مصرف انگور در بارداری چگونه است؟
مصرف انگور در بارداری همانند هر میوه دیگری میتواند مواد مغذی خوب و مهمی را به شما و جنینتان برساند.
فواید و خواص مهم انگور در بارداری + عوارض احتمالی آن
به گزارش اقتصاد آنلاین، به طور کلی مصرف به اندازه و متعادل انگور در دوران بارداری نه تنها بی ضرر است، بلکه فواید زیادی هم دارد، زیرا انگور منبع طبیعی مواد معدنی، ویتامین و سایر مواد مغذی حیاتی است. به یاد داشته باشید که همواره و همیشه رعایت اعتدال در زندگی ضروری است، زیادهروی در مصرف بهترین و پرفایدهترین مواد غذایی هم موجب آسیب میشود. مثلا همانطور که در خوردن نبات در بارداری یا خوردن کشک در بارداری باید تعادل را رعایت کنید، در مصرف سایر مواد غذایی نیز باید میانه رو باشید.
آیا انگور در بارداری ضرر دارد؟
خوردن زیاد انگور در بارداری هرگز تایید شده نیست؛ همانطور که زیاد خوردن دوغ در بارداری تایید شده نیست؛ در هر شرایطی اعتدال شرط عقل است؛ بنابراین در مصرف انگور در بارداری نیز باید حد اعتدال را رعایت کنید. انگور منبع غنی از قند طبیعی به نام فروکتوز است که در صورت ابتلا به دیابت بارداری می تواند وضعیت را تشدید کرده و به فرد آسیب برساند؛ در واقع انگور در بارداری و دیابت دو نقطه مقابل هم هستند؛ بنابراین اگر در این فکر هستید که برای بهره بردن از تاثیر انگور بر زیبایی جنین، در مصرف این میوه خوشمزه، زیادهروی کنید و مصرف انگور در ماه هشتم بارداری را در برنامه خود دارید، باید بدانید که اشتباه میکنید و تصمیم درستی نگرفتهاید.
اساسا خوردن انگور یاقوتی در بارداری یا خوردن انگور در سه ماه اول بارداری یا خوردن انگور سیاه در بارداری و حتی خوردن شیره انگور در دوران حاملگی باید به اندازه و در حد اعتدال باشد.
خواص انگور در بارداری چیست؟ انگور در بارداری چه خاصیتی دارد؟
به طور کلی انگور حاوی مواد مغذی و ویتامینهای زیادی است. این ترکیبات اختصاصا در دوران بارداری برای مادر و جنین فواید زیادی دارد که در ادامه به آن اشاره میکنیم؛
کالری
کربوهیدرات
پروتئین
چربی
فیبر
ویتامین K
ویتامین A
تیامین
ریبوفلاوین
ویتامین b6
پتاسیم
سدیم
مس
منگنز
آهن
آنتیاکسیدان
منیزیم
فواید کلی انگور برای مادر باردار:
انگور میتواند به دلیل داشتن منیزیم برای رفع گرفتگی عضلات در دوران بارداری موثر باشد.
آهن موجود در انگور از کم خونی در دوران بارداری جلوگیری کرده و به تعادل سطح هموگلوبین خون کمک میکند.
آنتی اکسیدانهای موجود در انگور سیستم ایمنی بدن مادر باردار را تقویت می کند.
محتوای آب و خواص ضد التهابی انگور از آرتروز و آسم جلوگیری می کند.
خاصیت هیدراته کردن بالای انگور، باعث افزایش رطوبت ریهها میشود.
محتوای فیبر بالای انگور به درمان یبوست در دوران بارداری کمک می کند.
اسیدهای آلی انگور موجب دفع ضایعات و سموم بدن میشود.
انگور به دلیل داشتن ترکیبی به نام پلی فنول برای سلامت قلب مادر باردار بسیار مفید است و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی در دوران بارداری را کاهش میدهد.
فواید کلی انگور برای جنین
سطح طبیعی سدیم موجود در انگور به رشد سیستم عصبی جنین کمک میکند.
فلاوانول و ویتامین A موجود در انگور باعث تقویت بینایی جنین میشود.
وجود ترکیبات ویتامین B در انگور، موجب افزایش سرعت متابولیسم مادر میشود، در نتیجه مواد مغذی بیشتری به جنین منتقل میشود.
مواد معدنی به نام رزوراترول موجود در انگور باعث حفظ سطح کلسترول مادر و سلامت قلب جنین میشود.
خوردن مشتقات انگور در بارداری
منظور ما از مشتقات انگور، شیره انگور، سرکه انگور، آب انگور، روغن هسته انگور و حتی شراب انگور است. باید بدانید که به جز شراب انگور مجاز هستید از شیره انگور در بارداری، آب انگور در بارداری و روغن هسته انگور در بارداری به اندازه و به میزان متعادل استفاده کنید.البته مصرف ماست و شیره انگور در باردار هم بلامانع است. همچنین خوردن غوره در بارداری نیز با رعایت حد اعتدال مانعی ندارد.
احتمالا میدانید که در دین و شرع ما خوردن هر نوع شراب منع دینی دارد؛ به جز مسئله دین، استفاده از اینگونه ترکیبات نه تنها در دوران بارداری بلکه در عادیترین شرایط زندگی، تایید شده نیست. در مورد چرایی این موضوع اینجا بحث نمیکنیم؛
بنابراین حتی اگر به هر دلیل هنگام ویار به انگور در بارداری، دلتان شراب انگور خواست، بهتر است از نوشیدنیهای مجاز استفاده کنید و به دلیل قند بالایی که این نوشیدنیها دارند، در مصرف آنها نیز زیادهروی نکنید. بنابراین در هر شرایطی از خوردن شراب انگور در بارداری خودداری کنید.
شما میتوانید از انواع انگورهای موجود برای رفع ویارتان کمک بگیرید. مثلا آب انگور طبیعی میتواند گزینه خوبی باشد؛ در واقع آب انگور قرمز یا دلستر انگور قرمز میتواند جایگزین مناسبی برای شراب انگور باشد. به این شکل هم ویار خود را پاسخ دادهاید و هم مادهای مفید برای رشد نی نی خود مصرف کردهاید.
از حساسیت به انگور در بارداری چه میدانید؟
در مورد حساسیت به انگور باید بدانید که به منظور پیشگیری از هر احتمالی بهتر این است که اگر به این میوه حساسیت دارید و دچار عطسه، سرفه، آبریزش بینی، اشک و ... میشوید، از مصرف آن در دوران بارداری حتما خودداری کنید؛ زیرا کاملا مشخص نیست که حساسیت به انگور چه تاثیری روی جنین بگذارد؛ اما معمولا خوردن قیسی در بارداری حساسیت زا نیست.
در بارداری انگور نخورید اگر...
به انگور حساسیت دارید و دچار علائم حساسیت میشوید؛
به دیابت بارداری مبتلا هستید؛
زخم معده یا دیگر مشکلات گوارشی دارید؛
مبتلا به قندخون بالا هستید.
عوارض زیاد انگور خوردن در دوران بارداری
مصرف بالای انگور در یک زمان میتواند باعث ایجاد عدم تعادل در قند خون شود.
زمانی که مقدار بالایی از انگور را در یک زمان مصرف می کنید، احتمالا به یبوست مبتلا میشوید؛
مصرف بیش از حد انگور میتواند منجر به افزایش وزن شود؛
خوردن بیش از حد انگور میتواند باعث مسمومیت رزوراترول شود؛
مصرف بیش از حد انگور در یک روز میتواند موجب سوزش معده شود؛
اسهال، یک عارضه جانبی در اثر مصرف بیش از حد انگور است.
نکات مهم در مورد خوردن انگور در بارداری
بهتر این است که خودِ انگور را بخورید، به جای اینکه عصاره انگور بخورید؛ توجه داشته باشید که در عصاره انگور فیبر طبیعی موجود در این میوه از دست میرود. این به آن معنی است که مصرف بیش از حد عصاره انگور میتواند به سطح قند خون آسیب برساند؛
خوردن انگور با معده خالی، به علت ظرفیت اسیدی آن موجب سوءهاضمه میشود؛
مصرف انگور سیاه در دوران بارداری میتواند موجب مشکلات گوارشی شود؛
اگر پیش از این دچار سوزش معده شدهاید، بهتر است از مصرف انگور اجتناب کنید.
کلام آخر
اساسا خوردن انگور در بارداری بی ضرر است، مگر اینکه در مصرف این میوه زیادهروی کنید یا موضوع حساسیت به این میوه را جدی نگیرید. خوردن ارده و شیره انگور در بارداری در افزایش وزن جنین تاثیر دارد و بعد از زایمان در افزایش شیر مادر تاثیرگذار است. به طور کلی یک زن باردار و یک خانم تازه وضع حمل کرده باید در خورد و خوراک خود دقت بیشتری داشته باشد. یادآوری میکنیم که برای بهره بردن از تاثیر خوردن انگور در ماه هشتم بارداری حتما به موضوع حساسیت به این میوه توجه کنید و هرگز در استفاده از آن زیادهروی نکنید.