اختیارات وزارت صمت در حوزه مرزنشینی به استانداران واگذار می شود

وزیر صمت از آمادگی وزارت صمت برای واگذاری تمام اختیارات خود در حوزه مرزنشینی به استانداران خبر داد و گفت: آذربایجان غربی پایلوت برای شروع و اجرای این تصمیم است.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، علیرضا رزم حسینی امروز ۷ خرداد در جلسه در شورای ساماندهی مبادلات مرزی پیرانشهر که با موضوع بررسی مشکلات کولبران در محل فرمانداری شهرستان مرزی پیرانشهر با حضور استاندار، نماینده مجلس، معاونین وزیر و مسئولین شهرستانی برگزار شد، افزود: آذربایجان غربی به عنوان پایلوت در این تصمیم تمامی اختیارات وزارتخانه را برای ساماندهی مرزنشینان به کار گیرد.
وی با بیان اینکه مدیریت یکپارچه پایانههای مرزی در وزارت راه و شهرسازی می باشد، ادامه داد: وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان مجموعه همکار در این راستا تمام تلاش خود را در جهت روانسازی و تسهیل امور انجام خواهد داد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: آن بخشی از امورات مربوطه که مرتبط به وزارت صمت است استاندار با جدیت تمام پیگیری نماید.
رزم حسینی مرزهای پیرانشهر و سردشت را از مرزهای اقتصادی کشور دانست و گفت: می خواهیم با کشورهای همسایه غربی صادرات گسترده تری داشته باشیم، کالاهای ایرانی برای این کشورها جذاب است و این مرزها در این راستا ظرفیتهای بسیار گستردهای دارند.
وی با اشاره به اینکه خلق پول در سردشت و پیرانشهر به علت همین مبادلات مرزی بسیار بالاست، تصریح کرد: از این ظرفیت باید استفاده بهینه گردد و خلق پول تبدیل به تولید و اشتغال شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت از آمادگی این وزارتخانه برای تامین زیرساختهای لازم در قالب شهرکها و نواحی صنعتی در این منطقه خبر داد.
رزم حسینی همچنین با اشاره به راهاندازی سامانه با ظرفیت جامع تجارت گفت: یکپارچگی امور در این سامانه باید محقق شود و دستگاهها موازی کاری نداشته باشند.
وی با بیان اینکه شهرهای مرزی در تامین امنیت ملی خدمات ارزندهای داشته اند، گفت: امنیت مرزها مرهون پایمردی مردمان مرزنشین از جمله پیرانشهر و سردشت است.
وزیر صمت در پایان تاکید کرد: شهدای گرانقدرمان برای حفظ و تمامیت ارضی کشور جانفشانی نمودند و ما نیز باید در کنار این فداکاریها اقتصاد مردم منطقه را تقویت و تامین نماییم.
شناسایی ۶۰ میلیارد تن ذخیره معدنی در کشور
علیرضا رزم حسینی اظهارکرد: تداوم عملیات اکتشاف معادن در کشور نشان می دهد که ارزش ذخایر آن تا ۱۰۰۰میلیارد دلار نیز خواهد رسید.
وی افزود: بخش معدن و صنایع معدنی امروزه از اهمیت زیادی برخوردار بوده و قابلیت همپایی با نفت را برای تحصیل ارز و ایجاد اشتغال در کشور داشته و بستری ارزشمند برای سرمایهگذاری جدید محسوب میشود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: هم اینک بالغ بر ۶۰ میلیارد تن ذخیره معدنی در سطح کشور شناسایی شده که از این رقم حدود ۳۷ میلیارد تن ذخیره قطعی و بقیه احتمالی است.
رزم حسینی تاکید کرد: جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی را به صورت جدی دنبال میکنیم و بر این باوریم که معدنی را استخراج نکنیم مگر اینکه امکان فرآوری داخل برای ایجاد ارزش افزوده داشته باشد و این مسیر را با جدیت ادامه می دهیم.
وی معادن را فرصت مهمی برای توسعه متوازن و پایدار در کشور دانست و اضافه کرد: یکی از سیاست های این وزارتخانه حرکت به سوی فراوری مواد معدنی است و برهمین اساس تصمیم گرفته شده است تا هر واحدی که مواد معدنی آن به اندازه کافی باشد ملزم به فرآوری مواد معدنی تولیدی خود شود تا بدین وسیله به سوی اشتغالزایی بیشتر حرکت کرد.