x
۱۴ / آبان / ۱۴۰۱ ۰۳:۲۶

همه چیز درباره بیماری های لوزه و لوزه سوم

همه چیز درباره بیماری های لوزه و لوزه سوم

لوزه‌ها از بافت‌هایی هستند که دارای تعداد زیادی لنفوسیت هستند و احتمال ایجاد التهاب در آنها زیاد است. بیماری‌های لوزه‌ها شامل سنگ لوزه، سرطان لوزه و التهاب لوزه است.

کد خبر: ۶۷۸۶۰۴
آرین موتور

علائم و درمان انواع بیماری لوزه؛ از تونسیلیت تا سرطان

به گزارش اقتصاد آنلاین، لوزه ها بافت نرمی هستند که در پشت حلق شما قرار دارند. گاهی ممکن است که این توپ‌های گردی که در انتهای گلوی شما قرار دارند، با مشکلات و بیماری‌هایی مواجه شوند که درمان آنها نیازمند مداخلات متخصص گوش و حلق و بینی باشد.

حتما نام لوزه سوم به گوش شما رسیده‌است. سنگ لوزه و سرطان لوزه چطور؟ آیا به یاد می‌آورید که در مدارس و در سال‌های کودکی، برخی از دوستان شما لوزه‌های خود را عمل می‌کردند و آنها را از گلوی خود بر می‌داشتند؟ آیا به یاد می‌آورید که کسی از اطرافیان به سنگ لوزه و یا سرطان لوزه مبتلا شده‌باشد؟

لوزه چیست؟

لوزه‌ها یک جفت توده بافتی نرم هستند که در بخش پشتی گلو درون حلق قرار دارند. هر لوزه از بافتی مشابه غدد لنفاوی با پوششی از مخاط صورتی (مشابه پوشش کناره‌های دهان) تشکیل شده‌است. در میان مخاط آنها حفره‌هایی وجود دارد که به آنها ریزغده (غدد کوچک لوله‌ای) گفته‌می‌شود.

سنگ لوزه

انواع متفاوتی از لوزه‌ها داریم:

لوزه کامی (سقف دهان)

لوزه زبانی

آدنوئید.

دو لوزه کامی در دو طرف قسمت پشتی گلو قرار‌دارند که با باز‌شدن دهان قابل مشاهده‌اند. لوزه زبانی در سطح پشتی زبان در قسمت انتهایی آن قرار دارد. آدنوئیدها در حفره بینی پشتِ سقف دهان قرار‌گرفته‌اند و تنها با معاینه بینی با لوازم پزشکی قابل مشاهده‌اند. تمام این ساختارها گاهی با نام حلقه والدِیِر شناخته‌می‌شوند چون مانند یک حلقه در اطراف حفره بین بینی و دهان جای دارند.

در دکترتو می‌توانید با بهترین پزشکان متخصص گوش و حلق و بینی در شهر خود آشنا شوید، با آنها به صورت تلفنی یا آنلاین مشورت کنید و همچنین برای دریافت نوبت ویزیت حضوری اقدام‌کنید.

لوزه کامی ممکن است ملتهب شود که به آن التهاب لوزه می‌گویند. آدنوئید و لوزه کامی هر دو ممکن است بزرگ‌تر از حالت طبیعی شوند و مشکلاتی از قبیل تنفس بد یا بدخوابی را به‌وجود بیاورند.

لوزه کامی ممکن است ملتهب شود که به آن التهاب لوزه می‌گویند.

عملکرد لوزه ها

لوزه‌ها و آدنوئید به عنوان بافت لنفاویِ همراه با مخاط حاوی سلول‌های B و T و ماکروفاژ ها هستند. این‌ها در مبارزه با عفونت‌ها نقش محدودی دارند، اولین بخش دفاعی بدن در مقابل موارد آسیب‌زایی که از طریق مجاری بینی یا دهان وارد حلق می‌شوند، است. با این‌حال به نظر نمی‌رسد حذف و برداشتن آنها باعث افزایش حساسیت به عفونت شود.

التهاب لوزه ها و انواع آن

التهاب لوزه‌ها نوعی عفونت رایج لوزه است. سه نوع متفاوت از التهاب لوزه داریم: حاد، مزمن، عود‌کننده.

۱. التهاب لوزه حاد

در التهاب لوزه حاد، علائم التهاب لوزه به مدت ۱۰ روز و یا کمتر در فرد باقی می‌مانند. معمولا این علائم پر سر و صدا هستند و باعث آزار زیاد فرد می‌شوند. التهاب حاد لوزه سریع و ناگهانی ایجاد می‌شود و سریع و بعد از مدت کوتاهی برطرف می‌شود. معمولا در صورت چرکی بودن این التهاب، دارودرمانی برای فرد انجام می‌شود و آنتی‌بیوتیک تراپی برای او در نظر گرفته می‌شود.

۲. التهاب لوزه مزمن

التهاب مزمن لوزه‌ها یکی از انواع التهاب لوزه است که برای مدت طولانی‌تری در فرد باقی می‌ماند و در ۱۰ روز یا کمتر برطرف نمی‌شود. معمولا التهاب مزمن لوزه‌ها با علائم خفیف‌تری نسبت به التهاب حاد لوزه‌ها خود را نشان می‌دهد اما به درمان به خوبی التهاب حاد پاسخ نمی‌دهد.

۳. التهاب لوزه عودکننده

التهاب لوزه‌ای که به دفعات در فرد تکرار شود و در یک سال چندین بار دیده‌شود، التهاب لوزه عودکننده و یا التهاب لوزه تکرار‌شونده نامیده می‌شود. برای درمان این مشکل باید به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید و به دنبال درمان جدی باشید.

احساس درد در گلو از علائم التهاب لوزه است.

علت التهاب لوزه

به نقل از nhsinform، از اصلی‌ترین علت‌های ایجاد التهاب لوزه‌ها، می‌توان به التهاب و عفونت‌های باکتریال و ویروسی اشاره کرد. البته که التهاب لوزه‌ی ویروسی از موارد شایع‌تری است و بسیار بیشتر در افراد دیده‌می‌شود. همچنین احتمال اینکه به سرعت در میان یک جمعیت پخش شود وجود دارد. به طور کلی علت‌های ویروسی و باکتریال ایجاد التهاب لوزه‌ها شامل موارد زیر هستند؛

راینوویروس: این ویروس‌ها باعث ایجاد سرماخوردگی می‌شوند و شایع‌ترین علت ایجاد عفونت و التهاب لوزه‌ها هستند.

ویروسی که ایجاد آنفولانزا می‌کند. این ویروس هم از علت‌های شایع ایجاد التهاب لوزه است و بسیار زیاد در افراد دیده‌می‌شود.

ویروس پارا آنفولانزا که باعث التهاب گلو می‌شود هم می‌تواند ایجاد التهاب لوزه کند.

انتروویروس: این ویروس بیماری‌ای پا و دست و دهان ایجاد می‌کند.

آدنوویروس: علت شایع ایجاد اسهال است.

ویروس روبلا که ایجاد سرخجه می‌کند.

باکتری استرپتوکوک که ایجاد عفونت باکتریال و التهاب لوزه می‌کند.

آیا التهاب لوزه واگیردار است؟

در حالت عادی این عفونت بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت قبل از ظهور هر گونه علائمی قابل انتقال (واگیردار) است. همچنین در حین بروز و تا زمان رفع نشدن بیماری هنوز قابلیت واگیردار بودن دارد.

نکات مهم

اگر به دلیل ابتلا به عفونت باکتریاییِ لوزه، آنتی‌بیوتیک مصرف شود؛ واگیردار بودن طی ۲۴ ساعت متوقف می‌شود.

این بیماری از طریق تنفس در محیطی که فرد مبتلا عطسه یا سرفه کرده‌باشد قابل انتقال است. همچنین با برخورد دست به جسمی آلوده و تماس دست با دهان یا بینی می‌تواند منتقل‌شود.

التهاب لوزه‌ها بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت قبل از ظهور هر گونه علائم و همچنین در حین بروز و تا زمان رفع‌نشدن بیماری قابلیت واگیردار بودن دارد.

لوزه سوم چیست؟

آدنوئید یا به اصطلاح عامیانه لوزه سوم در حفره بینی پشتِ سقف دهان قرار گرفته‌است. بدون تجهیزات خاص از درون دهان یا بینی قابل مشاهده مستقیم نیست. لوزه سوم نیز از نظر ساختار، عملکرد، آسیب‌های احتمالی و درمان مشابه دیگر لوزه‌ها است. تنها نکته قابل‌توجه این است که تورم لوزه سوم بیشتر در کودکان شایع است و در بزرگسالان به ندرت رخ می‌دهد.

تورم لوزه سوم بیشتر در کودکان شایع است و در بزرگسالان به ندرت رخ می‌دهد.

علائم لوزه سوم در کودکان

به طور کلی علائم لوزه‌های بزرگ‌شده و یا ملتهب در کودکان شامل موارد زیر است؛

کودک احساس گلودرد می‌کند.

هنگامی که چیزی را قورت می‌دهد و می‌بلعد احساس درد در گلو می‌کند.

کودکی که لوزه سوم داشته‌باشد اشتهای خود را از دست می‌دهد.

معمولا رنگ لوزه‌ها یه قرمز روشن تغییر می‌کند.

بر روی لوزه‌ها چرک و لایه‌ی نازک زرد یا سفید رنگ دیده‌‌می‌شود.

معمولا در بیمارانی که به لوزه سوم مبتلا می‌شوند تب یکی از علائم بارز است.

احتمال بوی بد دهان و تنفس بدبو هم در بیمارنی که لوزه سوم دارند وجود دارد.

اما علائم لوزه سوم شامل موارد زیر هستند؛

مشکل تنفس از طریق بینی

تنفس همراه با صدا

اختلالات خواب مانند خر و پف

دردهای عودکننده و زیاد گوش

احساس درد در گلو

تب

تنفس دهانی بیشتر

سینوزیت

کاهش شنوایی

گرفتگی بینی

احساس خستگی مفرط ناشی از تنفس

سردرد

همه چیز درباره سنگ لوزه

به ذرات سفید یا زرد چرکیِ موجود روی لوزه‌ها سنگ لوزه گفته‌می‌شود. البته سنگ‌های کوچک بسیار عادی هستند بخصوص در افرادی که مبتلا به التهاب آن می‌شوند. اما موارد بزرگ‌تر به ندرت دیده‌می‌شوند و نیاز به مراقبت پزشکی دارند.

به طور عادی بقایایی مثل غذا، سلول‌های مرده و مخاط را می‌بلعید. این بقایا در حفرات ریز لوزه‌ها گیر می‌کنند. به مرور زمان، باکتری با آهکی‌کردن آنها را از حالت ژله‌ای و نرم به حالت سخت و سفت تبدیل می‌کند و سنگ را ایجاد‌می‌کند.

علائم بسته به اندازه سنگ می‌تواند مشابه موارد گفته‌شده‌باشد.

برای درمان سنگ لوزه بزرگ نیز بسته به علائم روش‌های مختلفی وجود دارد؛

غرغره کردن آب نمک می‌تواند منجر به خارج‌شدن سنگ شود.

با استفاده از مسواک یا وسایل مشابه به صورت دستی می‌توان سنگ را خارج کرد.

توسط برخی پزشکان مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها برای درمان سنگ لوزه پیشنهاد می‌شود.

در موارد حادتر پزشک با جراحی سنگ‌ها را خارج می‌کند.

اگر تبدیل به بیماری عودکننده یا مزمن شود، یعنی فرد در سال چندین بار سنگ لوزه بگیرد، پزشک پیشنهاد برداشتن لوزه را می‌دهد.

عفونت لوزه و مشکل بلع غذا

عفونت لوزه‌ها به عنوان علتی برای مشکل بلع غذا گزارش شده‌است. علائم این امر نیز لوزه‌های قرمز و ملتهب است. رفع مشکل بلع غذا اگر در ارتباط با عفونت لوزه باشد از طریق مصرف آنتی‌بیوتیک یا ضدالتهاب باشد. اگر عفونت به داروها پاسخ ندهد باید لوزه را برداشت.

علل شایع عفونت اوزه

التهاب لوزه عموما به دلیل عفونت ویروسی است (در سنین جوانی). ویروس‌هایی که عموماً باعث سرماخوردگی می‌شوند می‌توانند منجر به التهاب آنها شوند. ویروس‌هایی مثل  هپاتیت آ و HIV که عامل ایدز هست نیز می‌توانند لوزه‌ها را ملتهب کنند. همچنین عفونت‌های باکتریایی مثل گلودرد استرپتوکوک نیز منجر به التهاب لوزه می‌شوند. در کودکان (سنین 5 تا 15 سال) عفونت باکتریایی شایع‌تر است.

در دکترتو می‌توانید با بهترین پزشکان متخصص گوش و حلق و بینی در شهر خود آشنا شوید، با آنها به صورت تلفنی یا آنلاین مشورت کنید و همچنین برای دریافت نوبت ویزیت حضوری اقدام کنید.

علائم عفونت لوزه

بسته به میزان آلودگی علائم و شدت آنها متفاوت است ولی به طور کلی علائمِ شایع به شرح زیر است؛

گلودرد هنگام بلعیدن (مشکل در بلع غذا)

لوزه‌های قرمز، ورم‌کرده و همراه با نقاط چرکی

تب

سردرد

درد در گوش یا گردن

خستگی

آشفتگی خواب

سرفه

لرز

تورم گره‌های لنفاوی.

علائم دیگری که شیوع کمتری دارند به شرح زیر است؛

کوفتگی

درد شکمی و استفراغ

حالت تهوع

تغییر در حالت صدا

مشکل تنفسی

سخت بازشدن دهان

و گاهی سنگ لوزه.

روش های درمان عفونت لوزه

عفونت خفیف به ویژه در موارد ویروسی نیاز ضروری به درمان ندارند. در مواردِ شدیدتر عفونت لوزه‌ها، درمان شامل مصرف آنتی بیوتیک‌ ها (در عفونت باکتریایی)، برداشتن لوزه و روش‌های درمانی خانگی است. در ادامه به بررسی این موارد می‌پردازیم.

۱. درمان دارویی

اگر یک عامل باکتریایی باعث عفونت شده‌باشد، متخصص گوش و حلق و بینی می‌تواند برای مبارزه با آلودگی آنتی‌بیوتیک تجویز کند. آنتی‌بیوتیک‌ها کمک می‌کنند که علائم به سرعت از بین بروند. با این حال مصرف آنها خطر مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌ها و سایر عوارض جانبی مثل ناراحتیِ معده را افزایش می‌دهد. تجویز و مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها برای افرادی که در معرض عوارض التهاب هستند ضروری‌تر است.

نکته مهمی که باید رعایت شود این است که باید تا انتهای دوره و مصرف کامل میزان دارویی که پزشک تجویز می‌کند درمان را ادامه‌داد. حتی اگر تمامی علائم به طور کامل از بین بروند، در صورتی که مصرف دارو را برخلاف دستور پزشک قطع کنید، عفونت لوزه می‌تواند بدتر شود. پزشک ممکن است به شما برنامه‌ای برای مراجعه مجدد بدهد تا از تاثیر دارو اطمینان حاصل شود.

متخصصین معمولا به درمان عفونت ویروسی یا بزرگ‌شدن لوزه‌ها و آدنوئید با تجویز داروهای مسکن بدون نسخه کمک‌می‌کنند.

۲. درمان خانگی

با تشخیص عفونت لوزه‌ها توسط پزشک گوش، حلق و بینی، برخی درمان‌های خانگی می‌توانند علائم عفونت مثل گلو درد را کاهش‌دهند.

استراحت‌کردن که با ذخیره انرژی بدن در جهت مبارزه با عفونت به روند بهبودی کمک‌می‌کند.

نوشیدن مایعاتِ زیاد از خشک‌شدن گلو و ناراحتی و درد بیشتر جلوگیری می‌کند. هنگام پاسخ به یک عفونت یا بیماری بدن به آب بیشتری نیاز دارد. نوشیدنی‌های گرم و ترجیحا بدون کافئین درد را تسکین می‌دهند.

هوای خشک در این شرایط گلو را اذیت می‌کند. استفاده از دستگاه‌های مرطوب‌کننده هوا یا نشستن در حمام با بخار آب می‌تواند از این امر پیشگیری کند.

غرغره کردن آب نمک که به پاکسازی گلو از خلط و مخاط کمک‌می‌کند.

دوری از محرک‌ها مثل تنباکو و محیط‌های پر دود می‌تواند به کاهش علائم کمک‌کند.

مسکن‌های بدون نسخه مثل ایبوپروفن یا استامینوفن می‌توانند به کاهش درد یا تب کمک‌کنند.

از آنجایی که عفونت لوزه‌ها اغلب با گلودرد همراه است برخی از روش های درمان خانگی گلو درد در مورد عفونت لوزه‌ها هم می‌تواند کارساز باشد.

۳. برداشتن لوزه

برداشتن لوزه از طریق عمل جراحی صورت می‌گیرد. این عمل در گذشته به‌عنوان درمان رایج این عفونت استفاده‌می‌شد. امروزه برداشتن لوزه معمولا در موارد خاص صورت می‌گیرد. مثلا هنگامی که عفونت مکرر رخ می‌دهد یا به دیگر روش‌های درمانی پاسخ نمی‌دهد. موارد دیگری چون ایجاد بافت سرطانی در لوزه و خونریزی مکرر رگ‌های سطح آن می‌توانند دلیل برداشتن باشند.

آدنوئید نیز در شرایط خاص مثل لوزه (تکرار عفونت، عفونت مزمن، عدم پاسخ به دیگر داروها) با عمل جراحی برداشته‌می‌شود.

عوارض برداشتن لوزه

برداشت لوزه نیز مانند دیگر جراحی‌ها می‌تواند خطراتی به همراه داشته‌باشد.

واکنش به داروهای بیهوشی. اثرات کوتاه مدت این داروها می‌تواند شامل سردرد، حالت تهوع و استفراغ و یا درد عضلانی باشد.

تورم، بزرگ و متورم شدن زبان و یا سقف دهان در ساعات اولیه می‌تواند باعث مشکلاتی از جمله اشکال در تنفس شود.

بهترین فصل برای عمل لوزه سوم

بهترین زمان برای برداشتن لوزه‌ی درجه سوم زمانی است که در فصل سرما نباشیم که لوزه‌ها تحریک نشوند و احتمال عفونت و سرماخوردگی وجود نداشته‌باشد.

۴. شربت برای لوزه سوم

در صورتیکه التهاب لوزه‌ها در فرد ایجاد ناراحتی بکند، می‌توان از شربت زیر برای بهبود این حالت استفاده کرد؛

شربت آموکسی سیلین

شربت آزیترومایسین

شربت سفکسیم

شربت دیفن هیدرامین.

۵. آنتی بیوتیک برای لوزه سوم

در صورتیکه التهاب لوزه‌ها چرکی باشد، باید درمان دارویی در نظر گرفته‌شود. برای درمان دارویی نباید سرخود از داروهای آنتی بیوتیک استفاده کنید و حتما باید به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. درمان آنتی بیوتیکی و ضد چرکی در التهاب لوزه‌ها به شکل زیر انجام می‌شود؛

معمولا برای درمان این بیماری از پنی سیلین برای خوراکی به مدت ۱۰ روز استفاده می‌شود. در صورت وجود آلرژی به این دارو معمولا از داروهای جایگزین استفاده می‌شود. نکته‌ای که از اهمیت بالایی برخوردار است این است که باید دوره‌ی درمانی آنتی بیوتیک تراپی انجام شود. اگر دوره‌ی درمانی کامل نشود، ممکن است که عفونت به بخش‌های دیگر بدن هم گسترش پیدا کند و ایجاد مشکل کند.

۶. درمان گیاهی لوزه سوم در کودکان

درمان‌های گیاهی به تنهایی برای درمان التهاب لوزه‌ها مناسب نیستند، مخصوصا لوزه سوم. اما می‌توانند در تسکین علائم التهاب لوزه‌ها بسیار موثر باشند.

آبلیمو و عسل

عسل و لیمو هر دو خاصیت ضد میکروبی دارند و این حالت باعث بهبود عفونت و التهاب لوزه‌ها می‌شود. درست کردن شربت آبلیمو و عسل می‌تواند در بهتر کردن درد گلو و چرک‌ها موثر باشد.

سیر

سیر نقش ضد الهابی و ضد میکروبی دارد. بنابراین در بهبود التهاب لوزه‌ها مخصوصا از نوع چرکی موثر است.

زردچوبه

استفاده از زردچوبه که هم آنتی اکسیدان، ضد باکتریال و هم ضد التهاب است می‌تواند بسیار مفید باشد.

شنبلیله

این گیاه یک داروی ضد التهاب است و می‌تواند در درمان لوزه سوم موثر باشد.

سرطان لوزه

به رشد غیرطبیعی سلول‌هایی که در لوزه شکل می‌گیرند، سرطان لوزه می‌گویند. این سرطان می‌تواند منجر به مشکل بلع غذا و احساس گیر‌کردن چیزی در گلو را به همراه داشته‌باشد.

سرطان لوزه‌ها معمولا دیر تشخیص داده‌می‌شوند، یعنی زمانی که دیگر سرطان به مناطق مجاور مانند غدد لنفاوی گردن گسترش پیدا‌کرده‌است. این بیماری به نام‌های دیگر مانند سرطان گردن و سرطان گلو نیز شناخته‌می‌شود.

علت این بیماری تغییر در ژن‌های سلول‌های لوزه است. مصرف تنباکو، نوشیدن الکل و آلودگی با ویروس پاپیلیوم انسانی به عنوان محرک‌های این بیماری شناسایی‌شده‌اند.

لوزه و کرونا

برخی علائم کرونا و عفونت لوزه‌ها، مانند تب و گلودرد مشابه هستند. عفونت وقتی رخ می‌دهد که لوزه‌ها عفونی یا ملتهب شده‌باشند که معمولا توسط ویروس یا باکتری است. بیماری کرونا با ویروس جدید کووید-۱۹ که ایجاد بیماری تنفسی می‌کند رخ می‌دهد و علائمی مانند مشکل تنفسی، تب و سرفه به همراه دارد.

برای تشخیص این دو بیماری از هم باید توجه داشت که بیماری کرونا برخلاف التهاب لوزه همراه با درد قفسه سینه، گرفتگی بینی، کاهش حس چشایی و بویایی است. همچنین عفونت لوزه علائمی نظیر مشکل بلع غذا، لوزه‌های ورم کرده و قرمز، ورم غدد لنفاوی گردن را به همراه دارد که در بیماری کرونا مشاهده نمی‌شوند.

عفونت لوزه علائمی نظیر مشکل بلع غذا، لوزه‌های ورم کرده و قرمز، ورم غدد لنفاوی گردن را به همراه دارد که در بیماری کرونا مشاهده نمی‌شوند.

اگر مادر به لوزه سوم دچار شده‌باشد و یا التهاب لوزه‌ها را داشته‌باشد، باید به شیردهی خود ادامه دهد و این شرایط نیازی به قطع شیردهی ندارد.

سوالات متداول درباره لوزه سوم

در ادامه به برخی از سوالات پرتکرار درباره لوزه سوم پاسخ داده‌شده‌است که می‌توانند کمک‌کننده‌ی شما هم باشند. با ما همراه باشید.

آیا عفونت لوزه باعث بوی بد دهان می شود؟

بوی بد دهان یا هالیتوزیس به دلایل مختلفی ممکن است رخ دهد. یکی از آن ها التهاب و عفونت لوزه می باشد. بوی بد دهان ناشی از عفونت لوزه بیشتر به دلیل التهاب مزمن و یا سنگ لوزه رخ می دهد. در چنین مواردی برداشتن لوزه و تکنیک های تجزیه غدد برای بهبود بوی بد دهان گزارش شده اند.

لوزه در چه صورتی خطرناک است؟

آسیب و عفونت لوزه در حالت عادی یک امر طبیعی است که شیوع نسبتا بالایی دارد و اکثرا به راحتی رفع می شود. حتی در موارد خاص که به پیشنهاد پزشک لوزه‌ها طی عمل ساده برداشته می شوند نیز خطر جدی ای برای بدن ایجاد نمی کنند. اما باید توجه داشت اگر به مواردی مثل ایجاد سنگ که تکرار شونده باشد و یا سرطان رسیدگی نشود می توانند آسیب های بیشتری وارد کنند. در دکترتو می‌توانید با بهترین پزشکان متخصص گوش و حلق و بینی در شهر خود آشنا شوید، با آنها به صورت تلفنی یا آنلاین مشورت کنید و همچنین برای دریافت نوبت ویزیت حضوری اقدام کنید.

چرا لوزه سوم بزرگ می شود؟

دلایل مختلفی می‌توانند باعث بزرگ‌شدن لوزه‌ها و لوزه سوم شود، بسیار متنوع هستند. برخی از علت‌های بزرگ‌شدن لوزه‌ها و لوزه‌های سوم شامل موارد زیر هستند؛

• رفلاکس معده

• عفونت‌های ویروسی

• عفونت‌های باکتریایی

• آلرژی و تحریک دستگاه تنفسی

فواید لوزه سوم چیست؟

هنوز فایده‌ای برای وجود لوزه‌ها به اثبات نرسیده‌است و بحث بر سر این موضوع بسیار است.

درمان ورم لوزه سوم چگونه انجام می شود؟

برای درمان التهاب و عفونت لوزه‌ها می‌توان از روش‌های درمانی زیر استفاده کرد؛

• درمان دارویی: در مواردی که فرد به عفونت لوزه مبتلا باشد، می‌توان از آنتی بیوتیک تراپی برای درمان آن استفاده کرد.

• برخی از روش‌های گیاهی و خانگی می‌توانند در تسکین علائم عفونت و التهاب لوزه‌ها موثر باشند.

• برداشتن لوزه‌ها: در مواردی که فرد به التهاب مکرر و عفونت عودکننده‌ی لوزه‌ها مبتلا می‌شود، می‌توان به برداشتن لوزه‌ها با جراحی اقدام کرد.

ایا برداشتن لوزه سوم باعث بزرگی لوزه های دهانی میشود؟

در ساعات اولیه ممکن است که برداشتن لوزه‌های سوم باعث تورم دهان و سقف و لوزه‌های دهانی شود. این حالت بعد از مدتی برطرف خواهد شد.

جراحی لوزه سوم در بزرگسالان و کودکان چگونه انجام می شود؟

معمولا بعد از اینکه لوزه‌ها نمی‌توانند در برابر میکروب‌ها از بدن محافظت کنند، آنها را جراحی می‌کنند. همچنین در مواردی که خود لوزه‌ها برای فرد ایجاد بیماری و اختلال می‌کنند، باید آنها را برداشت. بر اساس kidshealth، یا هر دو لوزه به طور کامل برداشته‌می‌شوند و یا تنها بافت آلوده‌شده و عفونت‌کرده‌ی لوزه‌ها را برمی‌دارد. در نوع دوم جراحی لایه‌ی نازکی از لوزه‌ها باقی می‌ماند تا از ماهیچه‌ی زیر آنها محافظت کند.

این جراحی در کودکان سریع‌تر بهبود پیدا می‌کند و نیازی به داروهای ضددرد زیادی ندارد. همچنین احتمال خونریزی در آن کمتر از بزرگسالان است.

شیر مادرو لوزه سوم به هم ارتباطی دارند؟

اگر مادر به لوزه سوم دچار شده‌باشد و یا التهاب لوزه‌ها را داشته‌باشد، باید به شیردهی خود ادامه دهد و این شرایط نیازی به قطع شیردهی ندارد.

 

ارسال نظرات
x