لاریجانی، رییسی و جهانگیری کدام جریان را نمایندگی می کنند؟
در یک نشست خبری آنلاین تفاوت دیدگاههای جهانگیری، رییسی و لاریجانی بررسی شد.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از خبرآنلاین، محمد مهاجری عضو شورای سردبیری خبرآنلاین، گفت: امروز آخرین روز ثبت نام نامزدها بود و سونامی حضور نامزدها را شاهد بودیم. خبری هم بعد ازظهر منتشر شد که شورای ائتلاف اصولگرایان از نامزدهای مختلف خواستند همگی حضور پیدا کنند تا بتوانند در یک فضای شلوغ مطالب آنها را در قالب اخبار و گفتگوها در ستاد انتخاب وزارت کشور بیان کنند.
وی گفت:خبر دیگری منتشر شد که شورای ائتلاف از آقای دکتر قالیباف تقاضا کردند برای ثبت نام به وزارت کشور بروند. طبق نقل قولی که شنیدم، آقای قالیباف گفتند اگر حضور پیدا کنند تا آخر ادامه می دهند و برای همین شورای ائتلاف اصراری بر حضور ایشان نداشتند ولی آنچه امروز اتفاق افتاد عملا حول سه نامزد می چرخید، آقای لاریجانی، آقای رییسی و آقای جهانگیری. گر چه بقیه نامزدها هم بودند ولی به نظر می رسد در آینده محوریت نامزدها بیشتر حول این سه نفر خواهد بود. ممکن است بعدا درباره نامزدهای دیگری مانند سعید محمد و محسن رضایی اخبار بیشتری منتشر شود. به نظر می رسد امروز حضور این سه نامزد در فضای رسانه ای و مجازی پررنگتر بود.
سبد رأی لاریجانی متکثر است
منصور حقیقت پور، مشاور سابق لاریجانی، گفت: به نظر می رسد امروز جناح بندی هایی که در ثبت نام بروز کرد در واقع نمایندگان سه طیف باشند ضمن اینکه هیچ یک مطلق نمی توانند پرچمدار تمامی آن طیف باشند. آقای رییسی تشریف آوردند و با توجه به طیف وسیعی که در جریان اصولگرایی وجود دارد به نظر می رسد اینها یک رفتار واحد و متحد حزبی را نتوانستند نشان دهند و آقای رییسی طیف اکثریتی از جریان اصولگرایی را دنبال خود دارد.
وی گفت:آقای جهانگیری را حتما طیفی از اصلاح طلبان همراهی می کنند. اما فرق آقای لاریجانی با این دو بزرگوار این است که سبد رای او متکثر خواهد بود. آقای لاریجانی درصدی از رای جامعه اصولگرایی را دارد. درصد قابل توجهی از آرای مومنین به خصوص روحانیون و مرجعیت را دارد. حتما از سبد اصلاح طلبی هم استفاده خواهد کرد و رای دارد. به نظر می رسد مستقلان هم به اندیشه او احترام بگذارند و او را همراهی کنند.
وی گفت: گفتمان آقای لاریجانی باید پاسخگوی این سه طیف اصلاح طلب، اصولگرا و مستقلین باشد. ادبیات مورد نظر او در گذشته و حال هم پاسخگوی نیاز جامعه نخبگان خواهد بود و بیشتر سازگار با این طیف است. رقابت بیشتر رقابت سه جریان اصولگرایی، اصلاح طلبی و جریانی که از تمام ظرفیتها استفاده می کند است. آقای لاریجانی می تواند این جریان را نمایندگی کند.
در ادامه این نشست از شهاب مرادی درباره تخریب ها که در روز ثبت نام که مشهود بود پرسیده شد و اینکه چه کسی از این سیستم دوقطبی بهره مند می شود.
شهاب مرادی گفت: حتما باید نگران اخلاق باشیم چون میزانی به پیکره اخلاق آسیب می رسد و فعالان رسانه ای می توانند کمک زیادی به فرهنگ و اخلاق کنند. خیلی وقتها کنشگران سیاسی حرفهایی می زنند که رضایت نخبگان از جمله فعالان رسانه ای را بگیرند. اگر آنها نپذیرند، جلوی بداخلاقی ها گرفته می شود. ولی می بینیم کسانی که بداخلاقی می کنند مورد تایید اهالی رسانه قرار می گیرند. در اتاقی که امروز در کلاب هاوس داشتیم فضا خیلی همدلانه و محترمانه بود. اگر مفاهمه ای بین اهالی رسانه باشد، به این فضا جهت می دهد. در فضایی که این روزها هستم، دغدغه ام مشارکت حداکثری است ولی نگرانی ام فقط اخلاق است.
«فکر می کنید تفاوت گفتمان آقایان لاریجانی و رییسی خیلی زیاد است؟ آیا این دو نفر در دو خط متفاوت حرکت می کنند؟» این سوالی بود که محمد مهاجری پرسید و شهاب مرادی گفت: به نظر نمی رسد از لحاظ نظری اینطور باشد. نگاهم با تسامح همراه است. فعالانی که در جمهوری اسلامی کار می کنند تقریبا از یک گروه هستند. در جلسات افطاری حضرت آقا برای کارگزاران نظام همه از چپ و راست، یک دست هستند و نمی توان گفت یک سری خیلی پلید و ضدانقلاب هستند و با تعاریف گذشته، خیلی تفاوتی این اشخاص ندارند. آقای لاریجانی و آقای رییسی مورد تایید نظام هستند و خیلی تفاوتی ندارند. با هیچیک از این دو عزیز همکار نبودم و دیدگاه های خاص شان را ندارند. برخی افراد می گویند اصولگراییم ولی شش دانگ اصلاح طلب هستند. به هر دونفر خوشبین هستم و حس منفی ندارم.
در ادامه نشست مجازی، محمد مهاجری از رضا زندی درباره تفاوت دیدگاه های جهانگیری، رییسی و لاریجانی سوال کرد. زندی گفت: واقعیت این است که من در تحیر هستم ما برنامه اقتصادی معطوف به آینده، زماندار، شفاف و قابل ارزیابی را از هیچیک نامزدها ندیده ایم. یک سری حرفهای کلی و شبیه بیانیه زده می شود. در تعجبم چطور می شود راجع به یک نامزد انتخاباتی ریاست جمهوری در عرض یک ماه قضاوت کرد. کلا هم پاسخگو کردن اینها ممکن نست. در ادوار قبلی، چطور می توانستیم رییس جمهور را پاسخگو کنیم؟ نقد کلی به ساختار انتخابی وارد است که اساسا برنامه ای دیده نمی شود. نمی دانم آقای رییسی به چه نوع اقتصادی پای بند است. در برنامه های اجرایی هم چیزی که شفاف و قابل اندازه گیری و زماندار باشد، هیچ برنامه ای دیده نمی شود. این ضعف همه نامزدها است.