیل مدارک درخواستی است.
هادی گفت: برای سادهسازی فرآیندها، چند جلسه با پرداختیارها و انجمن فین تک و حتی نظام صنفی یارانه برگزار و تلاش شده تا تذکرات و نقطه نظرات آنها اعمال شود؛ این در حالی است که برای مشاغل کوچک و متوسط نیز اینماد بدون ستاره راهاندازی شده تا متقاضیان بتوانند با شرایط بسیار سهل تر و پرداخت صرفا 50 هزار تومان، ای نماد خود را دریافت کنند؛ البته باید به این نکته اشاره کرد که در گذشته این رقم 175 هزار تومان بوده است.
این مقام مسئول در مرکز توسعه تجارت الکترونیکی خاطرنشان کرد: همچنین برای جلوگیری از ریسک دارندگان ای نماد نیز تدبیر کرده و میزان تراکنش دارندگان را در یک ماه کمتر از 50 تراکنش یا مجموعا 50 میلیون تومان قرار دادیم که اگر یک کسب و کار بالاتر از این گردش مالی داشته باشد، باید ای نماد خود را از بدون ستاره به اینماد معمول تبدیل کند.
هادی گفت: برخی این موضوع را مطرح میکنند که برای فرآیندهای نوآورانه، رگولاتوری دچار اشکال است که برای این کار هم سندباکس دیده شده که با وزارت ارتباطات دارای هماهنگی بالایی هستیم؛ ضمن اینکه تلاش داریم جلوی تخلفات و ریسک های مرتبط را بگیریم.
وی برخی جوسازی های صورت گرفته را ناشی از عدم اطلاع نسبت به کارکردهای ای نماد و مراحل صدور آن دانست و گفت: باید تعادل را بین کسب و کارها و مصرفکننده فراهم کرد؛ اما نباید اجازه داد عدهای با جوسازی اجرای این طرح بزرگ را به عقب برانند.