آگاه۲
وی ایکس
لاماری ایما/ آرین موتور
x
قیمت آهن
فونیکس
فردا موتور
۰۶ / شهريور / ۱۴۰۱ ۲۳:۲۲

چرا سیاتیک می گیریم ؟ + ۶ دلیل مهم ابتلا به سیاتیک

چرا سیاتیک می گیریم ؟ + ۶ دلیل مهم ابتلا به سیاتیک

سیاتیک نوعی درد عصبی است که از ناحیه کمر و تا ران و ساق پا احساس می شود. اغلب طی چند هفته از بین می رود ، اما برای برخی افراد ، این بیماری مزمن است. درد می تواند یک گرفتگی شدید یا فقط یک احساس سوزش باشد.

کد خبر: ۶۶۳۸۲۵
آرین موتور

چرا سیاتیک می گیریم ؟

به گزارش اقتصاد آنلاین؛ سیاتیک که بیش از ۳ ماه طول بکشد یا از بین برود و دوباره برگردد ممکن است سیاتیک مزمن باشد. سیاتیک مزمن یک بیماری طولانی مدت است که می تواند باعث درد مداوم شود. درمان آن نسبت به سیاتیک حاد (کوتاه مدت) دشوارتر است ، اما چندین روش درمانی می توانند تسکین دهنده آن باشند. در این مقاله بررسی می کنیم که سیاتیک چیست ، چه عواملی باعث ایجاد آن می شود و چگونه می توان آن را درمان کرد.

سیاتیک وقتی اتفاق می افتد که عصب سیاتیک درگیر باشد. شایعترین علت آن فتق دیسک در قسمت پایین ستون فقرات است. عامل خطر دیگر تنگی کانال نخاعی است ، بیماری که باعث تنگ شدن ستون فقرات می شود.


در این زمینه بخوانید؛

چرا کمرم اینقدر درد میکنه؟؛ دلیل همه کمردردها اینجاست

چگونه کمردرد ناشی از ام اس را درمان کنیم؟

سیاتیک در کمین چه کسانی ست؟ علل سیاتیک، علائم و راه های درمان آن چیست؟


 

سیاتیک

بیرون زدگی دیسک : پزشکان نمی دانند چرا بعضی موارد سیاتیک مزمن می شوند. بسیاری از موارد حاد و مزمن به دلیل فتق دیسک اتفاق می افتد. در بیشتر موارد ، فتق دیسک ها طی چند هفته به خودی خود بهبود می یابند. اگر این بیرون زدگی برطرف نشود ، ممکن است باعث ایجاد درد مزمن شود.

آسیب : افراد مبتلا به دیسک فتق شده اغلب آسیب خاصی را به یاد می آورند که باعث درد شده است. آسیب به معنای مزمن بودن درد نیست. با این حال ، افرادی که به دلیل آسیب دیدگی دچار دیسک فتق می شوند ، ممکن است مجدداً همان آسیب را تجربه کنند ، به ویژه اگر به تکرار حرکات منجر به آن ادامه دهند.

التهاب : شرایط التهابی می تواند اعصاب نخاعی را به دام بیندازد و باعث درد سیاتیک شود. افراد مبتلا به بیماری های التهابی مزمن ، مانند آرتروز ، ممکن است با بدتر شدن وضعیتشان ، رگ سیاتیکشان ملتهب شود و دردناک باشد. درمان بیماری زمینه ای ممکن است به درمان سیاتیک کمک کند.

عفونت : عفونت در ستون فقرات یا اطراف آن می تواند باعث ایجاد آبسه شود ، که یک توده متورم و آلوده است. این آبسه می تواند به اعصاب نخاعی فشار وارد کرده ، باعث ایجاد سیاتیک و گاهی علائم دیگری شود. فرد مبتلا به آبسه ممکن است دچار تب شود ، در مناطق دیگر بدن درد داشته باشد.

تومور نخاعی : هر نوع توده ای در ستون فقرات یا در مجاورت آن می تواند اعصاب نخاعی را به دام بیندازد و باعث درد شود. برخی از توده ها سرطانی هستند. در موارد دیگر ، هماتوم اپیدورال ، که یک لکه خون متورم در نزدیکی ستون فقرات است ، می تواند باعث درد شود. مهم است که افراد مبتلا به سیاتیک برای بررسی شرایط خطرناک مانند سرطان به پزشک مراجعه کنند ، به ویژه هنگامی که درد از بین نرود.

ساییدگی و پارگی : با افزایش سن ، ساییدگی و پارگی طبیعی ستون فقرات باعث تنگی ستون فقرات و در نتیجه تنگی نخاع می شود. برای برخی از افراد ، تنگی ستون فقرات باعث درد مزمن یا حاد می شود.

مسائل مربوط به سبک زندگی : عوامل مختلفی در سبک زندگی ممکن است خطر درد سیاتیک و یا زمان بهبودی را افزایش دهند. عواملی که خطر درد سیاتیک را  افزایش می دهند عبارتند از:

فعالیت بدنی کم و نشستن طولانی مدت

داشتن اضافه وزن یا چاقی

سیگار کشیدن

سیگار

از آنجا که سیاتیک اغلب به دنبال یک آسیب دیده می شود ، ممکن است در صورت ادامه فعالیتی که باعث آسیب اصلی شده است ، علائم بهبود نیابند.

عدم انطباق ستون فقرات : وقتی ستون فقرات به درستی تراز نشده باشد ، مثلاً وقتی شخصی دچار اسکولیوز یا بیماری مزمن دیگری است ، می تواند به فضای بین مهره ها فشار وارد شود. این فشار ممکن است باعث فتق دیسک شود. همچنین می تواند عصب سیاتیک را فشرده کرده و باعث درد عصب شود. بسته به علت ، ممکن است فرد نیاز به جراحی ، فیزیوتراپی یا سایر روش های درمانی داشته باشد.

آیا درد سیاتیک من برمی گردد؟

سیاتیک می تواند برگردد، به خصوص هنگامی که فرد دارای بیماری مزمن باشد. افرادی که برای جلوگیری از درد سیاتیک بیشتر تغییراتی در سبک زندگی ایجاد نمی کنند نیز ممکن است علائم را دوباره ایجاد کنند. با این حال ، برای اکثر افراد ، سیاتیک ظرف یک یا دو ماه به خودی خود بهبود می یابد.

سیاتیک

تمرینات مربوط به سیاتیک

ورزش می تواند به کاهش درد سیاتیک کمک کند.  ورزش های هوازی تناسب اندام را تقویت می کند و می تواند به فرد کمک کند تا وزن متوسط ​​بدن خود را بدست آورد و حفظ کند. ورزش هایی مانند شنا یا پیاده روی را امتحان کنید. تمرینات زیر ممکن است به یک فرد مبتلا به سیاتیک کمک کند:

شایعترین علائم سیاتیک عبارتند از:

احساس سوزن سوزن شدن در کنار یک پا

دردی که از پایین کمر به مفصل ران و پایین ساق پا گسترش می یابد

گرفتگی شدید پا

درد هنگام راه رفتن یا حرکت

بی حسی در پاها ، باسن یا کمر

درد هنگام عطسه یا سرفه

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟

مراجعه به پزشک

سیاتیک معمولاً خود به خود ، با یا بدون درمان از بین می رود. یک پزشک می تواند علت سیاتیک را تشخیص دهد و ممکن است برای تسریع در بهبودی درمانی را تجویز کند. با این حال ، سیاتیک یک فوریت پزشکی نیست و می توانیم قبل از مراجعه به پزشک منتظر باشیم که آیا علائم به خودی خود برطرف می شوند یا خیر.  در موارد زیر توصیه می شود به پزشک مراجعه کنید:

درد باعث ایجاد اختلال در کار های روزمره می شود

درد سیاتیک بیش از ۳ ماه طول می کشد

درد سیاتیک از بین می رود و دوباره برمی گردد

درد غیر قابل تحمل است یا به طور مداوم بدتر می شود

اگرچه چشم انداز اکثر افراد مبتلا به سیاتیک خوب است ، اما مبتلایان به سیاتیک مزمن بهبودی طولانی تر و پیچیده تری دارند. یک مطالعه در سال ۲۰۲۰ نشان داد که جراحی برای دیسک های فتق شده که باعث سیاتیک می شوند نتایج بهتری نسبت به درمان های غیرجراحی مانند ورزش ارائه می دهد. 

خلاصه

سیاتیک می تواند به شدت دردناک باشد ، معمولا درد سیاتیک چند هفته طول می کشد.اگر مدت زمان درد افزایش یافت و بعد از گذشت چند هفته علائم بدتر شدند ، جهت تشخیص علت و انتخاب بهترین گزینه درمانی به متخصص ستون فقرات مراجعه نمایید.

ارسال نظرات
صندوق طلای کیان «گوهر»
x