x
۱۹ / ارديبهشت / ۱۴۰۱ ۱۱:۱۶
زاکانی در اولین نشست خبری عنوان کرد؛

در تهران هیچ بن بستی نداریم

در تهران هیچ بن بستی نداریم

شهردار تهران با تأکید بر اینکه شهرداری تهران در آستانه یک تغییر و تحول است، در خصوص تراکم فروشی در شهر تهران به عنوان منبع درآمد شهرداری، گفت: ما تراکم فروشی نمی‌کنیم و آن را برای خود خط قرمز می‌دانیم.

کد خبر: ۶۳۴۱۳۵
آرین موتور

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از  ایسنا، علیرضا زاکانی در نخستین نشست خبری خود پس از ۸ ماه حضورش در شهرداری تهران بیان کرد: در ایران اسلامی تلاش معطوف به ساختن الگوی سالم منطقی و درست است و تمام تلاشمان را به این معطوف می‌کنیم که در جنگ روانی که دشمن تحت عنوان کارآمدی و ناکارآمدی راه انداخته و سعی دارد امید را در جامعه و در بین مردم خشک کند و مردم را در مقابل انقلاب قرار دهد، بایستیم. پس هر کسی که انقلاب و ایران را دوست دارد باید امید را در همه جا احیا کند.

کشور در آستانه جراحی بزرگ اقتصادی است

وی با بیان اینکه آنهایی که در جامعه ناامیدی ایجاد می‌کنند و به بدخواهان کمک می‌کنند و دروغ بزرگی را به جامعه القاء می‌کنند که آن ناکارآمدی نظام اسلامی است، گفت: این افراد می‌خواهند که نه ایران و ایرانی و نه انقلاب پابرجا باشد و این در حالیست که کشور در آستانه جراحی بزرگ اقتصادی است و کارهایی که دیگران جرأت نزدیک شدن نداشتند را دولت انقلابی زیر بار برده است و کمک به دولت یک امر قطعی است.

شهردار تهران با بیان اینکه واقعیت و حقیقت موجود را باید بدون نگاه سوء و رقابتانه دنبال کنیم، افزود: این پرچم بلند را دکتر رئیسی برداشته است و باید به آن کمک کنیم.

همه تلاش شهرداری پیشرفت و آبادانی شهر است

وی با بیان اینکه تهران یک شهر تاریخی است و در روز در این کلانشهر ۱۳ میلیون و در شب ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر حاضر هستند، گفت: همه تلاش ما در این مسیری که هشت ماه و هشت روز است آغاز کرده‌ایم پیشرفت و آبادانی شهر است.

پیگیری برای ۱۲ سیاست و ۹۰ کلان پروژه در تهران

شهردار تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به ۲۰۰ روز خدمت در شهر تهران به عنوان شهردار گفت: شش ماه نخست دوره خدمت به دوره تثبیت، تحول مدیریتی، ساماندهی ابتدایی امور سپری شد و سال ۱۴۰۱ به کارهای کوتاه مدت اختصاص پیدا می‌کند و تا شهریور ۱۴۰۳ نیز برای کارهای میان مدت و مابقی نیز برای کارهای بلندمدت در نظر گرفته شده، در همین راستا ۱۲ سیاست و ۹۰ کلان پروژه که بعضا ابعاد اجرایی مختلفی دارند دنبال می‌شود. در جدول برنامه‌ای که داریم ۴۸۵ پروژه را در نظر گرفته‌ایم که ۲۶ پروژه در ردیف یک و ۲۹ پروژه در ردیف ۲ و مابقی در ردیف سوم دنبال خواهد شد.

وی ادامه داد: تلاش ما این است که همه پروژه‌ها را فعال کنیم و بخشی را در کوتاه مدت و در سال جاری برای مردم رونمایی و مابقی را در میان مدت و بلند مدت پیگیری کنیم. قطعا در مسیر خدمت به مردم خبرنگاران می‌توانند به عنوان چشم بینا ما را نقد کنند و همچنین می‌توانند به عنوان تبیین کننده اتفاقات رخ داده را گزارش کنند. چشم انداز ما تبدیل اسلام به الگوی جهان اسلام است که در چشم اندازی ۱۰ ساله باید آن را دنبال کنیم. همچنین شعار ما تهران شهر تلاش و سرزندگی است که همه باید کوشش کنیم تا این امر محقق شود.

در تهران هیچ بن بستی نداریم

زاکانی ادامه داد: مدیریت ما نیز یک مدیریت مشارکتی است که مسئولین کشور و نهادهای انقلابی موثر و همچنین همه موثرین سراسر کشور در این امر باید سهیم شوند و برای این امر نیز مدل‌های مشارکتی مختلف را تبیین کردیم تا بر هم انباشتگی مشکلات با فکر و توان مردم حل شود. قطعا در تهران هیچ بن بستی نداریم، مشکلاتی حتما وجود دارد اما هیچ یک راه ما را نرفته و امید ما را کم نکرده‌اند.

شهردار تهران در پاسخ به سوالی در خصوص تراکم فروشی در شهر تهران به عنوان منبع درآمد شهرداری، گفت: ما تراکم فروشی نمی‌کنیم و آن را برای خود خط قرمز می‌دانیم. تا امروز نیز این کار را نکرده‌ایم اما رونق ساخت و ساز را دنبال می‌کنیم. چرا که تهران دارای ۱۲ هکتار بافت ناپایدار است و اگر این ساخت و ساز و نوسازی انجام نشود تهران روی شهروندان آن آوار می‌شود. ۱۸۰ هزار واحد در تهران متعهد هستیم که برای ساختش نقش آفرینی داشته باشیم و این مسئولیت خود را انجام می‌دهیم.

امروز مسکن به بلای جان مردم تبدیل شده

به گفته وی، ساخت و سازهای فعلی عمده پروانه‌ها مربوط به دوره قبل است. بلندمرتبه سازی نیز در برخی پهنه‌های تهران منعی ندارد اما تراکم نمی‌فروشیم ولی به شدت دنبال نوسازی هستیم. امروز مسکن به بلای جان مردم تبدیل شده و دو سوم حقوق حقوق بگیران را به خود اختصاص داده و به گونه‌ای شده که خرید مسکن برای حقوق بگیران ۶۶ سال به طول می‌انجامد و به یک آرزو تبدیل شده، ما نوسازی که موجب ایمن شدن شهر شود را دنبال خواهیم کرد و نقش فعال در مسکن خواهیم داشت.

تشریح برنامه‌های کوتاه و میان مدت بهبود وضعیت حمل و نقل پایتخت

زاکانی در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوالی مبنی بر وضعیت نامناسب حمل و نقل عمومی گفت: بر اساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته اقدامات کوتاه مدت در حوزه اتوبوسرانی و تاکسیرانی داریم و در برنامه‌های میان مدت در نظر داریم که ظرفیت‌های متروی تهران را افزایش دهیم. به گونه‌ای که بر اساس سند جامع ۱۴۳۰ باید ۳۰ میلیون جابجایی توسط حمل و نقل عمومی پوشش داده شود که ۱۰ میلیون جابجایی سهم مترو است.

تهران ۱۵۰۰ واگن مترو دارد

وی با بیان اینکه هفت خط مترو داریم که نیاز به تکمیل دارند، ادامه داد: در حال حاضر ۱۵۰۰ واگن برای جابجایی مسافران داریم که دو سوم واگن‌ها نیاز به بازسازی دارند و این در حالیست که ۱۰۰۰ واگن کم داریم. به عبارتی دیگر اگر بخواهیم سهم مترو را به جابجایی شش میلیون مسافر برسانیم نیاز به ۲۵۰۰ واگن داریم که در حال حاضر ۱۵۰۰ واگن داریم که ۱۰۰۰ تای آن نیاز به بازسازی دارد و همچنین چهار خط دیگر مترو در دستور ساخت قرار دارد.

در افق ۱۴۰۵ خطوط جدید مترو با ۱۵۰ کیلومتر و ۱۳۸ ایستگاه وارد مدار می‌شود

زاکانی با بیان اینکه اولویت ما تکمیل و بهره برداری از هفت خطوط موجود است و تلاش می‌کنیم ۲۰ ایستگاه باقیمانده این خطوط را تکمیل و مورد بهره برداری قرار دهیم تا ظرفیت جابجایی مسافران افزایش یابد، گفت: کار مطالعاتی چهار خط جدید مترو آغاز شده و تلاش می‌کنیم در افق ۱۴۰۵ این ۱۵۰ کیلومتر خطوط جدید با ۱۳۸ ایستگاه را وارد مدار کنیم که بالغ بر ۲۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار لازم است که برای تامین اعتبار این خطوط بارگذاری ایستگاه‌ها و همچنین دریافت طلب‌هایمان از دولت را در دستور کار قرار داده‌ایم.

زمان تحویل شهرداری بخشی از اقلام حیاتی مترو در انبارها صفر بود

 

وی با بیان اینکه ۷۰۰ دستگاه واگن با کمک دولت بازسازی می‌شود که کار بزرگی صورت می‌گیرد، اظهار کرد: یکی از اتفاقات تلخی که هنگام تحویل شهرداری به ما رخ داد این بود که در گزارشی اعلام کردند بخشی از اقلام حیاتی مترو در انبارها صفر است، مثلا برای تأمین چرخ ۸۰۰ میلیون از طریق بانک شهر دریافت کردیم و اقداماتی نیز از سوی شهرداری دنبال شد تا بتوانیم انبارها را پر کنیم که خوشبختانه اولین قسمت چرخ‌های خریداری شده از گمرک ترخیص شد.

وعده پرداخت ۷۷ میلیون یورو توسط دولت برای افزایش تعداد واگن‌های مترو

 

شهردار تهران با بیان اینکه فاینانس ۶۳۰ واگن مترو توسط طرف چینی انجام شده بود و تنها معطل پرداخت ۱۵ درصد سهم مالی بودیم که این مهم انجام شد، گفت: همچنین ساخت ۱۰۵ قطار ملی وارد فاز مذاکره شده است و قرار شده دولت ۷۷ میلیون یورو را پرداخت کند تا تعداد واگن‌ها افزایش یابد.

زاکانی در مورد برنامه‌های کوتاه مدت بهبود وضعیت حمل و نقل گفت: ۲۲۲۵ دستگاه اتوبوس تحویل ما شد که در این میان نیمی از آنها نیاز به بازسازی داشتند و همچنین با ایران خودرو قرارداد ساخت ۱۷۵ دستگاه اتوبوس را امضا کردیم که ۱۲۰ دستگاه تحویل ما داده شد و تغییر مخازن گاز ۵۰۰ اتوبوس نیز در دستور کار قرار دارد و این در حالیست که در برنامه ریزی‌های امسال ورود ۳۲۵۰ اتوبوس جدید را انجام دادیم و این در حالیست که وزارت کشور متعهد شده ۹۰۰ دستگاه اتوبوس به تهران بدهد و ما نیز نسبت به بازسازی ۱۴۰۰ اتوبوس اقدام کرده و مجوز واردات حدود ۱۰۰۰ اتوبوس را نیز دریافت کردیم و برای خرید ۵۰ دستگاه اتوبوس برقی نیز قرارداد بستیم.

وی با بیان اینکه برنامه کوتاه مدت ما بر روی توسعه تاکسی و اتوبوس است، گفت: تاکسیرانی با مشارکت بخش خصوصی نوسازی می‌شود.

افزایش ساعت کاری در شهرداری تهران از ماه آینده

شهردار تهران همچنین با اعلام خبر سه شیفته شدن خدمات شهرداری، گفت: از ماه آینده ساعت کاری شهرداری افزایش می‌یابد به گونه‌ای که در شیفت صبح ۱۰۰ درصد نیروها، در شیفت عصر ۴۱ درصد نیروها به خصوص در حوزه مالی و شهرسازی و در شیفت شب نیز خدمات رفت و روب انجام می‌شود.

وی درباره پرونده‌های فساد نیز اظهار کرد: این پرونده‌ها در حال رسیدگی است و ما با کسانی که مفسده کردند با قانون روبرو می‌کنیم.

شهردار تهران درباره اصلاح شیوه صدور پروانه گفت: در سال ۷۱ قانونی تصویب شد که یک هفته‌ای پروانه ساختمانی صادر شود اما حالا صدور پروانه ساختمانی ۱۲۰ مرحله دارد و بخش زیادی از فرآیندها نیز در خارج از شهرداری است و می‌شود در کسری از ساعت پروانه را صادر کرد اما به شرطی که اطلاعات همه دستگاه‌ها بر خط باشد که اینگونه نیست.

زاکانی افزود: ما می‌خواهیم سهم شهرداری را در صدور پروانه کاهش دهیم و تا پایان خرداد ماه صدور پروانه به دو ماه می‌رسد و در مذاکره با سایر دستگاه‌ها هستیم تا این زمان کوتاهتر شود.

برای به صفر رساندن امضاء طلایی همه امور در شهرداری شفاف می‌شود

وی در خصوص شفافیت در شهرداری تهران نیز گفت: در صدد آن هستیم که برای به صفر رساندن امضاء طلایی همه امور در شهرداری اعم از خرید، فروش، پروژه‌ها و ... شفاف شود و در این زمینه یک سامانه بزرگ راه اندازی می‌شود.

حق و حقوق شهر از طلب‌ها را می‌گیریم

شهردار تهران همچنین در خصوص سرانجام پرونده رسا تجارت، گفت: پرونده رسا تجارت شکایت از قبل بوده و در زمانیکه هنوز حکم من به عنوان شهردار قانونی نشده بود، شهرداری این پرونده را پس می‌گیرد اما مجددا ما آن را فعال کردیم تا حق و حقوق شهر گرفته شود. لذا این پرونده در حال سیر مراحل قضایی است اما روز گذشته جلسه‌ای داشتیم و تمام حق و حقوق شهر در این پرونده اعم از منابع و املاکی که در این مسیر تهاتر شده بود یا داده شده بود احصا شد و قیمت‌گذاری شد و امیدواریم به زودی خبر خوش در خصوص احقاق حقوق مردم و شهر بدهیم اما در تلاشیم که حق و حقوق شهر را از طلب‌ها بگیریم.

فساد در درون شهرداری به صفر می‌رسد

وی در مورد فرستادن تعداد زیادی پرونده از تخلفات مدیران برای رسیدگی قضایی گفت: ماده ۱۲ به شهردار اختیار می‌دهد که در مورد توبیخ، تذکر و ... کارکنان اقداماتی انجام دهد و این پرونده‌ها از سابق مانده بود و مربوط به دوره خاصی نیست و ما آنها را جمع بندی کرده و برای رسیدگی به مراجع مربوطه فرستادیم؛ اما دقت داشته باشید که عمده این پرونده‌ها ایراد شکلی دارد و در بخش کوچکی از این پرونده‌ها بحث سوءاستفاده مطرح است، چرا که در عرصه عمل مدیران با واقعیت‌هایی مواجه می‌شوند که هم باید مشکلات را حل کنند و هم باید در چارچوب قانون عمل کنند و ما این پرونده‌ها را به دستگاه نظارتی فرستادیم تا تعیین تکلیف کنند و خوشبختانه ۴۰۰ نفر از پرونده‌هایی که برای رسیدگی ارسال کرده بودیم، پرونده‌شان بسته شد و این برای خود مدیران هم خوب است اما تلاش می‌کنیم همانطور که فساد در درون شهرداری به صفر برسد و فساد خط قرمز ما است جرأت را از مدیران هم نگیریم.

شهردار تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود در تشریح روند مشارکت شهرداری تهران برای نقش آفرینی در ساخت ۱۸۰ هزار واحد مسکونی گفت: تعیین میزان استیجاری و یا ملکی بودن این واحدها بر اساس قدرالسهم شهرداری مشخص می‌شود. برای مثال در مواردی زمین و جواز از شهرداری و سازنده بنا به شرایط، قدرالسهم ما را پرداخت می‌کند. بی تردید این تعیین تکلیف ساختمان‌های ناایمن در شهر تهران در دستور کار ما قرار دارد و این موضوع را به جد دنبال می‌کنیم. تعداد این ساختمان‌ها معلوم است و ما مسئولیت خود را در این زمینه با جدیت دنبال خواهیم کرد.

زاکانی در خصوص ساختمان علاء الدین نیز گفت: در دوره آقای قالیباف یک طبقه از این ساختمان بر اساس اعمال قانون تخریب شد، چرا که ناایمن بود اما در دوره دیگر درخواست مجوز ساخت دو طبقه را داده بودند که در دوره ما این موضوع دنبال شد و به حمدالله رای ماده ۳۸ که اخذ کرده بود در دادگاه تجدیدنظر لغو و به نفع شهرداری حکم داده شد.

پنج لکه قابل ساخت و طراحی در برج میلاد وجود دارد

وی در خصوص برج میلاد نیز گفت: پنج لکه قابل ساخت و طراحی در برج میلاد وجود دارد که برای طراحی اولیه ساخت آنها کارگروهی متشکل از معاونت فرهنگی، شهرسازی و اقتصادی شکل گرفته تا ایده‌های جدید و جایگزین برای ساخت این مجموعه احصا شود.

سرانجام بررسی پرونده املاک نجومی و هلدینگ یاس

شهردار تهران در پاسخ به سوالی در خصوص سرانجام بررسی پرونده املاک نجومی و هلدینگ یاس گفت: وظیفه ما شکایت بود که این کار را انجام دادیم، وظیفه دیگری هم در خصوص استیفای حقوق مردم داشتیم که ان‌شاءالله این حقوق نیز به شهر بازگردانده خواهد شد. درباره املاک نجومی دستگاه قضایی رسیدگی کرد و نظرش را اعلام کرد. پس از اعلام نظر دستگاه قضایی ما کار خاص دیگری انجام ندادیم.

تعیین تکلیف نیروهایی که در دوره قبلی مدیریت شهری بکار گرفته شده بودند

زاکانی در پاسخ به بخش دیگری از سوالی درباره تعیین تکلیف نیروهایی که در دوره قبلی مدیریت شهری بکار گرفته شده بودند، گفت: ۱۴۰۰ نفر وارد مجموعه شده بودند که ۲۵۰ نفر به عنوان نیروهای ممتاز وارد شده بودند. در حالیکه یک نفر از آنها در آزمون از ۱۰۰ نمره تنها هفت نمره را کسب کرده بود. ۴۰ نفر از این افراد بکارگیری شان دچار اشکال بود و مابقی در مسیر کاری هستند و هیچ اختلالی نیز برای آنها ایجاد نشده است.

انتشار لیست بازارچه‌هایی که در دوره مدیریت جدید به بهره برداری رسیده

وی در خصوص شفاف سازی زیست ۳۱ بازارچه ساخته شده در تهران و در ایام ۲۰۰ روزه مدیریت شهری جدید گفت: تا زمان مدیریت ما ۲۶۳ میدان تره بار فعال شده بود که ظرف چهار سال گذشته تنها ۲۴ مورد از این بازارها فعال شده بودند. طراحی ما این بود که تا پایان سال ۱۴۰۰، ۳۱ بازارچه را اضافه کنیم که این اقدام انجام شد و نقش این بازارچه‌ها در ایام عید نیز به ویژه در افزایش ظرفیت عرضه گوشت مرغ و گوشت قرمز مشاهده شد. امسال نیز ۱۰۰ بازارچه و سال آینده نیز ۱۰۰ بازارچه دیگر اضافه خواهد شد تا در مجموع برای سال ۱۴۰۲، ۵۰۰ بازارچه در اختیار شهروندان ایرانی قرار بگیرد. بازارچه هایی که ۴۰ درصد زیر قیمت بازار عرضه محصولات را انجام می‌دهند. همچنین لیست بازارچه‌هایی که در دوره مدیریت جدید به بهره برداری رسیده منتشر خواهد شد.

زاکانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در خصوص تشکیل قرارگاه آسیب‌های اجتماعی نیز گفت: تشکیل قرارگاه یعنی اینکه مسئولین مرتبط با یک موضوع دور هم جمع شوند و با هم افزایی و بهره گیری از ظرفیت‌ها به یکدیگر کمک کنند تا هدف عالی در این زمینه محقق شود.

فعالیت ۱۴ مجموعه شهرداری تهران ذیل قرارگاه آسیب‌های اجتماعی

انتقال ۱۲۰۰ معتاد متجاهر پایتخت به کمپ‌ها

به گفته وی، بی تردید آسیب‌های اجتماعی تهران زیبنده این شهر نیست. لذا ۱۴ مجموعه ذیل قرارگاه آسیب‌های اجتماعی فعال شدند تا امر مهم مقابله با آسیب‌های اجتماعی انجام شود. در همین راستا ۱۲۰۰ معتاد متجاهر به کمپ‌ها منتقل شد. برخی کمپ‌ها نیز در حال حاضر در دست بازسازی و نوسازی است تا الباقی معتادین متجاهر نیز به کمپ‌ها منتقل شوند و در آنجا ضمن مشخص شدن هویت‌شان سم زدایی، بازسازی شخصیتی و مهارت آموزی برای آنها انجام شود. همچنین در جهت ایجاد شغل برای آنها نیز اقداماتی را انجام داده‌ایم.

افزایش تعداد معتادان متجاهر تهران در دوره قبل مدیریتی از ۱۰ هزار به حدود ۲۱ هزار

تشکیل کارگروه‌هایی برای خانواده‌های معتادین متجاهر و زندانیان در تهران

شهردار تهران ادامه داد: در مدیریت شهری قبلی اعتقاد داشتند که حضور معتادین متجاهر در شهر در حقیقت به گونه‌ای است که اینها زیستی دارند و باید رها شوند، با همین تفکر تعداد آنها از ۱۰ هزار معتاد متجاهر به حدود ۲۱ هزار معتاد متجاهر رسید؛ اما ما گفتیم اینها آسیب‌های شهر هستند و ما نوکری آنها را می‌کنیم و با بازسازی شخصیتی آنها را به جامعه باز می‌گردانیم و این مسیر در حال دنبال شدن است. در این قرارگاه مجموعه‌هایی همچون استانداری تهران، فرمانداری‌های تهران و شهرری، ناجا، سپاه، بسیج، بهزیستی، کمیته امداد، دانشگاه‌های علوم پزشکی، دادستانی، سازمان زندان‌ها، ثبت احوال و... حضور دارند. ذیل این قرارگاه سه کارگروه کودکان کار که حدود ۴۰۰۰ کودک کار داریم تشکیل خواهد شد. همچنین به زودی کارگروه کوله کتفی‌ها و گارگروهی نیز برای خانواده‌های معتادین متجاهر و زندانیان تشکیل خواهد شد. در مورد کودکان کار نیز ظرفیت‌هایی را در حال شکل دهی داریم.

بی عدالتی در شهر موج می‌زند

وی در پاسخ به سوالی در خصوص شیوه اخذ عوارض‌ها، گفت: در پنج سرفصل عوارض را تغییر دادیم و در بودجه سال ۱۴۰۱ نیز این موارد را مشخص کردیم. در برخی پهنه‌ها این عوارض صفر و برخی تا ۴۰ درصد افزایش داشت، البته به صورت میانگین ۲۰ درصد افزایش داشتیم. اگر شهر را پنجره‌ای در نظر بگیریم، پنجره رو به شمال صورتی را مشاهده می‌کنیم که در پنجره جنوبی صورتی بر خلاف شمال مشاهده می‌شود. لذا بی عدالتی در شهر موج می‌زند و ما امیدواریم فاصله شمال و جنوب را کم کنیم و چهره شهر در جنوب را تغییر دهیم. این موضوع در اجرای پروژه‌های ما نیز در نظر گرفته شده است.

 زاکانی در ادامه نشست خبری خود با بیان اینکه فراتر از برنامه‌هایی که در همان ابتدا به شورا داده‌ایم عمل می‌کنیم، گفت:‌ حدود سه ماه پیش جلسه‌ای برای بیان چشم‌انداز و سیاست‌های پیش رو در شورا برگزار کردیم که بعد از توضیح بنده، دوستان شورا می‌گفتند که این برنامه‌های تحولی فوق‌العاده هستند.

به دنبال تکمیل بزرگراه شهید شوشتری هستیم

وی با بیان اینکه به صورت هفتگی پروژه‌ها رصد می‌شوند، اظهارکرد: مثلا بزرگراه شهید شوشتری یک و نیم درصد از ترافیک کل تهران و ۵.۵ درصد ترافیک شرق تهران را کم می‌کند که به دنبال آن هستیم که این پروژه تکمیل شود.

عدد بالایی از واردات خودرو توسط شهرداری انجام می‌شود

شهردار تهران درباره تأثیر حضورش در جلسات هیئت دولت، تصریح کرد:‌ حضور در جلسه هیئت دولت برای بیان شرایط تهران و سایر کلان‌شهرها خوب است ما به صورت مستقیم در جریان اتفاقات قرار می‌گیریم، به گونه‌ای که روز گذشته مصوبه‌ای در هیئت دولت داشتیم که بند ۵ آن پیشنهاد شهرداری تهران بود و قرار شد عدد بالایی واردات خودرو توسط شهرداری انجام شود.

زاکانی همچنین در خصوص سایر پروژه‌های عمرانی زیرساختی گفت:‌ کار بزرگراه شوشتری امسال آغاز شده و حتی بخش‌هایی از آن نیز امسال بهره‌برداری می‌شود و پروژه ادامه بزرگراه یادگار امام را در پیش داریم که خاکبرداری بخش‌هایی انجام شده است.

شناسایی ۹۸ تقاطع در بزرگراه‌های پایتخت برای اصلاح

ظرفیت کارخانه‌های آسفالت را به دو میلیون تُن خواهیم رساند

وی با بیان اینکه ۹۸ تقاطع در بزرگراه‌ها شناسایی شدند که اصلاح آن‌ها می‌تواند ۷۰۰ کیلومتر راه مردم تهران را کم کند، اظهار کرد:‌ امسال ۲۰ تقاطع اصلاح ایجاد می‌شود و مابقی در سال‌های آینده احداث خواهد شد و ما پروژه آب‌های سطحی را داریم و همچنین ظرفیت کارخانه‌های آسفالت را به دو میلیون تُن خواهیم رساند.

شهردار تهران در خصوص پروژه شهید متوسلیان نیز با بیان اینکه کارهای تحقیقاتی آن در حال انجام است، گفت:‌ این پروژه ۹.۵ کیلومتر است که به صورت سه لاین حرکتی و یک خط اضطرار دارد و از آنجایی که توجیه اقتصادی فوق‌العاده‌ای دارد در نظر داریم تا در مناقصه مجموعه‌های خصوصی با یکدیگر رقابت کرده و در یک بازه سه سال این پروژه عملیاتی شود.

۵۰۰۰ میلیارد تومان از امکانات شهر به نفع مردم استیفا شد

در فساد ستیزی «آی دزد آی دزد» نکردم

زاکانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما به فسادستیزی معروف بودید؛ اما به نظر می‌رسد در شهرداری اتفاقی رخ نداده است، گفت:‌ من در شهرداری مسئول هستم و باید عمل انجام دهم و در طول عمرم بارها سراغ گردن کلفت‌ها رفتم و از آنجا که اسناد و مدارک داشتم همه مغلوب شدند اما «آی دزد آی دزد» نکردم و حالا من در شهرداری مسئول هستم و لازم نیست مصاحبه کنم بلکه باید اقدام کنم و در همین مدت ۵۰۰۰ میلیارد تومان از امکانات شهر به نفع مردم استیفا شده است. مثلا در دهه ۸۰ یک سازنده ده‌ها هکتار زمین به نصف قیمت از شهرداری گرفته است و نفر قبل از ما هم به آن‌ها مجوز داده و این تخلف رسمی شده و اعتراض نیز مخدومه شده است اما حالا تیم کارشناسی بررسی کرده و مشخص شده این زمین ده هزار میلیارد تومان می‌ارزد و ما در حال رسیدگی به این موضوع هستیم چرا که مدیریت قبلی هم خطا کرده و مدیریت ماقبل آن هم که نصف آن داده هم خطا کرده است. حالا ما باید این موضوع را در بوق و کرنا کنیم یا آن را پس بگیریم؟

به گفته وی، در مورد برند شهروند نیز ۶۰۰ میلیارد تومان قیمت گذاری کردند و وقتی آن را رسانه‌ای کردم به ما پاسخ نادرست دادند در حالی که این تخلف صورت جلسه قضایی شده است و اتفاقا در حوزه قضایی حرف ما پیش رفته است و ما در فسادستیزی با هیچ کس اغماضی نداریم.

شهردار تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه قالیباف با سپاه همکاری می‌کرد و آیا شما هم می‌خواهید با سپاه همکاری کنید؟ افزود: ‌قبل و بعد از قالیباف هم با سپاه یا همان قرارگاه خاتم هم همکاری می‌کردند و این را همه شهرداران می‌دانند مگر کسی که می‌خواست برخورد سیاسی با قرارگاه داشته باشد اما همان آن‌ها هم در مقام حرف بودند و در مقام عمل با قرارگاه کار می‌کردند و حتی در برخی کشورها نیز مجموعه های اقتصادی بزرگی وجود دارند که وابسته به مجموعه‌های نظامی هستند و من بگویم چون شما وابسته نظامی هستید، با شما کار نمی‌کنم؟.

وی همچنین در خصوص حقوق پایین برخی کارگران شهرداری گفت:‌ حداقل حقوق، حقوق پایه است اما برخی پیمانکاران برای آنکه قدر و سهمی برای خودشان اضافه برمی‌دارند این حقوق پایه را رعایت نمی‌کنند و ما به دنبال چارچوبی هستیم که این مشکل حل شود؛ چرا که ما نمی‌توانیم پرداخت مستقیم به کارگران پیمانکار داشته باشیم اما در حال تدوین الزاماتی برای پیمانکار هستیم و جالب است بدانید که ما در شهرداری پرداخت مستقیم را در دستور کار قرار داده‌ایم و در یک شرکت چند میلیارد تومان صرفه‌جویی شد!

شناسایی ۳۰۰ خانه پلاک قرمز در تهران

زاکانی در مورد وضعیت خانه‌های پلاک قرمز در تهران گفت: ‌۳۰۰ خانه پلاک قرمز در تهران شناسایی کردیم که در مجموعه قرارگاه اجتماعی، از پلیس و مجموعه‌های انتظامی کمک خواستیم.

شهردار تهران با اعلام خبر تفاهم با مجموعه جنگ افزارسازی خیابان پیروزی گفت:‌با مجموعه جنگ افزارسازی در خیابان پیروزی به تفاهم رسیدیم و قدرالسهم شهرداری ۱۱ هکتار شد و قرار شد این مجموعه را تا سه ماه دیگر به ما تحویل دهند. همچنین تفاهم اولیه در مورد زمین‌های دوشان تپه به مجموعه ۷۰ هکتار انجام شده و امیدواریم بتوانیم این مجموعه‌ها را به شهر برگردانیم.

هویت شهرسازی در تهران گمشده و مغفول است

شهردار تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه تهران به غیر از هویت پایتختی خود هویت ثانویه ندارد، افزود: مثلا تهران هویت شهرسازی ندارد و این هویت گمشده و مغفول است. باید شرایطی را دنبال کنیم که ساخت و سازها با هویت معماری صحیح انجام شود و این موضوع به تدریج باعث می‌شود شکل‌گیری درستی از هویت در حوزه معماری انجام شود و حتی این موضوع می‌تواند در نوسازی فضاهای ایستگاهی مترو دنبال شود که امیدواریم ۳۰۰ نقطه‌ای که شناسایی شده در آینده موجب هویت‌بخشی شود و بتوانیم از طریق نوسازی شهری در محلات، الگوهای جدیدی در شهر بسازیم.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص جمع‌آوری ۲۰ هزار معتاد متجاهر در سطح شهر تهران گفت: شهرداری برای جمع‌آوری معتادان متجاهر اقدام نمی‌کند بلکه این موضوع توسط مجموعه مرتبط انتظامی انجام و پس از این مرحله بهزیستی با غربالگری این افراد را در مجموعه‌های ما توزیع می‌کند. اعضای شورای اسلامی شهر در هفته گذشته دعوت شدند و تا سحر تمام مناطقی که به عنوان پاسخگوی حضور معتادان متجاهر بود را مشاهده کردند و امروز شاهد هستیم که تعداد این افراد در پاتوق‌ها کاهش یافته است.

کدام مناطق تهران پاتوق‌های معتادان متجاهر هستند

به گفته زاکانی، ۱۱ هزار و ۱۸۰ نفر از معتادان متجاهر در کمپ‌های ماده ۱۶ ساماندهی شدند؛ اما تعداد آن‌ها در سطح شهر تهران ۲۱ هزار نفر بوده است. ما در محاسباتی که در قرارگاه آسیب‌های اجتماعی انجام شده بود پیش‌بینی سه تخته کردن مراکز را داشتیم تا بار جذب را افزایش دهیم و حدود سه الی چهار هزار نفر ظرفیت افزایش پیدا کند؛ ولی این کار انجام نشد، لذا به سمت توسعه زیرساخت‌ها رفتیم که مجموعه ۲۰۰۰ تایی و ۱۱۵۰ نفری را انجام دادیم و تا حدود ۳۰۰۰ نفر افزایش زیرساخت را محقق کردیم ولی ۲۰۰۰ تا به دلیل شرایط محلی وارد چرخه نشد و مابقی نیز در حال خدمت‌رسانی هستند. هفت منطقه ۴، ۵، ۱۲، ۱۵، ۱۶، ۱۹ و ۲ نواحی قرمز در حوزه پاتوق‌های معتادان متجاهر داشتند که نسبت به آن‌ها اقداماتی انجام شده است.

وی در خصوص ساماندهی دست‌فروشان در تهران نیز گفت: در حوزه ساماندهی دست‌فروشان اقدامات جدی انجام دادیم و در این راستا از همه ظرفیت‌ها بهره گرفتیم. لذا ممکن است برخی داخل پارک‌ها امکان ساماندهی‌شان فراهم شود. برای مثال ۸۰۰ غرفه در منطقه ۱۹ توسط بخش خصوصی برای این کار فراهم شده است. در برخی میادین نیز شاید بتوانیم خدمتی را در این راستا ارائه کنیم.

زاکانی در پاسخ به سوالی در خصوص موضوع از کار افتادن پله‌های برقی و ارتباط آن با موضوع تحریم‌ها، تصریح کرد: من زمانی گفته بودم که ۸۰ درصد مشکلات مربوط به مسئله مدیریتی است و ۲۰ درصد مربوط به تحریم‌ها است اما امروز می‌گویم نقش تحریم‌ها کمتر شده و با تلاش دولت گشایش‌های بسیاری اتفاق افتاده است. ما ۵۰۰ پله برقی در سطح شهر داریم که ۲۵۰ پله برقی از مدار خارج شده بود. از این تعداد ۱۰۰ پله برقی در ماه گذشته به مدار برگشت و تا ۱۲ روز آینده ۱۰۰ پله برقی دیگر به مدار بازمی‌گردد و ۵۰ پله برقی دیگر نیز یک ماه و نیم پس از مرحله دوم به مدار بازمی‌گردند.

وی ادامه داد :‌در خصوص مترو و قطعات مربوط به آن نیز تحریم‌ها تنها باعث می‌شود که ما در رسیدن به اهداف‌مان مسیر طولانی‌تری را طی کنیم. در مدیریت فعلی ۸۰۰ میلیارد تومان دنبال شد که برای خریداری قطعات مترو هزینه شود. اما در دوره قبلی برای این حوزه فکری نشده بود. بنابراین پشت سر ما حرف زیاد می‌زنند اما تنها آخرت خود را سخت می‌کنند. من هنگامی که شهردار تهران شدم متوجه شدم که چقدر می‌شود کار کرد و الان نیز مشغول انجام همین کارها هستیم. امیدواریم دست به دست هم کار کنیم و این واقعیت را که زندگی مردم به تحریم‌ها نباید گره زده شود را به عنوان کاری ارزشمند انجام دهیم. کاری که دولت قبلی نکرد و دولت فعلی در حال انجام آن است.

زاکانی در خصوص سرقت المان‌ها و تجهیزات شهری همچون پل صدر نیز گفت:‌ در منطقه ۲۲ موردی وجود داشت که بخشی از یک پل سرقت شده بود که پس از بررسی مشخص شد کار یک پیمانکار بوده است. ما در شهر تهران با تشدید و توجه روشنایی به دنبال این هستیم که این موارد را کاهش دهیم چرا که خاموشی‌ها محیط‌هایی را ایجاد می‌کند که ممکن است مورد طمع قرار گیرد. از سوی دیگر همکاری با دستگاه‌های انتظامی و امنیتی و فعال شدن خود ما در حوزه‌های مختلف قطعا مانع چنین آسیبی می‌شود و اگر مواردی هم رخ دهد این آسیب در سریع‌ترین زمان ممکن حل خواهد شد.

اقدامات شهرداری تهران در حوزه مقابله با آلودگی هوا

شهردار تهران در خصوص اقدامات شهرداری تهران در حوزه مقابله با آلودگی هوا نیز گفت:‌ موضوع آلودگی هوا موضوع ملی است و تنها به شهرداری مربوط نمی‌شود. ۲۳ دستگاه در این حوزه مسئول هستند و گاردهایی که به حوزه حمل و نقل برمی‌گردد ماتمهیدات جدی در نظر گرفته‌ایم و این مسیر را دنبال می‌کنیم تا در مسیری قرار بگیریم که ساماندهی و نوسازی حوزه حمل و نقل محقق شود. بحث‌های متعددی برای انژکتوری کردن موتورهای کاربراتوری و بعد هم حرکت به سمت برقی کردن آن‌ها انجام شده که این موارد نیز در حال پیگیری است.

وی تأکید کرد:‌ البته عمده مشکلات تهران مربوط به ذرات معلق است که جلساتی برگزار و از اندیشمندان دانشگاهی دعوت شد تا در قالب تشکیل ستادی راهکارهای کاهش آلایندگی مورد بررسی قرار بگیرد. البته بخش دیگری از آلایندگی ها نیز که مربوط به موقعیت جغرافیایی است که از دست ما خارج بوده و محیط زیست آن را دنبال می‌کند. البته ما نیز در حوزه خدمات شهری باید رشد خدمات خود را دنبال کنیم.

تلاش شهرداری تهران برای آزاد سازی حریم پایتخت

به نفع حق و حقیقت پرونده‌های قضایی را به سرانجام می‌رسانیم

شهردار تهران در خصوص موضوع پرونده‌های قضایی شهرداری تهران در دستگاه قضا نیز گفت:‌ یکی از موضوعاتی که دنبال می‌شود کاهش تعداد این پرونده‌ها است. ما یکی از مواردی که باید دنبال کنیم حریم شهر تهران است. طبق قانون صیانت از حریم با شهرداری تهران است ولی تداخلاتی با شهرستان‌های پیرامونی داریم لذا این موضوع گاها باعث تضییع حقوق عمومی می‌شود. بر همین اساس در سطوح بالای کشور این موضوع را دنبال خواهیم کرد تا آزادسازی حریم محقق شود.

وی ادامه داد:‌ ما بخش حقوقی خود را تقویت کرده‌ایم به شکلی که امروز پرونده‌های چند هزار میلیاردی به نفع شهرداری تهران ختم می‌شود در حالی که در گذشته بعضا پیگیری خوبی در این حوزه صورت نمی‌گرفت و حقوق شهر به خوبی صیانت نمی‌شد ولی ما در تلاش هستیم به نفع حق و حقیقت پرونده‌های قضایی را به سرانجام برسانیم.

زاکانی در پاسخ به سوالی در خصوص حفاظت از باغات شهر تهران و همچنین جابه‌جایی درختان گفت:‌ اصل حرکت ما در توسعه فضای سبز و افزایش سرانه‌ها است. در حال حاضر پایین‌ترین سرانه مربوط به منطقه ۱۰ است که در این منطقه به دنبال تملک باغات هستیم تا به فضای سبز تبدیل کنیم. ناظر بر امر جابه‌جایی درختان نیز گاهی برای پیشبرد پروژه‌ها این موضوع ضرورت دارد که البته نفی فضای سبز نیز محسوب نمی‌شود. مثلا در خیابان ولیعصر درختان چنار با قدمت بالا بعضا دچار آفت و یا کهنسالی می‌شوند لذا کارگروه تحقیقی تشکیل دادیم و درختان با قدمت ۱۰ ساله را مابین آن‌ها قرار دادیم تا برای سال‌های آینده طراوت موجود حفظ شود.

اقدامات شهرداری برای کودکان کار

شهردار تهران در خصوص اقدامات شهرداری برای کودکان کار نیز گفت:‌ با تشکیل قرارگاه آسیب‌های اجتماعی تلاش کرده‌ایم پدیده‌های زشت اجتماعی را حل و فصل کنیم. در این مسیر گام‌های موثری برداشته شده و ظرفیت‌هایی ایجاد شده که البته ضعف‌هایی هم داراست که باید با کمک بدنه شهر و مردم و ایجاد این پیوند از کمک آن‌ها برای حل این معضلات بهره بگیریم. برای کودکان خیابانی برنامه‌ریزی کردیم تا در مراکزی مهارت‌آموزی به آن‌ها انجام شود و برای این امر مرکزی تأسیس می‌کنیم که علاوه بر اینکه در محور اصلی که بهزیستی است کمک خواهیم کرد در جهت حل این مسئله گام‌های موثر توسط خود شهرداری تهران نیز برداشته شود.

وی در پاسخ به سوالی درخصوص هدف رفتن به پاستور از شهرداری تهران گفت: ما در حال حاضر پاستور هستیم و هر هفته دوبار به دولت می‌رویم. مابقی موارد خیالات است. امروز رئیس جمهور مکتب و مسیری را دنبال می‌کند و ما هم خدمت‌شان هستیم. چنین مواردی گمانه زنی است که سد راه می‌شوند.

زاکانی در خصوص ۶۷۵ دستگاه اتوبوسی که به حمل و نقل عمومی تهران تزریق شده است نیز اظهار کرد:‌ ۱۷۵ دستگاه نوسازی و ۵۰۰ دستگاه بازسازی شده است. ۱۷۵ دستگاه با ایران خودرو قرارداد بسته شده که ۱۲۰ دستگاه وارد مدار شده و در حال خدمت‌رسانی است.

وی در خصوص ابلاغ بخشنامه‌های مختلف در شهرداری تهران نیز گفت:‌ چند بخشنامه صادر کردیم. مثلا در چهارم اسفندماه بخشنامه‌ای تحت عنوان وحدت رویه صادر شد که برخی به آن اعتراض کردند در حالی که قانونمند و چارچوب‌مند بود. دستگاه‌های نظارتی همچون شورا توضیحات لازم برایشان داده شد و موضوع حل شد. برای بازرسی کل کشور نیز جلسه‌ای گذاشته شد و توضیح داده شد که بعدا اعلام کردند این بخشنامه قانونی است و محکم باید دنبال شود. اینکه در صدور پروانه‌های ساختمانی مجوز از آتش‌نشانی گرفته شده این گونه نبوده بلکه ما تلاش کرده‌ایم نظارت در طول مسیر استمرار داشته باشد و تنها به ابتدا و انتهای صدور مجوز ختم نشود. لذا این موضوع محدود که نشده هیچ؛ بلکه بازه آن دوره ساخت را فرا می‌گیرد.

زاکانی با تأکید بر اینکه بعضا برخی موارد به گونه‌ای نادرست در برخی رسانه‌ها منتشر می‌شود، افزود: در خصوص پارک‌های مادر و کودک مسئله این گونه بود، ما می‌خواهیم در هر محله‌ای که چند پارک دارد یک پارک را برای مادر و کودک و محله‌ای که یک پارک دارد بخشی از پارک را برای مادر و کودک تجهیز کنیم. این بهترین خدمت به شهر است ولی روزنامه‌ای با انتشار عکسی از یک دیوار موضوع را به گونه‌ای دیگر جلوه می‌دهد که این کارها صحیح نیست. در حال حاضر ما در تهران ۳۳۲۲ پارک داریم که پارک‌های بانوان نیز در تهران ساخته شده و تلاش می‌کنیم ۵ پارک دیگر نیز با هدف ایجاد محل آسایش برای بانوان احداث کنیم.

شهردار تهران در پاسخ به سوالی در خصوص اظهار نظر رئیس پیشین بانک مرکزی که از رقبای انتخاباتی زاکانی در انتخابات اخیر ریاست جمهوری نیز بود، گفت:‌ پس از پیروزی آقای رئیسی همه کاندیداها به دیدار ایشان رفتیم که در این مراسم شربتی تعارف شد که خود آقای رئیسی برنداشتند اما من هنگام خوردن سرفه کردم که آقای همتی گفتند ای کاش این شربت در مناظره انتخاباتی تعارف می‌شد و در آنجا سرفه می‌کردید. به هر ترتیب معتقدم که ۹۰ درصد مشکلات به دلیل بی‌عرضگی ها بوده و ۱۰ درصد به تحریم‌ها برمی‌گردد. تحریم‌ها نیز تنها فاصله زمانی ما به رسیدن خواسته را بیشتر می‌کند اما اینکه موضوعات را رها کنیم قطعا کار صحیحی نیست. ما علاوه بر نوکری مردم، نوکر نوکر مردم هم هستیم. حتما دست ما باز نیست اما بن بست هم نداریم و با کمی سختی کارها انجام خواهد شد.

توسعه کیوسک‌های روزنامه‌فروشی در تهران توسط شورا ممنوع است

شهردار تهران در خصوص ساماندهی کیوسک‌های روزنامه‌فروشی نیز گفت:‌توسعه این کیوسک‌ها در تهران توسط شورا ممنوع است. وظیفه ما این است که به این قشر نیز خدمت‌رسانی کنیم. ایده‌هایی برای بازسازی آن‌ها با توجه به چهره شهر ارائه شده که این موارد در حال بررسی است.

می‌خواهیم تمام خریدهایی که امکان آن وجود دارد از بورس انجام دهیم

زاکانی در خصوص ورود املاک شهرداری و عرضه آن‌ها در بورس نیز گفت:‌ می‌خواهیم تمام خریدهایی که امکان آن وجود دارد از بورس انجام دهیم. این موضوع حدود ۳۰ درصد به نفع شهر است و از سوی دیگر شفافیت در خریدها را نیز ایجاد می‌کند. موضوع عرضه املاک شهرداری در بورس پیگیری شد و برای دو ملک اقدامات لازم را انجام دادیم اما زیرساخت‌هایی برای بورس لازم است. ما به دلایلی نمی‌خواستیم پلاک ثبتی و مشخصات املاک را اعلام کنیم تا مورد دست‌اندازی قرار نگیرد و خواستیم که با کد شهرسازی این املاک در بورس عرضه شود. برای این کار نیز بورس نیاز داشت که بداند این کد شهرسازی واحد است که این کار نیز توسط وزارت کشور انجام شد و ماحصل آن این شد که موضوع در حال پیگیری است و امیدواریم به نتیجه برسد.

۱۷ هزار ملک شهرداری ثبت و ضبط شد

علاقه نداریم املاک شهرداری خام فروشی شود

وی ادامه داد: از سوی دیگر ثبت املاک شهرداری را نیز دنبال کرده‌ایم به شکلی که در حال حاضر ۱۷ هزار ملک خود را ثبت و ضبط کرده‌ایم و املاک دیگر نیز در حال اضافه شدن هستند. ما می‌خواهیم اطلاعات املاک خود را بین مجموعه‌هایی که با ما مشارکت می‌کنند به اشتراک بگذاریم تا دیگر کسی نتواند اطلاعات آن‌ها را دستکاری کند. قطعا املاک شهرداری همچون چاه نفت هستند و ما علاقه نداریم املاک شهرداری خام فروشی شود و تلاش می‌کنیم با ارزش افزوده بالاتری از آن‌ها بهره بگیریم.

زاکانی در پاسخ به سوالی در خصوص گمانه‌زنی‌ها برای حضور وی در دولت و رفتن از شهرداری تهران نیز گفت:‌ خیر، فعلا توفیق داریم نوکر مردم شهر تهران باشیم و این گمانه‌زنی‌ها غلط است.

نوبیتکس
ارسال نظرات
x