رژیم مخصوص آلودگی هوا
یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به تبعات گرد و غبار برای سلامتی گفت: مصرف فراوان مایعات، دستگاه گوارش را از ذرات گرد و غبار پاک میکند بنابراین در این روزها باید به صورت مداوم مایعات صرف شود.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، آناهیتا منصوری اظهار کرد: یکی از خطرات گرد و غبار برای سلامتی تغییر باکتریهای طبیعی دستگاه گوارش است که در پی این تغییر، در سلولهای روده التهاب ایجاد میشود و در نتیجه، بیماریهای التهابی دستگاه گوارش مانند سندرم روده تحریکپذیر بروز پیدا میکنند.
وی افزود: گرد و غبار موجب افزایش تولید رادیکالهای آزاد و در پی آن افزایش التهاب در بدن میشود و التهاب، آغازگر بیماریهای قلبی – عروقی و انواع سرطانها است.
منصوری بیان کرد: گرد و غبار میتواند بر سیستم انعقادی نیز اثرگذار باشد و منجر به ایجاد لخته و خطر انسداد عروقی شود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: تنفس گرد و غبار بر مسیرهای متابولیکی مربوط به چاقی نیز اثر میگذارد که میتواند در ایجاد چاقی به ویژه چاقی شکمی موثر باشد؛ چاقی شکمی نیز موجب بیماریهای مختلف متابولیک از جمله دیابت میشود.
وی عنوان کرد: بنابراین توصیه میشود در روزهای خاکی مردم در فضای باز حضور پیدا نکنند و به تغذیه موثر در مقابله با این شرایط توجه کنند.
منصوری در خصوص چگونگی تغذیه در هوای گرد و غبار بیان کرد: مصرف فراوان مایعات، دستگاه گوارش را از ذرات گرد و غبار پاک میکند بنابراین در این روزها باید به صورت مداوم مایعات صرف شود.
عضو هیات علمی دانشگاه جندی شاپور اهواز افزود: در شرایط گرد و غبار، مصرف مواد مغذی دارای اثرات آنتی اکسیدانی مانند ویتامین C، E، بتاکاراتن، سلنیوم و اسیدهای چرب غیر اشباع توصیه میشود بنابراین باید میوه و سبزیجات تازه، سبزیجات و میوههای با رنگ زرد و نارنجی مانند هویج، کدو تنبل، زردآود و طالبی، دانه آفتاب گردان، تخمهها، جوانه گندم، گوشت گوساله، گوشت مرغ، تخم مرغ، اسفناج و قارچ مصرف شود.
وی افزود: توصیه میشود در هفته دو بار ماهی و روغن زیاد که حاوی اسیدهای چرب با اثرات ضد التهابی هستند در رژیم غذایی گنحانده شود.
منصوری با اشاره به مطرح شدن موضوع اثرگذاری مصرف مصرف شیر در مقابله با گرد و غبار گفت: مصرف شیر تنها به دلیل اینکه مایع است و مقداری سلنیوم دارد توصیه میشود و دلیل قوی دیگری برای توصیه مصرف آن در مقابله با گرد و غبار در دست نیست.