اگر زیاد با کامپیوتر کار می کنی، این اتفاقات در انتظارته
کار بیش از حد با کامپیوتر باعث بروز مشکلات جدی برای سلامت بدن میشود و با آشنایی با عوارض کار با کامپیوتر میتوانید از آن جلوگیری کنید.
عوارض جدی کار زیاد با کامپیوتر + راه حل
به گزارش اقتصاد آنلاین، امروزه تکنولوژی جزئی جدا نشدنی از زندگی شده و تقریبا در هر زمینه کاری به یک ضرورت تبدیل شده است. با این اوصاف به نظر میرسد تغییرات و پیشرفتهای مداوم کارها به تکنولوژی متکی است. تکنولوژی از بعضی جهات زندگی ما را آسانتر کرده و برخی از هزینهها را کاهش داده است. آیا شغل شما نیز ایجاب میکند تا مدت زمان طولانی مثلا بیش از ۸ ساعت در روز را جلوی رایانه بگذرانید؟ در این صورت، ممکن است در معرض خطر افزایش برخی از مشکلات سلامتی از جمله مواردی که در این بخش خواهید خواند، باشید.
۱- مشکلات اسکلتی و عضلانی
این مشکل شامل قسمتهایی از بدن مانند پشت، گردن، سینه، بازو ها، شانهها و پاها است. در این حالت درد عضلات و شکایت از خستگی عضلات شایع است. همچنین ممکن است بی حسی در بازوها و دستها ایجاد شود. این مشکل زمانی رخ میدهد که موقعیت شما حین استفاده از کامپیوتر نادرست است. ممکن است متوجه شوید روی صندلی که نشسته اید احساس راحتی نمیکنید و استانداردهای مناسب برای بدن شما را ندارد.
راه حل و نکاتی که باید در نظر بگیرید:
- برای میز و صندلی خود ارتفاع مناسبی پیدا کنید تا صفحه رایانه در مقابل چشم یا کمی پایین تر باشد.
- صاف بنشینید وبه صندلی تکیه دهید، پاها باید زاویه ۹۰ درجه روی زمین داشته باشند.
-سعی کنید بین انجام کارها، برای جریان خون و استراحت چشمان تان کمی حرکات کششی انجام دهید.
۲- مشکلات بینایی
رایانه به دلیل نورهای درخشان، تابش خیره کننده و زل زدن به تصاویرباعث ایجاد فشاری در چشم میشود . تمرکز و زل زدن مداوم بر روی صفحه کامپیوتر، میتواند باعث خشک شدن چشم شود.
راه حل و نکاتی که باید در نظر بگیرید:
- روشنایی صفحه رایانه را طوری تنظیم کنید که چشمان تان خسته نشوند به عنوان مثال :اگر در اتاق تاریکی نشسته اید، نور زیاد صفحه رایانه باعث خستگی چشم شما می شود بنابراین به منظور حفاظت از چشمان خود روشنایی را کاهش دهید .
- صفحه رایانه را کمی کج کنید تا هرگونه تابش خیره کننده را کاهش دهید .
- فاصله مناسبی از صفحه رایانه داشته باشید و پلکزدن را فراموش نکنید.
۳- آسیب فشار های مداوم
ممکن است درد گردن، شانه یا انگشتان مربوط به استفاده مکرر از عضلات باشد. استفاده از رایانه و فشار مداوم به عضلات باعث افزایش سفتی، درد یا تورم در هر یک از قسمتها میشود. یکی از رایج ترین شرایط مربوط به استفاده مکرر از عضلات هنگام استفاده از رایانه، سندروم تونل کارپال است.
راه حل و نکاتی که باید در نظر بگیرید:
- ماوس را در محلی دورتر از صفحه کلید قرار دهید تا برای رسیدن به آن کل بازوی خود را حرکت دهید و فقط مچ خود را به سمت بیرون بچرخانید تا به آن برسید و حرکتش دهید.
- تایپ آهستهای داشته باشید تا فشار وارد بر هر یک از انگشتانتان را کاهش دهید.
- هنگام تایپکردن، مچ دست خود را انعطاف پذیر نگه دارید و از ثابت نگه داشتن آنها در یک موقعیت خاص خودداری کنید. انطافپذیر نگه داشتن آنها از فشار شدید و مداوم پیشگیری میکند.
۴- سر درد
سر درد بسیار شایع است و ممکن است به دلیل افزایش فشار عضلانی یا درد گردن ایجاد شود. هر گونه مشکل بینایی یا ادامه فشار برروی چشم می تواند باعث سر درد شود.
راه حل و نکاتی که باید در نظر بگیرید:
- معاینات چشم منظمی داشته باشید تا در جهت اصلاح مشکلات بینایی خود تلاش کنید .
- تمام تلاش خود را کنید تا گردن تان را مستقیم در مقابل کامیپوتر قرار داده و به استراحت بپردازید.
۵- چاقی
استفاده طولانی مدت از کامپیوتر ممکن است منجر به یک سبک زندگی بیتحرک شود که فاقد فعالیت بدنی و یا ورزش کافی است. استفاده طولانی مدت از کامپیوتر یا به طور کلی هر وسیله الکترونیکی؛ عامل مهمی در چاقی محسوب میشود به خصوص برای کودکان.
راه حل و نکاتی که باید در نظر بگیرید:
- برای استفاده فرزندان تان از وسایل الکترونیکی محدودیتهایی را تعیین کنید.
- برای داشتن یک سبک زندگی فعال، کودکان خود را به بازی در فضای باز یا سرگرمی خاصی که ممکن است آن ها را از استفاده وسایل الکترونیکی دور کند؛ تشویق کنید.
- اگر شغل شما نیاز به استفاده روزانه از کامپیوتر تا ۸ ساعت دارد، سعی کنید هنگام بازگشت به خانه از کامپیوتر استفاده نکنید و در عوض به استراحت بپردازید و سعی کنید کمی ورزش کنید.
۶- اختلالات استرس
تکنولوژی بر رفتار و احساسات ما تاثیر می گذارد. استفاده طولانی مدت از کامپیوتر ممکن است با ضعف سلامتی و افزایش فشار بر شما در محیط کار همراه باشد که هر دو می تواند منجر به استرس شود. هر چه استرس بیشتری داشته باشید و درمانی صورت نگیرد احتمال ابتلا به مشکلات جدی تر سلامتی بیشتر خواهد بود . استرس می تواند منجر به کاهش دامنه توجه، عدم تمرکز، سرگیجه و خستگی شود .
راه حل و نکاتی که باید در نظر بگیرید:
برای رفع استرس خود راهکار درمانی پیدا کنید، سلامتی خود را ارتقا دهید و از شرایطی که منجر به تشدید وضعیت تان می شود دوری کنید.
برای مقابله با استرس خود یوگا، درمان های طبیعی، دارو های تجویز شده پزشک را امتحان کنید .
۷- آسیبهای استفاده از لپ تاپ
آسیبهای لپتاپ در دستهبندی خاص خود قرار میگیرند. استفاده روزانه از آن درد و فشار بیشتری را به افراد وارد میکند. لپ تاپ ها برای استفاده کوتاه مدت افرادی طراحی شدهاند که کامپیوترهای رومیزی ندارند. درحال حاضر افراد به دلیل راحتی بیشتر، از لپ تاپ بیشتر از کامپیوتر استفاده میکنند. مشکل استفاده از لپ تاپ این است که صفحه نمایش و صفحه کلید بسیار نزدیک به هم هستند و درواقع هیچ راه صحیحی برای استفاده از لپ تاپ وجود ندارد زیرا اگر آن را در جایی قرار دهید که بدون خم شدن کارتان را انجام دهید بازهم باعث میشود دستتتان را خیلی بالا ببرید و همین امر باعث درد شانه و پشت خواهد شد.
راه حل و نکاتی که باید در نظر بگیرید:
- از یک رایانه رومیزی استفاده کنید که علاوه بر به صرفه بودن از لحاظ اقتصادی، بتوانید به دفعات مکرر با آن کار کنید و از لپ تاپ به طور متناوب استفاده کنید.
- از تجهیزات جداگانه لپ تاپ مانند موس یا صفحه کلید بی سیم یا پایه لپ تاپ استفاده کنید.
- مثل همیشه در حین کار، استراحت را فراموش نکنید.
- اگر مجبورید لپ تاپ خود را به همراه داشته باشید حتما آن را در کوله پشتی یا کیف مخصوص حمل کنید که در غیر این صورت ممکن است فشار بیشتری به ماهیچههایتان وارد کنید.
۸- مشکلات خواب
نوری که از صفحه نمایش رایانه منتشر میشود در واقع میتواند مغز را فریب داده و باعث ترشح ملاتونین ( هورمونی که به الگوی خواب کمک میکند) شود.
راه حل و نکاتی که باید در نظر بگیرید:
- قبل از خواب از استفاده از رایانه خودداری کنید.
- قبل از خواب سعی کنید کتاب بخوانید تا با آرامش بیشتری به خواب بروید.
۹- کاهش شنوایی در پی استفاده از هدفون
در بعضی مواقع ممکن است برای تمرکز بهتر روی چیزی یا شاید به دلیل این که در محیط اطراف سر و صدا حاکم است لازم باشد از هدفون استفاده کنید. غالبا افراد سطح صدا را بسیار زیاد میکنند در حالی که برای شنیدن صدا به طور موثر حتی نیازی به زیاد کردن صدا نیست. استفاده مکرر از هدفون و صدای بیش از حد زیاد میتواند منجر به اختلال شنوایی شود.
راه حل و نکاتی که باید در نظر بگیرید:
- میزان صدای هدفون را تا حدی که متوجه شوید پایین نگه دارید.
- گوش دادن به هدفون تقریبا با ۸۰ دسی بل توصیه میشود. اگر از میزان صدای آن بیاطلاع هستید به راحتی میتوانید تحقیق کنید.
۱۰- افزایش خطر لخته شدن خون
بیتحرکی و مانع خونرسانی بهتر به اندامها، باعث جمع شدن سلولهای خونی و در نهایت لختگی آن خواهد شد. اگر لختههای خون از محل خود جدا شوند و به قسمتهای دیگری مانند ریهها بروند ممکن است که باعث مرگ شوند. نشستن بیش از حد در یک وضعیت (به خصوص اگر پاها ضربدری باشند) و بیش از ۴ ساعت طول بکشد، میتواند خطر ابتلا به لخته شدن خون را بسیار افزایش دهد.
راه حل و نکاتی که باید در نظر بگیرید:
- هنگام استفاده طولانی مدت از کامپیوتر، از قراردادن پاها به حالت ضربدری خودداری کنید.
- استراحت را فراموش نکنید و پاهای خود را دراز کنید تا خون را به جریان اندازید و احتمال لخته شدن آن را کاهش دهید.
- اگر مجبورید به مدت طولانی بنشینید، حتی در حالت نشسته نیز اندامهای خود را کشش و حرکت دهید.
به گزارش وب گاه نمناک در نهایت، ممکن است به نظر برسد که استفاده از کامپیوتر چیز بدی است و اکثر ما توانایی اجتناب از آن را نداریم. به همین دلیل امکان دوری از تکنولوژی غیرممکن میشود اما اگر برای استفاده از رایانه مدیریت داشته باشید و اعتدال را رعایت کنید، کار با آن میتواند حتی مفید هم باشد.