دولت در انتخابات کاملا بی طرف است / روحانی دستور عدم افزایش قیمت ها را داده است
رییس دفتر رییس جمهوری با تاکید بر این که دولت در این انتخابات کاملا بیطرف است و صرفا برگزار کننده انتخابات است، گفت: اینکه بخواهند نامزدی را به دولت منتسب کنند و بگویند دولت از یک نامزد حمایت میکند، درست نیست.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، محمود واعظی روز چهارشنبه در حاشیه نشست هیات وزیران اظهار کرد: دولت برای برگزاری انتخابات سالم و امن همراه با سلامت رای دهندگان و کارگزاران انتخابات برنامه ریزی کرده است و این سیاست قطعی دولت است.
وی با بیان اینکه دولت نه نامزد دارد و نه از کسی حمایت و نه با کسی مخالفت میکند، گفت: آقای همتی تصمیم گرفتند در انتخابات شرکت کنند. ایشان همکار ما بودند و هستند. اما اینکه نامزدی را به دولت منتسب کنند یا اینکه بگویند دولت از یک نامزد حمایت میکند این چنین نیست.
رییس دفتر رییس جمهوری خاطرنشان کرد: دولت برگزار کننده انتخابات است و نمیخواهد جای خودش کسی را انتخاب کند و به مردم بگوید به این شخص رای دهید در عین حال انتخابات پرشور و مشارکت خوب آرزوی این دولت است.
وی درباره آخرین نتایج دور پنجم مذاکرات وین و نگارش متن احیای برجام گفت: پیشنویسی در انتهای دور چهارم مذاکرات آماده شد و طرف ایرانی آن را تهیه کرد و برای 1+4 فرستاد. در دور پنجم بیشتر به آن پرداخته شد. بسیاری از پرانتزهایی که هم ما و هم آنها گذاشته بودند به نوعی تفاهم شد و هنوز هم پرانتزهایی وجود دارد به این عنوان که هنوز اختلافاتی هست.
رییس دفتر رییس جمهوری یادآور شد: مذاکره بخشهای مختلف دارد. یک بخش اقتصادی است. براساس آنچه که در سال ۹۴ توافق شد و آن این است که ما چارچوبی داریم و آن برجام است و یکبار توافق شده، سیاست ما هم همواره این بوده که برجام براساس همان برجامی که توافق کردیم نه به آن اضافه میکنیم و نه حاضریم که از آن کم شود. در آن چارچوب آنچه که تحریمهای اقتصادی بوده تقریباً بیش از ۹۰ درصد یا بیشتر آن که تحریمهای اقتصادی بوده برداشته شده است.
وی اضافه کرد: اینکه در دنیا هم خبرگزاری های معتبر و هم افراد مذاکره می گویند قسمت اصلی کار انجام شده، منظور همین بخش اقتصادی است، یعنی تحریم های بانکی، نفتی، پتروشیمی، گاز، فولاد، فلزات رنگین، بیمه، کشتیرانی، هواپیمایی همه آنهایی که در زمان ترامپ اعلام شد، برداشته شده است بنابراین مذاکرات در مسائل اقتصادی بسیار خوب پیش رفته است و از نظر ما آنچه که خواسته ما بوده در بخش اقتصادی به قسمت قابل توجهی رسیده ایم.
واعظی ادامه داد: در مورد مسائل هستهای هم توافقات به خوبی پیش رفته است که البته خواستههایی الان داریم که آن هم در حال مذاکره است و امروز و فردا مذاکرات فشرده ای را دکتر عراقچی و تیم مذاکره کننده در حال انجام آن هستند که طبق اخباری که به من رسیده پیشرفتهایی صورت گرفته است.
وی افزود: در ارتباط با راستی آزمایی پیشنهاداتی را دو طرف دادهاند که به نوعی در این بخش هنوز به یک نقطه مطلوب نرسیده ایم. بنابراین نسبت به وقتی که گذاشته شده و موضوع بسیار پیچیدهای که درباره آن مذاکره میکنند پیشرفتها بسیار خوب بوده است. این به آن معنا نیست که ما از آن موضوعاتی که درخواست کردهایم صرفنظر میکنیم ولی پیشرفت خیلی خوب بوده و طبیعی است که چنین مذاکراتی قدری زمانبر است.
رییس دفتر رییس جمهوری ادامه داد: همه تلاش ما در این دولت این است و رییسجمهوری هم اعلام کرد این دولت را بدون مشکل تحویل دولت بعدی دهیم، یعنی دولت بعدی هر آنچه که مربوط به گرفتاریهای کرونا است که میتواند وقت دولت جدید را به خود مشغول کند با توجه به اینکه ما الان ۸ سال سابقه کار و تجربه داریم هم در ارتباط با خریدهای خارجی و اینکه چگونه پول را به مقصد برسانیم، چگونه خرید کنیم و چگونه تحریم را دور بزنیم همه اینها را ما اکنون خوب یاد گرفتهایم.
واعظی اضافه کرد: اوایل اردیبهشت سال ۹۷، هر لحظه که خبری میآمد، همه چیز به هم میریخت، اما الان ۱۰۰ خبر هم که میآید اثر آنچنانی ندارد، چرا که در این دولت مردم فشار و گرانی را تحمل کردند اما دولت اجازه نداد که قحطی شود، فروشگاهها خالی باشد و نیازمندیهای مردم نباشد.
رییس دفتر رییس جمهوری گفت: ما نگران این هستیم که اگر تحریم را برنداریم، دولت بعدی سر کار بیاید، تا بخواهد دولت و وزیران خارجی و دیگران را شکل دهد، زمان زیادی میبرد. از طرفی با فشار تحریم ممکن است گرفتاریهایی هم برای دولت جدید و هم برای مردم به وجود بیاید.
وی افزود: بنابراین ترجیح ما این است که این مذاکرات که تا اینجا پیشرفت کرده، توسط دولت، شورای عالی امنیت ملی، مقامات عالی و مجلس به جمع بندی برسد و اگر اذن داده شود به نظر می رسد کار زیادی برای نهایی کردن توافق نداشته باشیم.
واعظی در پاسخ به سوال دیگری درباره نامه رییسجمهوری به شورای نگهبان درخصوص ردصلاحیت، گفت: دکتر روحانی به شورای نگهبان نامه نوشتند و خبر آن هم بیرون آمد و آنچه که اختیارشان است را انجام دادند هر مسئولی در کشور ما وظایف خاص خود را دارد و مسئولین نمیتواند در چارچوب وظایف دیگران دخالت کنند.
وی افزود: این کار بر عهده شورای نگهبان است و این شورا هم تصمیم گرفت و اعلام کرد. رییس جمهوری هم پیامدهای آن را آنطور که لازم بود، منعکس کردند و آن چیزی که بر عهده ایشان بوده را انجام دادهاند اما بقیه دست خود شورای نگهبان است.
رییس دفتر رییس جمهوری در پاسخ به سوالی درباره افزایش مجدد قیمت مرغ گفت: تاکید و دستور رییس جمهوری به وزیران اقتصادی این بود که نه خودشان کالایی را گران کنند و نظارت هم باید به گونهای باشد که اگر برخی در بازار از این شرایط استفاده میکنند و کالایی را گران میکنند با آنها برخورد شود.
رییس جمهوری در ابتدای این هفته دستوری به وزیران صمت و جهاد کشاورزی در ارتباط با مرغ و روغن دادند که نظارت کنند تا این کالاها تحت هیچشرایطی افزایش پیدا نکند. متاسفانه خبرهایی که در دو سه روز گذشته به ما میرسد این است که افرادی که در فروش مرغ هستند روشی جدیدی را ابداع کردهاند و اینکه مرغ را که باید با قیمت هر کیلویی ۲۴۹۰۰ به دست مشتری بدهند را تکه تکه و خرد میکنند و با رقم بالاتری به فروش میرسانند.
واعظی گفت: رییس جمهوری دستور دادند به این کار رسیدگی شود امروز هم در دولت به دکتر خاوازی این موضوع را بیان کردند. قرار بر این است که وزارت صمت تا کشتارگاه و آوردن به میدانها بر عهده این وزارت است و ابزاری برای نظارت بر بازار ندارد، با همکاری وزارت صمت هماهنگیهای بیشتری انجام شود که نظارت کند تا در این شرایطی که دغدغه مردم نباید معیشت و اینطور مسائل باشد، کنترل شود.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره ادعای رییس سابق موساد ادعا کرده که قلب قلب ایران نفوذ کرده آیا این لاف سیاسی بوده یا خیر گفت: صهیونیستها همواره آرزوهای خودشان را به عنوان عملکرد عنوان میکنند. بیان این موضوع بیشتر جنگ روانی است و میخواهند در داخل کشور اثرگذاری کنند. این آرزویی است که همواره برای آن تلاش میکنند و موفق هم نبودهاند
رییس جمهوری خاطرنشان کرد: برخی اتفاقات جاسوسی که رخ میدهد در همه کشورها است برخی کشورها، کشورهای بستهای هستند و وقتی که اتفاقاتی از نظر امنیتی و جاسوسی میافتد هیچکس متوجه میشود اما ما جزو کشورهایی هستیم که خودمان اعلام میکنیم.
واعظی عنوان کرد: برای اینکه دیگران در داخل کشور بیشتر هوشیار باشند. از طرف دیگر کسانی که وقتی اقدامی انجام میدهند، منتظر باشند که ما اقدام متقابل را انجام دهیم. ما هم در ارتباط با یکسری اقدامات، اقدامات خیلی خوبی را انجام دادهایم. از آنجایی که اینگونه مسائل، موضوعات خبری و تبلیغاتی نیست من در همین حد بسنده میکنم.
وی در پاسخ به سوالی درباره مذاکراتی که در کیاف درباره هواپیمای اوکراینی برقرار است، گفت: این موضوع دو بخش دارد یک بخش غرامتی است که باید به خانوادههایی که عزیزانشان را از دست دادهاند که همواره دولت و ملت ایران در غم همه اینها شریک هستند و آنها را از خودمان میدانیم و رقم ۱۵۰ هزار دلاری که در نظر گرفتیم در مقابل مصیبتی که به این عزیزان وارد شده، چیزی نیست و فقط از این باب است که نشان دهیم ما هم ناراحت هستیم به همراه هست.
رییس جمهوری بیان کرد: ما یک بحث هم با دولت اوکراین داریم و اینکه آنچه که برای خسارت هواپیما مطرح میکنند با قیمتی که خود هواپیما دارد، مطابقت ندارد. بالاخره این هواپیما که قدری عمر خود را کرده است. اینگونه مسائل را باید در مذاکره حل کنیم.
واعظی عنوان کرد: اوکراین هم کشور دوست ما است و ما نمیخواهیم برای یک هواپیما، روابط خوبمان با این کشور تحت تاثیر قرار گیرد. بنابراین سیاست ما این است که هم تعامل خودمان را با دولت اوکراین داشته و هم با خانوادههایی که عزیزان خودشان را از دست دادهاند، داشته باشیم.